Çok seviyorum ama üzüyor. Ayrılmalı mıyım?

Arkadaşlar 9 aydır birisiyle beraberim benden 7 yaş büyük. 2 ay çıktıktan sonra o askere gitti kısa dönemdi 5 ay bekledim ben onu. Askerdeyken ayrılmaya karar verdim ama asker adama yapılmaz bu diye erteledim ve geldiği zaman da ayrılamadım. Çok sevdiğimi anladım. İlk başlarda hiç sorun yoktu biraz zamangeçince sorun oldu askere gidicek diye alttan aldım hep ki ben hiç susmam normalde, sonra askere gitti telefonda kavga ediyoduk ben yine alttan aldım, askerden geldi toparlansın alışsın diye alttan aldım. Dün yine kavga ettik ve susmadım. Bana üzül bana ne, seni göresim yok, umrumda değil falan diyor her kavgamızda. Sonra sınırden öyle diyorum diyor.

Çok yoruldum artık önümde önemli bir sınav var. Sizce ayrılmalı mıyım?Aklım çok karışık. Çok seviyorum ama bir o kadar da uüzülüyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben 18 yasimdayim o 25 yasinda.okulun bitsin evlenelim diyor. Ona kalsa hemen ama ben universite istiyorum, simdiden calismicaksin ben bakarim sana ama icinde kalmasin oku okulunu ilerde pisman olma uzulme dayanamam diyor
Çok seviyorum ama üzüyor. Ayrılmalı mıyım?