Ne isterler ki bizden hayatımıza girerler mutluluğun dibini yaşatırlar sonra giderler sessizce... Sen kimdin ben kimdim biz vardık bir zamanlar sadece sözde kalan 'biz' canımızı çok yakmadı mı?

Herkezin birilerinde hakki vardir bilerek veya bilmeyerek... bana iyilik kotuluk hakkimi calan yiyen herkeze hakkimi helal ediyorum sizlerde edin hepimiz hatalar yapiyoruz seytana uyup nefsimize yenik dusuyoruz biz hakkimizi helal etmeliyiz allah bilir herseyi.. bu din hak dini sevgi dini oyleyse peygamber efendimizin davranislarini ornek almaliyiz efendimize ne sıkıntılar verdiler mubarek hic kimseye ah etmedi beddua etmedi yinede hakkini helal etti biz kimiz ki hakkimizi helal etmicez bide ah edicez gelin hepimiz hz. allahin himayesine girmek icin herkeze haklarimizi helal edelim sevabinida peygamber efendimize hediye edelim.
Dilde helal etsemde yürekten edemiyorum onu napıcaz
Gonul bu napalim seviyor derken ne kadar samimiysen.. oldugu kadar helal et sen dusunsene bundan sonraki hayatindaki dualarinin kabulu haklarini helal etmekten geciyor ve yurekten etmekten geciyor ben elimden geldigimce yurekten etmek icin cabalardim hepimizin kalbi hasta bunu kabul etmeliyiz
Yapamam yapamıyorum kolay unutulacak şeyler değildi çünkü 😔
Senin yapacagin sey hakkini helal etmemek zor degil istesen yaparsin sen hakkini helal etsende allah gormedimi duymadimi olup bitenleri yasatiklarini yasamadan olmeyeceklerini soylemedimi ya inanki her sevdigim kadinla buyuk sinavlarim oldu hep arkalarindan baktim ama yinede hakkim helal olsun onlara yollari bahtlari acik olsun en cokta ben askerdeyken sevdigim kadinla iliski yasayan arkadasim allah affetsin onlari ben hakkimi helal ediyorum o gunlerde sıkıntıya dusupde isyan ettiysem allahim birdaha nasip etmesin demekten baska ne var ki zor evet kolay degil ama imkansizca degil
Bilmiyorum ben o defterleri kapatmak istemiyorum canım çok yandı...
Rose
Üstadın sözünü de görmek varmış burda. Ben hakkımı helal etsem de Allah (C. C) sorar hesabı herkese. Alacaklı olalımda borçlu olmayalım. Ona göre yaşayalım fani dünyada. Varsın onlar bu tarafta kazandıklarını zannetsinler. uyku misali. ben bu kabus dan birgün uyanırım. ya onlar! Allah (C. C) hidayet versin ölmeden önce. biz duacıyız arkadaş. merhamet etmeyen merhamet olunmazmış.
Teşekkür ederim yorumunuz için
Ne güzel :) nerde peki kabri
Anlatır mısınız
Necip Fazıl ve Abdülhakim Arvasi
Necip Fazıl’ın Büyük Doğu ile bütünleşmesi büyük ıstırapların akabinde gerçekleşmiştir. Üstat, bir akşam çalıştığı bankadan çıkar Eminönü’nden vapura biner. Kendisine İslami telkinlerde bulunacak esrarengiz bir adamla karşılaşır. Yanına oturan adamla önce zahiri meseleleri konuşur. Necip Fazıl tasavvuftan sorunca adam Beyoğlu’nda Ağa Camii’nde Cuma günleri vaaz veren Abdülhakim Arvasi Hazretleri’ni işaret eder. Vapur Beylerbeyi’ne vardığında karşılıklı selamlaşıp ayrılırlar. O andan itibaren Necip Fazıl’ın zihninde hep fuhşun merkezi olan Beyoğlu’nda yalnız Cuma günleri vaaz veren Büyük Veli vardır. Kiminle konuşursa konuşsun hakikatte aklı hep Ağa Camii’ndedir.
Bir Cuma günüdür ve yanında arkadaşı ressam Abidin Dino vardır. Bulundukları apartman Ağa Camii’ne yalnız birkaç yüz metre mesafededir. Birden aklına içinde bulundukları günün Cuma olduğu gelir. Arkadaşına “Haydi davran gidiyoruz. Sana üstün haberciyi göstereceğim.” der.
Necip Fazıl, kendisiyle tanışmasını “O ve Ben” isimli eserinde şöyle anlatır;
“Cami… Girince sol tarafta, yerden bir iki basamak yüksekliğinde, balkonumsu bir yerde, sarıklı, beyaza yakın kır ve uzun sakallı bir zat… Önünde, kitabını koyduğu küçük bir yer masası… Etrafında, diz üstü veya bağdaş kurup oturmuş bir küme insan… Aralarına geçip oturduk. Son derece tesirli bir ses… Tane tane konuşuyor.
Ders bitince ön sırada oturan bir gencin yardımıyla kürsüden indiler. Etrafındakilere şefkatle baktılar. Potinlerimizi giyip kendilerini kapıda beklemeye başladık. Başlarını kaldırıp o anlatılmaz gözlerini üzerimize diktiler.
Bana, yakan gözlerle, bir kerecik baktınız;
Ruhuma büyük temel çivisini çaktınız!
Ne güzel
Bende severim
:( :( :(
Şimdi mi?
Uykum var😔
Tamam kalkıyorum
Sağolun bir dahaki kıldığımda öyle dua ederim
Var ölene kadar affet mem onu 5 yıl geçti dün gibi aklımda Allaha bıraktım onu. Bu dünyada da mutlu olmadığını biliyorum ( evlendi boşandı babası hasta okulu bıraktı çalışıyor diye biliyorum) öbür dünya da mutlu olmayacağına inanıyorum. Ben ise şu an çok mutluyum. Kötülük yapmayın Allah çıkarıyor bir yerden
Kimseninki kimseye kalmaz da yazdıklarına içim gitti öyle bir yazmışsın ki kimbilir neler yaşadın.. aslında affetmek gerek de dil desede kalp affedemiyor..
Olmaz mı. Burada çözemediklerimizi mahşere erteliyoruz
Cevap
39Cevap
Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığı insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremeyenlerle..
İşte onlar bunu anlamıyor 😔
Öyle maalesef 😔😔
Evet hep aynı kelimeler geçiyor dilimizden zihnimizden hayırlısı kısmet değilmiş falan filan..
Allah yazar ama insan kaderini de belirler nasibini de ama doğru zamanda biz o zamanı yakalayamanlar oluyoruz sanırım.. ya da iyi ki olmamış olsa daha kötü olurdu.. nerden biliyoruz ki yaşamadan hikayeyi tamamlamadan iyi veya kötü olduğunu.. ve sonra yine kısır döngü içindeyiz kader nasip..
Bazen seçimler yanlış yola sürükleyebiliyor birde onun pişmanlığı...
Pişmanlık var işte ölene kadar geçmeyecek belkide..
Doğru insan için yaptığım yanlışta var lakin😕
Aynen öyle 😕
Dönelim yine aynı yere😊
Hayırlı geceler
Teşekkür ederim
peygamber efendimiz s. a. s hadisi var. umut veripte guven aşilayipta yari yolda birakan bu dunyada da ubur dunyada bunun sadakasini veremez... yani hanginiz aman boş ver sevsin ben sevmezsem birakirim.. her konuda iki cihandada hak odenmiyormuş o yuzden iyi duşunun ben uzulmeyeyim de kim uzulurse olmuyir
@tanersemi içimden geçenleri bir Allah biliyorr yaşadıklarımı.. çevremde insanda yok konuşacak.. o yüzden güzel bir söz..
@tanersemi bugüne kadar hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım.. hep bırakıldım.. ne de beddua ettim.. ne kötü söz.. sadece içimden geçenleri Allah ile paylaştım..
Ben beddua etmiyorum kimsenin üzülmesinide istemem ama beni anlamaları için benim yaşadıklarımı yaşamaları gerekiyor yoksa anlamıyorlar tek isteğim anlamaları seni üzdüğüm için pişmanım diyebilmeleri...
Öyle tabi haklısın..
Aynen :D hayırlısını dileyelim biz yinede
Amin inşaallah :)
Bende hakkı olan mahşerde benden hakkını alabilir. Ama şahsen ben, üzerimdeki tüm hakları helal ediyorum.
ben herkese hakkımı helal ettim..
çünkü hayatımdan çıkardığım herkesi, tamamen bir daha görmemek üzere çıkarıyorum..
bu dünya da görmek istemediğimi, ahiretim de hiç görmek istemem..
O kadar cok ki anlatsam ne zaman yeter nede harf sayisi
Benimde çok...
Anlatmak istersen dinlerim
Yok, şu ana kadar kimsenin canını yakmamaya çalıştım. Eğer birileri benim hakkıma girdiyse hepsi helal olsun umrumda değil benim yüzümden imtihanı daha da zorlaşmasın
Umudu kesmek bize yakısmaz. Elbet karsıma cıkacak elbet.
Ebru gündeşin dediği gibi bugün yaşıyorsam yarın?
Olmaz mı hakkım haram zıkkım olsun Allaha havale ediyorum verecek cezasını
mahşere bişey bırakmadım çok şükür hepsinin hakkından geldim 😉
Taktik versen :D
var var olmazmı Allah katında hepsinin hesabı sorulur elbet
Var bu dunyada bana yaşattığı acıları ahirette yasamasini istedigim biri var
yok, olmadı. mahşere kadar bırakmam, hesabı bu dünya da kapatırım
Benden bir kaç kişi hesap soracak ama ben çok daha fazla insandan hesap sorucam.
Hayır, yok ama soru efsane olmuş bebek <3
Teşekkür ederim 😊😍
Rica ederim prenses :) <3
var Olmaz mi? Zararli ciksam bile hesabim mahsere..
Yarım kalan bir hikayem var.
😔😔😔
Yok. herkesi affettim
Kalpten de affettiysen ne ala
Affetmemek bana sadece yük oldugu icin en iyisi bu:)
Ben istesemde yapamıyorum
Aslinda affetmeme yardimci olan kisisel gelisim kitaplari var.. Bülent gardiyanoglu mesela.. affetmenin fayadalari falan anlatiyor
Teşekkür ederim..
Olmaz mı Allaha havale ettim
En iyisini yapmışsın
Hiç kimse yaşattığını yaşamadan olmeyecek merak etme..
Kabarık ya malesef canlarını yaktığım insanlar oldu
Almanca hocam vardı lisede :D
😂😂
Hesabım kalsın mahşere kafama sıkar giderim...
👍👍👍
Mahşerde bile görmek istemediklerim var.
Hesaplasmami mahsere bırakmam
45-50 bin tl arası bişey :D
Ben bir kişiyi bıraktım oraya :)
Devletten çok büyük alacağım var!
Allah sorsun çok sevdimm
Var. Neden diye soracağım insanlar var.
canimi yakanlari affetmicem
Kimseyle mahşerde karşılaşmak istemiyorum..
Evet var mahşerde hesaplaşacağız bunu oda biliyor.
Var sabırsızlıkla bekliyorum.
Vardır elbet 😂
Hadi hayırlısı 😂
Yok, işimi burada görürüm
Bu gidisle olacak
Hayırlısı olsun diyelim
yaktı😔
:( :(
ALLAH büyük yanına kalsada yanına kalmaz
Var.
Var tabiiki..
evet var