Milletin sevgilisi, eşi var. Sabahlara kadar sarılmalar yetmiyormuş gibi, mis gibi kahvaltılara da uyanıyorlar. Senin benim gibi kurumuş peynirle tost yapmıyorlar. Neyse daha fazla haset etmeden soruya geçeyim. Sevgilinizle uyandınız, o mışıl mışıl uyuyor. Kalkayım kahvaltı hazırlayayım dediniz. Ne pişirirsiniz? İki zeytin neyine yetmiyor diyenleri görmek istemiyorum. Gerçekten bir kahvaltı tabağı önerin :)
Sunum önemli kahvaltıda. Yuvarlak peynir tabağına 3-4 çeşit peynir yerleştirilir, aralarına da biraz fındık ve ceviz konulur. Siyah ve yeşil zeytinler birer tabağa alınır, üzerlerine zeytinyağı dökülür. Mevsime göre domates-salatalık-yeşilbiber yıkanır, doğranır ve sofrada yerini alır. Yumurta-peynir-dereotlu ekmek fırında kızarırken , sucuklar dilimlenir ve yağda pişirilir. bu esnada çay demlenmiştir ve birer bardak sıkma portakal suyu masaya konmuştur. Değerli eş öperek uyandırılır ve sofra hazır hayatım, yüzünü yıka gel :) denir..
Cok guzel bir makaleydi, ilgiyle okudum. Tesekkur ederim. Ama yuvarlak peynir tabagindan bu makaleye nasil vardin ben onu anlayamadim. Anlamis olmam gerekirdi eger dedigin kadar zeki olsaydim :/ @azelcan
ona antep usulu menemen yaparım biraz yanına ince kıyılmış domates salatalık biber özel soslu zeytin.. peynirler.. dilimlenmiş ekmek.. meyve suyu taze sıkılmış çay sonra birde gül olsun be :) içimden geldi
kalp seklindeki kaliba yag koyup eritip yumurta kirarimm azda uzerine kasar peyniri rendelerim kirmizi biber oh miss sonra kizartma yaparim biraz domates salatalik yorut peynir koyarim zeytin sevmiyor ne guzel iste kahvalti receller olur balin jcine ceviz dograrim super oluyor o ekmekte sicak olacak cayda oyle daha nee😂
(börek, poğaça) zeytin (siyah, yeşil) iki türden reçel koyardım iki türden (çilek, vişne) yumurta (omlet olarak değil ama ) salatalık, domates koyardım yanına içecek olarak çay ve portakal suyu (kahvede isteğe bağlı) ve ekstra yanına gazete ve bir gül koyardım :D ;) tam evlenilcek kadınım nasıl menü beğenirsin umarım
Oyle bir gune uyanicagimi bilsem ertesi gunu coktan market alisverisi eksiksiz olmuş olurdu. Omlet olmazsa olmazlar arasinda. Patates kizartmasi. Sigara boregi dairesel dogranmiş sebzeler salata domates vb. Zeytin peynir illaki ayriyetten yagda sucuk ek olarak salam. Yapiyorum bunlari
Bu sabah ben kahvaltıyı hazırladıktan sonra eşimi uyandırdım. İlk deneyimdi😁 becerememişim güya bir ton fırça yedim. Bir daha tövbe. Beymiş 2 kalıp peynir tabağa dilimlenir mi. Az dilimlesem cimri çok dilimlesem fırça. Şimdi kendimi afetime yolarını arıyorum
Hamur yoğururum bir miktar açarım incecik rendelenmiş peyniri koyarım içine tavada kızartırım😋 Ayrıca sucuklu yumurta zeytin peynir salatalık domates😂sonra süt reçeli de yapmış olurum geceden 😋şeftali reçelimde varsa yeter bu kadar birazda patates kızartayım 😂ayy ne içten yazdım ne yazık ki bunları yapabileceğim o çok şanslı kişi yok 😂neyse ben gideyim
bunu yapmak için önce sevgiliyle aynı evde yaşamak gerekiyor, ikinci olarak ise bu bize ters bir durum bu yüzden işim olmaz sevgiliye kahvaltıyla falan.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Öncelikle kahvalti hazirladigim kisi esim olur..(sevgilimin ne isi var evinde.. ne münasebet😑) herneyse, masayi donatirim.. erkenden kalkip sicak poaca yaparim, peynir zeytin recel salam sosis, yanina menemen ve herhangi bir kizartma türü.. seviyorum masayi donatmayi genel anlamda🤔
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öncelikle zaten evinde hangi peynirler varsa onları birer ya da ikişer dilim keserek tabağa koy sonra salam varsa iki tane salam koy ya da yoksa sosis de yapabilirsin hatta soslu daha güzel oluyor sosis ve bunlardanda yoksa sucukta kızartıp koyabilirsin tabii bir dilim ekmek ya da yetmezse bilemedin iki bir 5 tane zeytin hepsini tabağa koy yanına çatal bıçak falan koy ve en sonunda ne içerse çay ya da portakal suyu koy tabakla bardağı bir tepsiye koyup ver cidden baya beğenir ama tabii ki özenli yap
Poğaça, omlet yaparım termosda çay yaparım bir de kahavaltlıklarla bu yaptıklarımı ısıyı koruyan kaplara koyar. bir piknik sepetine yerleştiririm. Sonra kireçburnu sahilinde güzelce romantik bir piknik yaparız.
Biz hergun birlikteyiz her sabah kahvesini hazirlar domates zeytin peynir krep yumurtali seyler falan bayila bayila yiyor. Seven insana bu bile luks geliyor inan bana daha ozeli olamaz yani kus sütü arayisine girmemeli insan. :)
ahhaha hep benden önce sevgilim kalkardi hazirlardi hicbi bok yapmiyosun diye ayrildi benden neymis kimse benim gibi bir kizla evlenmek istemezmis 😂 bende yeni yeni kendime ceki duzen verdim işte ogreniyorum yavastan
İlk önce fırına giderim simit poğaça falan alırım. Sonra zeytin, bal, yoğurt, yumurta, tereyağ, domates falan yani :D aklıma bu kadar geldi. Ve çay tabi ki.
Sevgilimle sevgili değil evli gibiyiz sanki bir utanma çekinme yok ne bulursa yiyiyor sabah ac olduğunu ekmeğinin arasına peynir domates koymamı söyledi iştahla yedi valla ☺😆😆
Tost kalbinde yumurta, yanına demleme çay, taze sıkılmış portakal suyu, bir tabak içinde kuru incir, kayısı, üzüm ve ortasında ceviz içi ilaveten birkaç aparatif...
masaya bir keresinde bok koymustum üzerini kremeyle kapatıp kokmasınıda engellemiştim. Birinci kasıktan sonra yarım saat falan gelmedi kahvaltıda bana kaldı şdfgklş
Zeytinli poğaça alir gelirdim firindan-pastaneden. Sicak sicak yerdik. Hayir ugrascam o kadar kahvalti hazirliyim diye, beceremicem. Durduk yere is cikarcam, bulasik cikarcam. Gerek yok. 😀
Öncelikle krep yaparım o çok sever. Yanında haşlanmış yumurtası olur ama bir iki tane değil bildiğin beş tane. Çünkü öyle yiyor. Reçeli, peyniri, ezmesi.. Böyle yani kısaca
Sivri biber yediririm acısından önüne gelen her şeyi yer o vakit beğendirmeye gerek yoktur aksine acısını dindirmeye gerek vardır dolaba saldır kızım falan öyle işte :D :D
En İyi Cevaplar