Tabi ki her insan sağlam, mutlu ve gerçek bir ilişki yaşamak ister. Peki bu nasıl olabilir? Sağlam bir ilişki kurabilmek için en baştan bazı önlemler alınabilir mi? Siz ilişkinizde nasılsınız ve nereleri önemseyip dikkat ediyorsunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sağlam bir ilişki kurabilmenin gerektirdikleri var. Belli başlı şeyler. Benim fikrim bu bu arada;Bir ilişkide karşılıklı çaba var ise çok sağlamdır diye düşünüyorum. Yani bir kavgada, anlaşmazlıkta ayrılığa başvurmak yerine çözüm odaklı olmak çok iyi olur. Hatta biri ayrılalım dese bile ötekinin iyi sen bilirsin eyvallah dememesi gerekir. Karşılıklı çaba ve kaybetme korkusu olmalıdır. Ve tabiki klasik ama olmazsa olmazlardan biri güven şart. Başkalarının sözü sağdan soldan duyulanlar birisinin kafasını karıştırıyorsa olmaz o iş yani güvenmek ve inanmak. Sadakat. Sen ona o sana sadık olmalı. Bağlı olmalılar. Anlayış ve empati. Kıskançlık ve sevgi. Sevgi abartma sanatıdır. Abartılı bir şekilde sevgi gösterilmeli. Yani kısacası bir ilişkide ne mi olmalı? Her şey karşılıklı olmalı ve sınırı olmamalı. Sonuna kadar dibine kadar hissedilmei tüm duygular.
evlilik olarak bakarsak
bence önce çiftler birbirinden utanmamalı , eşime dair en çok istediğim de bu , kimsenin yanında rahat olamadığı kadar benim yanımda rahat olsun. saygı da olsun tabi :D
sonra sevgi şart , beğenme de şart tabi , KİLOLU ŞİŞKO da olmasın :D koşullar bu şekildeyse muhteşem bir evliliğim olur diye düşünüyorum :D
Sağlam bir ilişki için öncelikle kuruntu yapmamak gerekiyor. Sevgilinin ağzından duymadıkça veya kendi gözünle görmedikçe başkasının sözüne inanmayacaksın. Dinlemeyi bileceksin. Her ne olursa olsun yanında olduğunu hissettireceksin. Sen ona o güveni verince o zaten sana teslim ediyor kendini. Gözü başkasını görmüyor 😊
Güven tabiki mesela biz eski sevgilimle birbirimizi sevioduk ama güven olmadığı için bitirmek zorunda kaldik
Bizde sevgili olmadan en başından bu durumu konuştuk o ilişkide saygı istediğini bende güven istediğimi söyledim. Bir ilişkide bu durum çok önemli..
Cevap
91Cevap
Önemli olan zihniyettir. Güven, saygı olması gerekir. En ufacık tartışmalarda büyütmemek gerekir, birbirlerine söz hakkı vererek konuşmaları gerekir. Birbirlerini alttan almaları gerekir :) Yaşadığı stresli olaylar karşısında sevdiği insana göstermemeli, tepki vermemeli. Verdiyse bile telafi edebilmelidir. Uzak mesafeli ilişkilerde de böyledir. Yani uzun süre konuşmayınca sevgi his normal olabilir azalabilir. Sevdiğimizle ilgilenmemiz gerekir, ne çok sıkarak ne de hiç ilgilenmeyerek. Dengesini sağlamalıyız. Ona özel olmasını hissettirmeliyiz, aşkın püf noktası budur.
Sevgi, Saygı, Güven, Huzur :)
Stresli olabilirsiniz, yani her insanın kendisine ait sorunları vardır. Anlayışlı karşılamak gerekir. Kadın dilsiz erkek sağır olması gerekir :D
Çift yönlü ve sağlıklı iletişim,
Bedenî, ruhî, aklî, ilmî denklik,
Ortak politik görüş ve hayat anlayışı,
Beraber sorunları çözebilme ve üstesinden gelebilme kabiliyeti,
Karşılıklı duyulan ve yıkılmayacak güven.
Bu faktörleri ilişkinin merkezine alanlar ölene değin beraber olurlar.
Koşulsuz, menfaatsiz sevgi, sadakat, saygı, alttan almayı bilmek, vefa, birbirimizin kaderiyiz deyip sabretmek ayrılığı akla dahi getirmemek, insan birbirine bazen imtihan olur bazen mükafat, imtihan günlerinde sabredip mükafatın gelmesini beklemek, birlikte Allah'a inanmak, birbirini ahirettede sevmek, zor ama imkansız dğl böyle sevgiler, Allah büyük
bu kadar mükemmel birini bulursan bana da göster ben evlenmem direk erkek olduğum halde 😂😂
evlenicem*
@KaliteliODUN Allah büyük arkadaşım ya biz öyle insan olalım, olur inşallah
@KaliteliODUN Maddi bişey istemedim ki adam olma vasfı zaten bunlar
olanida bozuyorlar umarım öyle kalır ve hakettigin birini bulursun
işte öyle... bu adamlık cinsiyet le alakalı olmayan adamlık farkındayım , ama çok zor
@KaliteliODUN Amin arkadaşım Allah herkesin gönlüne göre versin sizinde inşallah. her zaman derim adamlık cinsiyet meselesi dğl şahsiyet meselesi diye, Allah büyük dua edicez yapacak başka bişey yok, iyilerle karşılaştırsın Rabbim hepmizi
Amin :)
ortada bir ilişki varsa zaten sevgi vardır onu geçiyorum. Ama bu ilişkinin ilerleyebilmesi için öncelikle iletişim şart arkadaşlar. Bir ilişki içindesin ama çok yalnızsın.. Zaten ilişkilerin büyük çoğunluğu iletişimsizlikden oluşan tartışmalar.. Sonuç herzaman kavga ile biter gereksiz yersiz kırılmalar oluşur.
sağlam ilişki yok be ablacım gün gelir güvendiğin o kadın ya da adam gelir hatanın orta yerine eder ve s... olup gider varsada söylesinler formülünü herkez mutlu olsun bir insan sabah kalkar kalkmaz müslüm açıyorsa umutsuz vakadır benim gibi bir darbede o almıştır
Öncelikle yalanı ortadan kaldırıcaksın. İki tarafında sakladığı bişey olmayacak. Geçmişini açık açık söyleyeceksin. Çünkü karşındaki takıntılı biriyse sonradan öğrenene kadar başta bilsin neler olduğunu kabullensin ona göre. Sonra saygı geliyor. bir de bol bol anı paylaşın arkadaşım. Anılar insanları birarada tutar 😉
Centilmen olmalı bir erkek ben bunu baz alırım öncelikle kadına değer verip anlayışlı olması gerekir. Önlem alma kısmı için baştan tavırlarınızı net bir şekilde karşınızdaki insana anlatırsanız nasıl başlarsa öyle gider, saygıyı yitirmemek lazım.
Umut verip, güven aşılayıp yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin. diyor Hz Muhammed s. a. v "Allâh herkesi kendinden şüphe ettirmeyen, günü için değil ömrü için isteyen insanlarla karşılaştırsın"
Amin bend aynı şekilde düşünüyorum Alla yalancı ve kötü insanlarda korusunn
Saygi saygi saygi ask sevgi teferruat saygi yitirildi mi olay biter empati yapabilmek ve once kisinin kendine saygisi sonra karsi cinse saygisi olmali.
Hiç cafcaflı sözlerle doldurmayalım buraları. Sunu bilsin herkescikler. Siz Karşınızdakinin ağzına sıçmadıkça o sizin agzınıza sıçar. Sıçan ilişkiyi eline alır istediği yöne sürer
Ya açıkçası bunlar biraz nasip işi. İyi olmak yetmiyor her zaman. Hadi iyisin karşıdaki iyi değil, ya da ikiniz de iyisiniz ama uyumsuzsunuz. Doğal olmakta fayda var her zaman. Olursa olur, olmazsa olmaz
Bu işin püf noktası, "sevmek" gençler
Seven insan hata görmez.
Sevmeyen insana her hareket batar
Seven insan ihanet etmez
Sevmeyen insan her naneyi yapar
Bu yüzden bu işin püf noktası gerçek bir sevgidir.
Öncelikle her sallantıda kacmamak iyi bir ilişkinin temelidir. Sonrasında sevgilinle sadece sevgili olmayıp kimi zaman dost, sırdaş, hatta anne baba bile olmalısınız birbirinize. Ve son olarak da birbirinizi tolerans ederseniz ilişki sağlam olur.
Tolera ederseniz*
iki tarafinda ilgi gostermesi hayvam degiliz kedi kopek oyunu oynamiyoruz biri kacip biri kovaliyo kim biraz ilgi gorse hemen kacmaya basliyo sacmalik
mesafeleri olmayacaksın ama sınırların olucak ikinizin de hayatı oldugunu unutmayacaksınız. arkadaş ortamını arada birleştirip hepbirlikte muhabbet ederseniz tadından yenmez
samimiyet. ama harbi bir samimiyet. çünkü samimiyetin bile yapmacığı zorlama olanı var.
ortak kararlar alip birbirinize guvem vermek sevginizden suphe etmemek ve sacma sapan sebeplerle kavga acmamak karsilikli anlayis icerisinde olmaktr
Kesinlikle eşitlik yani yok benim dediğim olucak yok senin dedigin olucak bunun gibi esitlik once saygi sonra sevgi ☺
Birbirlerini iyi tanıyıp hoşlanmayacağı şeyleri yapmamak ve her zaman aynı taraf değil de iki taraf da alttan almasını bilerek
anlayışlı olmak tartışırken kendini haklı çıkarmak değil de tartışmayı bitirmek için uğraşmak. Güven vermek sevdiğini hissetirmek önemli
İki taraf da anlayışla karşılıyorsa her şey güzel gider. Şimdiki gençler canım en ufak şeyden tartışma çıkarıyorlar kaç gün konuşmuyorlar
En ufak şeyleri büyütmeyin. Birbirinizi darlamayın. Kızlar azıcık erkekleri rahat bırakın. Ama yine ipler sizin elinizde olsun.
İlişkilere kafa yormak istemiyorum, ne yaparsak yapalım yine herşey olacağına varıyor.
öncelikle birbirini dinlemek anahtar davranışlardan
ve sonra saygı diye düşünüyorum
saygı sevgi, sadakat, güven, vefa ve tabiki s#ks...
%50 %50 olmalıymış insan eğer kendini %90 san karşısındaki insana adarsa olmuyormuş aşık olmamalı yani aşık olunca olmuyor
Saygı. Sadece saygı. Her şeyine, her fikrine, her düşüncesine. Öncelikle kişiliğine.
hıc saglam bır ılıskım olmadı cok ıyı bıldıgımı dusunmuyorum. genelde karsıdan bı kazık gelıyor gercı ama, olsun.
Çay demlesin sabaha kadar konuşalım bu kafadan biriyse zaten olmuştur
O içten geliyor işte. Olmadı mı olmaz. dostluk aşk tutku sevgiyi oluşturuyor. Bunları becerebilirsen ne ala
Saygı olmalı ve çiftler empati kurabilen insanlar olmali
en uzun ilişkim 8 aydi genellikle dikkatsiz davraniyorum ve surduremiyoum
Saygı ve sadakat olacak. Gerisi gelir bu ikisi olduktan sonda
Güven - sevgi - saygı - aşkta olabildiği kadar olsun yani :)
saygı ve aradaki ince mesafe çizgisi önemlidir.
Yüz göz olmamak lazım , kavgalar olsa dahi belli bir yere kadar...
Edele şart diyorum.. İlişki tıkandığında erkek kısmının edeleli kollarıyla ilişkiyi açması gerekir..
allahim bir mucize gerceklesmek üzere, hissediyorum.
Buyrun bayan.. Ben ve adelelerim seni en içten duygularla imdirip kaldırıyoruz.. boş durmuyorum çalışıyorum.. 💪🏻💪🏻💪🏻
edelelerine saglik genc.
Yanınızdaki arkadaş benim yanımda cılız kalır hanfendi...
agzindan edele damliyor genc.
Adeleden anlıyorsunuz sanırım.. Sizi tanıştırmak isterim adelelerimle..
Bence saygı bir ilişkinin Vazgeçilmezi. Saygı yoksa bırak o ilişkiyi
iyi ilişki için donanımlı ve baskın erkek gerek aksi ilişkilerde mutluluk yoktur.
insan kendini bilmeli sonra gidip karşısındakini bilmeli tavuk değiliz şukufe olsa neyse
Güven, rahatlık ve anlayışlı olmak çok önemli bence
mümkün olduğu kadar birbirlerinden uzak durmaları :)
Haklısın
Erkek bol paralı, bol kaslı, çok zeki ve çok eğlenceli olmalı. Kız da fiziken fit olmalı
Güven ve anlayış olduktan sonra o ilişki sağlam olur bunun dışında ekstra biseye gerek yok
Çok sevmemek, çok sevsem bile hissettirmeyeceksin en önemli noktalardan biri bu bence..
Sorun olduğunda karşılıklı konuşarak orta noktayı bulabilmek, tabi ki bu durumda saygı ve anlayış önemli
öncelkle her iki tarafnda dürüst sadık ve saygılı olması iliskinin ömrünü uzatr.
İlişkim olsa güven ve saygı üzerine kurmak isterdim
Öncelikle birbirine güven ve saygının olması gerekir bide gururu arka plana atman tabi
çok iyiyim sevgi saygı güven sonra çok mutlu olursun
Ilgi gostermek. Deger vermek. Deger bilmek.
Saygi Gostermek. Durust olmak. Yapici olmak.
Sağlam nir ilişli istiyorsan bir defa karşındakimi anlayarak hareket etmen gerekir bencillik yapmaman. Gerek karşındaki kişi ssnin samimi olduğuju görürse zaten aranızdaki bağlar yerine oturur
saygı sevgi güven sadakat vefa ve tabiki fazlasiyla s#kss
En saglam iliski bence bireylerin uzakda olmamalari yakinda olmalari birbirine
Tabi, kendini her zaman her şeye hazırlıklı konuma getirmelisin.
Güven önemli.
puf noktasi saygidir. ve birbirlerine uygun kisiler olmalari onemli tabiki
Sevgi saygı anlayış / gerekli aşkınıza destek olarak
İlişkide en önemli unsur doğru kişinin o olduğu inancıdır. Eğer bu inanç yoksa olamaz efendim. Olmaz.
en önemli koşul iyi iki arkadaş olabilmektir. bunun içinde hayata bakıl açısı benzer, ortak konuların sayısında fazlalalık, ortak hobiler vardır. iyi bir cinsel hayat ta olmazsa olmazdır
ben guvende olsa saygida olsa guzelde olsa yatak ta fos biri ise ayrilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar