Gözden ırak olan gönülden de ırak olur demişler sizce uzak ilişkiler kısa bir ömre mi sahip olur yoksa iki insan birbirini sevince mesafelerin önemi yok mudur?
Engel değil diyen arkadaşların kaçı uzak ilişki yaşamış merak ediyorum doğrusu. Ben iki buçuk yıl uzak ilişki sürdürdüm ve cevap veriyorum evet ENGEL. Bir kere para çok önemli. Kıt kanaat geçinen bir öğrenciyseniz o bir otobüs, bir tren için para ayırmanız çok zor oluyor. Sık sık etrafınızda çiftler görüp kendinizi hayali bir sevgiliyle oyalıyormuş gibi hissedersiniz. Tek iletişiminiz telefon ve internet olduğu için daha kolay kavga edersiniz ve daha sayabilebileceğim bir sürü zorlukla boğuşur bir gün yorulursunuz. Aş her şeye yetemiyor maalesef.
Mesafeler herşeye engeldir. gözden uzak olan gönülden de irak olur. Aşk dokunmak , sevişmek , zaman geçirmek ister. Uzaktan ancak ittirme sadakat olur. ki çoğu kişide aşik da olsa dibindeki ile aldatir.
Eğer aşk diye bir şey varsa aşkın önünde hiçbir şey duramaz zaten. Belki birarada olamazsın ama ömrün boyunca aynı kişiyi seversin, aynı kişiye aşık olursun ve gelmişler gelecekler bir yana, tek kişiye aşık olunur. Mesafeler aşka engel olamaz. Sevgiye de olamaz. Aşık değilsindir ama seviyorsundur, gerçekten seviyorsan mesafeler sevgiye de engel olamaz. -Gecen bol olsun.-
Mesafeler aşka engeldir. Nasıl ki ibadet etmediğimizde Allah'a uzak kaldığımızda Aşkın'dan mahrum kalıyorsak bir insanla olan ilşki de yürümez Zaman'la bozulur ya da bir taraf diğerine ihanet eder... Ama mesafe olupta hiç unutmayan biri varmıdır vardır Tabiiki oda istisna...
Mesafeler gönülden sevene engel değil. Sevmek dokunmak değil çünkü. Seven insan sesiyle , fotoğrafıyla , tek mesajıyla mutlu olabilir. Nitekim Biz Mevlayı da görmeden sevmedik mi?
Mesafeyi engel diyenler, bahane üretenlerdir. ya da sarılmak dokunmak isteyen, uzaktayken güvenemeyen kişilerdir. Ben eğer gerçekten seversem bahane etmem. Ki mesela Afganistandan birinide sevebilirim içtenliği, samimiyeti ve güzel yüreği sayesinde.
Şimdi bu mevzularda başlangıç önemli. İki insan yanyanadir sevmislerdir. bir sekilde araya mesafe girmek zorunda kalır. E bu adam zaten seviyo sevmeye devam eder. Uzaklık demek hasret özlem demek olur. Ama uzaktan başladıysa çoook düşük bir ihtmal onun gerçek sevgiye dönüşmesi de unutulmaması da.
aslında engel degıl bu ınsanın ıcınde olan bırsey sırf uzakta dıye hep guvensızlık aklında delı sorular barındıran bu sorularla cebelsmek yerıne onun sevgısının sesının dusunse daha cok asık olunur bence aska engel degıldır mesafeler sözde denıldgı gıbı bı mesafe nedır kı bır bılet bır otobus uzaklıgı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Biz 3 aydır görüşemiyoruz, o başka şehirde okul okuyor, ben İstanbul. Abisiyle yalnız yaşıyordu İstanbul'da. Şimdi abisi yeni evlendi diye kalmaya da gelemiyor. bir 3-4 ay daha yok yani. Senede toplam sadece 4 ay görüyorum. Ve deli gibi seviyoruz birbirimizi. Ailesi Giresun'da yaşıyor, sağolsun sürekli ararlar. Abileri kardeşleri bir şeye ihtiyacın var mı diye arar sorarlar. Ne bileyim yine de mutluyum. Ya da bugünler bizi birbirimize daha çok bağlayacak kim bilir*
Hayır değil bende bir mesafeli ilişki sahibi olarak söylüyorum değil yani önemli olan gerçekten yürekten sevmek gerçekten sevince mesafeler önemini yitiriyor önemli olan yanında hissetmek ve hissettirmek
Eskiden olmayacağını düşünürdüm ama ne yazık ki araya soğukluk giriyor. Herkes sevgilisi ile bir yerlere giderken siz ayda bir kere ya da daha uzun bir süre göremiyorsun. Paylaşımlar yok denecek kadar az oluyor. O yüzden engel oluyor maalesef.
Mesafe sadece dokunmaya engeldir. Aslinda mesafe iliskileri daha fazla güven sadakat gerektiriyor. Ve bulusmalar daha kiymetli oluyor vs. Güzel yanlarida var hepsini yasayin daralmayın kendinizi sinirini bilerek.
Engel değil, eğer mesafeler engel, olmuyor diyen biriyse ozaman sevmiyordur dalga geçiyordur. Uzak kişiler hala engel demiyorsa hiç bahsetmiyorsa uzaktayız falan diye ozaman bu kişi seviyordur
2 senelik sevgilim dışarda okurken onu beklediğim zamanlar mesafenin aşka engel olmadığını düşünürdüm, ta ki kendim şehir dışına okumaya gittiğim gün otobüsteyken 1 mesajla terk edilene kadar. Yani mesafeyi engel etmeyen aşklar milyonda 1 :)
Belki aşkı büyük bile kılabilir mesafe. Ulaşılamaz olması farklı bir psikoloji
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Evet uzak ilişkiler aşka engel olur. Bu böyledir. Daha önce denendi, caba ve gayrete ve gidip gelmek icin edilen onca masrafa rağmen yürümedi ve bitti.
Maalesef engel. Sevgilim Rotterdam'da yaşıyor, oradan biliyorum :/
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yoktur diyordum hâlâ onun düşüncesindeyim fakat bu karşındaki insana da bağlı, kilometrelerden değil de bazen davranışlarından soğuyabiliyorsunuz insanların
eğer düzenli bir cinsel ilişki vardı da uzağa gittiyse emin ol bitiyor '' şu da yalan kesinlikle mesafeler aşka engel değildir '' naaaaaaah değildir :D
En İyi Cevaplar