Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5-6 aydır whatsapp kullanamıyorum telefonumdan dolayı. daha öncesinde 1 sene kadar kullanmıştım. şimdi yeni telefon alıyorum tekrar yükleyeceğim. merak ettiğim şey: uygulamayı yükleyince,bu 5-6 ay içerisinde whatsappa giremezken bana yazılanlar gelir mi? WhatsApp kaldırıp tekrar yükleyince mesajlar silinir mi? Daha önce böyle bir şey yaşayanınız oldu mu? WhatsApp ı silip tekrar yükleyince ne olur? teşekkür ederim şimdidenWhatsApp
WhatsApp'ı silip tekrar yükleyince ne olur? Mesajlar silinir mi, gelir mi?
WhatsApp tüm iletişimimizi ele geçirdiği için haliyle farklı bir telefona geçince, telefonu formatlayınca ya da uygulamayı silince insan mesajlarının akıbetini merak ediyor haliyle. Nasıl etmesin ki? Gün boyunca WhatsApp'tan yazışıyoruz, fotoğraf atıyoruz, video atıyoruz, bazen belge gönderiyoruz, tüm bunlar yetmiyor klasik sesli veya görüntülü görüşmeler yapıyoruz. Tüm iletişim buradan olunca insan WhatsApp ı silip tekrar yükleyince ne olur diye merak ediyor tabi.
WhatsApp Kaldırıp Tekrar Yükleyince Mesajlar Silinir Mi?
WhatsApp
WhatsApp'ta da her uygulama gibi verilerini depolayabileceğin bir yedekleme mekanizması var. Ayarlar kısmından yedeklemeyi açarsan; uygulamayı silip yeniden yükledikten sonra en son yedeklediğin mesajlarına ulaşabilirsin. Mesaj yedeklemesini açmak için:
WhatsApp'ı aç, sağ üstteki 3 noktadan Ayarlar'ı seç,
Buradan nelerin (Multimedya dahil olacak mı), ne kadar sürede (Asla, Sadece yedekle tuşuna bastığında, Günlük, Haftalık, Aylık) yedekleneceğini seçebiliyorsun.
Yedekleme yerini belirledikten sonra mesajlarını artık yedekleyebilirsin.
Bu işlem yapıldıktan sonra uygulamayı telefonundan kaldırsan da mesajlara erişirsin. Ancak WhatsApp'tan komple hesabını siliyorsan mesajların da silinir. Bunu belirtmemde fayda var. Profil resmin silinir, gruplardan çıkarsın, sohbet yedeğin de silinir. Zaten hesap silme ekranında bu bilgi yer alıyor.
WhatsApp hesap silme
WhatsApp ı silip tekrar yükleyince mesajlar gelir mi soruna gelecek olursam, WhatsApp telefonunda kurulu olmadığı sürede sana atılan mesajlar, sen yükledikten sonra ulaşmaz. Mesajları alabilmek için uygulamanın telefonunda yüklü olması gerekiyor.
WhatsApp silip tekrar yükleyince mesajlar silinir mi sorunu yanıtlamaya çalıştım. Umarım aklındaki soru işaretleri gitmiştir. Buradaki içerikte de WhatsApp'ta karşı tarafta numaran yoksa çevrimiçi olduğunu görebilir miyim? sorusunu yanıtladım. Burada da güzel bilgiler verdim, göz atmanı tavsiye ederim. :)
Yüklerken mesajlar yedeklensin mi diyo evet de silinmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şöyle şimdi eskiden konuştukların telefona kayıt oluyor tekrar kurduğunda o eski mesajları algılıyor ve yüklensin mi diye sorar evet dersin geri gelir. Anca o zaman içinde o konuşmaları sildiysen, format attıysan veya telefonu değiştirdiysen gitti o muhabbetler...
En İyi Cevaplar