İlişkimden yoruldum ne yapmalıyım?

Biraz uzun ama kimseye acamadigim sıkıntılarımı yazmak içimi dökmek istiyorum bana yol gösterecek fikir verecek birileri olur inşallah.

5 yıllık bir ilişkim var. Çok sevdim sevdi herşey çok güzeldi ama gittikçe tukendigimi hissediyorum. Ben onun için çok fedakarlıklar yaptım oda yap ti mi yaptı ama ilişkide bastan ayağı değişen bendim. Simdi dönüp baktığımda bana ait olan fikirlerime bile artik bir sınır varmış meğer. O kadar ödün vermişim ki kendimden. Onu giyme bunu giyme, şunlarla görüşme tüm hayatımı onun için degistirdm. bir donem ayrılmıştı 1 ay ayrı kaldık o süreçte eski sevgilisiyle konuşmuş ve benim degerimi çok iyi anladığını söyleyerek geldi. Affettim. Onu kırmamak için herşeyi icime atan biriyim. Tamam çok seviyorum hala beni çok seviyor ama alışkanlık mi benimkisi bilemiyorum. Sorun şu artik her dediği batiyor. Çünkü hala kısıtlıyor hala en basit şeylerde bile kıskanclik yapıp surat yapıyor. Ya arkadasimla bir kahve içmeye dışarı çıktım niye çıktın anca gez bilmem ne okuldaydık özellikle de buluşmadık. Aşırı psikopatlik derecesinde. Önceden bu kadar değildi ya da ben görmüyordum hic batmıyordu bilemiyorum. Herşeyi geçtim şu an sınıfta kaldı unide 5. senesi ne okula gidiyor ne hayatı için birşey yapıyor anca oturuyor evde bilgisayar başında. 2 3 sene sonra evlenicez onda tık yok bir sorumluluk bilinci yok bisey yok kendine de dikkat etmiyo saldı kendini herşey birleşince gittikçe uzaklaşıyorum ozlemiyorum ama ayrılsak deli gibi ağlarım onu da biliyorum çok kotu bir durumun içindeyim yıllardır emek verdim bir dediğini iki etmedim ama hala üstüme geliyor neyin kiskancligi bu zaten isi gücü yok biseyi yok onu düşünüp gecelerce uyuyamiyorum düşünmekten. Kendini salmasindan ve bu is okul yüzünden zaten uzaklaşıyorum birde kıskançlığıyla tamamen uzaklaşıyorum bari biri düzgün değil birini yapip bogma sanki boynumda tasma varmış da o nereye çekerse o oluyo gibi hissediyorum düşününce nefes alamaz oluyorum boğuluyorum ama bu durumun içinden de nasıl cikicam bilmiyorum
İlişkimden yoruldum ne yapmalıyım?