Oyuncu Kelly Brook ve sevgilisi Jeremy Parisi, geçen yaz Bodrum'da evlilik kararı almıştı. Evlilik hazırlıklarını, sözleşme yüzünden yarıda kesmiş görünüyorlar. Yakışıklı ve karizmatik Jeremy'ye göre bu tür sözleşmeler aşkın önüne geçiyormuş. Evlilik sözleşmesinin aşkınınız önüne geçtiğine katılıyor musunuz? Ünlü olmak, cimri olmayı ve malına sahip çıkmayı mı gerektiriyor? Apaçık "İlerde ayrılacağız!" imajı çizmiyor mu bu sözleşmeler? Sevgiliniz size bu teklifle gelse ne derdiniz? Ya da böyle bir teklif sunar mısınız?
Çok zengin ve ünlü olsaydınız, evlenmeden önce evlilik sözleşmesi imzalar mıydınız?
Herkes olayı evlenmeden boşanmayı düşünüyora getirmiş ama bu tamamen düz mantık. Öncelikle yıllarca tanıdığınızı sandığınız insanlar bile sizi kandırabiliyor üstelik kaybedeceğiniz sadece zamanınızken (duyguları saymadan söylüyorum). Bir de böyle zengin olsanız elbette imzalayacaksınız, imzalattıracaksınız. Kesinlikle kandırılacaksınız demiyorum bu sadece bir örnekti. Yarın ne olacağını bilmiyoruz sonuçta ve o parada bir emek var. Ola ki çok kötü ayrıldınız ve o da sizin malınıza ortak oldu gerçekten içinize oturmaz mı? Ya da evlendiniz ve evliliğiniz beklediğiniz gibi olmadı, anlaşmadınız ve hooop bütün mal paylaşılmış. Şahsen sözleşme işi bana çok mantıklı geliyor. Aynı zamanda para avcısı insanlarından önüne geçilebilir. Zaten boşanma durumu olmazsa ki kimse boşanmak için evlenmez, bu durumda o sözleşmede bir imzadan öteye gidemez. Bence bu sözleşmeyi imzalamam diyen, karşı çıkan insan asıl evlenmeden boşanmayı düşünüyordur.
"İleride ayrılacağız" mesajı verdiğini düşünmüyorum. Yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz. 20 senelik evlilikler bile günü geliyor bitiyor. Ama güvensizlik mesajı veriyor. "Benimle param için evlenmediğini kanıtla" diyor.
Nasıl bir hayattan geldiğini bilmiyorum. Belki çok zor şartlarda büyüyüp, emekle kavuşmuştur bu servetine. O halde bu endişesini anlayabilirim. Belki de 2-3 yıl sonra eşine gerçek anlamda güvendiğinde sözleşmeyi yırtıp atacak, bilmiyoruz.
Ama kendi adıma böyle bir endişe duyuyorsam o kişiyle evlenmem.
Zengin olsam da olmasam da evlilik sözleşmesi yaparım. Kanunlar kadınlara karşı fazla koruyucu. iki gün evli kalsan, sonra boşansan kusurlu kadın bile olsa ona ömür boyu nafaka ödemem gerekir. Haketmediği şekilde malımın yarısına konar. Evet romantizmi mahveder ancak kadınlarımız çok da güvenilir değil. Ha illa romantizimse o da malımda gözü olmadığını gösterip romantizim yapsın.
Gerçekten bu sözleşmeyi önermek, kim olursa olsun yani taraf farketmeksizin gerçekten bir hakaretten farkı yoktur. Eğer gerçekten sandığın kadar iyi bir adam/kadınsa zaten ayrılık olursa bile seni düşünmeden kendini alamaz. Kendi isteği üzerine malını bile paylaşır.
Sevgilim beni tanıyorsa bu teklifle gelmez. Boşandığımızda sadece hakkım olana tenezzül ederim, insanlara kötülük yapmak, hakkım olmayana göz dikmek gibi bir karakterim yok. Bu yüzden böyle bir teklifle gelmemeli.
Fakat bu örnekteki çiftler için durum biraz göreceli. Kadının gerçekten haklı sebepleri vardır. Ünlüler için aşk bile reklam amaçlı olunca, doğruluğunu bile şüpheyle gözlemliyorsun.
Şimdi o kadar büyük meblalarda param hiç bir zaman olmadı ama duygularla düşünürsek evet sana güvenim yok demek gibi bir şey ama mantık çerçevesinde bakarsak ben o parayı seninle kazanmadım ki dünyanın binbir türlü hali var zaten beraberken bütün mal mülk ortak bide ayrıldıktan sonra neden olsun ki bu açıdan desteklenebilir
Madem kuşkun var niye evleniyorsun? Evlilik öncesi evlilik sonrası diye bir ayrım kalmamış, sevgilinle herşeyi yaşıyorsun bildiğin karı kocasın zaten. Niye hala resmi kağıda imza-düğün vs takıntıları var milletin? Lafa gelince başkalarına geri kafalı derler yaptıkları saçmalığa bak
Zengin olsam kesin bekar olurdum sonuçta param var ve kimseye kolaylıkla güvenmezdim ne eşe ne dosta belki param için yanımdalar böyle hep tedirgin olup acaba param içinmi sevgilim ve dostlarım yanımdalar düşüncesini tercih edeceğime yalnızlığı tercih edip sahil kıyısına son model bmw mi çekip bmw nin yanında diyelip yağmurun altında şemsiyemi açıp hayallere dalmayı tercih ederim..
Çok zengin olsaydım evlilik sözleşmesi imzalatırdım hayatın ne getiriceği belli olmaz boşanırken sizin bekarken kendi çabalarınızla ya da anne babanızın size aldığı mal varlıklarını talep ediyorlar utanmazlar bu yüzden eğer varlıklıysanız evlilik sözleşmesi imzalatmalısınız
Gayet mantikli bir durum. Kadin erkek evleniyor kadinin herhangi bir geliri yok bir sekilde duygular bitiyor ve ayriliyosun devlet erkegin neyi var neyi yok yarisini kadina veriyor hic dogru bulmuyorum herseyin ortak olmasini. Bunun aynisi erkek icinde geecerli kisinin hayatinda yokken emek harcanarak kazanilan mal ve mulke ortak olunmamali
Evlilikte hersey ortaklık mal mülk borçlar kusurlar hatalar yanlışlar. Asla evlilik sözleşmesi yapmam. Evlilik sözleşmesi : "bugün iyiyiz iyi hoş da yarin ayrilirsak başımı agritma malıma göz dikme. " demektir böyle bir şeyi düşünen insanla zaten evlenmem
imzalamazdım çok saçma ortada güven yoksa bu imkanlarla birliktelik kurulmaz. sözleşmeye gerek duyuluyor yapılacak olan evlilikte sadakst yoktur. sözleşme imzalamazdım şöhreti bir kenara bırakır o zamana kadar kazandıgım para ile başka bir ülkeye yerleşir. bir iş kurarım. evlilikte sözleşme kağıt üzerine atılmaz kalbin üzerine atılır. eğer sözleşme talep ediyor ise arkasına bakmadan toz olsun.
Zengin olmasam dahi imzalarım ancak bu karsindaki bireye de bağlı bir durum ya da aşkı ne kadar yoğun yaşadığına. Şöyle söyleyebilirim, her aşık olduğumuz insanla evlenmek zorunda olmadığımız gibi eğlendiğimiz kimseye aşık olmak mecburiyetinde de değiliz.
Ask başka bir kavramdır, evlilik ise iktisadi temele oturmuş bir yapı, dolayısıyla evliliğin merkezinde aşktan ziyade mülkiyet var. Sözleşme yapmak bu bakımdan bir şart.
Bence çok saçma ve bu tür daniskalıklarla kendini küçük düşürme metoduda olamaz. Yani ben birini evlinecek raddede düşünüyorum hayatıma alma kararını veriyorum ama kusura bakma müstakbel kocacım param seni kabul etmiyor gel sözleşme yapalım gibi bişey bu. Orda bitirir yoluma bakarım daha neler💁🏼💁🏼
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
boyle birsey istemesi cok normal bende olsam bende yapardim veya karsimdaki kisi istese imzalarim kimsenin parasinda gozum yok onu sevdigim icin evleniyorum mali icin degil adam okadar calismis etmis emek var kolay degil yani. biraz evet guven pek olmiyor bu durumda hani karsidaki kisi alinabilir buna. bilmiyorum zor yani.
evlilik sözleşmesinin gerçekten aşık olan 2 insanın aklına gelecek en son şey olduğunu düşünüyorum. ben böyle bişey düşünsem ya da karşımdaki kişiden böyle bir teklif alsam ilişkimizi sorgulardım sanırım
açıkcası ne desem yalan ama Kuzenim evlendi, kız milyoner ve çocuk güvenlik görevlisi, çocuk şimdiden 3 araç aldı ve para önemsiz diyor, kusura bakmasında böyle giderse sonu kötü olacak ama hala anlamıyor
bence evlilik sözleşmesi yapılmalı. mesela insana ailesinden annesinden babasından miras kalan bir evi falan ileride olası bir boşanmada eski eşinle paylaşılmamalı
Tabiki bu tür şeyler mantık evliliğinde olur sadece aşk evliliği yaparken gözü birşey görmez insanın sadece aşık olduğu insanla evlenmek ister böyle kurnazlıklar gelmez aklına o zaman
Güzel diyorsun da evliliğin kendisi hukuki biz sözleşmedir ve büyük kısmı mal mülk ile ilgilidir. Madem ulu bir aşk içindesin o zaman bu sözleşmeye de ihtiyaç duymaman gerekir.
Konuyla alakasız ama "Yakışıklı ve karizmatik Jeremy" demişsin biraz güldüm açıkççası çünkü ben bir tip göremiyorum eğer bu yakışıklıysa ben yakışıklılığın nirvanasındayım o zaman kjsdfh
Bu hayat standartlarımla bile evlenmeyi düşünmezken, hem ünlü hem de zengin olduğumda niye evleneyim deli miyim? Yok bir de evlilik sözleşmesiymiş bilmem ne.
Bunu sunucak kadar bir mal varliğım yok ama bana gelse şayet biraz üzülürüm ben zaten çocuk isteyen biriyim oldu ki ayrilsak bile ortak mallar ayrı olan mallar yani hersey o cocuga kalıcak gereksiz bu bakimdan.
evlilik sözleşmesi feminist çıkarlara hizmet eden şeytani bir fikirdir.. erkeği kullanıp herşeyine ortak olan, kadına hak etmediği şeyler sağlayan bir sistemdir. kağıda değil bunu isteyen kızın suratına imza atarım.
Gerçekten sevdiğim biriyse ve ayreten o kişiden eminsem öyle bir şey yapmam ki zaten ben öyle 1 2 ay çıkıp direk evlenme tarzı değilde 3 5 yıl çıktıktan sonra evlilige biraz ad atardim
Göz önünde popüler ve zengin biriysem evleneceğim kişi değilse imzalatırdım ama eşim zengin ben değilsem imzalamam sonuçta beni yıpratacak kullanacak kendimi garantiye almam lazım
gerçekten sevdiysem asla böyle bişey yapmazdım. evlilik zaten paylaşmayı gerektirir. hayatını paylaştıysan malını hayli paylaşmalısın. hayatın parandan daha önemli
Tek evlilik sözleşmesi resmi nikah ve dini nikahtan ibarettir çünkü evlilik ve aşk ta çıkar yoktur iki kişi tek beden tek yürektir eğer sözleşme varsa o evlilik olmaz
hayır.. sözde evlilik gibi ne o öyle? Ya beni ben olduğum için benimle evlenecek yadahiç evlenmesin. Yok boşanırsak şu senin bu benim... alıp. ötüne soksun soysuzlar
Kelly brook her sene sevgili değiştiriyor ben beğendiğim bir ünlü yani fiziksel olarak ondan takip ediyorum yani normal sozlesme yapması bizim gibi insanlar için böyle şeylere gerek yok
onlar evlenmiyor evlendiriliyor.. karşılıklı çıkarları için ;) mesele o Alemde çok karışık... önceden antlaşma yapılan bir evlilik ne kadar sağlıklı olurki :s
bilmiyorum hiç o kadar param olmadı. ama onlar tarafından bakılınca belki milyon kişi vardır evlenmek isteyen sırf parası için yani haklı gerekçeleri olabilir ancak hakaret gibi olduğu gerçeğini değiştirmez.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence herkes böyle evlenmeli artık. Çünkü duymuşsunuzdur evlenip boşandıktan sonra karşı tarafa hayatı zehir eden donuna kadar alan her şeyine dava açan tipleri. Bunun da önüne geçmek maksatlı güzel bir olay.
unlulukle zenginlikle alakasi yok guvenle alakasi var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet. Şohret para icin bana yaklasmadigi ne malum. Erkek miletine guven olmaz Baska kadin gelip aklina girdiginde ohhj benim paramla beni boynuzlasin ne alaa
En İyi Cevaplar