Arkadaşım kız istemeye gidiyo babası ev var mı demiş var demiş 12.000tl başlık parası ver veriyim demiş bu ne saçmalık ya görücü usulu olur konuşur anlaşırlar sever evlenir oda güzel başlık parası bana yanlış geliyor
Sizce
Sizce
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
dogudan alirsan esini baslik cok altin aldirirlar insana. gaziantep Urfa mardin falan bu konuda hep cok para isterler kizlara. ordan evlenenin parasi bol olacak hayirlisi. sitedeki urfali antepliler ustune alinmasin bizim burdaki urfali antepli komsular kizlarini verdinde cok altin istemisler birde baslik evide oglan tarafina dosetirler vs.
ne kadar saçma
bencede gergi düşünüldü gerek yok 🐉
Şikayet edeceksin öylelerini bu devirde başlık parası neymiş mal mı satıyo inek mi satıyo bey amcamız acaba. Eski kafalı olmak bu kadar kötü bişey işte yazıktır günahtır İyice bir konuşmayı deneyin olmuyosa şikayet edin kız kaçsın abi bu nedir tövbe estağfurullah.
ever malesef hala var beni istemeye gelince de başlık istiyor musunuz diye sordular ben de ben mal değilim dedim
bence bir erkek başlık parası verip evleniyosa o kadını obje olarak görmesi büyük bir ihtimal. buda berbat bişey
evet zaten başlık parası varsa geline hiçbir şey almıyorlar eşya altın falan yok
onu bilmiyorum normaldir sonuşta parayla alıyosun iyi ki sen başlık yok demissin
bana da yanlış geliyor Senden yüksek veren biri olsa ona vercek gibi. Kadınıi sanki mal olsrak görülüyor tövbe tövbe. Sanki satışa çıkarmış
malesef doguda hala kadınları mal gibi satıyolar 😡
Öyle olmuyo malesef öz kardeşin gelip seni öldürüyor
Pardon biraz çırkin kızlarda ön yargılı daha konuşmadan yok diyolar ne yapıcak başka bende bilmiyorum
Saçmalık ya. Mal mıyız eşya mıyız 12 bine insan satıyoruz ne saçmalıktır kaldımı öyle şeyler
Doguda hala çok sık raslanılan bişey bende yeni örendim hala devam ettini
Başlık parasındaki "başlık" ne ya hep merak etmisimdir.
@Ansur sen biliyor musun?
ansura gerek yok
aşlık Parası (yaygın adıyla Başlık), evliliğin onaylanması için, güvey ya da akrabaları tarafından kadının akrabalarına yapılan, toplumlara göre değişen hukuksal ve toplumsal uygulamaları içeren hediye niteliğinde ödeme.
Onu biliyorum. Sen anlamadin soruyu.
tamam o zaman ansur bizi bilgilendirsin o bilir :)
aynı şey gibi benim anladıgımla
anadolu adeti falan değildir bu başlık olayı. Teee romalılardan gelme bir şey. Museviliktede bu olay var. Türbanın çıktığı eski uygarlıklarda, türban çıkış amacı ile aynı amaçta olan bir şey. Aslında iğrençtir, ama taraf kendisini düşünüyor. Para ile herşeyin olabileceğini sananlar, temel olayı umursamadan sadece parasına bakıyor. KRaliyet ailelerinde bile bu vardı, prensesler evlenirken şehir bile verilirdi :))
abi ben hiç tastik etmiyorum hala günümüzde böyle bir şey olması ülkenizin cahil oldugu anlamına gelir daha baya bir yol katetmemiz lazım galiba
evet, çorum daha kıymetli ama eyüp sabri hocaefendimizin yeri orası misbon :)))
soran, Tasdik edilecek bir şey değil zaten, sanki baharat yolunda ticaret yaparmış gibi. Süt hakkı var, yelü var , kara mal var, islamiyetten önce türklerin bazı kesimlerinde bu vardı mesela. Sözden sonra ziyaret edilip tüy mal mı ne öyle bir şey veriliyordu.
o ne ya satar gibi 😡hindistandada erkeğe para veriyorlarmış
onu duymamıştım oda acayip bizim gibi zır cahil bir ulke daha
Kiz çocuklarını mal olarak gormeleri beni sinir ediyor bir kaç kuruş için yabanci erkekle birlikte olan kadınların çocukları ya
Oda normal deyil ama kadın kabulleniyomu bu işi oda var bilgisindemi yani
Kadınları eşya gibi satmak hala devam ediyor demekki 21 yüzyılda Allah affetsin ne diyim
İyi para kız 10 tane kız doğursa her biri 12 binden 120 bin 😂
çok zekisin maşallah
Yaaa ne demezsin
bence olmalı ama kıza verilmeli. erkekler beleşe güzel kızlara sahip olamasn
Çok zekice vay be
erkekler çok kötü niyetli. hakediolar
Ne yaşadıysanız dinlersem hak veririm buyuk ihtimalle o yüzden yorum için teşekurler
Saçmalığın daniskası.
ne lan bu kizi satar gbi tobee yarabbim
Mal gibi görüyor kızını
Bencede öyle arkadaşım vermiş parayı urfadan ama dogu tarafı hep böyle diyo ilk duydum uzuldum
bencede haklarında hayırlısı
kızı isterken bana mı sordunuz? Banane
Ne demek istedini anlamadım şanlı dogan
yokh bişey :D
bu biraz eski kafalılık ve cahillik le olan bişey hanfendi yani doguda dogup babanız zır cahil olsaydı şu an sizi konuşuyor olurduk on yargılı olmayın kırdıysam kusura bakmayın
kırılmam ki asdf sende dediğimi niye ciddi algıladın be :D
Sen de bir kadın oldugun için ola bilir hem cinslerine sahip çıkmalısın erkek güçlü ola bilir ama zeka tartışılır ve kadınlarda potansiyel var erkege göre daha fazla kısacası savaş stratejiyle alınır
kızı kaçırın o zaman
Iyi günler size
sanadaa :)))
Banada yanlış geliyor önce bir duraklasinlar
Olabilir bence. Sevenin gözüne para gelmez
Ne sevmesi daha kızı başlık parasını kabul edince görmüş
Öyle bişey mi kalmış
Teşekkür ederim
Var mı böyle şeyler hala ya
Örf adet gereği
Biraz agır ola bilir ama çok saçma bir adet ve aşşalayıcı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?