yani arasında bir bağ olduğu söylenemez bununla ilgili zaman zaman araştırmalar yapılıyor ve genellikle aldatmanın aşağılık kompleksi sonucu ortaya çıktığı gözlemlenmiş. Ama ille de bana net bir souç lazım dersen kişinin hırs ve eldeki ile yetinme oranına bakman gerekir sorun olursa yaz cevaplamaktan onur duyarım
bence sadece kendşnşnde dediğin gibi doğruluk payı var çünkü aldatma ile kıskanma arasında bağ yok sadece kıskanan insan empati yapıp karşıdakine o duyguları yaşatmama konusunda biraz daha başarılı olabilir fakt bu tamamen kişinin empati kapasitesine bağlı
seven kıskanır dıyolar. evet kıskancların cogu sevdıgı ıcın kıskanıyor. fakat bıde dıger boyutunu ele almak lazım. egosu olan ınsanlarda kıskanır. yanı ben merkezlı oldugu ıcın sadece ben olayım ısterler. aldatılmaya karsı uzulmelerı ıse sevdıklerının ıhanetı degıl sırf O'na nasıl ıhanet eder uzuntusudur gorusumce
tam tersi onlar daha cok aldatir bir insan iyi niyetliyse kötu dusunmuyora niye kicskanir ben cevabini verim kendi pislik dusunuyorki herkesi kendisi gibi saniyor omdan kisnmiyanda korkmaycaksin cunku adam sana guveniyor icinde kötu dusunce yok omdan kiskanma
Hayır bence kıskanç insanlar daha çok aldatmaya meyillidir. Kendisi yaptığı için karşısındakinin de yapacağını düşünür güvenmez, daha çok sorgulayıcı daha çok baskıcı olur.
Kıskançlık sevgiyle değil de daha çok karakterle alakalı bir konu. Bazı insanlarda sahiplenme duygusunu bu şekilde gösteriyor. O yüzden bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum.
En İyi Cevaplar