Bazi ileri zekalilar soruya sadece tek bir acidan bakiyorlar. Tabikide günes kendi etrafinda döner. Onda hemfikiriz.Amaa..
Ama..ama.
Peki ya baska neyin etrafinda döner?
`Günün Sorusu`gitti yahu inanamiyorum :D
Güneşin 3 çeşit Dönme hareketi bulunur.
1-Kendi ekseni etrafında ( zaten yukarıda yazılmış günü saati )
2-Bütün gezegen ve uyduları ile birlikte Samanyolu merkezi etrafında olup saniyede hızı 270 km dir ve bu dönüş 250 yılda tamamlanır.
3-Samanyolu ile birlikte yaptığı dönüş hareketidir. Samanyolu 125.000 ışık yılı çapında bir topluluktur.Bu topluluğun yapmış olduğu dönüştür.
Genel bilgi :Dünya ya da Güneş sistemi 1 yıl içerisinde uzayda 500 milyon km yol almaktadır.
Tamam. Peki, güzel aciklamalar da.
Samanyolu etrafinda döndügünü biliyoruz. Peki asıl etrafinda döndügü sey nedir? Onu biliyor musunuz. Ipucu vereyim. Samanyolunu da etrafinda döndüren nedir?
Ooo. Sen baya bir arastirmaya baslamissin :)) Heheheh.. Valla 2007 de sormussa o soruyu cevabinin cikmamasi normal. Cünkü yeni yeni gizemi kesfediliyor bu sorunun cevabi olan seylerin.. :)
1 hafta daha bekle. Cevabini yazicam :)
dünya günesin etrafında döndüğü için gunesinde döndugunu varsayalım. ozaman gunes kendi etrafında önerken marsta dünyayla beraber dönuyormus hissi veriyor insana yanı birde meptun desek hepten platon u ve onun gizmli soguk katmanını dusunursek jupiterdede ruzgar 500 klometre hızla esiyor. senin anlayacagın 8 dk ısık yılı uzaklıkta bir gzegenin buda 144 trilyon yıl felan ediyor sanırım tam bilmiyecegim ama ginede guzel hissettiriyor. sabah gunesinde d vitamini almak.
Amacin ne dostum? Anlamadim gitti.Sorunun cevabi zaten secildi.?
Samanyolunun merkezinde bir kara delik olduğu varsayılmaktadır ve çevresindeki tüm gök cisimleri ona doğru yutularak çevresinde dönmektedir.
Lanet olsun, lanet olsun, lanet olsun :)) Hahahah. Ne güzel `Günün Sorusu` yapacaktim yahu :))
Neyse, kismet degilmis.
Tebrik ederim. Dogru cevap buydu. Internetten mi arastirdiniz yoksa önceden bilgili miydiniz?
Çok yoğun araştırmaya soktun beni :D Bir forumu baştan sona okumak zorunda kaldım :D Sor artık ne soracaksan uzmanlık bile alabilirim :D Gözlerim bozuldu iyice.
Sirf bir cevap verebilmek icin miydi hepsi? Ühühühü.. Gercekten lanet olsun :D
Yinede azminizi takdir ettim :)) Kac dk arastirdiniz merak ediyorum? :)
Vikipedicisi seni. Yeme burada milleti
Aslında daha önce discovery science'te izlemiştim bununla ilgili bir şey ama hatırlayamadım bir türlü :) Ne olduğunu bulmak yarım saat falan sürdü :) Sonuç olarak birincilik teli benim, en birinci ben oldum :D
Batirdin beni batirdin... :) Neyse. Xper`lerimi topluyayim daha `Baba` bir soruyla cikicam karsiniza. O zaman forum morum hikaye olucak. :)
Ben discovery kanallarına yükleneyim yine :D İyi geceler.
Eheheh.. Yüklenin bakalim. Gercekten cok sinirime dokundu bu :D Cok baba soru sorucam cokkkk :D Discovery miscovery hikaye olucak hahah:)
Ayaklı wikipedia :)
o zaman bizi niye yutmuyo bunuda açıkla
Yavas yavas yakinindaki yildizlari kendisine dogru cekiyor zaten. Yani bir nevi bütün samanyolunu kendisine cekiyor zaten. Ama biz bunu hissetmiyoruz, cünkü daha cooookk uzaktayiz. Karadelik Samanyolu Galaksimizin merkezinde bulunuyor. Bizim su an bulundugumuz konum ile Samanyolu merkezi arasindaki mesafe bilmem kac isik yili.
Anlayacagin, birgün hepimiz bir karadeligin icinde olucaz. Tabi insanoglu o güne kadar yasayabilirse, ve Günes o güne kadar sönmezse.
Galaksi içerisinde var olan herşey genel olarak galaksinin merkezindeki hiper-karadelik etrafında döner. Güneş sistemimiz de bu sirkülasyonun içersinde yer alır. Ancak sırayla gidecek olursak Güneşimiz Plaides yıldız sisteminin merkez yıldızı olan Alcyone isimli yıldızın etrafında eliptik bir yörünge izler ve Alcyone'un etrafındaki bir turunu yaklaşık 26.000 yılda tamamlar. Plaides yıldız sistemi, yünan mitolojisinde 7 kız kardeşler olarak da bilinen, Türkçe de küçük ayı dediğimiz, gök yüzüne baktığında küçük uçurtma şeklinde görülen yıldız sistemidir. Tam merkezindeki (uçurtmanın sapının başlangıcı) yıldız Alcyone'dur. Güneşten 2400 kat daha büyüktür. Yaklaşık uzaklığı 430 ışık yılıdır.
bu bilim kurgu değil bilimdir saksı beyin. kendi etrafında döner..
Öyle mi saksı beyin? Güncellememi bekle o zaman sayın " Bilim Bayanı "
ben sen bizlere o kelimeyi kullandığın için kullandım aşağılama amacı yok anladın? ayrıca ben bilime tam olarak inanmam hocamdan böyle öğrendim işte..
Cevap
12Cevap
kendi etrafında ve samanyolu etrafında döner...
ayrıca samanyoluda içinde bulundugu sistem içinde döndügünden o sistemin içinde döner
o sistemde içinde bulundugu sistem etrafında döner...
şuan bilimin elverdiği kadarını biliyoruz...
Güzel mantik yürütmüssün. Dediklerin dogru, yanlis degil ama tam cevabi degil :)) Ayrica günümüzdeki bilimin elverdigi sey bundan daha fazlasi..
Iste o da cevabimda sakli.
Sağol 3<
Bu konular ilgi alanım başka sorunuz olursa cevaplarım.
Peki, :)) Baska güzel bir soru daha sormayi düsünüyorum. Bakalim cevaplayabilecek misiniz..
Follow me :)
Arkadaslik istegi göndersem acaba kabul eder misiniz? Sormak istedigim bazi seyler var da..
: Galaksinin etrafinda dönüyor iste mal herif. Nerde dönecek daha?
güneş dönmüyoki siz neyin kafasındasınız güneş bir yıldız öylece duruyo ve gezegenler onun etrafında dönüyo :D
İçmişim başım dönüyor dönüyor... Güneş benim etrafımda dönüyor zaten.
Dunya benim gunes dunyanin ay'da gunesin etrafinda donuyor.
O da güzelmis..Ayni yolda devam.:!
devam dediysen devam kenk
Günes`in etrafinda döndügü birsey yok. Varsa da ben bilmiyorum hacıı.
Güneş hem kendi etrafında hemde galaksinin merkezinde bulunan kara deliğin etrafında dönüyor.
güneş bizim bulunduğumuz sistemin ana noktası gibi onun etrafında dünya mars ay jupiter ... falan onun etrafında dönüyor buda Allah ın bir hikmeti bunuda açıklayın ateistler.
Günes`in etrafinda döndügü birsey yok. Varsa da ben bilmiyorum hacıı. :))
kendi etrafında döner:)
galaksinin etrafında mı döner nerde döner:))
O da bir secenek ama tam dogru cevap degil malesef..Asıl merkezde yatan baska birsey var.
yaklaştım demek iyi:)
neyseki kendi kafamızı çalıştırarak yakınlaşmışız forumlarda doğru cevabı arayarak değil:))
Sorma ya. Bilseydim bunun forumda arastiracagini hic sormazdim. Püüü gitti Günün sorusu. :(
valla ne diyeyim biz saksıyı çalıştırdıkta sen pek çalıştıramamışsın.artık yapacak bişey yok unut gitsin:))
guneşle dalga gecilmez
Ahahahah.. Beni de güldürdün ya daha ne diyim.
niyeki
Kendi etrafında dönüyor diye biliyorum
Bakalim.. Öyle mi degil mi? :)
yedinci sınıf çocuğu fen ödevini yapamamış gelmiş burda yardım istiyo. sınavda da yardım edek mi?
Güneş neden düşmüyor lan ?
Belki de düsüyordur? :D
sorunun ilmi cevabını vermiycem
Hahahah. Hadi bir ver de hem bu milleti hem de beni bir g*t et kocum?
Neyin etrafinda döner? Söyle. En iyi cevap secicem dogruysa.
koçum?
Vikipedi açıp soru cevaplıyorlar olmaz öyle
Sorma kardes sorma.. Benim de cok sinirime dokundu :D Illa kıllık yapacaklar.. :(
valla benim etrafimda donmedigi kesin
B bana göre bir cevap olmuş :)
Günes zaten kendi kendine dönüyor
kendi etrafında
cidden bilmiyorum ve merak ettim doğru cevabı sonra güncellermisin öğrenelim ?
Tabiki de güncellerim. Ama sanirim bu soruyu daha ileriki günlere de tasimayi düsünüyorum. Sorun olmaz umarim senin icin? :)
750 xper`e ulasayim. Günün sorusu yapicam bu soruyu. Anlasilan o ki kimse bilmiyor.. Sanirim 3 4 güne cevabini veririm. Olur mu?
tamamdır hergün buralardayım teşekkürler güncellemenizi bekliyorum :)
Ben de bu soruyu `Günün Sorusu` yapmak icin sabirsizlikla bekliyorum. :))
Dünyanın
ben dönmüyorum o bana yeter
Hay senin güncellemene
Ne o? Güncelledim de dogru cevabi mi vericeksin simdi?
hepsi döndüğüne göre hiç biri delikanllı değil
lDisco`nun 2. fabrika cıktısı mısın sen? Yok size artı, martı. Yorum yapan herkeze +1 vericez dedik de bu kadarini da demedik.
yok la ne alaksı var.. o arkadaşı engellediğimi hatırlıyorum hatta
..hepsi totoştur.
B şıkkı derim
dünya etrafında
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar