Sınırların kalktığı bir dünya ve dünya insanları ????

öncelikle kendimden örnek vererek girmek istiyorum soruya.

Her ne kadar dışarıdan geçmişe bağlı bir etnik kökenimizden bahsedilse ve öyle tanımlansakta, bunun benim için hiçbir önemi yok. Kendimi etnik bir kökenden soyutladıgım gibi, etnik bir kimlikte de gormuyorum.

benim için sadece iyiligi, dürüstlüğü,vicdanı, hak ve eşitligi savunan dünya insanı sıfatı var. Bunu yapan herkesi öyle görüyorum.

Milletlerin kültür ve tarihlerine, bunları koruyup yaşatmak isteklerine sonuna kadar saygım var ama bazen keşke toplulukları ve bireyleri tanımladıgımız ya da insanların kendilerini tanımladığı etnik köken ve kimlik isimleri yeryüzünden kalksa ve insanlar tüm sınırların kalktığı, eşit ve özgür bir mevcut dünya duzenin de yaşasa diye düşünüyorum. tabi kültürlerini, evrensel bir dünya kültürüyle birleştirerek.ama bazen bu bana çok dikta bir yaklaşım gibi geliyor. sürekli kendi kimliğini odak noktası zanneden insanların faşist tutumu karsısında böyle evrensel bir dünya düzenine geçişi bazen faşistlik olarak hissediyorum.

bir türlü çıkamadım bu konunun içinden.

biraz uzun oldu ama sizin düşünceleriniz nelerdir?

özetle sizce sınırların kalktığı, insanların artık kendini farklı bir kimlikle değilde sadece dünya insanı olarak tanımladıgı, her toplumun kültürlerinin evrensel bir dünya kültürü oluşturdugu, eşit, refahı yüksek bir dünya düzeni görüşü nasıl bir düşüncedir?
Sınırların kalktığı bir dünya ve dünya insanları ????