+1 yılMerhaba,öncelikle geçmiş olsun,sevimli olduğu kadar zor bir hayvandırda tavşan.Doyma duygusu var ama kemirme iç güdüsü nedeniyle ne verirsen tavşan dişleyecektir.Etrafta kablo,elektronik makine,terlik,ayakkabı,halı değerli eşyalarınız varsa yere bırakmamanızı tavsiye ederim,çünkü birkaç dakika sonra eski işlevini yapamayacak.Ayrıca tavşanınıza taze yeşillik ve havuç ( rendelenmiş şekilde ) vermezseniz çabuk hasta olabilirler,bir süre sonra yaptığı idrar sizi fazlasıyla kötü etkielyecek çünkü inanılmaz kötü kokuyor ufak ufak beni anlayacağınıza eminim çünkü nasıl bir koku oldugunu sadece tavşan beslemiş olanlar anlar.Tavsiyem dış alanınız da tavşana bakmanız,hergün taze yeşillik ve havuç vermeniz ayrıca bulabilirseniz kurumuş çimen yemeyi çok severler.Birde sürekli kemirmezlerse bunalabiliyorlar,bunun dısında da tavşan asla yıkanmaz arada bir ıslak mendille silin daha anlatacak cok şey var ama problemlerin doğuşuna göre anlatılır bunlar :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
üniv deyken besliyoduk.göbek salata bir de marul verirdik sürekli. çok fena s*çıyo yaa :D boncuk boncuk doldurmuştu balkonu :D tavşanlar hakkında bilmen gereken en önemli şey yıkamayacaksın.tüyleri kurumuyo naaparsan yap hasta oluyolar sonra.özel şampuanı var bir tek onla yıkayabilirsin
00 Yorumla
Canım ben tavsan bakmıstım ama 3 gunden sonra dayanamadım bakımı cok zor geldı. Sureklı yer onun doyma hıssı yok ve cok sık tuvaletını yapıyo bulundugu yerı sık degıstırmelısın. Onun dısında ben sureklı havuc verıyordum marul da arada baska bısey yıcegını dusunmuyorum. Bıde tavsanın alısması zor bızım kı cok korkuyordu bızden. Sevımlı oluyorlar ama cıdden cok zahmetlı. Bıde asla yıkama tavsanlar yıkanınca ölür annem bı kere baska bı tavsana oyle yaparak bunu basarmıstı :)
00 Yorumla
mutlaka hergün gezdir. kapalı bir alanda uzun süre kalmasın ayakları tutuluyo. sonra inceliyo sanırım felc oluyormus. içine girebilceği bir ortam hazırlayabilsin. genellikle karanlık ortama kacıyolar. suyunu eksik etme. sık sık değiştir. marul ve havuc yeter. bazen ekmekte yiolar alıştırırsan onuda yer. pet shoplarda tavsan yemleride var onlarda iyi oluyo
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Ben baya çok tavşan besledim sırf heves uğruna çünkü küçükken böyle hayvan beslenmeye çok hevesliydim pek bilgim yoktu. Fakat babamın tavşan hediyesi Bulut'um seni çok özledim annecim. Bulut daha küçükken aldık kaç aylık olduğunu hatırlamıyorum. İlk önce balkonda kafeste besledik yaz aylarında ama üstünü örtüyorduk. Baya haraketli ve gezmek istiyordu bunu fark ettim gittikçe alanı büyüttüm dedemlerin bahçesinde ki kulübeye koydum yine hareketliydi git gide dışarı alıştırmaya başladım ilk günler benden ayrilmiyordu ve kedilerden yana hiç korkum yoktu baya kedi yaşıyordu benim önce ki tavsanimi yiyen falan ama bu tavşanım çok büyümüştü ve kediler onu değil o kedileri kovaliyordu:) dedemlerin mahallesi köy gibi ve baya çok hayvan var. Tavşanım oradaki ineklere ve tavuklara takılıp kaçıyordu ve yeşillik çok fazla vardı ve sürekli gezip dedemlerin evine geliyordu. Ve komşulardan kime gitse herkes balkondan ya marul ya yeşillik her şey atıyorlardı sagolsunlar:) ve banyo konusuna gelirsek kulakları hakkında bilgim yoktu banyo etmiştim hiç bişi olmamıştı 4 sene daha yaşamıştı yani:) ama yinede siz dikkat edin. Toplam 5-6 sene yaşadı ve küçüklüğümün en güzel dostuydu ve tabi köpeğim İkisini çok özledim:( Şimşek ve Bulut'um sizi çok özledim. Bulut'u görseniz gerçekten bir tavşan olduğuna inanamazdiniz çünkü boyutu çok büyüktü. Ufacık bir şey iken aldık fakat bir kedi boyutundan fazla büyüdü bu yüzden kediler çok korkardi:D Yiyecek konusunda küçükken çok fazla yeşillik vermeyin kendi mamasindan verin ve bolca su içsin gerçekten suya çok ihtiyaçları var yedikleri besinler mesela marul falan hep sulu şeyler. Ve sıcağı çok severler güneş bulduğu yere uzaniyordu benimki:)
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 707 cevap paylaştı. Bir kere odada beslemen çok zor bir süre sonra koku yapıcak başıma geldi ayrıca her türlü sebzeyi ver ama dikkatlı ol hayvan içgüdülerinden dolayı ne kadar beslersen besle sürekli yer çocukken tavşanımın aç olduğunu zannedip sürekli yediriyordum hayvan çatlıycak gibi olmuştu
10 Yorumla
+1 yılyemekhaneden artık sebzeleri verirsiniz.salatalık kabuğu üzüm karpuz falan herşeyi yer.bitki de yer.
bi kutunun içinde de yaşar ama insanın içine sinmez sık sık dışarı çıkarmak lazım en azından balkonda falan hareket imkanı.ama önce alıştırmalı bahçeye falan çıkarmadan yoksa vın turizm :)
dışkısı çok sıkıntı değil küçücük kuş üzümü gibi :DD
ama bir sidiği var üff bir damla bile işetme halıya falan yurda giremezsiniz :D10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben havuç lahana yem su takviyesi yapardım her öğün.yakın zamanda ölmesini istemiyorsan geri ver derim.ben 2 ay sonra öldürdüm(kazara, yıkamıştım üşümüş).ama sidiğini pisliğini temizlemek de ayrı dert bütün halılarıma pisledi.odanız da tuvalet kokar artık.benimki hastamıydı bilmem sürekli ayaklarımı yalardı 2 kere üstüne bastım vs.evet çok tatlı şirinler ama kapalı alanda besleren ne sen ne de o mutlu olursunuz.
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 309 cevap paylaştı. Alan geniş olması yoksa bakteri ürer ve hastalanır...Marul çok yedirme arkasından su verme sindirim sorunu yaşar...Her türlü sebze meyve verebilirsin...Bayatlamış ekmekleri atma açık alanda kurut ve ver hoşuna gidecektir...Bazen dışarı yeşil bir alana çıkar...
00 Yorumlaçok çiş yapar ve bu da kokar. tavşan talaşı alacaksınız. hergün o talaşı değiştirmelisiniz. marul ve maydonoz çok sever ama bu da çok çiş yapmalarına sebep olur. eniyisi havuçla ve yem ile beslemek. ha bir de kemirme taşı almayı unutmayı kafayı yer hayvancağız.
00 Yorumlageniş alan olursa iyi olur hatta bahçeniz varsa bahçeye çıkarıp dolaşması çok daha iyi olur ama dışarıdayken yanında olun kedi köpek saldırır.bütün sebze meyvelerden yer mesela bugs bunny havucu çok sever :) ayrıca yerdeki kablolara çok dikkat edin kemirip çarpılabilir
00 YorumlaBen 3 yıldır tavşan besliyorum, eğer gerçekten aldığınız tavşanı severseniz sorun olmaz, aksi taktirde eziyet olur tavşan bakmak...
Gölgeli ve serin yerde tutacaksın,
fazla yeşil sebze vermiyeceksin ishal olur,
satılan palet yemlerden günde bir avuç ver,
birazcık ekmek içi ve yarım havuç,
haftada iki kez yeşil sebze,
haftada bir kez meyva ver,
haftada en az 3 kez dolaştır,
kışın soğukta bırakma,
Eğer bunlara uyar isen sağlıklı bir şekilde beslemiş olursun...00 Yorumlatavşan çok kokar ya..bizim komşu bakıyodu hep marul yiyodu oda..sonra 5.kattan aşaıya hop atladı öldü hayvan..
link bu site çok güzel00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBesleyeceğiniz hayvan hakkında araştırma yapmadan, yaşam koşullarını bilmeden cahilce hayvan satın alıp eziyet edilmesine sinir oluyorum. Şimdi o zavallı tavşanı 30 santimlik kolinin içine koyup beslersiniz ve kendinizi hayvan sever diye tanıtırsınız herkese. Yurt odasında bakılabilecek bir canlı değildir tavşan. Tek diyeceğim bu. Eğer biraz olsun tavşana değer veriyorsanız onu geri vermeniz ya da satmanız olur.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUmarım hayvancağızın başına kötü bir şey gelmez.
+1 yıltavşanın cinsiyetine dikkat edin,kız olunca ayrı bir uğraşı var.Yıkamayın tavşanı tekrardan diyeyim cinsiyetine dikkat edin benimki oğlandı tek olunca yani karşı cinsten bir tavşan olmayınca abuk subuk şeyler yapıyor büyüyünce o yüzden tavşanlardan tiksindim...
00 Yorumla
+1 yılbizim de tavşanımız vardı erkekti sizinki de inşallah erkektir kız olunca ayrı bir uğraşı var onun...dikkat edin bilmiyorsanız cinsiyetini kesinlikle öğrenin.Yıkamayın tavşanı.Tavşan erkek olunca ve tek olunca karşı cinsten tavşan olmayınca büyüdükten sonra değişik değişik şeyler yapıyo kendi gözlerimle gördüm o gündür bugündür tavşan sevmiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
napıo ki :))
- +1 yıl
cinsel dürtülerini sandalye vb şeylerle gidermeye çalışıyor :D
Küçükken tavşanım vardı. Her türlü meyve verebilirsin , yiyorlar. Açık alanda besliyordum ben evde zor olabilir birazcık, odanın köşesinde ona özel ufak bölme tarzı bir şey yapabilirsin.
00 Yorumlatavsanlari bildigim kadariyla, evin heryerinde gezmeyi severler, kablolara dikkat, tv, radyo, bilgisayar vs... hepsini kemirio :)) kurtaramazsin elinden kablolari saklayin ^^
00 Yorumla
+1 yılKüçükse sebze verme ishal olur,ölür.Buğday veya petshoplar da satılan kemirgen yemlerinden ver.Ya çok pis kokar be o bir de yazın durulmaz o oda da. :)
00 Yorumlapilav üstü kuru yanında ayrana hayır diyemezler. her yere sıçar batırırlar. temizlemesi zor olur. timsah alsaydınız bu kadar uğraşmazdınız vallahi...
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhavuç marul biber ekmek yiyorr, sürekli yiyor gibi bir süre sonra kedi kadar kocaman oluyor yurtta bakamıyorum anneannenizin bahçesine götürüyorsunuz orayada fareler dadanıyor :D strese sokmayın suyu yemeği olsun hep serinde kalmasın birşeyi olmaz
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 770 cevap paylaştı. Tavşan erkekse kız yurdunda klacak bekar tavşan demek vuhuuuu
01 Yorumlahazir tavsan serealleri satilir pet shop'ta, bunlarla karnini doyurmasini sagla, yoksa marul ile karni doymaz :D
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 5,3b cevap paylaştı. Tavşan yemi var ama havuç,marul gibi şeylerle de besleyebilirsiniz.
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 8,4b cevap paylaştı. bir kutunun içine koy; sağa sola pislemesin. marul, sebze falan yedirin. su da koyun .
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 876 cevap paylaştı.
+1 yılsen rahat ol bir süre sonra evi yemeye başlar zaten o ;)
parke marke bişey kalmaz02 Yorumla- +1 yıl
Evimin tabanini yedi bildigin :)
+1 yılÖlüyor onlar ya kısa sürede. Evde eziyet hayvanlara
21 Yorumlabaks bani havuç yiyordu bol bol :D sonra da gözleri çok iyi gördüğünden en küçük yazıları bile okuyabiliyordu büyüteçle okunan türden olanları :D
02 Yorumla
+1 yılÇok küçükse tavşanın yeşillk fazla verme ishal olup ölür bide banyo köpüğü var tavşanların onunla susuz durulanmadan kullanabilirsn hem tavşanın kötü kokularını giderir tem temzlenmiş olur :)
00 YorumlaBenimde tavşanım vardı bunny çok özledim lan :D dar alana sakın koymayın çok rahatsız oluyo dişi mi?
13 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılbiraz büyütün beni çağırın <3 kesip rakıma meze yaparım davşan eti ne gider mangalda ohhh <3
00 Yorumla
+1 yılbenimde vardi 1 cift hatta yavrulamislardi ,neyse herseyi yerler bunlar havuc haric (benimkiler yemezdi en azindan) -.-
00 Yorumlagüncellemene istinaden : bir saat once demistim ne koyarsan yer diye ;)
fazla koyma bişey
gerekirse ac kalsın bıraz01 Yorumla
+1 yılpetshopa git hem öğren beslemeyi hemde kafes al ya da çit olarak kullanabileceğin birşey yoksa etrafı cok dağıtır
00 Yorumlaküçükken çok sevimliler ama büyüyünce eziyet çok pis kokuyolar kendine alıştırmadan gönder derim yazık hayvana
02 Yorumla
+1 yılBenim bir arkadaşta almış elektrşk kablosunu kemirmiş kızarmış tavşan olmuş. Aman dikkat. :))
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 727 cevap paylaştı. B*k fabrikası tavşan ya :S Çok zor bakımı var. Bulduğu yere yapıyor.
00 Yorumla
+1 yılEneee bende küçükken tavşan beslemiştim :)
Ama bana sormayın ilk hafta öldü zavallı :(01 Yorumla- +1 yıl
Ha yalnız marolu abartmayın sonra çok pis isal oluyo
bende almıştım beyaz eve pisliyo diye babam başkasına verdi.gözleri kıp kırmızıydı çok güzeldi .ya :(((((( havuz marul ver bide kıvırcık
00 Yorumla
+1 yılhavuç ver marula bayılır tavşan 1 tavşan 1 yıl sonra 10 tavşan olcak onlar en kötü şartla hiç doymak bilmezler sal yayılsın
02 Yorumla- +1 yıl
tavşanlar nasıl çoğalıyor biliyonmu?
- +1 yıl
onu bende biliyorum , bizim tavşan bir gayı gayı vesin ne olcek zihniyetini hesaba katmayı unutuyorsun
evet resim sana aitse tavsan gibisin kardes kardes havuc yersiniz
04 Yorumla
+1 yılmarul dan sonra su vermeyın sakın bırgun bekletın yoksa ıshal olur ölür :(
00 Yorumlabenimde vardı sekiden
o herşeyi yiyor
ama marul ver çıldırıyor00 Yorumlayesıl yaprak tuketebılır
ama ne kadar koyarsan yer :D00 Yorumla
+1 yılhavuç verme de ne verirsen ver bunlar amerikan oyunu
00 Yorumlabunu oku baya bir bilgi edinirsin :)
tr.wikipedia.org/wiki/Tavşan00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1.5 iskender söyle yesin hayvan yazık hergün ot havuç
00 Yorumla
+1 yılHer yere sıçar o şimdi ama :(
00 Yorumlahavuç ver havuç buggs bunny i izlemedin mi hiç :D
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 770 cevap paylaştı. öpücük ver bakalım ne yapacak.
00 Yorumla
+1 yılaldıgınız yere sorsanıza
00 Yorumla
+1 yılonuda bizmi söyleyelim marul havuc daya şişsin :)
00 Yorumla
+1 yılSebze ve su yeterlidir hayvancagiza :-D
00 Yorumla
+1 yılher türlü sebze yer sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılişiniz zor çok pis kokar...
02 Yorumla- +1 yıl
:)))
+1 yılYeil Otları Salata Şeklinde Yapıp Verebilirsin
00 Yorumla
+1 yılMarul ver 😂😂
00 YorumlaHavuçla...
01 Yorumlahavuçç lahana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbeslemesini bilmediğiniz hayvanı nie alıyonuz ki ?
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılne verirseniz yer marul yedirin çoğunluk la yakprak türü şeylerle beslenirler
+1 yılmarul-havuç
00 Yorumla
+1 yılhavuc yedir
00 Yorumlaağzından tabiki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok marul verrrrr
00 Yorumla- Devamını Gör (1)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih