Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
Bilgisayardan anlayanlar mouse sorunu
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
Usb driverlarıyla alakalı olabilir, ya da yeterince güç gitmiyor olabilir mousea. Başka bilgisayarda sorun yapmıyorsa bundandır diye düşünüyorum.
1 ay önce 6 aylık g500ümü logitech servisine yolladım satın aldığım firma aracılığyla, sol tuşu çift basıyordu. Logitech servisi sorunu çözemedi ve bana paramı iade ettiler. Nasıl geri zekalı bir servisse artık. G500ler genel olarak sorunlu, bu çift tıklama olayı çok oluyormuş. eski G5 mouseuma geri döndüm. Logitech deyince tüylerim diken diken oluyor..
Yok be reis Logitech kaliteli bir markadır. Sorun yok 2-3 yıldır falan kullanıyorum heralde. Yine paranı vermişler işte :) Klavye veya diğer aygıtlarda niye sorun olmuyor güç ile ilgili olsaydı onlarda da sorun olması gerekmez mi
Kaliteli diyemiyorum ben maalesef. Ucuz diyebiliriz ama, Türkiyede ucuza alınacak kaliteli marka. Ben de 2005ten ebri logitech mouse kullanıyorum oyun için. Servisin yapamaması skandal bence. Çünkü ben G5imi kendim yapabiliyorum içini açıp ama G500ün garantisi bozulmasın diye açmadım ve servise yolladım.
Her neyse, senin mouse başka bilgisayarda sorunsuz çalışıyor mu şimdi?
Başka bilgisayara denemedim ama şuan düzgün çalışıyor arada kopma oluyor. Bozuk olsa sürekli olurdu heralde. Isınmadan dolayı mı oluyor acaba güç yetersizliği falan bilmiyorum logitech'e yazdım sorunu cevap gelirse ondan sonra bakcam artık en kötü ihtimal yeni bir psu almak olacak. Ama cs oynarken de oluyor sonuçta bu oyun çok düşük özelliklerde çalışan bir oyun ısınma teorisi de çürüyor sanki
Eski anakart ama deniyelim bakalım onu da eyvalah sağol
Ilk yapmam geerken mausu başka bir bilgisayarda denemekti ya da başka bir mausu kendi pc da dene ama maus tan kaynaklandığından eminmisin pc de takılıyor olabilir pc kısa takılmalar donmalar oluyordur sen maus zannediyorsundur belki eğer öyleyse ısınmadan yapar ama masa üstü pc lerde pek olmaz virüsten yapar ama format attım diyosun mausun kaploda sorun var kesin :-D
Şimdi başka fare takcam bakalım pc mi fare m sorunlu öğrencem. İnşallah bozuk bir şey çıkıp masrafa sokmaz beni. Bir oyuncu faresi 100 den başlıyor be :)
portun içindeki pinleri kontrol ettinmi. belki kullandıgın bir programdan kaynaklıda olabilr.
Bağlantılarda sorun olsaydı diğer aygıtlarda da sorun olurdu. Şimdi anakart ve diğer tüm güncellemeleri yapcam düzelmezse akşam başka bir fare deniycem artık
Onların bozulması için bir sebep yok ki ama temiz kullanıyorum ben :)
Cık olmadı o :)
ne çektin be elviscan.Ekran kartı ısınıp donma yapıyor olmasın.
Son bir iki aydır böyle ya eskiden sorun yoktu ki ama. Bilgisayar çok ısınıyor güç yetmiyor desem eskiden sorun yoktu havalar ısındı ondan mı acaba :)
Geçen temizledim :(
logitech'e yazdım sorunu ondan sonra dediğini yapacağım artık veya önce win 7 kurup onda sorun oluyor mu ona bakacağım sağol parlak ahmet :)
Cevap
10Cevap
Belki de mause'nin altı pis olabilir veya zeminde tam temiz değildir tam optik olmayanlarda öyle sıkıntılar olabiliyor.Veyahut işlemcin fazla ısınırsa cpu fana etki eder pc fazla ısınır takılmalar input hardwarelerde sıkıntı yaratabilir
Ben de bunu düşünüyorum da eskiden sorun olmuyordu yaşlandı enerjisi mi azaldı ne yaptı acaba :)
laptopsa tornavidayla o küçük bölgeyi aç saç kurutma makinesiyle bir temizle,sonra kolonyalı mendille narince kuşu öper gibi temizle makine canavar kdflgfdşld
Masaüstü benimki ve 2 hafta önce temizledim yine düzelmedi başka fare deniycem akşam bakalım o düzgün çalışıyor mu diye sorunu bir bulsam
Mouse bozulmus, aynı sey benimde basima geldi. Yuksek cozunurluklu mouselar cabuk bozuluyor
Yapma be reis şuan düzgün çalışıyor oysaki şimdi başka fare deniycem artık anlıycaz bakalım
Ara ara gidip geliyordu benimki ama donma şeklinde değil, ekranda birden alakasız yerlere gidiyordu imleç sanki elini sallıyormuşsun gibi. Sonra donmalar başladı, donup açılıyordu. En sonunda bir daha dondu ve gelmedi :)
Malesef böyle
Başka fare düzgün çalıştı. Ömrü doldu heralde km yolu bitti :)
Fazla para verme, standart eline iyi oturan lazer bir mouse her oyunda görür işini..
Yazık o paraya, kendine kapalı sistem sıvı soğutma alırsın o paraya :) Mouse'a o kadar para verme boşuna, hiçbir zaman karşılığı alamazsın ;)
Vatanda 260 indirimde bilmiyorum belki bunu servise parayla yaptırırım kablosunu değiştirirler belki veya ömrü doluyor derlerse yeni alırım düşünmem lazım karar yok yani. Ama oyuncu mouse şart cs oynayan adamın ekipmanları tam olmak zorunda :)
Para da keyifte senin tabii ;)
Kablolarını kontrol et herhangi bir yerinde incelme/sıyrılma vs varsa ondan olabilir. Aynısı başıma geldi masanın köşesine sürtmekten aşınmıştı kablosu :)
Aşınınca olur mu böyle sorun benimki de aşınmış ?
Dış koruması var o aşınmış altında bir koruma daha var onda sorun yok
Bence 2 seçenek var.
1- ram yetersizdir.
2- fan bozuktur. CPU ısındığı için mouse takılıyor olabilir
2 gb ram tamam az bu ama cs oyununda bile kopuyor o oyun çok düşük özelliklerde çalışan bir oyun hem eskiden sorun yoktu. Isınmayla ilgili diye tahmin ediyorum ama eskiden bu sorun da yoktu başka fare deniycem bakalım o düzgün çalışacak mı diye
Havaların ısınmasıyla, yokmuş gibi gözüken ısınma sorunu ortaya çıkabiliyor. Eğer laptop kullanıyorsan, fanlı sehpalar işine yarayacaktır.
Masaüstü ama kasayı açık mı bıraksam qwe
kasayı açık bırakmak daha fazla tozlanmasını sağlar ama. kasanın altına bir mermer parçası koyman sıcaklığı büyük oranda çekecektir.
usb girişin bozulmuş olabilir onu denedinmi bellekle falan
Girişler sağlam diğer tüm aygıtlar düzgün çalışıyor flash, harici hddd, klavye vs.
sadece oyunda mı yapıyor burda da kasıyomu ?
Burada pek olmuyor oyunda artıyor
Pili bitiyodur.
Kesin öyledir :)
Ben de normal pil anlamıştım ömrü bitiyor he evet :)
Kablolu benimki belli bir km sürükleme, belli bir tıklama sayıları vardı garanti süresi içinde. 2-3 yıl oluyor fazla cs oynadım sanırım ölüyor hastalanmış yavaştan bir nevi :)
Aksamlari CS, LoL falan oynaniyor belli.
Cs'yi biliyorsun kızdıran, küfür ettiren, kırdıran bir oyun. Bu gidişle kırılacak fare de mevzunun ortasında kopuyor qwe
2 Copperhead, 1 DeathAdder haracandi... Mantis Control'un dili olsa da konussa...
Timu'da G500 kullaniyordu. Onda denemistim 1-2 kere, guzel mouz. Ben Razer'dan baska mouse ile oynayamiyordum yahu.
Copperhead-DeathAdder
Mantis
DP550-G600
Benim ekipmanlar bunlardi.
Ele tam oyuruyor mu ki çok hafif gibi görünüyor hem. g500 hantal gibi ama alışınca güzel oturuyor ele valla
DA'a alismak zor. Agir cunku... Logi'ye alistiysan degistirme, ben sevmiyorum Logi o yuzden direkt Copperhead ile basladim. Copperhead cok fazla hafif.
Pardon ya kulakliktan bahsediyordum ben GameCom 666 demek istemisim orada.
Güzelmiş kulaklık da dışarıdan aldın heralde nette baktım yerli sitelerde göremedim
Yok TR'den almistim. DP550'yi satip GameCom almistim.
DP550'yi Ertug'dan (venza) almistim o zaman. GameCom'u da SanalMarketim'den. Sene 2008 falan.
DeathAdder'i Amerika'dan almistim fi tarihinde.
Ben kulaklık almadım öyle oyun için pahalı oluyor ya 400 lira var mı o
160 TL idi, ses karti falan dahil.
DP550'den once SHP 2000 vardi 20TL'e almistim. Boyle bi' performans olamaz. Mikrofonu yoktu ama o 20TL'lik kulaklkla neler yaptim neler.
Mouse'a para verdim ben. Copperhead 130 TL (Sene 2005) , DeathAdder $60 (Sene 2008) idi.
Zaten turnuvalardan surdan burdan falan cikarttim o parayi.
Cs seven insanın ekipmanı tam olacak ya kulaklık, mouse, klavye başta olmak üzere. Bende şuan microlab k270 kulaklık var 30 tl'ye almıştım sanırım sıradan kulaklık ama yine bası falan güzel. Bundan önce de ucuza almıştım 35 liraya bir marka o çok güzeldi cs'de cold ile tarayınca doyurucuydu. Durumum iyi olunca komple pc toplamam ve ekipman almam lazım oynayamıyorum eskisi gibi millet döktürüyor artık cfg manyağı herkes. Bu arada fareyi tamir ettim ya kablosunda soyulma olmuş farketmemiştim
Config falan kullanmiyoruz tabiki. Butun ayarlari options'dan yapiyoruz. Zaten server'lara girip public oynamayali cok uzun zaman oldu. AMX'siz, SXE'siz serverlarda kendi aramizda takim maclari yapardik.
Mesele yenmek/yenilmek degil, takimi oturtmak. Hepimiz reel'de de arkadas oldugumuz icin kimse WallHack falan acmazdi. Diyorum ya server panelinden SXE'yi kapatip (ya da tamamen iptal edip) girerdik oyuna.
SenOyna'da takilirken de admin degilsem, girmiyordum serverlara hic.
Online oyun sakat. Tanıdıklarımız oluyor yıllardır oynadığımız insanlar onlarda hile olmuyor he belki cfg olur ama tanımadığımız bir sürü yeni insanlar geliyor ne kullanıyor bilmiyoruz. Hani oynayılşından kasmasından bot olduğu belli ama şap şap hs sallıyor etrafa tadı kaçıyor. Hani çatışamıyorum bile görmemle ölmem bir oluyor. Hani betadan beri oynayan biriyim bu hallere düşecek değiliz ama online oynayınca düşüyoruz :) Benim yaşadığım çevrede cs tutkunu yok malesef mecbur online oynuyorum
kablo kırılmış incinmiş falan olabilir
mouse değiştridn mi?
Hayır akşam arkaaşınkini alacağım artık bakalım onsa düzgün çalışacak mı
formattan önce bunu deneseydin keşke. mouse dandır büyük ihtimalle.içindeki devreleri zarar görmüş. ya da usb kablosundaki tellerden biri kopmuştr. sen hareket ettrdikçe temassızlık oluyor sanırım
O tür bir arıza sanmıyorum ya yerli yerinde hepsi bakalım önce anakart ve diğer güncellemeri yapayım akşam da başka fare umarım bir sonuç çıkar yardımın için teşekkürler
bekliyorum :)
başka bir fare demedim 1 saat oynadım sorun yoktu. Fare bozuk sanırım yenisini alacağım mecbur servis süresi geçmiştir ama parayla da yaparlar belki :)
demiştim :) çünkü kablo da sorun yok diyorsun, donanımda sorun yok diyorsun, usb girişlerde sorun yok diyorsun, format attım dirver yükledim diyorsun geriye mouse kaldı bir tek. o mause ölmüş :) yapılsa da gene bozulur. al yenisini boşver. microsoft mouseleri al. sağlığa yardımcı.
benim güç kaynağım yandı bu gece. baktım koku geliyor odadan. yandaki komşu tavuk pişiriyo sanıyorum :D bir yaklaştım jenaretöre aboo kokuyor :D açtım içini aküsü yanmış bitmiş yani.
seninkinin de ömrü doldu yani :)
Sanırım kaydırma km'si ve tıklama sayısı var ondan sonrası garanti dışı kalıyor ömrü bitiyor yavaştan bu da öyle oldu sanırım. Fazla cs oynadık anca yetti gibi :) link Bunda gözüm şimdi eskisini de hatıra olarak saklarız :) Ben de bir kere psu üzerindeki elektrik derecesi vardı kesin patlar bunu çekersem dedim gece meraktan çektim patlamıştı :)
sen boşver microsoft al ;) bak cidden çok sağlıklı. diğerleri eklemlerde sorun bırakıyor. uzun yıllar pc kullanıyorum çok ağrım oldu ondan biliyorum
Yok be microsoft fareleri zevksiz şekilsiz, hem gösterdiğim fareyle arasında uçurum vardır özellik olarak. Kaliteli bir oyun yükle fareyi hızlıca sağa sola kaydır sürekli geç geliyorsa görüntü fare okuma derecesi düşük demektir. Demin arkadaştan denemek için aldım aynen öyle oldu şimdi kendiminkini taktım canavar gibi :)
Şu tiplere bak ya yavru kaplumbağa gibiler:) ele oturmaz bunlar bayan eline uyabilir belki. Ağır mouse olmalı oyunlarda kolumun varlığını hissetmem için :)
sen bilirsin, zevk meselesi tabi :)
Tamir ettim qwe
başka bir fare al :d
Yapma be reis seviyorum bunu :)
aman napacan ben bozulunca çöpteki kedilere veriyom. fantazi yaşıyorlar
Bozulduğu kesin değil şuan düzgün çalışıyor arada gidiyor özellikle oyun açtığımda :)
yeni fare fikrini ben soktum ben en iyi seç
başka mouse al
O en son çare artık :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar