Sağ kulağım hiç duymuyor. Sevgilime söylesem mi ? Lütfen akıl verin, benim için çok önemli.

Herkese selam Arkadaşlar, 2-3 yaşlarında geçirmiş olduğum bir kaza sonucu sağ kulağım işitmesini total ( tam ) olarak kaybetmiş. bugüne kadar sağ kulağım olmadan yaşadım. Yani bu cümle ile, sağ kulağımın duymamasını çok büyük bir yaşam sorunu olarak algılamayın. İki kulağı duyanlardan birazcık farklı sadece. Sağ tarafımda kim otursa illa yüzüne bakmak zorundayım, dolmuşa bindiğimizde her zaman sağ tarafta oturmalıyım, sinemada yine sağ tarafta olmalıyım vb bu tür örnekler uzar gider... Bu durumumu sadece annem ve babam biliyor, bugüne kadar hiçbir arkadaşımla paylaşmadım. Çok sorun yaşamadım ama her zaman sol kulağımı ön planda tutmaya çalıştım. Birisi sol kulağıma telefon yaklaştırırken ( mesela bir müzik dinletecek ) ben sol tarafımı dönüyorum gibi. Bi sevgilim var ve uzun zamandır birlikteyiz, bu şeyleri ona karşı da yaptım. Dolmuşta her zaman sağ tarafta ben oturdum, bir yere gittik oturduk hep onun sağındaydım , sahilde yürüyüşe çıktık hesap sağ. Ona bu durumu "Benim huyum bu sol tarafımda olacaksın ki rahat olayım" gibi açıklamıştım. Gel gelelim ki yaşım ilerledikçe bunu sorun haline getirmeye başladım. Bu durumumu açacağım 3. kişi olarak en yakın ( gerçek kardeşim gibi sevdiğim ) arkadaşıma bile söylememişken onu seçmem doğru olur mu. Kendisini çok seviyorum ve samimi anlamda söylüyorum ilerde evlenmeyi düşündüğüm kız o, başkasını gözüm görmüyor yani. O da beni seviyor ve çok değer veriyor. Gelecekteki zamanlarımızı muhabbet ederken bile içi rahat hiç çekimser davranmıyor, güven duyuyor bana karşı yani. Bu durumumu ona açıkladığımda, onun şaşırıp beni kırmak istemeden, beni zorla kabullendiğini görmek beni ölmekten beter eder. Bunun için ona açıklamakta kararsızım. Ama ben kendi hayatımdan çok memnunum alışkınım bu durumuma yani. Açıklayayım mı, açıklamayayım mı ? Arkadaşlar yazıyı uzun tuttum kusura bakmayın anlatmam anca bu şekilde oldu, okuyan, ilgi gösteren ve cevap veren herkese teşekkürü borç bilirim. Cevaplarınızı bekliyorum, özellikle kızlar siz böyle bir durum karşısında nasıl davranırdınız ?

Sağ kulağım hiç duymuyor. Sevgilime söylesem mi ? Lütfen akıl verin, benim için çok önemli.