Bu soruyu dini bilgisi olan kişilere soracağım ciddi olmayan kişiler cevap vermesin lütfen. Ben dindar bir kızım ilk defa sevgilim var üniversiteye yeni başlıyorum sorum şu ki sevgilimle üç ayda bir anca görüşüyorum görüştüğümde illa ki elini tutuyorum sarılıyorum. Dudağımdan falan hiç öpmedi ama bunlar bana suçlu hissettiriyor yine de nefsime söz geçiremiyorum. Günah olduğunu biliyorum ama bir hadiste yabancı birine dokunan cehennemde bin yıl kalır gibi şeyler gördüm. Bu beni korkuttu, elimden geldiğince azaltıyorum bu günahlarımın ölçüsü çok mudur affedilecek ölçüde midir? Allah affedicidir ama bir günahı bile bile işlediğimde affedilmemekten korkuyorum :(
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak bacım açıkça konusayım zaten sevgili falan helalin değilse haram, helal değilse helakın olabilir.
Zaten sevgili haram sen birde sarılıp elini tutuyorsun, evet günümüz ilişkilerine bakılırsa cok masum hatta hiçbir sey diyenler dahi olacaktır, evet asıl değişiyor ama günahlar değişmiyor onları olağanlaştıran insanlar.
Bunları sana 4 4lük bir kul olduğum için değil sorunun basında ciddi cevap istediğin için yazdım, evet insAllah Allah affeder samimi ve içten bir tövbeyle lakin bu kaza değil intihardır bile bile atese atlamaktır. Ha yine tövbe et insAllah da kabul olur biz bilemeyiz ama hiçbir seyin garantisi yok ya tövbe etmeye vakit kalmadan ölseniz, kıyamet kopsa i, bugün öleceğinizi bilseydiniz bunları yaparmıydınız? Hayır. Peki bugün ölmeyeceğinizi nerden biliyorsunuz?
Karar senin tabiki ama seni gercekten seviyorsa bekler, helal yaşar ahiretinizi tehlike atmayın.
Gizli üye olarak yazma sebebim yargışıycak olduklarını bilme sebebim ama müslüman bildiğini anlatmakla yükümlü.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şimdi İslam'da zina sadece cinsel birliktelik demek değil karşı cinsle keyfi konuşmak dahi zinadır. Ama önemli olan tövbe etmek ve bir daha yapmamaktır. Dediğin gibi Allah affedicidir ama Onun affetmesi için senin yaptığın şeyi bırakıp af dilemen gerekir. İnşallah hepimiz nefsimize söz geçirip günahlardan kurtarabiliriz
22 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah çok sağol
+1 yılşunu söylemeliyim çocuk çok şanslı senin gibi korkusu olan birine sahip eğer işler ciddiyse aranızda imam nikahı kıyın ama kıydınız diye ileriye gitmesine izin verme bu yaptıkların günah ama ben nelerini gördüm kapalı oldukları halde bile sen düşün yaptıkların bence onlara kıyasla değil ama tartışılır neden dersen herkesin kaderi yaptıkları yaşadıkları kendine bedeldir tövbe ettiğin halde yapıyorsan yine günah hem tövbeni bozuyorsun hemde yine günaha giriyorsun dediğim gibi ciddiyseniz imam nikahı yapın o zaman rahat edersin
02 Yorumla
Soran+1 yılOnu da düşündüm. Ama ailem buna izin vermez onlardan gizli yapmakta ne kadar doğru olur bilmiyorum
- +1 yıl
ailenle tanıştır ciddiye bindir
Gizli Üye(30-35)+1 yılKur An harici şeylere inaniyor musun cidden? Zina ya yaklaşmayin bile yaziyor sanirsam sonuçta günah ama bunun boyutunu veya affedilip edilmeyecegini Allah tan başka kim bilebilir ki?
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru haklısın
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
21Cevap
+1 yılAranda nikah olmayan ve sana haram dusen biriyle yaninda biri olmadan ayni odada kalman dahi haramdir. Ama bu cehennemde yanacagn anlmna gelmez. Bunu Rabbimden baska kimse bilemez. Kendini kotu hissetmen dahi guzel bir seydir. Nefis bizi hep kandirmaya kotu yola sokmaya ugrasir. Benimde var sevgilim seni cok iyi anliyorum. Gonlunu dinle. Bir gunah isliyorsak karsiliginida elbet goruruz ama burda ama ahirette. Her gece yatmadan tovbeni et. Allah affedendir.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim senin gibi kişileri bulmak çok güzel
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yıldüşüncelerin çok doğru ve bu tehlikeyi biraz daha arttırıyor. bildiğin halde sen Allahın yolundan gitmezsen neden affetsin ki? tabii bunu bilemeyiz kimin ne olacağı belli değil... sen dogru bildiğini yap haram sevdan için dünyanı ve ahiretini yakma canım.
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin Can'ım çok sağol
Yaptığın haram ama evlenmek en iyisi sakın şeytan sizi Allahın merhametine güvendirerek kandırmasın diyor ayette o yüzden sakınmak gerek ha beni soracak olursan ben bir kizin elini tutmuşlugum yok ama olacak Allah affetsin
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru söyledin
- 31 Yorumla
- +1 yıl
Bu adama kalsa herkes yanacak. Bir kendisi mükemmel :)
+1 yılşu an yapabileceğin tek şey tövbe edip bir daha yapmamak ve zaten insan sevdiğinin yanmasını istemez bunu ona da anlatırsan seni anlıyacağını umuorum hem onuda günahtan kurtarmış olursun ya da imam nikahı
11 Yorumla
Soran+1 yılSöylüyorum ama yan yana gelince laf geçmişti işte çok birşey yapmıyorum zaten buluştuğumda belki on dakika elini tutar bir defa da sarılırım ama işte yinede üzülüyorum sonradan
+1 yılkardes mesaj atarmisin. burdan yazıyoruz sonra dini bilgisi olmayanlar sacma sapan yorumlar yapıyor. gayri muslimler bile islam dininden konuşup yorum yapıyor densizce.
02 Yorumla
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
?
?
+1 yılÜni okuyan kizlarda dindar bile olsalar ortam rahatliğindan ötürü haşır neşirlik kaçınılmaz okuyor. Sonucta el ele degmesi filan gunah oluyor. Yine de diger kizlara göre iyisin. Kötünün iyisi :/
02 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite de aynı değiliz farklı şehirlerdeyiz ama
- +1 yıl
Aynı unide de olabilirsin. Yani mesruiyyet kismini söylüyorum. Ben bu anlamda cok hassasim filan diye anlasilmasin. Olmasi gereken bu. Genel olarak esnek oluyoruz tabi.
Ay senin gibi kızlara can feda ya yok kuzum sen bu şekil ağırbaşlı dur yaptığında kötü bisey yok bu şekil ileri gitmeden devam et
110 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağol
- +1 yıl
ya diyorum ki adam günah olduğunu kabul ederek ömrü boyunca iki rekat namaz kılmasa, her kadınla haram olduğunu kabul ederek zina yapsa, haram olduğunu bildiği halde hergün içki içip sarhoş gezse hatta hiç oruç tutmasa Peygamberin getirdiği kurallara göre imanlıdır ve Allah dilerse bu adamı hesaba çekmeden doğrudan cennete gönderebilir. ama Zinaya yaklaşmayın ayeti varken kötü birşey yapmıyorsun ki demek Allahın sözüne muhalefettir. bunu pişman olup tövbe etse o zaman affeder ama diğer ne haltlardan hangisini işlemişse işlesin affetmek için tevbe etme şartına hatta hiçbir şarta bile bakmayabilir hüküm onundur cennet onundur din günü onundur. Ama onun haram kıldığına normal dersen onun haşa ortağı gibi davranmış olursun. buna şirk diyorlar
- +1 yıl
senin de demek istediğini anladım.. yani affedebilir manasında söylemiş gibisin. Elbette afeedebilir. Günümün en büyük sıkıntısı imanı bilmemek. Adam 5 vakit namaz kılıyor ayeti kabul etmiyor diğeri genelevde hayat kadını olarak çalışıyor yaptığım iş günah diyor... şimdi bu kadını cennette adamı da cehennemde görürsen şaşırma :D Sanki Allah her günaha ceza vermek zorunda gibi algılıyoruz... bir bakmışsın sözüne hürmet ettiğin için günahını silip üstüne bir de sevaba çevirmiş. Meseleyi anlarsan Allah ile aran çok iyi olur. Günahlar içinde yüzerken Onun en iyi dostu bile olabilirsin. Onun ilahlık alanına müdahale etmedikçe!
Günah işlemekten değil Allahın azabından kork. hatta Allahın azarını işitmek bile sevgilinden ayrılmaktan daha acı koyar insana
03 Yorumla
Soran+1 yılOnu da üzmek istemiyorum şöyle söyleyim ben onu tanıdığımda içki içen birisi falandı ben onu biraz düzelttim şimdi oruç falan tutuyor eğer onu bırakırsan hem üzülür hemde eski alışkanlıklarına geri döner bu sefer oda günah İşler bunu da hiç istemiyorum inan çok kafam karışık
Soran+1 yılOda doğru
Bu kadar hayatı zindan etmeyin kendinize, eninde sonunda günah işleyeceğiz. Kul dediğin günahıyla sevabıyla vardır, Peygamberler bile günah işlemiş biz mi işlemeyeceğiz? Önemli olan inancını kaybetme, seni yaratan senin niyetini de bilir merak etme.
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağolun
Soran+1 yılNe güzel böyle kişileri görmek
- Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
+1 yılCehennemde bin yıl kadar kaldıktan sonra tekrar cennete geçiliyor mu bunuda söylesinler. :)
07 Yorumla- +1 yıl
O kesinlikle yalan diye biliyorum
- +1 yıl
Yalan diye biliyorum daha düzgün bir tümce oldu :) 😅
- +1 yıl
@TürkKızıyız Baştan ya affedilirsin ve cehenneme gitmezsin ya da gidersen bir daha çıkışın yok diye biliyorum. Sevap ve günah durumuna bakılacak. Kalbinde kötü duygular yoksa bence bir sıkıntı yok. Karşı taraf içinde bu geçerli. Dinimizce hoş değil belki ama zina da yapmıyorsunuz kardeşim. Hellam yaa. Bişi olmaz bence.
- +1 yıl
Aynen bende öyle biliyorum giren çıkamaz gibi ama Allah dilerse her şey olur şüphesiz
Soran+1 yılO dediğiniz aslında şöyle, kalbinde İman olan bir kişi cehennemde işlediği günah miktarında kaldıktan sonra cennete girer. Sadece kafirler sonsuza dek kalır
- +1 yıl
@TürkKızıyız Orası öyle haklısın tabi.
- +1 yıl
Eğer belli bir süre kaldıktan sonra tekrar cennete gidebiliyorsak en azından iyiymiş. Hoş kul hakkı yiyen hiç çıkamıyor ya. İşte bu konuda sıçtık. Çünkü çoğu kişi yiyor kul hakkı. En basiti ben orjinal işletim sistemi kullanmıyorum. Paralı bir şeyi bedavadan kullanıyorum. Yani napcaz bilmiyorum :)
+1 yılKul hakkı hariç tüm günahlar affedilir kardeşim
ancak şükür ve tövbe içerisinde olmalısın01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah sağolasın
Ne kadar düşünceli birisin , sen kimseyi kaybetmezsin , kaybedilirsin hayatında bol şans.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağolun
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer ciddi iseniz ailenizin haberi olmasi gerekiyor. . Yanınızda birisi olmasi gerekiyor eğer yoksa 3 kişi şeytan oluyor
02 Yorumla
Soran+1 yılHalka açık yerlerde oluyoruz hep Baş başa kalmıyoryz etraf kalabalık oluyo
Cevap sahibi+1 yılIyice araştır canım bizim ne dediklerimize bakma :)
Onemli olan niyet sen kendini biliyorsan sıkıntı yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılİslama bakarsan hic yapmaman lazim çünkü flört haram
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte insan kendine laf geçirebilse keşke o kadar zayıfız ki
- +1 yıl
Bunu yapanda biziz yine nefsimizi buyuten, taviz tavize neden olur bir dur demek gerekir yoksa sonu gelmez
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOnca günahın içinde yüzerken el tutmanın hesabı hafif kalmaz mı
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah tabiki. Evlenmeden önce flört günah haram olunur. Yalnızca evlenecegin vakit karşı tarafı tanıma maksadıyla konuşulur el ele tutulmaz. Senin gibi biri bu hale nasıl geldi şaşılir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı. Bırakın artık şöyle düşünceleri. Kendi dünyanızı cehenneme çeviriyosunuz.
00 Yorumladini bilgilerin baya iyi evlenene kadar sabret günaha girme
02 Yorumla
Soran+1 yılElimden geldiğince yapıyorum ama işte bir yerde insan kendine laf geçiremiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılIns. Evlenirsiniz de haram sevdaya bulasmamis olursunuz dokunmadan da sevgiki olabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yıldediğin şey doğru ama insan bazen duygularına so geciremiyor, bu davranışları wider goturmemeye dikkat et
00 Yorumla
+1 yılGünahını bana yazsınlar. Yiyişin.
52 Yorumla
Soran+1 yılCiddi kişiler yazsın demiştim ama neyse
+1 yıltövbe eden hiç günah işlememiş gibidir
24 Yorumla
Soran+1 yılGünah olduğunu bile bile yapıp sonra tevbe etmek kabul olmaz diye korkuyorum
- +1 yıl
eğer ben sonra tövbe ederim nasılsa diye düşünüyorsan tövbenin nasip olmamam ihtimali var en iyi si direk o günahı terkedip tövbe etmek
Soran+1 yılHaklısın teşekkür ediyorum
- +1 yıl
:))
Bak kardesim sana nikah dusmeyen biriyle konusman bile haram kaldiki sen elinden tuyuyon
00 Yorumla
+1 yılHadis dikkat et ayet değil.
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Ayetler kesindir biliyorsun aslında
Soran+1 yılDoğru ama neye inanacağımızı şaşıyoruz
Nişanlılıkta bile uygun değil ki.
04 Yorumla- +1 yıl
Herşey günah diye ot gibi mi yaşayalım bu dünyada? Tuvaletimizi yapmamız da günah olsaydı napardık o zaman? Içki içmek flört etmek günah fakat neden İslami usüllerle ağır cezalar vermek günah değil?
Soran+1 yılUygun değildir biliyorum ama dediğim gibi çok nadir görüşüyorum he buluştuğumda da belki bir defa anca sarılıyorum birkaç saniye sürüyor ama işte günah olduğunu bilmek çok acı
+1 yılüniye giden her kız bozulur açık ve net arkadaş.
20 Yorumla
+1 yılİslam dininde flört etmek haram.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı. Agfedillemekten korktugunmicin affedilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılNe desem. yalan olur fetva vermek dogru degil
00 YorumlaOzaman sevgili yapmıycan.
03 Yorumla
Soran+1 yılÜç ayda bir görüşüyorum
Soran+1 yılEvet anladım teşekkür ederim
+1 yılTutma sarılma kardeş günah hakim ol günah😉
00 YorumlaGünah
00 YorumlaGünah
00 YorumlaSaçmalama :D
00 Yorumla