Kızlar, eşiniz hafifçe vurursa naparsınız? Öyle şakasına değil ciddi bir kavga anında.
Cevabın nedir?
+1 yılŞuana kadar bir bayana elimi kaldırmadım. Suçlu olsun olmasın farketmez. Eğer kaldırmaya teşebbüs bile edersem Allah o anda elimi taş etsin inşallah. Erkekler yaratılışı gereği kadınlardan güçlü yaratılmıştır. Bundan faydalanıpta zavallı bir kadına vurmak acizliktir şerefsizliktir. İstediğini desin hatta vursun bana herşeyi yapsın ama genede vurmam arkadaş. Ulan bir kıza vursam oracıkta o masum gözleri dolsa ya da ağlasa dayanamam lan ben abi bir erkek nasıl vurabilir kıza ya
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şiddetin azı çoğu hafifi ağırı olmaz. Şiddet şiddettir. Kadınlar size Allah'ın emanetidir. Hz. Muhammed Mustafa (s. a. v)
32 Yorumla
Soran+1 yılBaş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)
- +1 yıl
Okur musun bilmem ama anlamak istediğin gibi anlıyorsun objektif bakmaya çalış Allah'ın ayetleri ile Peygamberin hadisleri asla çelişkili olamaz. Kur'ân-ı Kerîm vazifeyi ailenin reisi sıfatıyla önce kocaya vermektedir. Öngörülen tedbirlere başvurmasına rağmen koca düzeni sağlayamazsa ve ailenin dağılmasından korkulursa sıra hakemlere gelecektir. Âyette hukuka baş kaldıran, meşrû aile düzenini bozmaya kalkışan (nâşize) kadına karşı erkeğin yapabileceği şeyler: Öğüt vermek, yatakta yalnız bırakmak ve dövmek şeklinde sıralanmıştır. Öğüt vermek ve yatakta yalnız bırakmak, küsmek gibi tedbirler problem teşkil etmemiştir, ancak dövme tedbiri özellikle çağımızda, kadın hakları ve insanlık haysiyeti yönlerinden önemli bir tartışma konusu olmuştur. Esasen tefsir ve hadis kitaplarına bakıldığında kadının baş kaldırma durumunda bile kocası tarafından dövülmesi...
Hiç birşey demem gözlerim dolar. Giderim otururum onunla da konuşmam özür dileyene kadar. Ve bir daha yapmayacağından emin olana kadar. Bir kere erkek arkadaşım tokat atmıstı. Yanlışlıkla hızlı vurdu. Benim gözlerim doldu. Tam iki gün boyunca yalvardı özür diledi. Aklımdan çıkmıyor o an senin yüz ifaden diye
06 Yorumla- +1 yıl
Bir daha da asla o insana geri ısınamazsın. Asla.
- +1 yıl
Sevgiden bahsetmiyorum. O ilk sıcaklık eridiğinde çok şey değişiyor. Kırılan bardağın toparlanması gibi kastım.
- +1 yıl
ALLAH hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Canın yüreğin yanmasın.
+1 yılVurmanin hafifcesi filan olmaz. Bana burmaya cesaret eden insana da sevgim filan kaymaz. Bosanirim. Hicbir sey kendi onurumdan ve ozgurlugumden daha degerli degil
13 Yorumla
Soran+1 yılBaş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)
- +1 yıl
Bunun benim icin bir gecerliligi yok. Ha kendisine vurulmasina, asagilanmaya izin veren bir kadin varsa devam etsin. O da kendi secimidir 😉
Soran+1 yılİşte buuuu :)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
14Cevap
+1 yılTerkederim. bir sevgilim yapmıştı 1 vurdu 2 vurdu yapmıcam dedikçe devamı geldi ve terkettim
11 Yorumla
Ben de ona yapıştırırım bir tane.
O kimmiş de bana el kaldırıyor?11 Yorumla
Eger saka ile karisiksa sorun yok ama tartisirken vs. Dokunursa parcalarim onu ansizin
15 Yorumla
- +1 yıl
www.ahmetakyol.net/.../
Neyin ne olduğu bu adreste yazıyor almenda. ALLAH doğru yoldan ayırmasın. - +1 yıl
@Almenda senden korkulur kedi gibi tirmaliyor hehe 😂😉😇🚴😻
+1 yılVuramaz.
Yatak fantezisi mi bu?
Ha şimdi bazı kızlar gelir "hiii yatakta olunca sorun yok mu? Asagiliksiniz siz!!" der.
Ben izin vermem.
Bana elini bile süremez kavga anında.
Yatakta tamamen ayrı bir dünya. Zaten kimse normal hayattaki gibi değildir o konularda.
UYARIRIM DEVAM EDERSE UZUN SURE GORUSMEM EN SONDA AYRILIRDIM.00 Yorumla
+1 yılIyyy hayatta izin vermem el kol şakaları bile hoşuma gitmez bide vurmak dursun bir kenarda
14 Yorumla
- +1 yıl
Sen o takatı hakettiysen bilemem Hz Allah dediyse doğrudur bitti ama bence o kadar ileri gitmedin
Soran+1 yılHz Allah mı dnddjdjdjjsjassjd
- +1 yıl
Malmisın bu akilla yol alamassın sen 😒
+1 yılHafifçe değildir o yanlışın var o kavgada hafif gelmez
026 Yorumla
Soran+1 yılEn hafif tokat bile yumruk gibi gelir ama Allah böyle bir şeyin iznini veriyo işte :)
- +1 yıl
Nasıl veriyor bacim
- +1 yıl
Şirret karilar için sanırım bu
Soran+1 yılKuranda şöyle kadınlar için böyle kadınlar için demiyor. Tüm kadınları kapsıyor
- +1 yıl
Dayak atmak doğru kimse için doğru değil böyle bir ayet mi hadis mi bilmiyorum var diye de bu kadına tekme tokat dalma hakkı vermez. Aynı 4 kisi Ile Nikah kiyma konusu gibi
Soran+1 yılHiçkimse dayağı haketmez ne yaparsa yapsın. Dediğin gibi bir ayet yok
- +1 yıl
Var demedim zaten millet isine geldigi kısmı aldığı için zulüm yapıyor dedim
- +1 yıl
Çok meraklıysanız kocana tembihlersin sana baş kaldırdığımda ağzımin üstüne iki tane çak diye
Soran+1 yılMilletin ne yaptığını konuşmuyoruz Allahın ne emrettigini konuşuyoruz
- +1 yıl
www.ahmetakyol.net/.../
Şalına münhasır burayı oku bacım. Boşa sinirlenmenize gerek yok. Dövmenin anlamı burada yazılı. - +1 yıl
@Farkındalıklı neyin ne olduğunun farkındayım ve Allah bir kula zulmetmeye razı olmaz. Soruyu soran sana gelicek olursak amacın ne anlamış değilim. Müslümanlık hoşgörü dinidir zulüm dini degildr.
Şikayet ettim sorunu da. - +1 yıl
Ben de şikayet ettim. ALLAH bizleri eşine el kaldıracak, sözlü şiddet uygulayacak eş olmaktan sakındırsın.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı ahaaha şikayet etmişler:))) ayeti istediği yere çeken sizsiniz ben değil. üstüne 3 eş daha alsın esin de göreyim ben seni:)
- +1 yıl
Eş almanın da kıstasları var. Hadi ben kuma alayım diyip kuma alamıyorsun canım. Gerekli şartları sağlayamadığın sürece haram ve kul hakkı olarak kabul ediliyor. Kim bu devirde 2-3 eş alıp aralarında adil davranabilir?
Soran+1 yıl@Farkındalıklı her şart sağlandı. Kabul edecek mi bunu kadın kişisi sor bakalım:)
- +1 yıl
Bak bu aydınlatır seni soran ;
"Nitekim Peygamberimizin (asm) kızı Hz. Fatıma (r. anha), kocası Hz. Ali (ra)'nin ikinci bir kadınla evlenmek istemesine karşı çıkmıştır. Peygamberimizin (asm) terbiyesinde büyüyen Hz. Fatıma (r. anha)'nın, kocasının ikinci evliliğine karşı çıkması caiz olmasaydı, Allah Resulü (asm) onu ikaz eder, kocasının arzusuna boyun eğmesini emrederdi. Halbuki durum öyle olmamış, bilakis kızının üzüldüğünü gören Allah Resulü (asm), damadı Hz. Ali (ra)'nin bu arzusundan vazgeçmesini istemiş, eğer vazgeçmezse ancak Fatıma (r. anah)'yı boşadıktan sonra evlenebileceğini bildirmiştir. Hz. Ali (ra)'nin Fatıma (r. anha)'nın üzerine evlenip onu üzmesine razı olmamıştır."
Soran+1 yıl@Farkındalıklı Bu dediğin hangi ayette yazıyor? Ben ayetlerde eslerinizden izin almalısınız gibi bir şey göremiyorum.
- +1 yıl
sorularlaislamiyet.com/birden-fazla-evlenmek-isteyen-kisi-esinden-izin-almali-mi-evli-ve-iki-cocuk-babasiyim-ama-ikinci
Bu siteden değerli profesör ve ilahiyatçıların cevaplarını görebilirsin. Buyur. Ayrıca her şey ayet değildir. Hadis ve Sünnetler bize ayetlerin ışığında yoldur bacım.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı ben hala kadından izin almalıdır gibi bir şey göremedim? Ve ben zaten bunu önceden de okumuştum.
- +1 yıl
Senin dinin ne de ortalığı karistrmaya çalışıyorsun?
- +1 yıl
"Çok (dörde kadar) evliliğin hak olduğuna inanmak imanın gereğidir. Ancak, buna inanmak kadının, kocasının kendi üzerine evlenmesini onaylayarak rıza göstermesi, tasvip etmesi zorunluluğunu getirmez."
İyi oku iyi. Boş konuşma.
Soran+1 yılOrtalığı karıştırmaya çalışmak değil senin dinini öğretmek. Dinini öğrenmekten korkuyorsan okuma
- +1 yıl
Şalına münhasır boşver bacım. Aklı tek bir yere takılı kalmış. Anlaşamayız zaten :)
- +1 yıl
Ben biliyorum ama sen saptriyorsn soruma cvp ver sen
Soran+1 yılAgnostizm.
+1 yılSorusu bile mide kaldırıcı. ALLAH sözel şiddetten de sakındırsın. Şiddetin fizikseli psikolojiği olmaz.
010 Yorumla
- +1 yıl
ALLAH bize bir yol göstermiş doğru ama tek yol bu değil.
Soran+1 yılTek yol derken? Önce yataklarında yalnız bırak sonra vur diyor. Daha ne desin
- +1 yıl
Tamam ama benim tercih edeceğim bir seçenek değil vurmak. Yatakta da yalnız bırakmakta değil. Bunları yaparsam ben can sıkıntısından kalpten giderim. Kaldıramam yani.
Soran+1 yılSen yapmayabilirsin o senin karakterinle ilgili bir durum :) ama islam izin veriyor
- +1 yıl
Tercih etmemek bazen daha sağlıklı olabilir. Onun dışında bir şey diyemem. ALLAH hayırlı davranmayı nasip etsin.
Soran+1 yılAllah izin veriyor sonuçta adam yapar mı yapar sen Allah'tan daha iyi mi bileceksin neyin sağlıklı olup olmadığını :))
- +1 yıl
www.ahmetakyol.net/.../
Bak burada çok daha güzel anlatıyor. "Dövme" 'nin ne demek olduğunu ifade ediyor.
Soran+1 yılOooh saptir. Birazda bu tarafa saptir
- +1 yıl
Dil uzmanlarının aydınlatmalarını söylüyorum. Kimi olduğu gibi çevirir uğraşmaz. Kimi detaya iner ve en doğrusunu araştırır. Sen de doğrusunu araştır.
Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. burda dediklerine bakma bir çoğu belkide tokat yemiştir böyle şeyler normal bence
09 Yorumla
Soran+1 yılNormal mi?
Soran+1 yılBir erkeğin eşine tokat atmasını normal bulmak nasıl bir zihniyettir. Onuru gururu olmayan bir kız buna göz yumar sadece
Soran+1 yılÖyle sözler söyleyenin de yeri kapının önüdür. Vuranın yeri de kapının önüdür kimse vazgeçilmez değil
Soran+1 yılEvli değilim
Yaptığına pişman ederim.
11 Yorumla
+1 yılne yapacaklar boşanacklarmı sankı :) sopayı yıyıp oturacaklar asgıya :) ama suda var kadına şiddet acızlıktıre
04 Yorumla
Soran+1 yılBoşanan tanıdıklarım var hemde çok
- +1 yıl
bır tokat ıcınmı vay ben onların
Soran+1 yılEvet bir tokat için. Kim olursa olsun herkes haddini bilecek. Vuramaz.
- +1 yıl
:=) ne dıyeyım banane ya
+1 yılsen vurursun dikiş atarlar ben vururum toprah atarlar xd
00 Yorumla
+1 yılVurmak acizliktir ben vurdum diyelim misal onun bana o anki bakışı kendi suratımi içimiacıtır... keza kızlar ben vururum falan demesin iş uzarsa adam bir çaktımı fıkara sümüğü gibi yapışırsınız 😀
00 Yorumla
+1 yılBende onun müsait biryerine tekme atarim
110 Yorumla
- +1 yıl
Yavrum esin sana vurunca sen m a l gibi duracanmi ;)
Soran+1 yılBen müslüman olmadığım için beni ilgilendirmiyor
- +1 yıl
He ses cikarmazsin esin sana vursa bunumu diyorsun.
O suredeki anlamlar farkli.
Arapçadan turkceye bire bir ceviri yok ordaki anlamlari farklı turkcede ise farklı
Soran+1 yılEşim bana vuramaz ben bu ayetlere inanmıyorum çünkü ama inanan birinin de vuramaz diye artistlik yapması çok komik
- +1 yıl
Kevser kardeşim dediğin gibi anlamları farklı ve bu linkte açıklaması var.
www.ahmetakyol.net/.../ - +1 yıl
Müslüman değilsin ama dinimizi arastirman guzel 😉 ayrıca müslüman olmadığın için evet birebir çevrilmiş demeni beklemiyorum 😉
- +1 yıl
@Farkındalıklı aynen soran arkadaşın anlamasi pek mümkün değil
- +1 yıl
Kızlarımızın ince damarından girmeye çalışıyor ki tepki doğsun ve kendinin haklı olduğu sonucunu doğursun. Şunu da bilmekte fayda var. Eğer ayetler tek bir tefsire dayalı olarak yayınlansaydı o zaman derdim ki haklı. Neden mealler/tefsirler kısmına girdiğimizde onlarca hocanın çevirisi var? Neden yorumlar ve cümleler de farklılıklar göze çarpıyor? O yüzden en sağlıklı ve en akla mantığa sığan hocaya ilmine güvenebileceğimiz hocaya danışmak ve onun tefsine göz atmak lazım ki iman tehlikeye girmesin.
Yoksa kolay tepki çekecek bir meal bulalım diyelim ki bu ayet bak ALLAH böyle diyor. Ya ALLAH onu kastetmemiş insanlar farklı yola çekmişse? Araştırmadan tam ilim kazanmadan insanların aklını karıştıracak meal yayınlamışlarsa? Vebali çok büyük bunların çok. ALLAH bizi doğru yoldan ayırmasın. Eşlerimize el kaldıracak müslüman olmaktan da kesinkes sakındırsın. - +1 yıl
@Farkındalıklı aynen öyle dediklerine katılıyorum👍👍👏👏
+1 yılBen de ona vururum :P
14 Yorumla
- +1 yıl
Önce öğüt verirse kendime çeki düzen veririm. Durduk yere vurması caiz değil.
- +1 yıl
www.ahmetakyol.net/.../
Burayı okur musun venüs. Daha sağlıklı açıklaması var. - +1 yıl
@Farkındalıklı Teşekkürler.
Birşey yapmam. ne yapmamı bekliyorsun çekip kafasınamı sıkayım
10 Yorumla
+1 yılbir kızda dememiş kocamın vurduğu yerde gül biter 😀😀
05 Yorumla
Soran+1 yılKızlar o kadar s*lak degil
- +1 yıl
Estağfurullah ama çok iddialı konuşmuşlar
Soran+1 yılOlması gerektiği gibi
- +1 yıl
Valla ben alışveriş merkezinde çocuğunu unutan bir kadın görünce kocaya hak verdim
Soran+1 yılHiçkimse dayağı haketmez ne yaparsa yapsın
+1 yılBende ona vurarım
124 Yorumla
- +1 yıl
Lan soyle dini araya sokup milleti sogutuyosunuz ne dovmesi ya peygamber efendimizin kadinlarla ilgili o kadar hadisi var onlar size emanet diye sizin gibi gerizekalilar yuzunden din yanlis anlasiliyo git dovsun o zaman kocan seni Allahin gerizekalisi ya sinirlerim bozuldu.
Soran+1 yılKardesimm bu ayet Kuranda yazıyor. İnkar ettiğin şeye inanıyorsun. Ben inanmıyorum zaten dovemez beni kimse. Ama sen hem inanıp hem dovemez diyorsun
- +1 yıl
Ulan acip okudun mu bak sinirleniyorum beni gunaha sokma
Soran+1 yılEvet açıp okudum. Sende oku Nisa 34
- +1 yıl
Sinirlenmiycem...
Soran+1 yılBu tavrınla komik oluyorsun. İnandığın dini tam olarak öğrenmelisin:)
- +1 yıl
AHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH
Soran+1 yılBence de:)
- +1 yıl
Insallah kocan gozunu patlatir :):)):)")):)
- +1 yıl
Böğürtlenliaşk buyur kardeşim.
www.ahmetakyol.net/.../
Burada ayeti detaylı açıklamasını doğru şekilde açıklıyor. Mealler çevrilirken olduğu gibi direk çevrilebilir. Arapçada 1 kelime kullanma şekline göre 4-5 farklı anlama denk geldiğinden biz de direk ilk anlamak istediğimize göre çevirebiliyor detaylandırma konusunda eksik kalabiliyoruz. Maalesef 1 kere çevrilip piyasaya sunulduğunda başka biri daha doğrusunu sunmadan olduğu gibi kabul edebiliyoruz.
Sen tuzağa düşme verdiğim linki okursan neyin doğru olduğunu anlarsın. Dinimiz çok güzel bir din. Soğuma aksine ısın. - +1 yıl
@Farkındalıklı dalga mi geciyonuz lan benle
- +1 yıl
Yahu ben niye dalga geçeyim. Soru soranın amacı belli. Müslüman değil ve kendince kendini inanmaması için ikna ediyor bunu da insanlara yayıyor ki haklı olduğunu düşünsünler ve dinden soğusunlar.
Ben senin için yorum yazdım. Gerisi beni ilgilendirmez.
Soran+1 yılİyi saptirmalar size. Apaçık ayeti farklı farklı anlamlara çekmek müthiş iş. Benim eşim bana vuramaz ben bana vurmasına izin veren bir dine inanmıyorum ama umarım senin esin üstüne 3 tane daha kuma getirir
- +1 yıl
Apaçık ayet değil o ! O Meal Meal !
Orjinal anlamı belli ! Ben sana anlamını atıyorum. Bir hesap varsa sorulması gereken onu da böyle olduğu gibi dil uzmanlarına danışmadan çeviren ve mealini yayanlara soracaksın. Yazık.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı hep öyle derler biliyor musun "aslında şöyle demek istemişti" derler
- +1 yıl
İşte maalesef kendini boşa yıpratıyorsun. İslam dayanıksız din değildir. İnananları olabilir ama İslam'da kusur yoktur.
- +1 yıl
Ben karıyı döverim. Baksana bir ayetlere kadının kadını dovmesi caizmi
Soran+1 yılSen önce hoşgörüyü öğren. Diğerlerine sıra gelir
- +1 yıl
Sen onu once kocana ogret
Soran+1 yılEvli değilim güzelim:)
- +1 yıl
Ay he ya bende erkegim hadi bak yoluna
Soran+1 yılİnanırım erkek olduğuna açıkçası. Dogru olabilir
- +1 yıl
Allahim sen kimseyi gerizekalilarla sinama amin
Boşarım.
123 Yorumla
Soran+1 yılBudur :)
Soran+1 yılMaalesef :( birde bana sinirleniyorlar oysa ki yaptığım tek şey kuranın ayetini yazmak
- +1 yıl
www.ahmetakyol.net/.../
Bence sorun farklı yerlerde Hilerya. - +1 yıl
2 defa 2 farkli kurani okudum. Arapca bilmiyorum mealden okudum. Niye kimse bu yanlisa tepki gostermiyor o zaman? Gosterilse duzeltilirdi. Ha hadi dayak yok diyelim, kadini oldugu yerden uzaklastirin yani evden atın diyor attigin sayfada. Muslumanim diye gecinen hicbir kadinin bunu kabul edecegini de sanmiyorum.
- +1 yıl
Evden atın demiyor. Ortamda uzaklaşın aranızdaki kızgınlık, öfke ve münakaşa dinmeden de bir araya gelmeyin ki aranızdaki problem soğumaya dönüşmesin diyor. Yani sakinliği tavsiye ediyor hilerya. Öfkeden doğan kararların ne kadar canımızı yaktığını biz bilmiyor muyuz? Hiç öfkeyle karar vermedin mi? ve bu eş eşe ilişki üstelik hilerya. İnanmamana sonsuz saygım var ama lütfen beni anla.
- +1 yıl
Hangisi tercih edilirse hilerya. Ayrı bir odada da kalabilirsin veya ailesinden birini ararsın rica edersin. İlla bu yolu tercih etmek istersen. Şu şarttır illa bunu yapmak zorundasınız demiyor islam. Eşler arasındaki muhabbetin erimemesi için tavsiye bu. Sen bu yolu doğru anlar ve eşinle muhabbetini açmayacak şekilde davranırsan işte o zaman gerçek mümin müminesindir. Benim kastettiğim açık.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı peki bu anlamı sen nasıl çıkarıyorsun birsürü anlamı var demek ki sen nasıl dediğin anlamı çıkarıyorsun?
- +1 yıl
Araştırıyorum hilerya. Hocalarımızın görüşlerine ve ilmi cevaplarına bakıyorum. Tek bir meali getirip buraya kopyala yapıştır yapıp İslam böyle demiştir demiyorum. Bu büyük vebaldir. Eğer o meal hatalı çevrilmiş veya anlatılmak istenen gibi anlatılmadığı halde yayılmışsa bunun hesabını kimse veremez. O yüzden en doğrusunu araştırmak ve araştırdığımızla yetinmemek gerekiyor. En sağlıklısı içinde akla ve kalbi ısıtan doğru olana inanabileceğimiz değerli hocalarımızın tefsirleri çok önemli. Yeter ki doğruya ulaşmak isteyelim.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı Sen eşinizi evden uzaklaştırın diye kabul etmişsin zaten buna nasıl kesin diyebiliyorsun?
- +1 yıl
Yahu benim kurana imanda bir sorunum yok soran. Benim isyanım bazı meal ve tefsirlere :) Arapça yapı ve dil gereği Türkçeden farklı. 1 kelime 5 ayrı anlama gelebiliyor ve cümlelerde farkedebiliyor. Meal'de "Uzaklaştırın." yazıyor ama illa uzaklaştırma yolu izlemelisin demiyor İslam. İster o yolu tercih edersin ister dışarı çıkarsın gezer gelirsin. Abdest alır oturursun uzanırsın ve rahatlarsın. Sonra eşinle tekrar iletişime geçersin yoksa olay sıcak sıcağa devam edersen sonu ayrılığa da gidebilir. Evlilik ahdi o kadar basit değil ve İslam'ın en çok önemsediği konuların başında geliyor.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı darabe kelimesinin birsürü anlamı varsa sen neden uzaklaştırın anlamı doğru olan olarak seçtin? "mealde uzaklaştırın yazıyor" diyorsun ama birsürü anlamı var diyorsun saçma
- +1 yıl
Ayetteki fadribuhünne ifadesi, Arapça'da yirmiye yakın manası bulunan darb kelimesinden türeyen bir emirdir. Kur'ân'da darb kelimesi aşağıdaki ayetlerde kullanılmıştır. Darb: Örnek verme, örneklerle anlatma. (Örnek olarak bk. İbrahim 24, Nahl 75 - 76, Rûm 28) Gezip dolaşma, seyahat etme (bk. Nisa 94, Maide 106). Yol açma (bk. Tâhâ 77). Uzaklaştırma, uzakta tutma (bk. Zühruf 5). Mühürleme, damgalama, tıkama (bk. Bakara 61, Kehf 11). Yüze ve sırta vurma (bk. Enfal 50, Muhammed 24). Elle vurma (bk. Saffat 93). Boyun ve parmakları vurup uçurma (bk. Enfal 12). Bir aletle (sopa v. s.) vurma (bk. Bakara 60, Araf 160, Şuara 63, Sad 44).
Ayrıca neden öyle demişsin dedin? Bu "Darb" kelimesi "Uzaklaştırma" manası uygun görülmüştür çünkü İslam'da evliyken Zina vs. gibi büyük problemler olmadığı sürece kadına şiddet yoktur. Peygamber efendimiz (S. a. v) dahi Hz. Aişe'ye iftira atıldığında eşini dövmeye yanaşmamış ve amcasının oğluna gidip bir müddet onda kalmıştır.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı zina olunca var mıdır şiddet?
- +1 yıl
4 Şahit ile Zina suçu kesinleşmişse cezası var. Yine de dövmek yerine eşini boşar ALLAH'a havale edersin. İlla dövelim. Dövsekte nasıl dövsek diye düşünmüyoruz. İslam'da bakın size yol açtım hadi eşlerinizi dövün demiyor. ALLAH bizleri inannları kesinlikle kesinlikle eşlere el kaldırmayı nasip etmesin. Sağlıklı, huzurla ve muhabbetle yaşamayı nasip etsin. Daha da yorum yok. Çünkü çok sıkıldım. ALLAH ıslah etsin. Agnostizm'den seni bir an önce kurtarsın. Her şeye rağmen çok isterim.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı kurtarılacak bir durumda değilim. Halimden o kadar memnunum ki tekrar müslüman olup tekrar agnostik olurum bu memnuyetin verdiği mutluluktan ötürü. İyi günler sana da
- +1 yıl
Haram baldan tatlıdır demiş inanmayanlar soran. Acı tadının en kısa zamanda seni bulması ümidiyle. İyi günler.
Soran+1 yıl@Farkındalık inanlar da aynı şeyi kendi dinleri için söylüyorlar ne tesadüf ki :) iyi günler
- +1 yıl
Der insan nefsi der. Kimsenin diline mühür vuramayız. ALLAH kalbimize mühür vurmasın o bize yeter.
Soran+1 yıl@Farkındalıklı yetsin bakalım :d
+1 yılBende ona vururum
11 Yorumla
Anlayışla karsilayabilirim
04 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani
Soran+1 yılEnteresan
- +1 yıl
Bence kabullenir bir tarafı yok dayağın. Sana el kaldırabilmesi muhtemel biriyle senden ricam evlilik düşünme.
+1 yılBoşanirim.
50 YorumlaMahvederim onu:)
11 Yorumla
+1 yılKarşılığını alır
17 Yorumla
- +1 yıl
Hem müslüman değilim diyorsun hem bana yolladığın şeye bak? Benim dinimi de sen bilmiyorsun.
Soran+1 yılBen bıkıyorum ki çıktım senin dininden
- +1 yıl
Benim dinimi bilmiyosun. Ve o dinden olmadığın halde bunu sunman garip
Soran+1 yılMüslüman değil misin sen?
- +1 yıl
Alakam yok.
Soran+1 yılTamamdır o zaman sorun yok:)
+1 yılvuramaz
12 Yorumla
- +1 yıl
farketmez, vuramaz.
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Bende ona vururum.
12 Yorumla
+1 yılBnde ona vururum
11 Yorumla
+1 yılBende ona vururum
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende vururdum
11 Yorumla
+1 yılHiçbirsey en fazla bağrır sigara yakarim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBidaha suratına bile bakmam
10 YorumlaBen ona hiç hafif vuramam. Elini kırarım valla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu soruya erkekler neden cevap verir açıklayın pls
10 Yorumla
+1 yılErkek bu döver de sever de
00 Yorumla
+1 yılBende ona vururum
10 Yorumla
+1 yılİslami hareket
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet :) terkederim diyenlerin çoğu müslümandır şimdi
+1 yıltavır yaparım ona
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılyorumarı görelim
00 Yorumla ayril
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılKoCanın vurduğu yerde gül biter birsey olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen kezo
- +1 yıl
Sen neysin kamil
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!