Yani neden plotanik aşk Gercek aşktan sayılmıyor?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Atilla İlhan'ın Pia diye bir şiiri vardır. Adı, yüzü , kimliği, kısacası hiç bir şeyi var olmayan bir kadına yazılan bir şiir. İnsana hiç olmayan biri bile şiir yazdırabiliyorsa tek taraflı sevilen bir kişi neden gerçek olamasın ki? Adı aşk olur, adı Pia olur, adı Milena olur fark etmez. Önemli olan bizim duygularımızın ne kadar kuvvetli olduğudur. Yine Nazım Hikmet bir şiirinde der..
"Sen elmayı seviyorsun diye
Elmanın seni sevmesi şart mı?
Tahir'i Zühre sevmeseydi artık
Yahut hiç sevmeseydi...
Tahir ne kaybederdi Tahir'liğinden?"
Şiirler sözlerimden güzeller. Okumadıysan şiddetle tavsiye ederim...
aynı değildir sebeplerini sıralayalım
1- platonik aşk tek taraflıdır.
2-gerçek aşk kadar acılı değildir sadece bir tutkudur
3-gerçek aşk için verdiğin emeklerin nerdeyse hiçbirini platonik için vermezsin
4-gerçek aşk gibi bu hissi dibine kadar hissettirmez
5- platonik aşk gerçeği gibi sonsuza kadar sürmez zamanla unutulur
Platonik aşk gerçek aşktır. Olumsuz bir yanıt almama defalarca reddedilmeme rağmen onu sevmekten beklemekten hiçbir zaman vazgeçmedim hep sevgimin arkasinda durdum. Gitgide büyüdü o sevgi benim ona olan sevgim o sevmiyor diye bitmedi bir insan sana ne yaparsa yapsın vazgecemiyosan gerçektir o ne kadar zaman geçerse geçsin hala adını anarken bile kalbin titriyorsa gerçektir. Bunu çok az kişi bilir
O karşısındakinin aşkı olmayabilir ama o, kendisinin gerçek aşkı olabilir bence. Doğru kişi, doğru zaman olayı true love arkadaşlar. Gerçek aşk kaçınılmaz bir şekilde hoslanmaya başladığında başlar ve vazgeçemezsin. Karşılık kimin umrunda?
Benim gibi düşünen birini görmek güzel :)
Cevap
22Cevap
Gerçek aşk diye bir şey yaşayan var mı oda meçhul herkes bir şeyler hissettiğini iddaa ediyor platonikte sevgili olarak takılan da bilmiyorum da zor gibi ya şu an ki aşkların hepsi seks fantazilerine kayıyor ucu aşk denilen saçmalıktan uzak kalmak lazım
Açıkçası gerçek aşkı yaşadım sanırım :)
Sabahlara kadar ağladığın emin olduğun gerçektir hani karşılıklı olan değil senin içinde hissettiğin hani aşk çift kişilik değildir her zaman çift kişilik oldu mu dadından yenmez kabul hep bir taraf fazla sever
ilişkinin içinde de yarı yarıya platoniklik var çok süper sevmez kimse
aynen ne açıdan baktığına bağlı aslında aslında sevgilisi olanda platonik olabiliyor :D :D
Platonik aşk en güzel aşktır. Sevmeyeceğini bilirsin ama yine de seversin karşılık beklemeden. Benimle olmasın mutlu olsun dersin. Tabi bencil insanlar tersini düşünür. Ben çirkin olduğum için kimseye açılmadım. Açılsam reddedileceğimi biliyorum o yüzden uzaktan sevdim hep büyüdü büyüdü taştı kalemden kağıda döküldü. Elim uyuştu yazmaktan. O yüzden aslında platonik olmayan aşk gerçek aşk değildir.
Birisi adı üstünde platoniktir sen kendi başına yaşarsın onun hiç birşeyden haberi olmaz. Belki bilse oda sana bir şans verecektir ama mal gibi tek başına sürdürürsün gün gelir ev taşınır, mahalle değişir mecbur unutursun.
Gerçek aşk dediğin iki kişi arasında yaşanır duygular karşılıklıdır. Gün gelir ev taşınır, mahalle değişir ortada bir yerde konuşur buluşursun :)
Karşı tarafın bilmediği halde sizin hissetmeniz ve de sizin hislerinize karşılık bulunamaması çok acı çekmenize neden olmaktadır. Gerçek aşkta , karşılık bulunamasa da ; en azından bir noktadan sonra yanıt geliyor olumlu veya olumsuz.
Her ne kadar platonik aşk gerçek aşktan sayılmasa da çoğu zaman yaşanmış gerçek aşktan daha kuvvetli ve hislidir.
Ask duygu yogunlugunun tavan yaptigi bir surectir ama platonik asiklar bence bu sureci
Cok daha yogun yasiyorlar ve karsilik alamadiklari icin daha fazla yipraniyorlar bence buda gercek asktir ve en temizidir
Waay
@Mortalresistancel vay vay :)
Laf mı bulamadın 😂😂😂😂😂😂😉😉
sonuçta karşılıksızsa ikiside aynı bence değişen hiç bir şey yok acı oranları aynı :) :) :)
Platonik aşk, kişinin ruhunu yaralamaktan başka bir şeye yaramaz.
gerçek aşka göre çok vurucu oluyor gerçek aşklarda ağzına geleni söylersin pilatonikte bu joker yok
bnece gerçek aştır. en azından tek taraflıda olsa. bir şeye aşık olmak için onun bize aşık olmasını bekleyemeyiz.
Heyyy... gandirali uyan ruyadan... gerçekleri gor artik.. yok oyle birsey
Aşık olan için aynıdır
Daha çok acı veriyor bence
çok daha fazla aşk acısı verir
bazıları saplantılık derecesine geliyor
ZATEN AŞK KOTÜ BİR ŞAKA ANLAMAYA ÇALIŞMA ;)
Bence gerçek.
Tek tarafli aşk ta aşktir niye aşktan sayimiyorlar ki ilginç ://
Onlari sevmiyorum :(
Evet saece bir defa ve üzüldüm...
...
Kesinlikle hayir cok farkli
Kim dedi sayılmıyor diye
karşılıksız tek taraflı olduğu için
platonik aşk daha kötü bir duygu.
deıldır kanımca kanks
Gercek asktan guzel bence
Ortada bir gerçeklik yok çünkü
Gerçek aşkın yerini tutmuyor :)
AŞK AŞKTIR.
Aynrn lafa gerek yok ASK AŞKTTÏR
B dedim.
Karşılıklı olmadıktan sonra bir anlamı yok ki.
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar