Ben hemşireyim ama sevgilim şu an işsiz?

25 yaşındayım 3yıldır ise hemşireyim. kpss puanım ile atanmıştım hastaneye. Ailemde herkes memur anne baba öğretmen, abi doktor, ablam da hemşire ve ablamın eşi de öğretmen. Bizimkiler özellikle eşimizin işinin olmasına önem verirler. Bu benim oldu bitti canımı sıkardı. Hiç onaylamazdım bu düşüncelerini. Lakin 1 haftadır onlara içten içe hak veriyorum. Sevgilim var ve kendimi inşaat mühendisliği bölümü mezunu. 1 yıl kadar bir şirkette çalıştı sonra anlaşamadı ayrıldı ordan ve 6 aydır işsiz. Oysa evlilik planları yapıyorduk rotamızıı çizip ailelere haber verip tanıştırma planlıyordum. Ailem ne iş yaptığını soracak ve çalışıyorum diyecek bizimkiler bir garip olacak ve ben bu duruma kızarım diye düşünürken hak verdim çünkü 1 haftadır işsizlikten çok tartışıyoruz onunla. Çok stres yapıp bağırıyor kızıyor aramız kötü. Gerçekten kötü bir durum. Aileminde kasttetiği buydu belki de. Evli olsak boşanma derecesine gelmiştik o derece gerginlik var bu işsizlik konusunda kedi köpek gibi olduk.. Allah aşkına bu inşaat mühendisleri nerde çalışır ne yapar ne eder. Kpss gir diyorum kpss taraftarı da değil. Oysa kamuya mühendis olarak atansa hem ömür boyu işsizlik stresi yaşamayız hem de bizimkiler de çok olumlu gözle bakar.
Ben hemşireyim ama sevgilim şu an işsiz?