Hata yapan sevgili?

Sürekli yalan söylüyordu , yakalayınca çok üzüldüm kavga ettik. af diledi. Bir daha söylemicem dedi.. ve gerçekten de bana karşı çok iyi davrandı , psikoloğa gitti yalan söylemekten kurtulmak için.
Ben yapım itibariyle kıskanç biriyim. Ve sevgilimin başka kadınlara (oralarına buralarına) bakmasını istemiyorum. bunu ona söylüyorum. Sonuçta bayan adayı da rahatsız olabilir.
Geçen gün sevgilim beni gideceğim yere bıraktıktan sonra , gizlice onu takip ettim sürpriz yapacaktım. Sonra yolda kadınların bacaklarına baktığını , orasına burasına baktığını gördüm. sesimi birkaç gün çıkarmadım , haberi de yoktu takip ettiğimden
Bugün aramızda kıskançlık tartışması oldu ve ben bunu yüzüne vurdum. o da reddetmedi , af diledi benden
Barışmak için de ilişkimizi ciddi olarak ileriye taşıdı , bir daha yapmicam diyor , ailesine gidip bu olayı , yaptığı yalanciliklari anlatmış. Beni üzdüğünü falan söylemiş.
Babası da babamla tanışıp nişan yapmak istemiş. İlişki resmi olsun istiyor. "Ya o babasının numarasını versin , ya da ben bulur ararım tanışırım" demiş 😞 ben zaten sevgilime çok aşığım hep ciddi düşündüm ama yaptığı şeyi şu an sindirmek zorunda kalıyorum.. aptal yerine konuldum. Benim kimseye gözüm kaymadı çok şükür ama bunca zaman sevgilim başka kadınlara da baktı sonuçta..

Böyle şeyleri affetmeli miyim?
Hata yapan sevgili?