Arkadaşımın ilişkisini kıskanıyorum , ancak kendime de yakıştıramıyorum yardımcı olur musunuz?

Arkadaşım 11 yıllık ilişkisi var, uzun süre ve farklı şehirdeler buna rağmen sevgilisi her zaman evlenmek istedi bir erkek olarak bu kadar evliliğe meraklı ve bir kız olarakda bu kadar evlilikten kaçan kız görmemiştim. Sevgilisi evlenmesi için aileyle tanıştı , kardeşine burs buldu, her zaman çiçekler , hediyeler alır, yurt dısına kaç kez götürdü gezdirdi antalya, tatil yöreleri falan filan. bu kızı kıskanıyorum ancak sebepde kızın bir o kadar soğuk olupda nasıl boyle bir erkeği elinde tuttuğudur. Erkeklerin cilveli, sıcak kanlı kızlardan hoşlandığını sanardım ve ben böyle oldukça benim karşıma çıkanlar hep kötü oldu , ben nerede yanlış yaptım zaten onu anlayamıyorum , bencil mi davranmak gerekirdi, erkek arkadaşlar neden böyleler , değer verdiğinde önemsemez, birşeye tutmayıp bencil olduğununda önemser? Kendime de yakıştıramıyorum bu durumu , ben hep alttan alında ezildim , karşımaki kız yeri geldimi kavga eder salak der, ama değer görür , bana yardımcı olun.
Arkadaşımın ilişkisini kıskanıyorum , ancak kendime de yakıştıramıyorum yardımcı olur musunuz?