Messengerda ne yaptığında aktif olarak gözükürsün?

Arkadaşlar sevgilime whatsaptan mesaj atıyorum örneğin 17.00 da attım diyelim ama onun son görülmesi 16.55 . Sonra aradan 10 dakika geçiyor yani saat 17.10 oluyor bakıyorum whatsapa girmemis son görülmesi hala 16.55 . Ama messengera bakıyorum 4 dakika önce aktifti yazıyor yani 17.06 da aktif olmuş gözüküyor yani ben whatsaptan mesaj attıktan sonra messengera girmis gözüküyor. Ama tabi whatsapta benim mesajım cevaplanmıyor. Bununla ilgili kaç kere konuştuysam girmediğini onun da nasıl o kadar dakika önce aktif olduğunu bilmediğini söylüyor. Ben işte ona kızıyorum facede dolaşmaya orda mesajlasmaya vaktin var ama girip whatsapta benim mesajimi cevaplamıyorsun diye. Oda ben girmiyorum gercekten oraya mesaj gelince falan ben cevaplamasamda aktif gözükmüs oluyorum heralde bende anlamıyorum diyor. Şimdi messengerda aktif görünmesi için ne olması gerekiyor. Çünkü abimlede konustugumda sürekli aktif gôrünüyorsun diyorum abime yok ya ben girmiyorum bilmiyorum diyor abim yalan söylicek degil aynı sekilde acaba sevgilimede mi öyle oluyor da aktif gözüküyor bilen birileri yardımcı olabilir mi?
Messengerda ne yaptığında aktif olarak gözükürsün?