Gizli Üye(30-35)+1 yılMutlaka birseyler gormus duymus olmasi lazimki ateist olmus genelde kuranin meallerini okuyup tam olarak anlamadklari icin sende tefsirini okuyabilirsin veyada herhangi bir sorusu olursa bunu birisyle konusabilecegini sohbet edebilecegini diyebilirsin mesela imamlar cami hocalari yani bunlarla konusabilir soru sorabilir ya da sende surekli dua edebilirsin namaz kiliyomusun bilemem ama bol bol dua et derim Rabbim insallah kendine layik bir kul olmasini nasip eder insallah sevdigin insan insallah musluman olur
14 Yorumla
Soran+1 yılDegerli yorumun icin sagol. Amin insallah
Cevap sahibi+1 yılSunu goruyorumki gencligin cogu islamdan uzaklasmis ateist baska dnleri secmis ve bunlar musluman ulkede yasayan insanlar ve hani bircogu karisma o sana karsmiyrsa sende karisma demisde insan diger kisilerden sorumludur ben ahirette hesap vericem neden bir kuluma islami anlatmadn diyecek ben islami anlatmakla yukumluyum ama insanlar sanki bu dunyada kalackmis gibi gayet rahatlar
Soran+1 yılAynen öyle ben kendim de hollanda da yasiyorum 3 yasimdan beri... Hic bir zaman dinime süpheyle bakmadim hristiyan cok dostum var mesela hic kendi dinimi sorgulama geregi duymadim anlayamiyorum ezan altinda yasayan insanlar nasil dinden cikabiliyor sonucta sabah aksam allahi hatirliyorlar
Cevap sahibi+1 yılIste okadr garipki anlamiyorum nrmalde yurt disinda bide incl dagitiyrlar sirf kendi dnlerine cekmek icin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAa bu konunun bir takipçisi de benim şu an. Aynı durum bende de var. Karışmıyor ama yinede bende tedirginim. bir tane din kültürü hocam vardı ateist birini nasıl müslüman olmasını sağlarız demiştim çok fazla konu tartışma bence onunla dedi o fikirlerini sanada kabul ettirir ve senide değiştirir dedi. bir kaç soru sormamı istedi ve hocanın tahmin ettiği cevapları verdiği için böyle demişti hocamız.
010 Yorumla
Soran+1 yılYaaa napcaz biz :( ister istemez üzülüyorum bu duruma
Cevap sahibi+1 yılBende üzülüyorum. Sevgilin yaşadığı olaylardan dolayımı böyle yoksa ne zamandır böyle. :(
Soran+1 yılGencliginden beri böyleymis mantiksiz geliyomus kurani kerimde gecenler ona :(
Cevap sahibi+1 yılYaşadığı olaylardan dolayı böyleymiş benim sevgilimde
Soran+1 yılYobazlar bir seyler mi söylemis veya yapmis. Ha bir de seninki nereli
Cevap sahibi+1 yılYokk kayıp çok olmuş hayatında ona bağlıyor biraxda. Seninki nereli mersinden
Soran+1 yılYa ona baglamasi da sacma.. Sivasli benim ki
Cevap sahibi+1 yılLaf işte benimkinin dediği ne biliyim zamana bıraktım
Soran+1 yılInsallah bizden görüp onlar da imana gelirler ya
Cevap sahibi+1 yılİnşallah :/
Salaklık yaparsın bende ateistim ve bundan önce müslümandım yani ateist olanlar doğduğu anda ateist olmuyor önce müslüman, hristiyan, budist vb. dinler sonra da araştırıp okuyup sorgulayıp ateist, deist, agnostik oluyorlar yani senden fazla bilgisi var din hakkında hatta cami imamından çok bilgi birikimine sahibiz sen öyle davranış yapmaya kalkışırsan sen şüpheye düşersin emin ol ;)
03 Yorumla
Soran+1 yılBudist falan filan oldugunu sanmiyorum bütün dinleri tamamen arastirdigini da düsünmüyorum türkiyedeki ateistler ne yazik ki bu konuya hep müslümanlara göre bakiyor baska dinlere saygilari var ama bir twk müslümanlara yok. Yobaz insanlar cok oldugu sürece de olmaz zaten hristiyanlari medeni saniyor mesela ateistler ama asil yobaz olan onlardir ben avrupa da yasamis senelerdir yasamis bir insan olarak söylüyorum bunlari. Kiliseye girip hac cikarirken fotosu olan ateist arkdaslarim da var hristiyanliga icten ice tapan neyse herkes kendine
Soran+1 yılTamam bilmiyorum ben gerizekalıyım siz akıllısınız bildiğiniz için tamam
+1 yılDeğiştiremezsin çünkü zeki insanlariz biz mantigimizi doğru kullaniyoruz şahsen bana böyle bir diretmede bulunmus olsan benim düşünceme görüşüme saygili olmadigin icin bu iliskiyi fazla surdurmezdim
Bir ateist bir muslumana saygi duyabilir ama bir musluman bir ateiste saygi duymaz.34 Yorumla
Soran+1 yılKardesim ben hristiyanim
- +1 yıl
Sen hristiyansiz çocuk ateist ama cocugu musluman yapmak istiyorsun amacin ne peki?
Soran+1 yılSeni hristiyan yapmak
- +1 yıl
Yazdigin baslik yanlis musluman yapmak degil hristiyan yapmak desen daha doğru olur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılDinimizi iyice anlatmaya çalış
Güzelliklerini göster
Örneklerle destekleki bi'şeylerin farkına varsın
Sorular sor beraber çözmeye çalışın dünyasıydı biz nasıl olduk gibi gibi klasik sorular
Yani cidden istersen o da buna tepki göstermezse inandırabilirsin04 Yorumla
Soran+1 yılYobaz insanlr var oldukca zor gibi iste :(
Cevap sahibi+1 yılO da doğru onlar yüzünden mahvoluyo bazı değerler ama gösterblcğn güzel şeyler muhakkakki var
#sözlerköşkü
#çayhouse
#hayalhanem
Bu kanalları youtubedan bir izlersen yardımcı olcaktır sana
Soran+1 yılSagol kardesim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 29,2b cevap paylaştı.
+1 yılpeki ayrılma o zaman evlenince ömür boyu zina yapıcağını dinden cıkacagını söylememe gerek varmı? cocukların ne olcagı belli olmicak bunları biliyosan bir adam için dinini satıyosan dicek bişey yok
öyle adamları müslüman yapamazsın ihtimalin o kadar zayıfki imkansuız gibi20 Yorumla
+1 yılOna guzel bir hocadan Kur-an'ı Kerim i dinlet. ya da 'Çay house' ya da 'hayalhanem' gibi İslimi sayfalar var facebook, instagram, youtube bu web sayfalarindan birinde onlardan yardim iste elbet onlar yardim edebilir
03 Yorumla
Soran+1 yılSagol kardesim
- +1 yıl
Onemli degil umarim ablan ve sen cenneye gidersiniz
Soran+1 yılAmin amin
+1 yılSen dinini düzgün yaşıyorsan-en başından beri. Ve ona örnek olamadıysan bu saatten sonra değişmez. Ki tamamen yaşadıgın halde nasıl sevgili oldu o sonunu düşğnmedi mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum bu konuyu hic konusmadik. Kandillerde falan kurani kerim okudugumu biliyo
- +1 yıl
Birşey diyemem.
Senin fazla bir bilgin yoksa o seni kendi tarafına çekebilir aman dikkat. Yerinde olsam bilgilerine güvendiğim bir alim e gider kafasında ne gibi bilinmezlik varsa sormasını rica ederdim
06 Yorumla
Soran+1 yılDegerli yorumun icin cok tesekkür ederim. Bana mantiksiz geldigini söylüyo hep kurani kerimi okumus.
- +1 yıl
İşte ona diyeceksin ki. bir şey mantıksız geliyorsa neden saçma olduğunu anlamaya çalışmalısın. Bin bilsen de bir bilene danış diye boşa dememişler. Gitsin sorsun bir şey kaybetmez. Korkuyor o, internette üç beş ateist müslüman tartışması okumuş forumlarda onlara kanmış. Araştıran bir millet değiliz ki zaten. Benim için bir gidelim gel de. Zaten kavga bile etmemişsiniz sözünü dinleyecektir. Hem sende bilgilenirsin. Kafasına yatmazsa yine devam eder ateistliğine zorlayan yok onu. Sadece her şeyi bilip karar versin. Dini kullanmaya çalışan çok insan var. Adnan oktar gibi. Bilen birine danışın. İstanbul'da iseniz nihat hatipoğlunun konuşmalarına gidin
Soran+1 yılNe güzel özetlemissin arkadasim :) dedigin gibi bir bilene gitmeliyiz ya zaten sabah aksam illa namaz kil diye bir sey diyen yok ona sanki hepimiz dört dörtlük müyüz. Sadece gusül abdestini falan alsin istiyor insan hem de ahirette onun halini düsünemiyorum bile icim aciyor :(
- +1 yıl
Bak burda en büyük görev sana düşüyor. Elinden geldiğince onun sorularına cevap vermeye hazır ol. Git önce kendin bilgilen. Kuran ın mealini oku. Cidden film dizi sorsak başrolde oynayanların kıyafet rengine kadar söyleriz ama dinimizi bilmeyiz. Çok üzücü bir durum. Sadece namaz oruç yetmiyor ne için ibadet ettiğini de bilmek gerek. Sen şu iki üç günde mealini iyice oku anla , sonra rica et gidin gerçekten bilgi kaltesi yüksek olduğunu düşündüğün biriyle sohbet edin. Allah yardımcın olsun canım benim :) inşallah sıkıntısız atlatırsınız bu dönemi.
Soran+1 yılCok haklisin aslinda bana sey demisti eger allah varsa bana var oldugunu göstersin bir sekilde falan ha bir de kendisi zamaninda kurani kerimi bitirmis ben bitirmedigim icin bitir cevirmeli oku anlmlarini beni anlrsin demisti okumus olsaydim belki bu rahatligi bulamazdi onu söyleyecek kadar. Yani gercekten sorun aslinda biz inananlarda dinimizi dogru düzggün yssadigimizi gösteremiyoruz onlara baglilikla napalim iste biz de cogu zaman ibadetsiz Yasiyoruz sonra adam diyor sen bile Yapman gerekenleri Yapmiyosun falan, kendimizi düzeltmeliyiz basta. Belki de ayni evde yasayinca bana uyum saglar ailesinde neyi nasil yasadigini bilmiyorum cünkü ama
Mutlaka bir hocayla görüstürcem- +1 yıl
İşte sende çoğu insan gibi araştırmadığın için onda özgüven var. '' Araştırmadan inanıyor neye inandığını bilmiyor '' olarak görüyor seni ve herkesi. Madem o kadar okumuş araştırmış saçma gelmiş, madem o kadar kendine güveniyor, birilerine gitmekten korkmaz bence. Hatta kendini kanıtlamak için senden önce gitmek isteyecektir. Gidin mutlaka ama düzgün birini bulun adnan oktar tarzı çıkmasın. Bir de okuduğu şeyleri günümüze göre yorumlamasın. Kaç yüzyıl önce indi o kitap. O zamanın şartlarıyla bu zaman bir değil. Şu an hepimize saçma geliyor çağ atladık ama mantık çerçevesinde bakınca haklı bulabilir.
+1 yılneden müslüman olması gerekiyor. Tamam ben de olması taraftarıyım ama eğer çok büyük sorunlar olmazsa anlatırsın sakince böyle böyle yoksa zorlamanın anamı yok
06 Yorumla
Soran+1 yılBen zorlamadim kimseyi zaten. Ahirette ikimiz icin de önemli bilmiyor musun? Bilerek onu da kendimi de atese atmak ostemiyorum
- +1 yıl
biliyorum denediysen onun da bir mükafatı var zaten belki seninle yaşaya yaşaya dini benimsemeye başlar
Soran+1 yılInsallah öyle olur ya cok üzülüyorum :( ben de ccocuklarimi imanli yetistrmek isterim ilerde
- +1 yıl
bence eşin seni çok seviyorsa ona izin verir. sen kapalımısın bilmiyorum ama kapalıysan zaten öyle kabul etmiş olması bir adımdır diye dşünüyorum
Soran+1 yılYok kapali degilim ilerde kapnmak istersem nasil olur bilmiyorum
- +1 yıl
ilk önce onu sor bence
+1 yılİnanç baskı veya anlatma ile olmaz sen üzerine düşeni söyle gerisi ona kalmış.. Ayrıca şunu bilmen lazım ki müslüman bir kız gayrimüslim birisi ile evlenemez
02 Yorumla
Soran+1 yılBunun icin sorumu sordum zaten kardesim. Eger döndürwbilen birileri var mi diye ama herkes makaraya aldi sagolun
- +1 yıl
Konuş benim dinimde hüküm böyle de anlar belki seni
+1 yılbence dini inancına karışmamalısın. hiçbir dine inanmamayı tercih ediyorsa da bu onun tercihi. sırf bu yüzden ondan ayrılmamalısın. onun ateist olması aşkınızın bitmesine engel olmamalı benim fikrime göre.
00 Yorumla
+1 yılBu onun karar verceği birşey Müslüman yapmaya falan çalışma komik duruma düşersin önemli olan insan olmak din dil ırk ne fark eder
14 Yorumla
Soran+1 yılHristiyanim ben?
- +1 yıl
Çocuğu niye müslüman yapmaya çalışıyosun o zaman neyin kafası
Soran+1 yılAt kafasi
- +1 yıl
Belli
Öyle senle benle olsaydı bize bırakmaz herkesi müslüman yapardı Allah, sen doğruyu anlatırsın inanıp inanmamak onun bilceği iş, inanmadıkca evlenmemek hatta filörttten uzak durmakta senin işin
00 Yorumla
+1 yılönemli olan insan olabilmek değil mi senin inancından ona ne onun inancından sana ne haksız mıyım? önemli olan laf değil icraattır
06 Yorumla
Soran+1 yılBenim icin önemli olan insanlik olmasaydi 3 senemi bosu bosuna gecirmezdim zaten. Ben evliligim icin sordum ilerde nasil olur diye
- +1 yıl
Ama mesela müslüman olmayan biriyle bir kadın evlenemez İslama göre, bunu da düşünmek lazım.
- +1 yıl
@yarıngelbaşla dinler insanların arasında ayrımcılık yapsın mesafe koysun sonra da sen gel onu müslüman yap oldu başka derdin
- +1 yıl
Soran+1 yılDinim o kadar ince ki sen bilemezsin. Yok allh takmazmis falan salak salak konusma konusacaksan da yorum yazma
- +1 yıl
allah sonsuz merhametli değil mi kul hakkı ve şirk yoksa neyi takacak sen insan olamadıktan sonra islamı ne kadar yaşasan da cennete gidebileceğini mi sanıyon
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKuranın Mucizeleri adlı filmi izletmeni öneririm. Ve birde kuranin matematiksel özellikletinide arastirin srvgiline gosterebilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 328 cevap paylaştı. o müslüman olmaz en iyisi sen ateist ol bu daha kolay :)
13 Yorumla
Soran+1 yılTamam hwmen oluyorum
- +1 yıl
ateist birinden zarar gelmez merak etme ayrıca hiç düşündünmü onun seni ateist yapmak gibi bir düşüncesi var mı eminim yoktur çünkü ateistler böyle basit ve saçma şeylere takılmaz insanı insan olduğu için sever ve yüzde doksanı hayvanları ve doğayı seven insanlardır yani kısaca iyi insanlardır kendimden biliyorum :)
Soran+1 yılBen ateistler pis kaka les demedim zaten. Öyle bir olayim olsa 3 senemi bosu bosuna gecirmem gönül eylendiren bir insan degilim. Düsüncelerim ciddi oldugu icin sorma geregi duydum. Insanlrdan fikir almak iyidir sormak iyidir insnalarin cevaplarini düsüncelerini önemsiyorum. Kendisine skmdiye kadar asla müslüman ol diye diretmedim de konusunuda acmadim. Sadece ben inancli oldugum icin ahirete de inaniyorum dogal olarak vicdanim el vermiyor kendisinin cehenneme gidwcek olmasina onun icin üzülüyorum sadece simdi hayattayken degil öldükten sonra da onun derdi acisi benim acimdir. Yaradan bana da soracak neden güzel dinimizi ona anlatmaya calismadin diye. Ben anlatmak icin fikirler istedim bu benim glrevimdir inandigim icin. Tesekkürler
+1 yılsen ateist ol desem viyak viyak bağırırsın ama. neden zorluyorsun adamı? evleniyorsan öyle evlen. kimseyi değiştiremezsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılHahaha ok
+1 yılbir kere doğruyu bulan insan, okuduğu kitabın fantastik 7. yy kitabı olduğunu anlayan insan bir daha müslüman olmaz.
10 Yorumla
+1 yılOna de ki inanırsan en kötü ne olabilir ki ama inanmazsan yanacaksın.
Bu savunmayla bence tüm dünyayı müslüman yapabiliris. Saygılar10 YorumlaEdemezsin, denersen de iyice uzaklaştırırsın zaten. Çocuk sana karışmıyor madem, sen de ona karışma.
13 Yorumla
Soran+1 yılBenim ona karisma niyetim olsaydi ilk günü darlardim. 3 senedir bu konuyu asla ona acmadim fikir almaya calisiyorum burda. Kimse bosanmak icin evlenmez
Soran+1 yılIlerde bosanma sebebi olabilir bilemeyiz ben garanti is yapmayi severim
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSevgili olmadan önce bunu öğrenir sonra değerlendirirdim bunu sonradan böyle birşey de kavga etmeyelim diye
00 Yorumla Islama yöneltmeye çalışın ama hevesi yoksa ateist gayrimüslim bir erkekle de siz evlenemezsiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenemedigim icin sorumu sordum zaten nasil inandirabilirim diye acaba inandirabilen birleri var mi diye
+1 yılO sana karışmıyorsa sen de ona karışma. Zaten herkes kendinden sorumlu olacak diğer tarafta
03 Yorumla
Soran+1 yılInanmaysn icin sorun yoktur zaten. Onun endiselenecek bir olayi yok ama benim var bu durumda
- +1 yıl
Endişe duymanı anlıyorum ama zorla güzellik olmaz. Zamanla belki inanmaya başlar
Soran+1 yılInsallah
dikkat et o seni ateist yapmasın sevgili arkdastan öte oluyor çünkü ister istemez etkilenbilirsin oyuzden cok konusma din konularinda bence
00 Yorumlao zaten başta müslümandı ve sorgulayarak ateist oldu. geri döndüremezsin yani.
10 Yorumla
+1 yılEdemezsin biri sana müslümansın diye seni ateist yapmaya çalıştığını düşün onu üzersin yapma.
17 Yorumla
Soran+1 yılIyi de ben ona gidipte müslüman olcaksin diye dieetmedim simdiye kadar bu konuyu hic acmadik bile. Inanan bir insani degistirmeye calismak komik olurdu zaten benim vicdanim onun ahirette yanmasina el vermiyor cok üzücü bir durum.
- +1 yıl
Onun görüşü çok haksızlık olur bende inanmıyordum eski sevgilim çok sıktı artık sürekli anlattı müslümanlığı cidden yapma ayrılağa kadar götürür onun görüşü o herkes farklı yargılanacaksa ona bulaşma.
Soran+1 yılBen dile getirmem ona en güzel sekilde göstermeyw calisirim. Bir seyi süsleyip püslemeyi sevmem zaten birisi begensin veya inansin diye bu konuda da öyle. Yobaz insanlr yüzünden ateistler herkesi öyle görüyor en büyük sorun bu bence. Ben de yobazlardan nefret ediyörum sabah aksam namaz kilmiyorum. Orucumu dogru düzgün yerine getirmiyorum ama o inanc icinde olcak insanin yinede ahirette cok cok önemli onun derdi benim derdimdir. Ateisttim demissin simdi degisti mi peki
- +1 yıl
Bana diyorsan ne demek istediğini anlamadım.
- +1 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı. Insanin icinde olmayan biseyi zorla kafasina sokamazsin o seni degistirmeye calismiyorsa sende oyle sev değiştirme sorun aileler olur diye dusunuyorsan ailenize soylemek zorunda degilsin
00 Yorumla
+1 yılO senin inancına saygı duyuyorsa, sende duymalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAğır ağır anlat dini İslamı yavaştan sat yani birden yüklenip iyice soğutmayın yobazlar gibi kardeşim.
01 Yorumla
Soran+1 yılSimdiye ladar ona asla din konusunu acmadim zaten yobaz degilim baskalari gibi
+1 yılbenim sevgilim de ateist, ben buna karışamam o da bana karısamaz hiç konuşmuyoruz bu konuyu bence ikna edilecek bir durum yok ne kadar uğrassanda içinden gelmiyosa müslüman olmaz zaten
00 YorumlaDinen onunla evlenemezssın onu musluman yapabılırsen kı çok okuman ve onu alt etmen gerek once onun bu hale gelme sebebını arastır sonra gardını al
04 Yorumla
Soran+1 yılMantiksiz geliyormus ona kurani kerim.
Soran+1 yılEvet bastan sonra kdar okumus hatta ben okumadim diyince bana gülmüstü nasil müslümansin diye
Kimsenin fikrini değiştiremezsin bosuna ugrasma bence.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılmadem dinine bağlısın kendin gibi birisini bulsaydın ya
kırmızı renginden hazzetmeyen birisine zorla kırmızıyı sevdiremezsin00 Yorumla Onu inanmamaya iten sorulara mantıklı teolojik cevaplar verebilmelisin. Bir de vicdan işi ona kalmış
00 Yorumla
+1 yılİnanç düz bir çizgide ilerlemektir uğraşma adamın inancıyla
00 Yorumla
+1 yılSenin vazifen 0nu Müslüman yapmak değil, bir kere dine davet edersin hepsi oo
00 Yorumla
+1 yılCevabim dangalak gelmez umarim ama cidden onu olduğu gibi kabul ya da vazgeç. Zorlama
00 Yorumlaetme sanane onun dininden beğenmiyosan ayrıl gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNikah düşmüyor orasını biliyorsan ona göre haramet et çok müslüman olan ateist var mı var kaderinde olması lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılNikah düsmedigi icin sorum sordum zaten belki inandirabilen birileri vardir diye
evlenem cünkü ikna edemezsin evlenirsende cocuklarin ateist olur
00 YorumlaSanane milletin neye inanip inanmadigindan?
14 Yorumla
Soran+1 yılHahahahah komik insan misin sen. Evlenecegim kisinin her seyi beni ilgilendirir
Soran+1 yılHristiyanim ben yalniz
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. sen onu değil o seni değiştirebilir artık..
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı. İstemiyorsa zorlamaya gerek yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılZorlamadim, lafini bile acmadim kardesim merak etme
Aşk İlişkileri konusunda 896 cevap paylaştı. İkna etme onu olduğu gibi kabul et.
00 Yorumla
+1 yılNeden sevgilini değiştirmeye çalışıyorsun ki
00 Yorumla
+1 yılAtaistler İslam düşmani müslüman olmazlar onlar.
00 Yorumla
+1 yılo istemediği sürece edemezssin
00 Yorumla
+1 yılbence o seni ikna etsin
10 Yorumla
+1 yılhiç uğraşma canım hiç
00 YorumlaKendini ikna et önce :D
00 Yorumla
+1 yılEdemezsin bence 😣😣😣
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz bir çaba içerisine girersin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmuyorsa zorlama yapacak bir sey yok yani
00 Yorumla
+1 yılAnlamazlar.
00 YorumlaSevgilin Nereli?
02 Yorumla
Soran+1 yılSivas
+1 yılRica et
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!