3 yıllık sevgilim var nasıl düzeltebilirim bu davranışlarını?

arkadaşlar biraz uzun yazabilirim ama lütfen okuyun yardıma ihtiyacım var. 3 yıllık sevgilim var. sevgilim ilk başlarda 1 bucuk yıl boyunca aşırı seviyordu beni. sonra hatalarım yüzünden güvenini kırdım. erkek meselesi oldu ama aldatma yoktu. öyle sandı sürekli yalan konuştuğum için. sürekli yalan konuşmamın sebebi aşırı kısıtlaması ve herşeyi yanlış anlıcağından korkup söyleyemez olmamdı. 1 yıldır her istediğini yapıyorum. evden çıkmıyorum adım atmıyorum dışarı. (evde olduğuma inansın diye sürekli fotolar yolayıp evden arıyorum). ablamın abimin evine gidemiyorum göndermiyor evden dışarı bırakmıyor. telefon numaram ailem dışında kimsede yok. arkadaş edinmeme samimi olmama kızıyor. güvenmiyormuş. güvenmiyor diye bunları yaptırıyor bana sevgisi yok. sürekli arkadaşlarıyla buluşuyor zaman ayırmıyor. ben istemesem buluşalım demiyor. güvenmiyorum sana o yüzden böyleyiz diyor seviyorum diyor. ne yapmalıyım gğvenmiyor diye bunları hakediyor muyum? (yaptıklarımı fazlasıyla ödetti bana beni defalarca aldattı, bana dokunurken bile başkalarıyla sevgiliymiş, dövdü herşeyi yaptı tek yapmadığı başkasyla yatmak. onuda belki yapmıştır bilmiyorum) bende güvenmiyorum ama ona böyle kısıtlamalar koyamıyorum izin vermiyor. canı istediğinde benimle konuşuyor. kaybetmek istemiyorum. düzelsin istiyorum. herşeyde klay bırakabiliyor hep peşinde ben koşuyorum ne yapıcam? aşırı inatçı hatalarını konuşsamda kabullenmiyor yanlış taraflara çekip saptırıyor ayrısak çok inatçı aşırı dönmez diye korkuyorum. düzeltmek istiyorum onu.
3 yıllık sevgilim var nasıl düzeltebilirim bu davranışlarını?