Arkadaslar bu ay gerı odemelı bursum yatmadı bankaya sms attım harçlık avans lımıtınız kapatılmıştır 127 tl brcunuz var kmh faızı uygulanacak dedı , kredı kartı olarak kullanmıyorum bu borç nerden geldı , bır yıl kayıt yaptırdım ama okula devam edemedim derslerden kaldım gerı odemelı bursum kesıldı ondan mı acaba , bır bılen yardım etsın :(
Cevabın nedir?
Burs kartının kredi kartı özelliğini kullanıyormusun eger bu özelliği kullanıyorsan ve en az asgari tutarı 2 ay ödemediysen geçici olarak kapatılmıştır kredi kartı borcunun en az asgari tutarını yatır 24 saat içinde geri açılır
040 Yorumla
Soran+1 yılkredı kartı ıcın bır başvuru yapmadım tam emın degılım , pekı ondan degılse neden olabılır bu 127 tl borç.
- +1 yıl
Kredi kartı olarak da kullansa yatan para doğrudan ödemelere gidiyor. Kredi kartı olarak bilinçli olarak taksitli vs bir şey almadiysan zaten istemeden kullanamazsın o şekilde
- +1 yıl
Hiç birşeyden olamaz kredi kartı özelliğin başvuru ilk yapılırken otomatik alınıyor bir nevi haberin bilr olmuyor sonra o özellik açılıyor kendisi bir yerlerden alışveriş yaparken sana sormamışlardır bankamı kredi kartımı diye Çek'im yaparken kredi kartından çekmişlerdir ordan geliyordur o borç
Soran+1 yılpekı okula devamm etmedim ders kaydı yaptım ama dersler kaldı ıkı donem ondan gerı odemelı burs kesılır mı sızce
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert arkadaşım eger 400 tl kullanıp harçlık avansını. Hepsini kullandıysa hesaba gene 400 yatar ama 350 si harçlık avansına otomatik kesilir kalan 50 tl de kredi kartımın borcu hesabından ödensin seçeneği aktif etmediyse aktarılmaz hesapta 50 tl görünür taksit yapmana felanda gerek yok harçlık avansın hepsini kullandıysan hesabına para tam yazmayacağı için o kart borcu kalır
- +1 yıl
Ziraat in sitesine girip baktım. Dediğiniz şekilde olmuyor.
- +1 yıl
Kredi özelliği için ayrıca başvurulması ve başvuru sonucuna göre limit belirleniyor. Ayrıca kartı kullanırken de seçimi kredi kartı mi yoksa harçlık avans mi kendi seçiyor. Ve kartın internet şubeden bakarken de ayrı hesaplarda işlemler görüyor. Ziraat te öyle diyor. Yani yanlışlıkla olabilecek bir durun degil
Soran+1 yıl400 tlnın hepsını kullandıysam bu ay yatmaması normal degılmı
- +1 yıl
400 tlnin hepsini kullanamazsın sorun orda.
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert hangi şekilde olmuyor eger kredi kartı özelliğin açıkça ve harcama yaptıysan ve o borcu ikinci ay son ödeme tarihine bile gerek yok kredin yatmadan yatırmadıysan ve harçlık avansının hepsini kullandıysan hesabına yatan 400 den 50 tl sana kalıp 350 içeri kesiliyorsa o harçlık avansı 2. Ay geçici olarak kapatılır
Soran+1 yıl350 kullandysam faizden mı kesıyorlar acaba :( sasrdım yaa
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert kullanırsın arkadasım Nasıl kullanamıyorsun eger harçlık avansına hiç girmediysen yatan 400 tl nin hepsini kullanırsın eger girdiysen 350 kullanırsın oda 400 kredin yatınca geri otomatik kesilir
- +1 yıl
-350ye düşer para yatınca hesapta 50 TL olur. Yahu ben yatan parayı demiyorum
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert arkadaşım çoğu yerden alışveriş yaptığımda kartla ödeme yaparken sana dalgınlıkla sormaz çoğu İnsan ilk seçenekte kredi kartı olduğu için o seçilir bu bir ikincisi gelince sözleşme yaparken kart özelliğimi açtırmak istiyorum der sistem onu otomatik acır ve sana 500 tl limit verir AYRICA bir başvuru yapmana gerek yoktur hesabının olduğu şubeye git kartımın kredi kartı özelliğini açtırmak istiyorum de şuben orası olduğu için 5 dk sürmez direk açalar başka yerden başvuru yapsan 24 saat derler
- +1 yıl
Başvuru oluyor sonuçta 5 dakika da olsa. İkincisi kız param yatmamış gözüküyor diyor. Bu kız ilk defa almıyor kredisini. Sonra biz de bu kartı kullanıyoruz.
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert yatmamış demiyor harçlık avansım kapatılmış diyor bende sana onu diyorum kredi kartı borcu olduğunda ödenmediğinde harçlık avansı kapatılır
- +1 yıl
Hesabına para yatmamış ise de kapatılır
Soran+1 yılpekı
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert hesabına para yatsada borcu varsa eger 2. Ay olduysa kullandığı harçlık avansı kesilir gene kapatılır borç yatırınca 24 saat içinde geri açılır
- +1 yıl
Kredi kartı olmayan bir hesap hiç bir şekilde ikinci Aya borçlu giremez ki. 350 limit zaten
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert bak şimdi o kartın kredi kartı özelliği açık arkadasın haberi yok bundan ordan harcama yaptı ve kredi kartı borcu var o yüzden o harçlık avans kesildi varmısın İddaya?
- +1 yıl
İyi anlat bakalım. Ben farklı bir şey söylemiyorum. İlle de kredi kartı borcu diyorsun. Kıza actirdim internet şubesini kredi varsa görecek öder artık. Öyle vardır yoktur emin olacak. Lafla olmuyor işte. Bakmadan bilemezsin. Ben kesin bir şey olsun diye direk tamam demiyorum. Ha baktı senin dediğin gibiymiş. Bir şey diyemem. Ama bakmak lazım
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert başka şekilde onun kesilmesinin imkanı yok çünkü biliyorumda konusuyorum istediği kadar dersten kalsın isterse devamsızlıktan kaldın okulla ilişiği kesilmeden kredi kesilmez başka şekilde
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert neyse arkadaşım seninle polemiğe giremeyecem hadi iyi günler sana
- +1 yıl
Yanlış biliyorsun işte. 3. Sınıfmis. Onun kartı ilk aldığında bu kart kredi kartı özelliği yoktu. O nedenle kredi özelliği aldığında açık olamaz. Sınıfta kaldıysa kredisi kesilir çünkü 4 sene okumuş oluyor. 3. Sınıfmis eğer sınıfta kaldiysa 4. Sınıfı bitirip mezun olmuş olarak değerlendirilir. Yani kesilir.
- +1 yıl
@TıkırtıLacivert kesilmez arkadasım benim 6. Senesi olan arkadaşlarım var halada alıyorlar
- +1 yıl
Emin misin? Sözleşme de belirtilen süre dışında nasıl alıyorlar? Dilekçe vs verip uzatmış olamazlar mi?
Soran+1 yılarkdsşlar 5 yıllık sozlesmem var yanı hazırlık da okudum
- +1 yıl
Sınıfta kaldin mi?
- +1 yıl
Kredi hesabı yokmuş kardeşim.
Soran+1 yılevet normalde seneye 4. yılım olacktı ama 3 u bastan okuycgm. bana kredın kesilmez demıstın
- +1 yıl
Ben san kesilmez dedim. Seninki kesilmiş olmuyo ki. Süresi dolmuş oluyor. Haziran da sözleşmen dolmuş. Süre dolunca da kesilmiş. Dilekçe veya sözleşme yenilemen gerekebilir onu bilmiyorum
- +1 yıl
Kesilmiş derken yanlış oldu süre dolunca bitmiş anlaşma.
Soran+1 yılne kesılmmıs?
- +1 yıl
OKULUM UZADI. BURS/KREDİ ALMA HAKKIM DEVAM EDİYOR MU?
Kurumumuz tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapmaktadır. Ek süre okuyan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılamaz.
Bilmeden konuşmayacaksın.
Soran+1 yılya daha 2 yıl sozlesmem var benım 5 senelik sozlesme yaptm neden kessınle 5 ten snra ıstersem alamam bılıyrm
- +1 yıl
Ben seni 2012 girişli sandım. Özür diliyorum
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılGeri ödemeli kesilmişse o yüzden dır. Kartla alışveriş yaptıysanız da limiti var o limit üstü eksiye düşüyor. Geri ödemeli neden kesildi?
048 Yorumla
Soran+1 yılgerı odemelı kesılmıs mı dıye yazmak ıstedım yanlış yazdım. sızce gerı odemelı kesılır mı kesilmez dedıler
- +1 yıl
Okulu bırakmadığın sürece kesilmez
- +1 yıl
Kesilmesi gibi bir şey olduğunda okuldan öğrenci belgesi alıp kyk ya dilekçe yollayabilirsin.. Kyk arayıp sor bence durumu
- +1 yıl
Kesilmişse de sozlesmedeki sana ödenen kısım geri isteniyor merak etme. Tamamını degil
Soran+1 yılemın mısınız :( ablam bankacı ama ona da soramıyrm okul durumunu gızledıgım ıcın. pekı kredı kartı olarak kullanmyrsam bu borç nerden geldı ve bunu odemem mı gerek odemezsem burs yatmaz mı
- +1 yıl
Odemezseniz de burs yatar. Çünkü o meblağ sizin kartı kullandığınız için gelen borç. Kartta para yokken kullanınca oluyor. 300 kusur limiti oluyor. Bankadan işlem detayına bakabilirsiniz.. Bursun yatmasiyla alakası yok. Okuldan kaydınız silinmisse bursunuz yatmaz sadece krediniz yani
- +1 yıl
Kyk ya başvurmanız gerekir. Bankaya değil. Banka bir şey yapamaz
Soran+1 yılokuldan kaydım sılınmedı. ıkı donem ders kaydı yaptım ama okula gdemedm derslerden kaldım. hazıran ayının parssının buyk kısmını harcamıştım sonra baktım para nette yatmış gözükmüyor sms attım harclk avans kapatıldı 127 tl borç dedı ben de okuldan dolayı mı yoksa fazla para harcadım ondan mı bılmıyrm :( gerı odemelı burs kesilmez dedı bna herkes napacgm ya :(
- +1 yıl
Şimdi Haziran ayının parasını harcamış olsanız borcunuz 350 tlye yakın olurdu. 127 TL olması da enteresan bir durum. Ama paranız yatmamış gözüküyor? Emin misiniz?
- +1 yıl
Bana özelden işlem kaydının resmini at istersen inceleyeyim. Ve okulda da bilgi işlem sitesine internetten bir gir bakalım. Bir uyarı vs var mı?
Soran+1 yılpekı bakayım
Soran+1 yılbılgı ıslem deıdıgınız otomasyon mu
- +1 yıl
Evet otomasyon. Ders takibi vs yaptığın yer
Soran+1 yılBaktım bırsey yok aktıf gorunuyrm
- +1 yıl
İşlem kaydını yollasana bana bir .
Soran+1 yılıslem kaydı ne dmeek tamm olarak bılmıyrm ınternet bankacılgı kullnmyrm
- +1 yıl
Bekle ben bakcam simdi
- +1 yıl
www.google.com.tr/.../BireyselInternetSubesi.aspx&ved=0ahUKEwigvcqZ7KHNAhWHIMAKHSidBrIQFggaMAA&usg=AFQjCNG1LBwE4qFPtkTRNUdtPEEg714amg&sig2=FbT1X2MDXfr2-JcLgctq5Q
Buradan gir. 2 dakika sürdü sonra hesaba gir. Oradan bakalim
Soran+1 yılbaşvuru yap a mı gırecgm
- +1 yıl
Evet oradan yap bakalım
Soran+1 yıltamam
- +1 yıl
Bak girdiysen kredi de hesap açık mı
- +1 yıl
Bilgileri girdikten sonra hesaba giriş yapa tıkla gelen SMS de müşteri numaran var belirlediğiniz 5 haneli şifreyi gir
Soran+1 yılmusterı numarasına neyı yazacgm
- +1 yıl
Telefonuna mesaj geldi oradan bak
Soran+1 yılsayfaya gırdım açıldı nerey ebakmam gerek
- +1 yıl
Onayla oradaki şeyleri şifre güvenlik vs. Sonra da yukarıda kredi diye bir buton var oraya tıkla bak bakalım önce oraya
- +1 yıl
Sınıfta kalmadın dimi hiç?
- +1 yıl
Hazırlık okudun mu?
- +1 yıl
Tanımlı kredi hesabınız bulunmamaktadir demesi lazım
Soran+1 yıltamam
- +1 yıl
Ne oldu. Durum nedir?
Soran+1 yılkrediye gırdım tanımlı kredı hesabınız yok dıyor
- +1 yıl
Aynen şimdi de hesap kullanım detaylarına bak
Soran+1 yıl-127 bakıye dıyor bı de aşağıda bloke tutarı yıne aynı 127.. ne sımdı bu
- +1 yıl
Kredinin süresi dolmus bakayım uzatabilme durumu var mı
Soran+1 yılbursumun suresı mı? 2018 yazıyor kykya grdgmde sınıfta kldıgın ıcın mı kesıldı dıyırsun anlamıyrm
- +1 yıl
Sınıfta kalmışsın toplamda 5 sene okumuş oluyorsun? Yanılıyor muyum?
- +1 yıl
OKULUM UZADI. BURS/KREDİ ALMA HAKKIM DEVAM EDİYOR MU?
Kurumumuz tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapmaktadır. Ek süre okuyan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılamaz. - +1 yıl
5 sene eğitim süren olduğu için sınıfta kaldığın için değil öğrenim süren dolduğu için kredi yatmamış
Soran+1 yıl5 senelik sozlesme yaptım hazırlık ve 1. sınıfı btrdım bu sene 2ydı ama gtmedım , daha sozlememın suresı nasıl dolabılır 2018 eylüle kdr yazıyor kyk da bursun mu kesılmıs dıyorsun yanı
- +1 yıl
Okulu mu donrdurdun peki?
- +1 yıl
HANGİ DURUMLARDA ÖĞRENİM KREDİSİ KESİLMEKTEDİR?
• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,
• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışma,
• Kesin hükümle mahkum olma,
hallerinde öğrencilerin öğrenim kredisi kesilmektedir. - +1 yıl
Ben seni 3 sınıfta kaldın. Bu sene de 3 u bitirdin sandım. Özür diliyorum. :( yani 2012 girişli sandım seni
Soran+1 yılözelden yazıyrm
Soran+1 yıltakıp ettm ozelden yazar mısın
- +1 yıl
BuRS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ KONUSUNDA OLUŞAN SORUNLARI
Burs/ öğrenim ve katkı kredisi ile ilgili soru ve sorunları olan öğrenciler;
Posta ile:
Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ANKARA
Elektronik Posta ile:
www.kyk.gov.tr/web/Yurtkur/krediMailGiris.do alanına girerek
Telefon ile:
444 19 61 numaralı Çağrı Merkezimizden
gerekli bilgileri alabilirler
Gizli Üye(30-35)+1 yılSon sınifmisin acaba
01 Yorumla
Soran+1 yıl3. sınıfım
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
16Cevap
Kmh hesapta para yokken para çekme hakkı demek. Muhtemelen o hesaptan kullanmışsınız. Bankadan net bilgi almalısınız. Bursunuz yatmaz sizde yatırmazsanız sizi üzerler.
02 Yorumla
Soran+1 yılborcu odemezsem yatmaz mı sonrakı ay
Geri ödemeli bursu dersler etkilemiyor diye biliyorum ama kyk genel müsürlüğünü arayıp öğren neden yatmadığıno
00 YorumlaAvans çekmişsin ödemeyi 1 ay içinde yqpmadığından borçlusun
02 Yorumla
Soran+1 yılborcu yatrmam mı gerek yoksa burs yatmaz mı
Aşk İlişkileri konusunda 313 cevap paylaştı. Geri ödemeli burs kesilmez. Nerede öğrencisin? ne kadar lazımsa yardımcı olmak isterim.
08 Yorumla
Soran+1 yılemın mısınız :( teşekkür ederım sadece okua devam etmeme durumum gızlı ortaya çıksın ıstemıyrm bursum ondan kesılırse ortaya çıkar. pekı bu borcu odemem mı gerek yoksa burs yatmazmı temmuzda bılgınız vr mı
Soran+1 yılmesaj atamıyrm
Soran+1 yıltakıp edın sız atar mısını atamıyrm
Bankaciyim yardim edebilirim gel goruselim
02 Yorumla
Soran+1 yılburdan sorarsam cvp vereblrmsnz
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Aynn dersten kaldigin icin tabiki kesilmistir
04 Yorumla
Soran+1 yılgerı odemelı kesılmezmıs ama
Soran+1 yılaraycgm pzt
Aynrn o yüzden büyük ihtimalle:/
04 Yorumla
Soran+1 yılama gerı odemelı burs kesilmez dedıler bna
Soran+1 yılevet oyle dedıler gerı odemelı kesılmezmıs zaten sozlesme var bır de gerı odedgn ıcın
+1 yılBankaya sor avansli kart acmislar sana
02 Yorumla
Soran+1 yılo nasıl brsey. burcum 400 350ye kdr cekıyrsun ama sımdı 127 borç dıyor nerden geldı bu
- +1 yıl
Alisveris yapmissindir o bolumu kullandirtmustir sana. Gecen sene bir arkadasin basina gelmisti
+1 yılBahtsız Bedevi gibisin.
01 Yorumla
Soran+1 yılgerı odemelı burs kesılır mı sızce
+1 yılkesildi diyedir
00 Yorumlabilgim yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılondan olabilir bence
00 Yorumla
+1 yılHiç bir fikrim yok
00 Yorumlakesildi.
00 Yorumla
+1 yılKac lira lazim
00 YorumlaAllah yardım etsin
00 YorumlaBankayı ara
00 YorumlaBilmiyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında