Arkadaslar ben kapali biriyim. Sozlum evlenince calismami istemiyor. Kadinin, ozellikle kapali bir kadinin calismasi sakincaliymis. Matematik ogretmenligi okuyorum. Yillarca emek sarfettim. Annem babam bugunlere gelebilmem icin ugrasti. Simdi sozlum calismayacaksin diyor. Asgari ucretle İstanbul'da gecinemeyiz diyorum anlamiyor. Kadin evde oturup cocuguna bakmaliymis dusuncesi bu. Ee bosuna mi okudum ben yillarca? Napmam lazim orta yol bulamiyoruz
Cevabın nedir?
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAynı hatayı yapan bir çok tanıdığım var. Olaki sözlün evlendikten uzun yıllar sonra kaza veya hastalanma yoluyla ölür veya sakat kalırsa o yaştan sonra çalışmaya başlıyorsun ve yıllarca çalışmadığın için çok zor işler buluyorsun. Gençken çok güzel bir işi olan birini tanıyorum. Gençken kocası tazminatını bile almasına izin vermemiş zorla işten ayrılmasını sağlamış. Yıllar sonra eşi kaza geçirdi.30-35 yaşını aştıktan sonra her iş yeri almıyor genç çalışanlar dururken niye o yaşta ki insanı alsın ki. Kadın onlarca erkeğin arasında lokantada bulaşık yıkamak zorunda kaldı. Hani erkeğin yanında çalışamazdı. Adamın kendisi çalış demek zorunda kaldı. Evini, çocuklarını, hasta kocasını geçindirebilmek için katlandı uzun süre. Gençken davulun sesi uzaktan güzelde yaşlanınca öyle olmuyor. Kocasının sözünü dinleyip kafasını taşlara vuran çok tanıdığım var. Ne olursa olsun kendini ve doğmamış çocuklarını düşün eşin başında ebedi kalmaz. Kadın ayaklarının üzerinde durmak zorunda.
01 Yorumla- +1 yıl
En iyi görüş için teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
canım bende tesettürlüyüm beden eğitimi öğretmeniyim bana da demişti ama kesinlikle kabul etmedim zaten böyle saçma bir düşünce olamaz, o kadar emeklerin ne olacak ailen sırf sen oku diye kim bilir nelere katlandı Allah aşkına sakın böyle bir hata yapma ne demek kapalı kadınlar çalışamaz, nereden buldun bu adamı bilmem ama sakın aşk meşk olayına kanıp da hayatını mahvetme öyle insandan koca olmaz,
00 Yorumla
sen üniversite okuyorsun. adam asgari ücretle çalışıyor. sana fikrini sormuyor. doğrudan çalışmayacaksın diyor. kadının ama özellikle kapalı kadının çalışması sakıncalıymış bir de...
birşey soracağım o baş örtüsünü özgürce takabilmen için senin kesimin ne kadar mücadele verdi? özgürlükten anladıkları tek şey seni kapatmak mı? işin mesleğin hayatına dair herşey. bunlar sana ait değil mi? özgürlüğün değil mi?
kimki bu adam? ona neden mecbursun? neden karşısında dik duramıyorsun? neden fikrimi sordun mu demiyorsun?02 Yorumla
Soran+1 yılAilemde akrabalarimda kapali pek kimse yok lisede kendi istegimle kapandim. Ama bir an olsun hayallerimden vazgecmedim gece gunduz calistim. Cocukluktan taniyo beni. Nasi biri oldugumu da biliyo. Konusmaya calisiyorum konuyu kapatiyo. Hehe calisirsin calisirsin diyo sen cok beklersin der gibi. bir haftadir konusmuyoruz kafam allak bullak oldu
- +1 yıl
arkadaşım aklını başına al. bu sadece çalışıp çalışmama meselesi mi sanıyorsun? bak bu kafadaki insanlar sana ne eş gibi davranır ne kadınlığını düşünür ne de hayallarini umutlarını. bu adamın ilerde sana nasıl bir hayat yaşatacağını tahmin edebiliyor musun? cevap ver bana seni bu adama mecbur eden ne? hadi bana cevap verme, kendine sor.
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. İstemiyorsan ayrıl. İğreniyorum kadını kendi malı sanan ve kendine erkek diyen mahluklardan. Yok çalışmayacak diyorsan git okumamış-çalışmak istemeyen biriyle evlen. O kadın yıllarca emek sarf ederken yanında mıydın da şimdi yok çalışamazsın diyorsun.
Gerçekten o yukarıda yazdığınız gibi kadının yeri şurasıdır burasıdır diyen bir tiple beraberseniz bir çok defa tekrar düşünün derim.60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
35Cevap
+1 yılKapalı bir kadın çalışmamalı ne demek ya kaçıncı yüzyıldayız. Bu zihniyet doğum yapmaya sıra gelince kadın doktor seçmesini de çok iyi biliyor ama Arkadaşım emek veren sen ve ailen kalkıp da birisinin Buna karışmasına müsade edemezsin. eyvallah ilerde evliliği düşündüğün birisi ama bu bencilliktir kısıtlamalar koyan yaptırımlar yapan bir insanla ömür 😱 Geçmez
00 Yorumla
+1 yılsen beni sevmiyosun sevseydin benim mutlu olmam icin yapmak istediğim seyleri yapmama izin verirdin. Belki ben böyle mutlu olucam niye izin vermediğine anlam veremiyorum. Ben yıllarca bosunami okudum bırak okumayi annemlerin emeginedemi saygin yok onlar beni okutmak için uğraştılar yillarca izin ver lütfen lütfen diyceksin. Duygu sömürüsuyle karışık suçlama ve yalvarma halini karmaşık kullanarak konuşursan izin verir bir dene bence bunları :). Sana tavsiyem.
00 Yorumla
+1 yılBen de aynı düşüncedeydim ama objektif düşünmeye başladığımda ne kadar gereksiz kısıtlama koyduğumu farkettim. Onun da objektif düşünmesini sağla. Empati kursun yıllardır dizdiğin tabuları bir anda birilerinin yıkmaya çalışmasının bencillik olduğunu Anlat
00 Yorumla
+1 yılBen senin eşinin yedi ceddini varya severim git ayrıl o adamla ömür geçmez ablam da senelerce okudu sözlüsü çalışmıcaksın dedi ablam ne güzel bastı tekmeyi sende aynısını yap daha iyileri çıkar karşına o adamla ömür geçmez annen baban ne emeklerle okutmuş sen kendini kurtarmışsın elin oğlu geliyo çalışmıcan diyo yav saf mısın yolla gitsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 573 cevap paylaştı.
+1 yılNereden buldun o cahil yobaz insanı senin geleceğin mesleğin her şeyden önemli madem istemiyor karşı çıkıyor ayrıl gitsin deli misin sen? seni seven birini elbet ilerde bulursun bir başkasını sevebilirsin ama meslegin geleceğin bir gitti mi bir daha gelmez aklın varsa öğretmen olursun ve umarım karşına bilgili kültürlü düşünceli bir insan çıkar ... Yol yakınken kurtul o adamdan yoksa cahil biriyle bir ömür mutsuz olur gidersin.
00 Yorumla
+1 yılsenin ailen seni okutmak için o kadar emek vermiş. keza sende emek vermişssin. şimdi böyle bir geri kafalının lafına bakıp evde çocuk mu bakacaksın? görende inşaatta çalışacaksın sanacak okulda öğretmenlik neyi sakıncalı? bayan inşaat mühendislerine bile dert olmuyorken. şöyle geri kafalı insanları bir bırakın artık
12 Yorumla
Soran+1 yılAnaokul ogretmeni olsan kabul edebilirdim cocuklarla ic ice olurdun diyo. Ne farki var yine cocuklarla olacagim ogretmenim sonucta
- +1 yıl
saçma düşünüyor. ilkokul lise üniversite ne fark eder onlar öğrenci bu kadar. sevgilin çok amerikan filmi izlemiş belli ki aklı fesatlığa çalışıyor.
+1 yılBen kapalı biri değilim ama neden kapalılar çalışmasın ki yıllarca kendinin annenin babanın seni okutmak için bu zamana kadar çabaları sözlünün isteyip istemediğine bağlı değil ya ikna olacak ya da ayrılacaksınız karar senin
16 Yorumla
Soran+1 yılCocukluktan taniyorum bide. Seviyorum da ama boyle davranmasi ondan uzaklastiriyor beni. Ne var kapaliysam? Ben kendimi bildikten sonra kim bana ne yapabilir? Anlamiyor iste
- +1 yıl
Bunları ona söyledin mi?
Soran+1 yılSoyledim. Hadi diyelim cocuk olana kadar calistin ondan sonra yine calistirmam diyo. Cocugun anneannesinin ya da babaannesinin elinde buyumesini istemiyomus
- +1 yıl
Çocuk olunca neyse belki de çocuk anneden uzak kalıyor sen anne olunca da çalışmak istiyor musun?
Soran+1 yılCocuk belli bir yasa gelene kadar calismam tamam o konuda bisey demiyorum. Ama ondan sonra en azindan ozel ders vs biseyler yapmak istiyorum ama ona da musade yok
- +1 yıl
Çocuk büyüyünce çalışacağım dersin evlenmeden baskı yapıyor sana işin zor
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz eski kafalı bir Ada'm neyine güveniyor onu da bilmiyorum ya kesin kaynananla aynı evde oturma düşüncesi de vardır onda. Vallah sen sen ol kendi sözünü geçir kimse mutsuz olacağı bir evliliği yapmak istemez askı falan bir kenara koy mantıklı dusun
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. İyi para kazansa belki ona da % 50 hak verirdim de, sözlün asgari ücretli biri için fazla tafralı..
Evi var mı bari?
Neye güvenerek sana bunları söyleyebiliyor?12 Yorumla
Soran+1 yılAnnesinin evi var. Daha konusmadik ama evlenirsek buyuk ihtimal onunla yasamami isteyecek
+1 yılAnne baba yıllarca emek versin çocuğumuz okusun meslek sahibi olsun kimseye muhtaç olmasın diye.
Ama elin oğlu gelsin, senin üstünde hak iddia etsin ve ailenin emeğini boşa sayıp üstünlük taslasın.
Bu hayat senin kimsenin karışmasına müsaade etme ve kendi ayaklarının üstünde kimseye muhtaç olmadan dur.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılbu ne biçim düşünce ya kadının görevi miymiş çocuğa bakmak erkek baba değil mi ebeveyn değil mi iki kişi bakarsınız işte haklısın o kadar okudun emek sarf ettin saçmalık orta yolu bulamıyorsanız ayrılık bu çalışamazsınla kalmaz
00 Yorumla Delirmesin beee ailen seni onca yıl boşuna mi okuttu ya da sen boşuna mi emek sarfettin ezdirme kendini çocukta yaparsın isinide yaparsın olmadi anneni babanı araya sok baban biraz kizarsa bisiler olabilir
00 YorumlaAferim çalışma sonrada sorun çıkarsa ona mecbur kal diye.. erkekler kadınların güçlü ekonomik özgürlükleri olmasına dayanamıyor ki kendileri hep üstün olabilsinler diye.!.
15 Yorumla
+1 yılOnunla evlenmeyeceksin. Başkasını da seversin. Biz kadınlar bu yüzden kaybediyoruz işte. Sevdik mi tam severiz bağlanırız. Senin sevginden emin oldu şimdi daha evlenmeden bir güzel yönetiyor seni.
10 Yorumla
+1 yılBak.. Mesleğin elinde güzel.. Ama şunu iyi bil. Eşin ne diyorsa dinle bence. Ama şöyle de.. Cocugumuz olana kadar tecrübe kazansam olur mu de.. En azindan hevesini gider :)
00 YorumlaSende ona öyle bir bütçe belirle ki seninde çalışmana izin versin. Ya ayda şu kadar para kazanabileceğin bir işe gir ya da ben de çalışacağım de.
00 YorumlaMatematik öğretmenliği okuyorum diyorsun , o hödükle ne işin var? Umarım trollsündür. Kızların bukadar s. lak olmasını kabullenemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılBen o kadar emeği niye sarf ettim o Zaman. Saçma geliyor bana niye çalışmamı istemiyor yani? İyice oturun konuşun çakışmak istediğini söyle olmazsa sen yoluna o yoluna.
00 Yorumlabu goruste biriyle beraber olmamalisin. nokta. Kapali olabilirsin, muhafazakar biriyle de evlenmek isteyebilirsin hakkindir, ama bu dedigi sey bagnazlik.
00 Yorumla
+1 yılOhoo var mıymış hala böyle eskide yaşayanlar. Ben olsam sözlünü ciddi ciddi bir kez daha düşünürdüm. Seni hep kısıtlayacak. Hiç bir zaman aynı yükseklikte görmeyecek. Bunun farkında ol
00 Yorumla
+1 yılEğitimin bileziğin. Maddi durumunu yükseltsin baya baya, çift kişilik geliri olsun ok çalışma dicem diyemiyorum. Yobazlık, cehalet.
00 YorumlaSen kendi emeklerini ve hayallerini o adamın bencilliği için yakmayı düşünüyosan diyecek birşeyim yok. Ama bu bencillikte bir insanın gözünün yaşına bakmazdım ben.
10 Yorumla
+1 yılAyril bencr hem denginde degil ki cevre yapinca matematik ogretmenleri ozel dersle cidden güzel para kazanıyorlar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Zor bir durum gerçekten de. Senin çalışmak istemenden daha doğal birşey olamaz.. Umarım orta bir nokta bulunur
00 Yorumla
+1 yılNe yap biliyor musun? :D evlen catir catir parasini harca parayi bitir bak o zaman nasil calistiriyor :D
00 Yorumla
+1 yılgüzel bir dille anlatmaya calısın baktınız anlamıyor sakın vaz gecmeyin emeklerinizden bahsedin ailenizin nasıl cabaladıgından ve calısmak istediğinizi belirtin anladı anladı anlamadı bence o seklde dusunen biriyle evlilikte olmaz
00 Yorumla
+1 yılAaa çalışırsan seni yerler belki kafan biraz çalışır adam olursun olurmu öyle şey çalışan kapalı kadınları sıradan geçiriyorlar... Lütfen şafını bile etme
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 956 cevap paylaştı. orta yol bulamıyorsan yolun başındayken bırak sonra çok acı çekirsin..
10 Yorumla
+1 yılNe saçma ya valla ben olsam ayrılırım o ne öyle oldu camdan da bari bakma mazallah biri görür
00 YorumlaBakacaksa çalışma diyecemde parası yoksa kusura bakma diyecen :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılSözlün gerikafalının biriymiş gitsin milattan önce bilmem kaç yılına transfer etsin kendini 😂😂 ayrıl kasma bu kadar 😂
00 Yorumla
+1 yılÖnce şuna karar vermelisin, hedefin mi yoksa sözlün mü daha değerli?
00 YorumlaAyriliriz o zaman de tavrını koy bence annen baban sana o kadar emek vermiş o kimmis
00 YorumlaBenden sana demesi mağara adamıyla evlenme derim ya da köle olmak istiyorsan sen bilirsin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen omun kolesimisin? Esmisin once buna bir karar verin en iyisi
00 Yorumla
+1 yılsözlenmeden önce bunları konuşmadınız mı. gitsin o zaman okumamış bırını tercıh etsin.
00 Yorumla
+1 yılSaçmalık! Öyle geri kafalı biri ile tüm hayatını nasıl geçireceksin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah korusun bosandin napican? Emekli nasil olcan ogretmenlik yone normal fabrikafa degilsinki
00 Yorumla Bence konuş ve ikna et öyle şey olurmu hiç kabul etme derim bende matematik okuyorum bu arada 😊
00 YorumlaOlmaz öyle şey sen o kadar sınavlarla uğraştın ettin
00 Yorumlaözelde calışsan hak verirdim ama devlet memurluğuna karışması saçmalık
00 YorumlaSacma bir düşünce. Hangi devirde yaşıyor bu. Kiskancliktan kesin oyle diyodur
00 YorumlaEvlenerek hata yaparsın. Kendi denginle evlen beyinsel olarak denklikten bahsediyorum.
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama tabi ki çalışacaksın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıllan gerizzekalı daha ne istiyon gez toz işte rahatmı battı beni dellendirme
00 Yorumla
+1 yılBaşta konusacaktin bu konuları
00 YorumlaRest çekeceksin. Yazık değil mi emeğine.
00 YorumlaYobaz bir insanmış. Bir şey yap diyemem.
20 YorumlaAllah simdiden yardimcin olsun, aklina gidersen.
00 Yorumlaben kabul etmezdim kariyer olmazsa olmaz
00 Yorumla
+1 yılsaçmalama sakın miss gibi meslegin var.
00 YorumlaEkonomik bagimsizlik onemli ama bunu unutma
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de oyle dusunuyorum ailem de karsi cikti bu duruma. bir haftadir konusmuyoruz soz atilicak mi artik bilmiyorum
Soran+1 yılAmin
- Aşk İlişkileri konusunda 827 cevap paylaştı.
+1 yılnerden buldun öküzü allahını seversen
00 Yorumla Sole anlat anlayana kdr
00 YorumlaEvet boşuna okumuşsun.
00 Yorumla
+1 yılbence ögretmen ol zaten 6 saat çalısıyosun
00 YorumlaBence kariyer yapman daha önemli.
00 Yorumla
+1 yılNe sacma sapan birsey
00 YorumlaDiret valla. Çok geri kafalıymış
00 YorumlaÇocuk olsun gitmezsin otur oturduğun yerde 😉
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!