İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu?

5 aydır kursa gidiyorum basit cümleler kurup konuşabiliyorum. Bazı şeyleri anlıyorum ancak altyazısız akıcı konuşmaları çok çok az anlıyorum kelime kelime anlaşılıyor gibi olsa da bir kelimenin birden fazla anlama gelmesi ve farklı kalıplarda kullanılması çok karışmasına neden oluyor. Hiç öğrenemeyecek mişim gibi geliyor bazen.

Senelerce okulda ingilizce eğitim alıp toefli geçemeyenleri görünce ben de ümitsizliğe kapılıyorum açıkçası çalışmıyorum değil çalışıyorum ancak 26 yaşından sonra bu kadar oluyor sanırım ya da en az bir 5 seneye daha ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Konuşmaları anlamadıktan doğru dürüst konuşamadıktan sonra hiç bir işe yaramıyor malesef.

Zaten birçok insan bir umutla kurslara başlıyor. Kursa para verdiği zaman ya da sadece kursa gelip giderek öğrenebileceğini düşünüyor ama öğrenemiyor ben 1 sene içinde istediğim seviyeye geleceğimi düşünmüştüm ancak 5 aydır arada boşluklar olsa da genel olarak yoğun bir tempoda çalışmama rağmen şu an sadece temelini öğrenebilmek için en az beş sene gibi bir zaman ihtiyacım olduğunu fark ettim. İnsanlar kursta birkaç ay eğitim alıp ingilizce biliyorum diye geçiniyorlar ancak bende oluşan kanı bırakın birkaç ayı bir sene gitseniz ancak ingilizce hakkında fikir sahibi olursunuz o fikrinizi de doğru dürüst ingilizce olarak anlatamazsınız en azından kendi adıma böyle düşünüyorum :(
İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu?