Arkadaşlar saçlarım kıvırcık duş aldıktan sonra düz ve dalgalıya yakın oluyor. Böyleyken saçlarımı tarayınca yürüyünce dahi hemen bozuluyor taramayıp öyle duş sonrası kıvırcık bırakınca sonrasında kötü duruyor. Yani söylemek istediğim duş sonrasında ne yapmalıyız ki o 3-4 saat bu kadar acılı sinir bozucu geçmesin.
Taç takmayı denedim ama uzun olduğundan o da olmadı. Duştan sonra kötü görünmemesi ve yürürken dahi şeklinin bozulmaması için ne yapmalıyız? Kıvırcık saç kurutma nasıl olmalı?Kıvırcık saç kurutma nasıl olmalı?
Her saç tipinin kendine özel istekleri bulunuyor :) Saçlarımızı tanıyıp, ne istediğini tam olarak bilirsek işimiz kolaylaşıyor. Bu zamanda işimizi kolaylaştıracak birçok ürün de bulunuyor, kıvırcık saç kurutma ayrı bir hassasiyet istiyor :)
Kıvırcık saç kurutma nasıl olmalı?
Kıvırcık saçları kuruturken sık dişli tarakla kurumak tamamen yanlıştır. Çünkü bir yandan ısıya maruz kalan saçın kıvırcıklığı bozulur ve daha çok kabarır. Kıvırcık saçlara sahip olanlar, saçlarını kuruturken mutlaka difüzör aparatından yardım almalıdır.
Kıvırcık saç kurutma
Difüzör (vigo) saçların kıvırcıklarını belirginleştirirken, her saç tutamına aynı miktarda hava akışının ulaşmasını sağlar. Bu sayede kolayca bozulmayan, belirgin kıvırcıklara sahip olabilirsiniz. Kurutmadan öne mutlaka saç şekillendirici krem kullanmanızı öneririm, daha kalıcı sonuç için :)
Dyson Supersonic V9 dijital motora sahip ve diğer saç kurutma makinelerinden ortalama 6 kat daha güçlü. Saçları hızlıca kurutmak ve şekillendirmek için basınçlı ve hızlı hava akımı oluşturuyor. Akıllı ısı kontrolü sayesinde saçların ısıdan zarar görmesini, matlaşmasını engelliyor.
Hassas kurutma, difüzör, düzleştirme, geniş dişli tarak başlıkları sayesinde istediğiniz saç modeline kurutma esnasında kolayca ulaşabiliyorsunuz :)
Kivircik saclarim oldugu icin anlatayim ne yapman gerekeni :p !
Dusunu aldiktan sonra, yani saclari islakken taramalisin. Asla kuruyken taramamak lazim kivircik saci :) !
Sonra o saci kurutmak icin havluyu sallayarak kurutma. Sahsen saclarim uzun oldugu icin basimi one egiyorum, ve hareketi anlatmak biraz zor yazarak ya ^^'...
Garsonlarin tabak tutma sekili var ya, havlunu iki elinle oyle tut ve saclarini kurutmak icin saclarini avuclayarak kurutucaksin, elin sikili dursun iki uc saniye. Sonra birak. Geri basla nemi gidene kadar. Sonra kendi kurumasina birak.
Sac kurutma makinesi de kullanabilirsin tabi ama once oyle dene, baktin oluyor hic ugrasma :) !
Boyle yaparak saclarinin kivircik sekli bastan guzel durur (duzden dalgaliya gecme sorunu olmaz ve zaten pek hos olmuyor oyle olunca)
Ha bide denemek istersen, sac kremi kullanabilirsin ! Ben taradiktan sonra bir daha su tutuyorum tamamen nemli olmasi icin, sonra kremi suruyorum islak saca ve avuclama hareketini o an yapiyorum. Fazla su akiyor, sonra havluyla basliyorum :) !
(Taradiktan sonra neden su tutuyosun diye sorcaksin belki, cunku kuruyuncu saclarimin tel tel kivircik olmasini istemiyorum, biraz topluca kivircik olmasi daha guzel duruyor benim sacta ^^)
Bu cok ugrastirici bisey degil, 10 dakikani alir. Salarinin aliscagini da gorursun zamanla :) !
Umarim bu yontem uyar ^^
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
oo çok teşekkür ederim yazın için :) birdaki sefer deneyeceğim bakalım nasıl olacak :)
kıvırcıksa saçların o şekli koruyor.saçların ıslakkensekillendirici sürüp alttan yukarı doğru elinde yumak yapıp yapıp sıkıcaksık kıvrılcak biraz sonra vigoyla kurutucaksın.
En İyi Cevaplar