Yumuşak mendille dövün, yataklarında yalnız bırakın, erkeklere çok eşliliği caiz gören din neden bu kadar kadınları aşagılıyor? saç teliniz görünmesin, dar elbiseler giymeyin vs ifadeler neden erkeklerde de uygulanmıyor diye sorguladınız mı hiç körü körüne inanmak yerine?
Cevabın nedir?
Sevgili arkadaşım belirttiğin meallerin cogu Nisa ve Nur surelerinden baktığın zaman Nisa kadınlar demek bazıları insan yani erkeğin devamı olarak ele alıyor olsa da bu yanlıs fikir. Kadını aşağılayan bir din neden onun için Sure barındırsın ki bu sureyi de Kur An ın en uzun surelerinden biri yapsın? çok kısa zaman önce Tevratı okumaya başladım bir sosyolog olarak ve havva nın ademden türetildiği iddiasını gördüm yıllatca bunu İslam dan bilen biri olarak şok oldum dönüp araştırdım konuyu va Kur An da bunu dair tek bir ayet mevcut değil. kadın ve erkeğin birbirine eş olduğu genel mantıkla birinin fiziksel diğerinin yönetimsel ve duygusal gücü ön planda yaratıldığı için birinin diğerine örtü elbise oldugu belirtiliyor hemde ayrım yapmadan bu bize ne kadar eşit oldugumuzu anlatmalı bence elbise diyr elbise bize fiziki olarak en yakın nesne değil midir işte eşlerde öyledir. bir kapalı feminist sosyolog olarak islam ve kadına şddetin üzerine düşmüş biri olarak hangi mealden okudun bilmiyorum ama Elmalılı ve Diyanetin mealinde mendille dövün seklinde çeviri görmedim neyse mesele bu değil zaten bu konuda iki görüşe denk geldim birincisi dönem şartlarında değerlendirip her durumda canı her çektiğinde karısını ya da seks objesini hizmetçisini dövüyor öldürüyordu mantıken bu adama bir anda arına saygı duy naparsa yapsın dövme diyemezsin çağlarca gelmiş bir şeye sigara bırakmak gibi azar azar ki bu konuda rivayet edilen ayetin indiği gece kadınların gelip zulümlerini azalttığı için ALLAH Resulüne tesekkür ettikleridir. ikinci görüş ise cevirisi yapılan darabe kelimesi bizde nasıl yüz kelimesinin 3-4 anlamı varsa onun da var ve bir anlamı darp etmek dövmek diğer anlamı ayrılmak uzaklaşmak evi ayırmak baktıgımız zaman modern toplumumuz da aile danısmanları eşlere önce biraz uzak kalmalarını sonra evleri ayırıp özgür ve özel yaşam olusturup eşleriyle olan hayatı mı yeni hayatı mı cazip bulduklarını kosusturma içinde eşlerini unutup genel olarak yanlış anlasılmalar
08 Yorumla- +1 yıl
olup olmadıgını görmeye çalısıp en son bosanmayı önermiyor mu? ben bahsettiğim gibi koyu bir feministim ama asla radikal feminist değilim ben nasıl bu dünyadaysam erkeklerde olmalı ve kadın haklarını savunurken kullandığım en önemli argüman Kur An ve hadisler. çünkü haklarımız net şekilde belirtilmiş ancak bakıs acısı ve kullanılan kaynak önemli. neyse şiddet konusuna dönersek ALLAH Resulünün eşi Aişe validemiz O ömrü boyunca kadın ya da hizmetçiye tokat atmama sabrını göstermiştir diyor. dönemi anlamak için bu bile yeterli yapmaması gereken şey bir lütuf görünüyor. ayrıca başta bahsettiğimin dışında kadınların ismiyle inen iki sure daha mevcut aşağıladıgı için Mümtehine’ Mücâdile hatta bir de Meryem. Hz. Ömer’in oğlu Abdullah şöyle ifade etmiştir: “Biz Peygamber (s. a. s) zamanında hakkımızda vahiy indirilir korkusuyla, hanımlarımıza kaba davranmaktan ve onlara incitici söz söylemekten çekinirdik. Ama Efendimizin (s. a. s) vefatından sonra aynı duyarlılığı gösteremez olduk.
- +1 yıl
şiddet konusunda belirtebileceğim pek çok ayet hadis ve olay var ancak bahsttiğin diğer konularada değinmek istiyorum 4 eş kavramı. İslam asla 4 eşi tavip etmez ancak dönem şarlarında insanların 9 10 eşleri ve cariyeleri vardı bunun dusunda kısa sürli nefissel birliktelikler için mute nikahlı kadınlar alınıp satılanları saymıyorum bile. bir arkadaş eleri ölen kadınlardan bahsetmiş dönemin sosyo ekonomik durumunu düşünürsek kadının gecimi için ortam sıkıntı çünkü bulundukları ortam da herkes mümin değil bunun dısında sahiplenilmezlerse ABD nin ırakta yaptıgı gibi düşman grup zorla namuslarına dokunabilir. ayrıca nikah altına almaları günahtan korunmak içindir bu hepsiyle birlikte olduklarını göstermez. ayrıca bugünkü tek gecelik modern ilişkiler kadını çok mu yükseltiyor kadınlar etkilendiğniz için güvenip birlite oluyorsunuz bianalık hata hamile kalınıyor adamı araki bulasın sonra annelikle kürtaj arasında kalan kadın nesebi belli olmayacak cocuk ciddi oranda bilmeden öz
- +1 yıl
kardesiyle evlenen insanlar var Kur An da tanınan hak iki taraflı hep kadını böyle durumlardan koruyor hem de erkeklerin her tarafa böyle döl saçmasını engelliyor. veeee Kur An ın buna nasıl izin verdiğne gelirsek önce ilk eşten izin alacak bu dönemde hangi kadın izin verir eskiden kadının cocugu olmuyo bosanma yok kadın eliyle kendine kuma buluyordu bu izin alındı diyeli eşler arasında en ufak ayrım özenmeye sebep verecek en ufak durum yaratmaması gerek öyle günümüz erkeklerinki gibi canım istedi aldım durumu yok yani öyle agılayanların vay haline!!! eşler arasında maddi eşitliği sağlasa maneviyi sağlayamaz. tesettürlü bir bayan olarak bunun beni kısıtladıgını düşünmüyorum bizi geniş oldunu idda eden dar beyinliler kısıtlıyor. benim alkol alan eğlenen bikini giyen vs arkadasım örtülüden fazla hiçte bir sorun yok. örtülüyüm ama buraya yazabiliyorum okuluma gidip yüksek yapabiliyorum yüksek mevkilerde calısabiliyruz bu bir kısıtlama değil bence. örtünme Kur An da yok denmemesini tavsiye
- +1 yıl
tavsiye ederin Nur suresinde var çünkü. Mümin kadınlara söyle örtülerini omuzlarından göğüs hizalarına sarkıtsınlar ve ziynet yerlerini namahremlere kapatsınlar buyuruluyor. bahsedilen ziynet yerleri arasında baş yok mesh yerleri değil ziynet yerleri yüz el ve ayakLAR ancak bu ayatteki örtünme şeklini farklı yorumlayıp değişik şekillerde kullananlar var ben ALLAH rizası için yaptıgım meselede tunik pantalon esarp şal etek vs. kapalıyım kise bana pardesü giymiyorum die laf etme hakkına sahip değil bende benden acıklara bu ancak temiz gönülle uyarı başka! kısaca asağılayan din değil insanlar ve algıları. İslam erkeklerin verdiği fiziki gücü nasıl yöneteceğini kadına aklını nasıl kullanırsa hayırlı olacağını gösteriyor. yaparsın yapmazsın özgürsün. belki örtüyü daha acık yorumlayanınki doğru benimki fazla ama bunun bana zararı yok ki tam tersi ALLAH rızası gözettiğim için sevap point :) erkeklere neden örtünme şartı yok diyorsun ya var bugün İslama uygun giyinen erkekte yok o kadınlara
- +1 yıl
kükreyip duran yok sortlu mini etekli savunmaları yapan Ahlak bekçiliği yapan erkeğinde bol ve göbekle diz kapağını kapatan şekilde giyinmesi şart ama hani? yani mesele din değil zihniyet din zihniyetti düzenlemiş ama bozulan bozulmus. İslam kadın insan mı tartısmalarının oldugu dönemde ortaya cıkmıs kadınların cadı diye diri diri yakıldıgı dönemde kız çocugunun utanc vesilesi olup dayıya gitmek deyimiyle ölüme götürüldüğü dönemde kadın insan ve Hz. Ademle birlikte Tevratta oldugu gibi Adem sıkıldı Havva yaratıldı şeklinde değil birlikte su ve topraktan yapılan camurdan yaratıldı şeklinde bahsedilerek insan statüsünün yanında erkekle eşitlikte kazandı. nisa suresinde bahsbakardailen miras olayı erkek 2 hisse alacak biri kendine biri karısına kadını bir hisse alacak birde kocasından gelecek aslında matematiğe bakarsan kadın iüstün olan. sen bahsetmemişsin ama ben bahsetmeden gecemicem kadının İslam a göre çalısamaması ve haremlik selamlık durumu bu da bir zihniyet ve algı farklılı
- +1 yıl
durumu kadın çalısamazdıysa su an cok özür dileyerek hatırlayamıyorum isimlerini ama tam HZ. Muhammed (s. a. v) döneminde nasıl tıp alimi kadınlar ticaret erbebi kadınlar Hz. Hatice gibi sanatkar kadınlar belirli meclislerde bilimsel konularda erkeklerle fikir alısverisinde bulunan kadınlar mevcut oldu. gece saati hatırlayamadım pek cok durum var. yani aslında sorun İslam da değil yıllarca tesettürlü insanların ilimden uzak kalması ve cumhuriyetin ilk dönemlerindeki karısıklık ortamında tepki çekmemek adına kelşmenin bir kaç anlamından toplumsal durumA uygun seçilmesinden kaynaklı. meal okudum demişsin. bence başka yayın ve cevirmenin mealini de oku derim. aklına takılan bir şey olursa yardımcı olmak isterim emin ol yıllarca bende pek çok şeyi irdeledim asla aklıma yatmayanı dilime koymam yapmam ve kabul etmem kişilik olarak
- +1 yıl
erkeklerin tesettürü de göz kapakları herkesin sınavı farklı sen kıyafetleysen oda bakısı vs ile sınav oluyor sen inanıp kıyafatine dikkat edersen senin sevabın kurtuluşun o gözlerini açık gezen ilgi çekici olan kadına karsı koruyup bakmazsa onun kurtulusu sen düşün giymek mi zor bakmamak mı bugünkü günde sanma kadını kıstı erkeği saldı salmadı ama erkekler öyle sanıyo hafife alıyo gelenekten gelenle bakıyo çoğu ahkam kesenin kedine gelince hiç bir şeyden bilgiden haberi yok. iyi geceler
- +1 yıl
Es Selamu Aleykum. Ayet var "Siz insanlari tek bir Neften yarattık"(Nisa 1) o zaman insanlar azdı ve az öz oldugu icin (ayri dogumlardan olan) kardesler arasi iliski hastalik yapmiyordu, daha sonra çogalmak yoluyla insanlarin genleri degisti ve bu durum hastalik yapmaya basladi Allah haram kıldı. Hatta Dinsiz adamlar bile ensest iliski sapikliktir derken Dinin getirdigi hukme gore derler, normalde bi ateiste gore iki kardes spiral ve prezervatif taksa ne sorun olabilir yani.
Ayetteki "darb" Dil Alimlerine gore dövmektir ama Nebi Muhammed AleyhisSalatu VesSelam (İbni Mace Nikah, 3) bir hadiste "eger fuhuş yaparlarsa dayanılmayacak sekilde dovmeyin" bir hadiste de "yuzune vurmayın, cirkinsin demeyin"(iki hadis de az hasendir) demistir.
En İyi Cevaplar
Kadınlar bu kadar iyi niyetli olunca din ile kafalamak daha kolay olmuş... Aslın da sevinmemiz gereken iyi ki bütün kadınlar şu an da islam toplumu kadınları gibi susup erkek ne derse o olur beyim bilir mantığıyla devam etmemiş ve medeni kanunlara, sosyal haklara kavuşulmuş aslın da bizim için hak olarak hep var olan...
fiziksel gücümüzün erkekten daha az olmasından dolayı -ki bunun da doğurganlık, vs gibi nedenlerle ilişkili olması, ezilmemize dur demişler... bir toplumda kadın ne kadar eziliyorsa o toplum fakirlikle boğuşuyor araştırın... bir toplumun zenginliğini kadının statüsüne bakarak görebilirsiniz... sırf cinsel zevkleriniz için kadını kılıftan kılıfa soktunuz, bunun için her şeyi alet ettiniz... şimdi dersiniz ki batı da kadını kullanıyor seks köleliği var şu bu, istemese orda kadın bunu yapmaz ve artık yapmak istemediğinde sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir... ama bizim yaşadığımız toplumlar da kadın böyle konuları dahi konuşamaz haha işte fark göz göre göre nasılda kendinizi kandırıyorsunuz... kadınlar aşağılanmıyor diye yazanlara da pes doğrusu, şöyle bir soru sorayım o zaman aşağılanmıyor diyenlere, tecavüze uğrasanız evli ya da bekar farketmez eşiniz ya da babanız size nasıl davranır? uyanın bence haklarınızı savunun kadınlar olarak birbirinizin ayağını kaydırmaktan hala bu zamanda bile erkeğe köle olmaktan kurtulamadınız... mutlumusunuz gerçekten? bu yüzden çoğu evlendikten sonra kendini bir salar şişmanlar, kocasıyla girdiği cinsel ilişkiden zevk alamadığını bile söyleyemezsiniz... para kazanmaktan, hakkınızı savunmaktan, duygularınızı söylemekten mi korkuyorsunuz? yaşamaktan mı korkuyorsunuz? o kadar çok saklıyor ki bu toplumlar da kadın duygularını, erkekler daha sizin neden tahrik olup olmadığınızı bilmiyor... çünkü onlar kara çarşaflı kadından bile tahrik olurken bunu açıkca söylerken siz onların saçlarından dar kotlarından yakası açık t-short lerinden asla tahrik olmazsınız... kadına değer vermek?20 Yorumla
Peygamberimiz bir hadis-i şerifte buyuruyor ki : Hanımı döven erkeğin ahirette davacısı ben olurum...
İslam, eşlerin boşanmasını istemiyor. Boşanmak haktır ama olabildiğince zorlamak iyidir. Ayrılmak en kolayıdır. Baksan şu modern adı altındaki aptal çağda, eften-püften sebeplerden dolayı evlilikler bitiyor. Böylesi daha mı iyi ? Eğer kadın erkeğine karşı tahammülsüz, çirkinlikler içindeyse erkeğin yuvasını kurtarması için bir yol gösteriyor.
Ayrıca tesettür konusuna gelecek olursak, erkeklerin saçları, başları kadınları tahrik etmiyor ancak erkekler kadınların saçlarını görünce daha çekici buluyorlar. Burada bile Müslümanım diye geçinen erkeklerin ekseriyeti, eşlerinin kapalı olmasını istemiyor. Çünkü öyle güzel görünmüyorsunuz. İslam'da bunu istiyor zaten. Böyle ahlaksızlık olur mu ? Benim karımı benden başkasının görmesinin ne gibi bir nedeni olablir? Kimi erkekler karısını açık gezdiyriyor ki, karım güzel herkes baksın da kıskansın diyor. Bunlar şerefsiz erkeklerdir ve bunlara selamün aleyküm denmez! Körü körüne de bir şeye inandığımız yok elhamdülililah...25 Yorumla
Soran+1 yılsenin karını senden başka kimse gömeyecekse onu kapatma ne yap biliyor musun? odaya kapat kapısını kilitle arada bir de kapı altından yemek ver. belki ozaman sahiplenebilirsin kendine bagımlı hale getirebilirsin MALını.
Soran+1 yılçirkeflik yapmıyorum. bu cümlemde neye alındın?
Soran+1 yılMAL ını dedim. kadın olan malını.
çok naif bir konuya girmişsin. saldırıya hazırmısın. hazırlan. :) basarılar ve inanmak düşünmekten daha kolaydır derler. :)
21 Yorumla
Soran+1 yıloyuzden ismimi vermedim zaten yoksa mesajlar yagıyor. kendileri gibi düşünmeyenlere kafir denilip geçiniliyor. en kolayı bu çünkü
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
25Cevap
+1 yılMerhaba. Kadın erkekten cok es edinmemesi icin soz alabilir ve Arap yarimadasinda boyle durumlar yaygındı, alanverrn razıysa bir sorun yok insanlar ozgurdur. Bir kadın zaten dayak yemeyi 1 milyonda 1 hakkeder o da: kocasinin ismini erkeklerle gezerek alay konusu eden ve fuhus yapan, eve yabanci adamlari alan, kocasinin soyuna söven, kocasini doven, cocugunu babasina karsi kışkırtan kadindir. Dovse de zaten sert dovemez cunku Nebi Muhammed AleyhisSalatu VesSelam iki hadisin birinde "fuhus yaparsa dayanilmaz sekilde dovmeyin" bir baska hadiste "yuzune vurmayin, yuzune cirkin demeyin" der (İbni Mace , Nikah 3 / 2 hadis de en az hasendir) . Başörtüsü de tecavuzculerin zararindan korunmak icindir , Bilim Kur'an ı dogruluyor hatta, (Feyyaz Tv Kur'an Bilimsel) hatta bi deist vardi sperm testislerde olusur diyordu ama oraya gelirken bel kemiginden iniyor, Rus Bilim adami evren ice gocecek dedi o da çıkacak dedi (3 senaryoda biri) yakinda Bilim dunyasinda ittifak edilen gorus de bu olacak. Bende Dine karsi sogukluk psikolojikti, bir Din dogru oldugu belli olduktan sonra artik emirleri sorgulamak dogru olmaz. Aslinda sorgulamak degil de , araştırmak%dusunmek lazim; cunku sorgulamak deyince herseye elestiri getiren ve kisilerle laf dalasini seven kisiler geliyor, arastiran dusunen insan muhalif oldugu Dine veya insanlara da insafli yaklaşabilir, mesela her yaptiklari istisnasiz yanlistir demeyebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDin erkeklere de çok eşliliği caiz görmüyor,orda yanlışın var canım her erkeğin 1 tane imam nikahlı eşi var,bazıları herkesle kıyıyor o Allahın katında geçerli değil,kapalılağa gelince SONUNA KADAR KARŞIYIM,kadın namuslu olmalı,nefsine hakim olmalı evet ama din ve Allah korkusu kalptedir,kapalılıkla alakası yok,saç teli bana göre asla günah değil çünkü mes verilen yerler arasında..Erkekte nefsine hakim olmadığı sürece,onlarda çok günaha giriyor Allah katında her ikisi de aynı şeylerden günahkar fark yok..Ama kadın Peygamberi doğuran annedir,namustur,ifettir Allah katında çok daha farklı yere sahiptir buna inanırım..
28 Yorumla
Soran+1 yılkalbin iyi oldugu için böyle düşünüyorsun.
Cevap sahibi+1 yılDin kitapları senin dediğini söylüyor canım evet bende müslümanım,kadın olarak dar giyinmememiz gerekir,erkeklere kendimizi teşhir edip onları uyandırmamız gerekir,bir erkek sana baktığında tahrik olursa sana günahı yazılır burası doğru mantık olarak,ama önce kalp temizliği şart,ben kapanamam yapamam yani..Çok eşliliğin dinde serbest olduğunu da duymadım hiç..
Cevap sahibi+1 yılAllah korusun,ben müslümanım kitabımda kurandır,ama mes verilen yerler günah değil,saç,ayak,el mes veriyoruz..
Cevap sahibi+1 yılAbdest alınırken el,ayak,ve saça mes verilir ya,saçada mes veriliyor,evet türbana zaten tamamen karşıyım ama başörtü belki çok ilerde takarım,karışık kısacası ne günah ne sevap bilemiyorum,ama kapanamam o bir gerçek..
+1 yılbu konu benimde gücüme gitmekle beraber doğru noktadan bakamıyoruz. Kuran evrensel bir kitap ama 1500 yıl önce Arap ırkına gönderildiğini unutmamak lazım!
Kadın sadece Arap toplumunda değil tüm dünyada o zamanlarda hayvandan bile sonra geliyordu. Şimdi böyle bir topluma eşitsin demek ne derece doğru olurdu.. Sonra kim aksini iddia edebilir ki Kadının şu an geldiği noktaya Kuran ın bu müdahalesi bir başlangıç yapmadı.
Çok eş konusuna gelince Ülkemizde dahil dünya nüfusunda kadın erkek oranı 4/1! tanıdık geldi mi? Lütfen gene hemen söylediklerimi yanlış anlamayın asla çok eşliliği savunmuyorum..
Şöle düşünürsek ama o devirlerde eşi yaşlı veya hasta olan erkekler ihtiyaçlarını karşılamak için ihtiyaç halinde genç ve sağlıklı bir kadın ister, ilk eşini de sokağa atmadan aynı çatıda barındırırsa bu kötü bir şey olmuyor!
Modern dünyada tabi söz konusu bile değil.. ama dediğim gibi Kuran a toplumun son şekli değil de son şekle açılan başlangıç olarak bakmak lazım diye düşünüyorum!10 YorumlaÇok eşlilik caiz görülüyor ama tek eşlilik tavsiye ediliyor. ABD Irak ve Afganistan'a girince bir çok Müslüman ya öldürüldü ya da hapislere atıldı. Geride kalan kadınlar ise mecburen kendi geçimlerini sağlamak için 2 şer 3 er erkeklerle evlendi. Din cevaz vermeseydi bu kadınlar ortada kalırdı. Aynı şey Malezya içinde geçerli. Erkek nüfusu o kadar az ki bir erkeğin 2 tane eşi var. Çok eşliliği savunduğumdan değil, bardağın öteki tarafınıda gösteriyorum. Çünkü tek müslüman kadın halk bu ülkedeki kadınlar değil.
16 Yorumla
Soran+1 yıldediğin dogru fakat şunu anlayamıyorum. illa bir kadına yardım etmek için erkeğin onunla evlenmesi mi dogru olan? evlenmeden aylık zekat usulü bir yardım yapılamaz mı? neden illa evlilik neden illa çıkar.. erkek düzemeyeceği kadına karşılıksız birşey vermez çünkü.
- +1 yıl
Din asla çok eşliliği caiz görmüyor burda yanlışınız var,evet yapanlar var ama bu Allah katında ne kadar geçerli tartışılır,imam nikahı tek kadına aittir,her kadınla birlikte olmak isteyen değişik zihniyetteki dinci geçinen bazı erkkeler beraber olduğu kadınların hepsine imam nikahı kıyıp sonra boşol diyor,sizce Allah katında bunun günah olmama gibi bir ihtimali varmı?
- +1 yıl
Buna düzmek değil sahiplenmek denir. Burada doğru yanlıştan ziyade tercihler var. Şayet kadın koruma ve şefkat vs. istiyorsa-kişiliğine kalmış- evlenir. İstemiyorsa çeşitli yerlere başvuru yaparak hayatını geçirir. Ama ne yazık ki her kadının ülkesinin zor durumundan dolayı böyle bir şansı yok.
- +1 yıl
Gerekli şartlar sağlandığı taktirde çok evlilik caiz. Ama malesef toplumumuzda bu çocuk oyuncağı haline getirilmiş durumda. Her evliliğin bir kriteri var. Ayrıca hassasiyet olmadığı için imam nikahı su-istimal ediliyor. Onun için en doğrusu resmi nikah, isteyen sonrada imanını da kıyar.
Soran+1 yılişte yanlış kullanıyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin kadınları aşağılamaz, İslam kadınları aşağılar. İkinci hatta üçüncü sınıf insan muamelesi yapar. 4 kadınla evliliğe izin verir, cariyeliği meşru kılar. Kadından örtünmesini ister ama erkeklere kendilerine hakim olmalarını söylemez. Kadının şahitliğini kabul etmez, kadına mirastan yarı yarıya bile pay vermez. Din dediğin kavrama ise dünyadaki binlerce din de dahildir. :) İnancını sorguluyorsan diğer dinleri de araştırmanı tavsiye ederim. Belki sana şu an öyle geliyor ama dünyadaki tek inanç islam değil. Birileri doğru olduğunu savunuyor diye hiçbir inanç doğru değildir. Sana en mantıklı gelen, senin aklının ve ruhunun kabul ettiği, gerçekten sevebildiğin ve ben buraya aidim diyebildiğin inanç doğrudur.
10 Yorumlacahiliye döneminde dogan kız bebekler diri diri gömülürdü islamiyet o cahillig bitirdi
kadınlar hep köleydi sex objesiydi islam bunu haram kıldı
ama bu gunki kapitalist sistem bizi modern köle yaptı
mesela eskiden zorla dansöz yaparlardı şimdi şöhret ve parayla kandırıyorlar
mankenler mesela erkek kapitalizm bunu artık zorla degil kandırarak yapıyor islam bunun önüne gecmeye calıştıgında islamı yobaz gerici olarak görüp kendinizi haklı cıkarma çabasına girersiniz60 Yorumlakadın köleligini kaldıran, parası olan 8 9 eş getırırken bunu eger helal olarak 1e indiren anlaşamadınızsa 2.hakı tanıyan
cennet anaların ayaklları altında diyen
soyunup gönüllü oruspu olmayın
dansözlük yapmayın
"Erkeğin en hayırlısı, kadına en iyi davranandır." diye ayet gönderen
bir dinin menbuyuz
ve eger HAŞA ALLAH OLMASAYDI TAPACAGIM TEK KİŞİ ANNEM OLURDU
DİYEN BİR PEYGAMBERRİN UMMMETİYİZ
Pardon ama soymayı emreden sözde medeniyet dini snaa neden daha tatlı geldi?30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 306 cevap paylaştı. Kur andan ayet vererek söylersen iyi olur... Her ayetin devamında onu açıklayan bir ayet vardır. Mesela Kafirleri yakaladıgınız yerde öldürün ayetinin arkasındaki ayet şöyle Sizinle savaşıp vuruşanlarla Allah yolunda siz de savaşın, vuruşun, fakat haddi aşmayın, zulmetmeyin. Şüphe yok ki Allah, haddini aşanları ve zulmedenleri sevmez. .. anlatabildimmi
50 Yorumlabence sen daha iyi araştır dinini..
islamdan önce kadınlar köleler ile aynı hakka sahipti..
sadece soylu aileler adamları satın alarak kızlarıyla evlendiriyorlardı..
ancak islam dini kadınların üstün olduklarını göstermek için onlara mehir ücreti ödenmesini kanun yapti.. yani adamlar bir kadına sahip olabilmek için servetlerinden bir kısmını vermek zorundalardı..
mirasta kadına hak verildi.. örtünme emrinin sebebi de, açıkta kalan uzuvlarının erkekleri teşhir etmesin diye.. saçı ya da teni görünürse erkeklerin nefsini tetikler diye örtünmeleri söylenmiş.. degersiz diye degil yani..
cennet annelerin ayakları altındadır denilmiş mesela..
kadınlarınıza iyi davranın diyor..
sen de o bildiklerinın sebeplerini araştır ok. ama meal degil,Tefsir oku..12 Yorumla
Soran+1 yılkadınlar satılık mı yani. teşhir olayına gelirsek neden kadınlar örtünmek zorunda. erkekler nefsine hakim olamaz mı. gördükleri iki tel saçla bir tarafları kalkıyorsa kusura bakma da o kalkan taraflarının kalkacagı varmış. konu dine gelince sonuna kadar dindar kesiliyorlar ama
bilakis kadınlara değer veriyor yalnız o dönemlerde başka insanlarda zina yapıyorlarmış kadınlar buna karşılık yazılmış birşey yani o dönem için yazılan bazı şeyler var tabi bunu ince araştırmak lazım meal farklı bir kavramdır eğer ateist değilsen tövbe et bir abdest al imamlara alimlere sor onlar daha iyi bilirler
02 Yorumla
Soran+1 yılo dönem için iyi birşey olabilir ama bu dönem için degil
- +1 yıl
bu dönem için geçerli oldugunu nerden düşünüyosun müslüman olan bir insan zaten karısına el kaldırmaz kadınlarınıza değer verin diye de bir söz geçiyor sonucta kitapta ama ateistler hristiyanlar sizi kandırmak için böle şeyler sunuyor önünüze siz de kaz gibi inanıyorsunuz buda iman eksikliğinizden kaynaklanıyor güzel araştır boş şeylerle doldurma kafanı benim sana yapabilceklerim bu kadar ;)
hergün sorguluyorum dinin olduğu ya da başladığı yerde mantık yok bana göre durup dururken eş dövülmez mesela beni aldattıysa neden yumuşak mendille döveyim öldürürüm bile gerekirse zaten inanmıyorumda
20 Yorumla
+1 yıllink su siteyi oku, üstüne biraz da kendin koymaya calıs. her sey bize gösterilenden ne kadar farklı gör.
00 Yorumlaİslam'da en doğrusu tek eşli olmaktır. Çok eşli olmak için bütün eşlerinin buna razı olması gerekir ki kadınlar kıskanacağı için bu neredeyse imkansızdır. Sen hiç erkeğe tecavüz eden kadın gördün mü? Allah kadınları korumak için tesettürü farz kılmıştır.
00 Yorumlakörü körüne sorgulamak yerine biraz araştırma yaparmısın ? araştırmaya İslamda kadınlara verilen hak ve özgürlükler den başla bence .
30 YorumlaKurandaki geçen kelimeleri anlamak kolay değildir , kafa yorman gerekir herşey olduğu gibi değildir. Ayetleri yorumlamak için meal değilde Kuran tefsiri alırsan iyi olur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı. din aslında kadınları aşağılamıyor yüceltiyor. insan yapısını insan duygusunu yaratan bildiği için ona göre bir aile yapısı öneriyor. kadına değer veriyor kadını yüceltiyor aslında din.
10 Yorumlakimse mantıklı cevap veremiyor... sorgulamak iyidir...
10 Yorumla
+1 yılDinimiz kadınları aşağlamıyor hatta yüceltiyor bu düşünce dinini tanımayanların ya da menfaati doğrultusunda işine geldiği gibi yorum yapanların işi!
10 Yorumlakim körü körüne inanıyor yahu? Kuran'ı gerçekten doğru anladığına emin misin?
22 Yorumla
Soran+1 yılsen nasıl anladın
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsen işine gelmeyi cımbızla çekmişsin aralarından özünde ne demek istiyor anlayamamışsın
20 Yorumla
+1 yılha ha ha buna gülerim cahiliye döneminde kadınlara değer veren din hangisi idi ?
12 Yorumla
Soran+1 yılhiçbiri
- +1 yıl
islamdı dindar birisi değilim ama herşeyde objektifim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeninle bu konuda konuşmak isterim. Birbirimizi ekleyip özelden mesajlaşsak olur mu? Seni aydınlatmayı isterim. Sonra da birbirimizi sileriz...
00 YorumlaKandınlar ne ekerse onu biçiyor. Din min bahane...
20 Yorumlane yani din olmasa aşağılanmayacak mıydık ki.
22 Yorumla
Soran+1 yıldin oldugu zaman aşağılanıyorsak olmadıgı zamankini düşünemem.
"Baş örtülerini yakalarının (gerdanlarının) üzerine indirsinler." (Nûr: 31)
00 Yorumlatanrı erkek olmalı
12 Yorumla
Soran+1 yıl:)))) kesinlikle. yoksa erkeklere de kurallar koyardı
- +1 yıl
zinayı sadece siz kadınlara yasaklamadı erkeklerede yasakladı tüm gunah olanlar erkekler içinde öyledır
eger bu gunku islam asimile edilmeseydi hakiki islamiyeti yaşasaydın aslında kadnla erkege pek fark koymadıgını görürdün,kadından uzun fistan benzeri şeyler giyordu erkeklerde
tek verdikleri üstünlük erkegin evin diregi lideri olmasıdır ki bu üsstünlügüde evin lideri olarak kadını ezmek degil korumak için vermiştir erkek daha güclü oldugu icin.
+1 yılKadınların kafasını gözünü patlatn deseydi buseferde din çok kaba derdin
12 Yorumla
Soran+1 yıldövün demek de o demek oluyor.
- +1 yıl
sana biri mendille dokunsa efendim dersin ya da hiç hissetmessin sen neyin kafasındasın
Bence Kur'anı kerimi okuyan biri bunu söylemez tabi ki terse okumamak lazım
26 Yorumla
Soran+1 yılinandıgı için BUNU GÖREMEZ diyelim. objektif bakamaz.
Soran+1 yılkadın baskısı değil. vurgulamak amacıyla
Soran+1 yılolmalı :)
Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı. bi sigara içeyim hepsini açıklıyıcam.
041 Yorumla
Soran+1 yılbekliyoruz
- +1 yıl
soru 1 ) eşinizle ilgili bir sıkıntınız var ise ögüt verin işe yaramazsa yataklarınızı ayırın oda işe yaramazsa hafifçe (hafifçe ne demekse) dövün denmiş.kadının kaşının gözünün yerini değişitmekten iyidir ki nus ile uslanmayanı etmeli tektir , tektir ile uslanmayanın hakkı kadında erkekte olsa kötektir.kadınlar daha narin olduklarından önemli bir konu olarak düşünülmüş ve erkeklere uygulanacak şiddetin dozu belirtilmemiş.mantıklı yani.
- +1 yıl
soru 2 ) çok eşlilik tabiiki hoş görülmemiş ancak kabul görmesinin de bir sebebi var.savaşlarda ölen erkeklerin geride bıraktıkları hanımları (ki o zamanlar kadının çalışması gibi bir durum mevzubahis değildi) ihtiyaçlarını giderebilmeleri için evli bir adamın himayesine girebilirdi.tabi her dinde oldugu gibi bu açıgı çıkarları dogrultusunda kullandı insanoglu.nasıl olsa serbest die başkasının karısına kızına göz koyanlar bile oldu tarihte.buda insanın ayıbıdır kanunun değil.
- +1 yıl
soru 3 ) örtünme konusu tamamen yanlış anlaşılmış başka bir mevzudur.örtünmenin belli bir şekli yolu yordamı usülü betimlenmemiştir.
örtünmekek yani saklamak sakınmak manasına gelir.erkekte şehvet uyandırmayacak şekilde giyinmekte bir örtünme biçimidir.illede başınızı örteceksiniz diye bir kural kaide yoktur.eskinin insanları ne olur ne olmaz ben işimi saglama alıyım mantıgıyla tamamen kapanmış ya da eşleri tarafından kapatılmıştır.yani kitapta yazanla kitapta yazanı uygulayanları karıştırmamalı. - +1 yıl
Nur 31:
Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, z�net (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, - +1 yıl
yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!(DİYANET MEALİ
tamamı sığmadı
- +1 yıl
bu yazdıgından baş örtüsü örtme şeklini çıkarıyorsan (ki başınızı örtün anlamı bile çıkmaz)
tartışılacak bir şey yok.açık açık ziynet yerlerini göstermeyin demiş.bu bildiğin göğüs dekoltesidir.
yer arabistan kumu sıcagı tozu topragı erkekler bile başını ötüyordu.
yinede seni anlamak güç değil ömrünü bu işe vermiş hatimler bile yanlı yorum yapıyorken seninki masumane kalmış. - +1 yıl
afedersin ama başörtüsü deyince aklına ne geliyo senin :D muhalefet olmak için cevap verme ayrıca ben başörtüsü bağlama şekli var demedim hatta ben kendi ağzımdan bişey de yazmadım kuran da ne yazıyosa onu paylaştım burda ama sen kabullenmek istemediğin için her türlü çıkar yol bulmaya çalışırsın kendi mantığına göre ben sadece kuranda yazanı yazdım gerisi senin yorumuna kalmış
- +1 yıl
direkt kuranda yazan kısmın tamamını yazsaydın takılmazdım.ama ilk olarak tuttun bambaşka anlam çıkaracak bir cümleyi öne sürdün.bende art niyet aradım doğal olarak.yoksa haklsın benim yorumum budur diye bir şey söylemedin.
benim baş örtüsüyle ilgili bir sıkıntım yok.örtene neden örttün örtmeyene niye örtmüyosun demek benim haddim değil.ben okudugunu yanlış yorumladıgını düşündüğüm kişilere dogru yorumladıgımı düşündüğüm şeyleri aktarmak istedim sadece.bi çıkarım yok. - +1 yıl
neden ayrıntıya takılıyo insanlar anlamak çok güç.mesaj açık işte kardeşim.karşındakini tahrik etmeyeceksin.daha ötesi varmı.
'ama şu kelime geçiyor' diye kitapmı okunur.kitap dediğin ilk cümlesinden son cümlesine kadar bir bütündür.yazılan dönemin şartları hitap ettiği ve ilerde edeceği kitle düşünülerek yorumlanır.yorumcuların en büyük yanlışıda budur. - +1 yıl
asırlar sonrasına ait bilgiler vermesiyle söylediklerim arasında çelişen nedir tam kavrayamadım.
hitap ettiği ve edeceği kitle dedim daha ne diyeyim.senin torununada hitap edecek onun torunun torununada.
Kuranda uzun uzun firavundan bahseder mesela.sen bunu yazıldıgı gibi yaşadıgın dönemin şartlarıyla okursan tek kelimesini anlamazsın.
ama bazı kısımlarda vardır gelecek nesle hitap eder ve yazıldıgı dönemdeki insanlarda bunu kendi dönemlerine endexleyerek anlayamaz. - +1 yıl
hem o dönem hem bizim dönem hem gelecek dönemler için yazılmış şeyler.
ama hırsızlık yapanın kolunun kesilmesi vardır şeriatta mesela.bu o döenem göre düşünülmüş.
kurandada böyle bir hüküm yoktur.zina yapan taşlanırmış bu da o dönem çerçevesinde düşünülebilir.
yani kısaca herşey insan için insandan ötürü. - +1 yıl
herşeyi bilen biri sana 1000 yıl sonrası hakkında bilgi verse ve bu bilgiyide 1000 yıl sonra yaşayacak bir insanın anlayacagı şekilde verse , verilen bilgiden ne anlarsın çok merak ettim.
her dönemi kapsayan bazı kurallara bakarak '' aaa demekki çag ile bir ilgisi yokmuş'' demek seni rahatlatıyorsa öyle yap.senin neye nasıl inandıgın seni baglar.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyarı çıplak giyinen kadın kendini aşağılamıyormu
erkek bakarken utanıyorda!34 Yorumla
Soran+1 yılilla kapanmayacaksak çıplak mı gezmek zorundayız? ortası bulunulabilir. bu kadar uç ve bagnaz düşünmeyin.
Cevap sahibi+1 yılher hoşunuza gideni yapabilecekseniz
sizede her hoşumuza gideni yapabiliriz...
din kadını aşağılamaz yüceltir anlayana tabii...
buna birçok örnek verebilirim.
Cevap sahibi+1 yılislamı başka dinler ile karıştırmayınız
islamda kaideler vardır bunlar değişmez
siz uygunsuz giyiniyorda bu günahtır vebalim vardır düşüncesinde iseniz
bunun vebali size ait fakat
dinde böyle birşey yoktur derseniz o zaman kendi dininizi uydurmuş olursunuz.
kadın herzaman yücedir ve Allah'ın emanetidir
emanete sahip çıkmayanlar Allah huzurunda hesabını verir.
+1 yıldini insanlar istedikleri gibi yorumluyor.
10 YorumlaİNSAN OL LAN ÇİRKEFİNİ DİNE BULAŞTIRMA
00 Yorumlazaten saydıklarının coğu dinde yok...
10 YorumlaKuran-ı Kerim'i hiç okudunuz mu?
14 Yorumla
Soran+1 yıltürkçe mealini okudum. arapça bilmediğim için
Soran+1 yılgördüm olumlu olanlar da var. ama kadınlar acısından değil
- +1 yıl
Birkaç defa daha dikkatli okumanı öneririm. Ve dini daha iyi araştırman gerek. Bunun dışında dine olan bakış açını ve kendi varlığını yaradılışın neresinde gördüğünü de sorgulamamız gerekiyor.Unutma ki ortada bir Yaratan ve bizler ''yaratılmışlar'' varız.Bu gerçeğin mantığını kavrayarak dini bir daha değerlendirmen gerekiyor.Bizim yaratılıştaki yerimiz ne ve bizi yaratan bize karşı herhangi birşeyi yapmak veya yapmamak zorunda mıdır?Yobazların lafıyla din eleştrilmez...Bence çok acele ediyorsunz
Aşk İlişkileri konusunda 597 cevap paylaştı. Sen böyle devam et
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet sorguladım.
01 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?