Stresli bir isi var ona hak veriyorum bu konuda ama bu kadar icecek ne derdi var anlamiyorum. Haftanin 2-3 gunu mutlaka iciyor haftasonuda benimle içiyor hemde azda değil her içtiğinde sarhoş oluyor. Artık dayanamıyorum böyle giderse sonumuz ayrılık... Sizce bağımlımı onu bu durumdan nasıl kurtarırım?
Cevabın nedir?
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Eski erkek arkadaşım da sürekli içerdi. Artık bir yerden sonra dayanamamaya başladım. Her dışarı çıkışımızda yanımda sarhoş bir erkek taşımaktan utanır hale geldim. Bir yere giderken yolda bin kez pazarlık yapardım bak 2 kadehten fazla yok. O ise her seferinde tamam derdi daha sonra oturduğumuzda yine sarhoş kalkardı masadan. Onun o sarhoşlukları yüzünden ben çok çektim ama sonunda sevgim saygım her şeyim bitti ona karşı ve ayrıldım ondan. Şu an gerçekten çok mutluyum, huzurluyum. Şimdiki erkek arkadaşımda mesela alkol alır ama dozunda alır. Bir yere gittiğimizde asla sarhoş olup bana kendini taşıtmaz. Sen istediğin gibi iç ben içmesem de olur veya 2 bardak içtim ben yeter bana bu der bana. Ne zamana kadar sarhoş adam bekçiliği yapacaksın. Bir zaman sonra senin de ona karşı sevgin bitecek. Ya ciddi şekilde konuş bu şekilde devam ederse bitecek ilişkimiz de. Kendini düzeltirse ne ala ama yok devam ederse kendi kaybeder.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Benim yanimdayken sarhos olmuyor senin simdiki erkek arkadasin gibi az iciyor kontrolu saglamak icin ama ben yokken cok iciyor iste arkadaslariyla sapitiyor yani
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
benim de sevgilim öyleydi. çok iyi anlarım bu durumdan. ona farklı planlar sun. mesela bir gün de ki moda sahilde oturup piknik yapalım, veya tatil planları yapın beraber. gece planlarından bar ve clublerden uzak ve doğayla iç içe planlar yapın. kamp gibi mesela. zamanla bu alışkanlığından kurtulabilir. çünkü insan gerçekten boş hissettiğinde bir şeylerle kafasını doldurmak istediğinde içer psikolojik bağımlılık. bu şekilde kurtarabilirsin.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Canim cok denedim kabul etmiyo hoslanmiyorum bu tarz seylerden falan diyo bu hafta tekrar deniycem bayadir denemiyodum bakalim nolcak
- +1 yıl
haftanın 3 4 günü içeen adam bağımlı değilde nedir... bu gidişle seks hayatıda kalmaz onun sende bir kliseye rahibe olarak atanırsın bu gidişle... memlekette erkek kıtlığımı var.. şimdi silkelen kendine gel ve hemen uzaklaş o alkolikten
05 Yorumla- Soran+1 yıl
3-4 degilde 2 bazen 3 e cikiyor 4 oldugu olmadi daha ama bencedee bagimli seks hayatiyla ne alakasi var 😂
- +1 yıl
nemi alakası var içip sızan adam ne bok yiyebilirki yaaa
- Soran+1 yıl
Aldatma ihtimali yok mu beni yani icince
- +1 yıl
zor... içip içip sarhoş oluyo diyosun sarhoş adam o işi o an zor yapar. tecrübe konuşuyo dikkatini çekerim kulaktan dolma değil
- Soran+1 yıl
Tesekkur ederim sizi takip edicem
- +1 yıl
yaşı kaç ve ne işi var okadar streslı. stres ıcın alkol almak sadece zayıf karakterlı ınsanların durmduur. ya da çok ıcınemı kapalı bırısı yanı bırde senınleykenmı ıcme ıhtıyacı duyuyor yoksa tek kalıncada ıcıyormu
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Yaşı 22 ya kendi işi ama sürekli yoğun tempo 12 saatten fazla calıştığı oluyor içine kapanık değil pek anlatır bana ama anlatmadığı şeylerde oluyor benimleyken zaten banko içiyor tek kalıncada hafta içi içiyor
- +1 yıl
yanı yoğun tempo ya bağlı ıcme durumu çok mantıklı degıl ona bakarsan benım alkolik olmam gereklı ozaman ama alkolü en son hatırlamıyorum 3-4 ay önce aldım snaırım bır duble cin 50 gr. sıgara hıc kullanmam ortamına bıle gırmem. sonuc olarak bu yaşta bu derece alkol kullanımı ılerıde cıddı sıkıntılara yol acar ve açcagı kesın. alkole sıgınanların özgüven problemı vardır ya da bılınc altında bır seylerden kaçma. ama bana göre senın erkek arkdaısnın durumu soruna degıl ergen psıkoljısıne baglı onu bırsey sanıyor kendını daha oldun buyumus mu hıssediyor. ben olsam net olarak belırt ama bunu onun saglıgı açısından oldugunu söyle cunkı yarın öbür gun işin ıcıdne şiddet falanda yuksek ıhtımal gırecek. ya da hıc ugrasma kademe kademe kendı ondan uzaklaştır. cunkı 22 yaşındakı bır erkke ehenuz bebedır çok bır sey anlatabılcegını ya da onun anlayacagını hıc sanmam
- Soran+1 yıl
Sizde yasi buyudukce duzelirmi hevesi gecermi
- +1 yıl
sanmam bırde içtiği dozaj onemlı alkolik ınsan çabuk sarhoş olur yanı az doz bıle yeterlı. ama bunu alşkanlık halıne getırmesı sağlıklı degıl bu yaşta ayda yılda bır keyf ıcın eyvallah haftada 3-4 gun alkol alımı mantıklı degıl kendısını cıddı uyarın ve tavız evermeyın yansmassa zaten alkolü tercıh edn bırınlr bel bağlamayın derım ben. sonucu da bıldırsenız sevınırım
- Soran+1 yıl
Tesekkur ederimm en kisa surede bildiricem:))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
14Cevap
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Benim de 4 yıllık bir ilişkim var bu zamana kadar içki sevmem içki içmem diyen biri benden gizli 2 defa içki içmiş kardeşi genel evinden birini kaçırıp evlendiği için çok üzülmüş falan filan. Ve aradan 4 ay gecmis bana yeni söyledi çok ağladım çünkü benim ve ailemin içkiden ne kadar nefret ettiğini biliyor. Oda nefret ediyordu. Baya tartıştık bu konu üzerine vicdan azabı çekiyorum destek ver tövbe ettim zaten dedi ama asla taviz vermedim tartıştık ve bir daha olursa beni unut dedim kapattım telefonu. Başka bir sorunu var mı diye ısrar ettim ama yok sadece bu dedi. Canım içki içen biriyle asla bir evlilik olmaz. O evliliğin sonu da olmaz.
00 Yorumla Can'ım benim hemen ayrıl ondan bu alkol işinin tedavisi yok. Bunu biliyorum çünkü babamda alkolikti rehabilitasyona girdi ilaç kullandı ne yaptıysak bırakmadı inan sonunda üzülürsün. Çünkü içen Ada'm o an ne yaptığının farkında olmadığından hem aldatır hem döver. Hemen ayrıl
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Haklisin canim yani Şu an sikinti olmuyo fazla ama ilerde eminim cok sikinti olcak
Aynı şey bninde başıma geldi eğer devam edersen böyle bitiricem dedim baya dil döktü ama inatçıydım o da mızmızlarından sonra bıraktı içkiyi
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Insallah benimkide oyle olur:(
Her içtiğinde sarhoş olan erkekten uzak durmak gerek :)
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bitek benim yanimda az iciyor arkadaslariyla cikinca sapitiyor iyice
- +1 yıl
hoşuna gitmediğini istemediğini anlat devam ederse ayrıl👍🏼...
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Haklisin tesekkur ederim
- +1 yıl
ona söyle 5 kattan kendini atsın. sen de kurtulursun o da kurtulur.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Sacma salak konusma
- +1 yıl
iyilik yapıyom size anlamıyon ne haliniz varsa görün :)
- +1 yıl
Sen cankurtaran misin? Sana ne? Begenmiyorsan ayril.
02 Yorumla- +1 yıl
@Haticetea Yoo anlamasi kolay. Anlamasina anliyorum da, bu cok aptalca bir yaklasim. Insanlar bozuk saat degil. Kafana gore tamir edemezsin. O adam kendisi istedi diye alkolu birakmaz.
Seviyormus, sanki Ferhat ile Sirin mk, eger adam hakkaten bagimliysa, anca etrafindaki insanlarin cabalarini somurur. Yapacagi pek bisey yok.
Terkederse belki agir bir darbe yemenin etkisiyle 'Ulan hep bunun yuzunden' diye birakir. Birakmayip daha da alkole vurursa da, en azindan dibe vurma hizi artar ve yine sonunda surec hizlanir vesaire.
Akliniz varsa, hayatinizi daha kendi sorumlulugunu alamayan insanlarin pesinde harcamazsiniz. Alkolu biraktirsa da, hicbir kazanci olmayacak bundan.
Allaam yaa bilgdin ayyas bu yaninda durdugun kabahat
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Oylede demeyelimde😂😂
Bizim kurum kadar stresli değildir ne içmesi öyle. İçmek için bahane arıyo gibi
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bencede
- +1 yıl
Alkolü dertleri geçirsin diyen içen insan ahmaktır.
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya bir derdide yokki bizim iliskimiz gayet guzel 1 bucuk sene oldu sikintisiz gidiyor ne derdi var bu kadar cozemiyorum
- +1 yıl
Sende de salaklık var demek ki. Alkol dert geçsin diye mi içiliyor yani? Sen öyle mi algılıyorsun?
- Soran+1 yıl
Kendi oyle soyluyor bunaliyorum skldm icmek istiyorum diyo mutluluktan ictigini gormedim bilmeden konusma salaklikla ne ilgisi var?
- +1 yıl
Akıllılık gibi durmuyor yani...
- Soran+1 yıl
Kes sesini ya yorum yapma ozaman ruh hastasi
- +1 yıl
Terbiyesiz pis kadın
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Aynen bagımlı sevgılın bıraktırabılıcrgını sanmıyorum bız senelerdır abıme bıraktıramadık
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Off off
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Yıllardır hergün içerim, henüz bir zararını görmedim.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ilerde gorursun saglik sorunlarin cikinca
- Cevap sahibi+1 yıl
Hiçbir şey olmaz.
- +1 yıl
Alkolluden hayır gelmez
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya normalde cok iyi birisi ama tek kusuru cok icmesi iste..
- +1 yıl
O zaman alkolu biraktiracaksin bir şekilde 😊
- Soran+1 yıl
Iste bende nasil bir yol izleyebilirim diye actim bu basligi bilsem uygularim heralde
- +1 yıl
Canım bağımlı olmuş sevgilin lakin bir doktora gidin bişey yapın bırakması için başka nasıl biraktirilir ki zaten
- Soran+1 yıl
Aynen oyle tek cozum bu gibi gorunuyor
Koy sende bir duble rahatla
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Peki:D
- +1 yıl
işin dini boyutundan bahset tabii tınlıyorsa.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Ramazanda icmez o ona yeter 😂Gerisini pek tinlamaz..
- +1 yıl
o zaman şunu söyle ona ; Zira Allah içki içen kişinin orucunu dualarını ve sevaplarını kabul etmez hiç bir sekilde taa ki bırakıp tövbe edinceye kadar.
yani bosuna ramazanda bırakıp oruc tutmasın havaya gıdıyor o sevaplar.
uyar onu büyük bir günahın içinde. - Soran+1 yıl
Tamam tesekkurler
- +1 yıl
azaltmaya ikna et olmadı ayrıl bence hayır gelmez
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Tesekkurler deniycem
- +1 yıl
sende ona beze oluyosun
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ay gercekten cok anlamli bir yorum konusmak icin konusma yaa allah askina git isine.
- +1 yıl
İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar. Herkeste kusur görür, kendine kör bakar. Bil ki; neye nasıl bakarsan, o da sana öyle bakar.
bağımlı mı diye soruyon alkolik be :D
00 Yorumla- +1 yıl
Ne is yaparsa yapsin alkolik olmus artik
00 Yorumla Bağımlı
00 YorumlaBağımlı gibi
01 Yorumla- Soran+1 yıl
☹☹☹🙃
Uzmana gözüksün
00 YorumlaKurtaramazsin
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Yani tedaviden baska hicbir yolu yok mu beni kaybedebilcegini soylesem mesela bunu hissetsede mi birakmaz
- Soran+1 yıl
Tesekkur ederim..
- +1 yıl
Bisi yapma knk
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ciddi bir soru soruyorum yorum yapmis olmak icin yorum yapma sizin gibiler yuzunden buranin cilki cikti zaten hadsiz.
- +1 yıl
Normal yazdim knk sert yapma bana
- +1 yıl
Sevgili olma
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Sagol ya aradigim cevap
- +1 yıl
Ben ciddiyim
- +1 yıl
Bagimli evet
00 Yorumla - +1 yıl
Terket