Caterina Tatlıses :D
anneniz Türkiye vatandaşı babanız Endonezya vatandaşı gibi
ona bakarsanız binlerce etnik grup var herkes melez yani ama durum farklı
Kimse has bir ırka mensup değil ki zaten bu zamana kadar göçler savaşlar yerleşmeler derken herkeste melezlik oluştu. Has Türk ırkına mensup olmayı isterdim :)
iyide ben millet olarak diyorum işte
ona bakarsan herkes melez işte
acayip geliyor anne japon baba Senegalli olunca :D
Çok da acayip değil ya, annesi Ukraynalı babası Ankara-Kızılcahamamlı bir arkadaşım vardı bence bu daha acayip 😂
dayım kızılcahamamda çalışıyor tanıyordur belki :D
Şu an kızılcahamamda değiller merkezdeler de olabilir :D
Su ulkede herkes melez zaten 😄 bende boşnağım mesela
@Anarchie ya olmayabilirsin tabi ama illaki karisiyor yani osmanli malum cok genis ve karisikti
Bizim orada, yani babam ve annem aynı köydendir. Sürekli aynı yerden kız alıp verme olayı gerçekleşmiş. O bulunduğumuz kesimde, Türkmen ve Kırım-Kazakistan üzerinden büyük göç almış yerdir. Kuzeyimiz de kalan yerlerde ki baya baya kuzey kesimde ise Gürcüler yaşar yalnızca. Giresun hattı boyunca Türkmen oluyoruz. Aslen Ordu'luyum ben.
millet olarak diyorum günümüz dünyasından bahsediyorum Osmanlı mı kaldı
İtalya mı Almanya mı Kore mi nereyse artık
Canım osmanlımı kaldı derken? Soy diye bir kavram var hatırlatırım. Soyun oradan geliyorsa osmanlimi kaldi diyemezsin. O zaman topraklar cok genisledigi icin her milletten insan vardi ve hepsi karisti. O yuzden turkiyenin cogu melezdir. Anlıyormusun?
biz Türkiye Cumhuriyetinin nesillerindeniz
1923te Türkiye oldu ondan sonraki nesiller türktür
gerisi nereli olduğu pek önemli değildir
Üstte de belirttim. Türkiye'de yaklaşik 15-17 milyon saf kan Türk vardir. Gerisi melez ya da başka irka mensuptur. Ben saf kan irka mensup oluyorum. Ayrica Türkler çekik gözlü olur anlayişindan kurtulmak gerek. Çünkü Bati Asya ve Orta Asya Türkleri vardir. Biz Oğuz boyundan oluyoruz. Badem gözlü oluruz :) İlerimiz de kalan kesimler ise çekik gözlü olur. Bunda biraz Moğollarla kaynaşma özelliği de etki edebiliyor. Çünkü baskin gendir.
zaten ben millet olarak soruyorum herkes melez ona bakarsan
@Anarchie Türkiye cumhuriyeti vatandaşıydı sonuçta
Herkes melez falan değil. Hic bir ülkede bu kadar yok. Üç kıtanın birlesiminde ve bu kadar büyüyebilen bir ülke yok. Yani ülkenin geneli melez canım. Türk kürt boşnak laz her turlusu var. Neyini anlamıyorsun?
vatandaşlık millet olarak soruyorum.
50 senedir konyada yaşayan laz biri sonuçta Türkiye vatandaşıdır
Türkiyeye alışıktır ama bu adam gidip Japon biriyle evlense çocuğu olduğunda çocuğa acayip gelir sonuçta çocuk başka millette büyüyor
@Anarchie yuh atatürke safkan türk dedin ya
Sen simdi mesela alman vatandasi olsan türklüğün mu degisiyor hayirdir. Buda oyle birsey adi degisince soyun degismiyor
https://resim.bilgicik.com/24-oguz-boyu.gif
Bir de Türkiye'de herkes melez değil :D
Tip farkliliklarinin olmasinin nedeni, yaşadiği yerlere göre boylarin biyolojik etkilere uğramasidir. Mesela soğuk kesimde yaşayan Türkler daha beyaz tene sahip olur. Kumral ise bile zamanla beyaz tene dönüşür. Türkiye'de yaşayan Oğuz boylari vardir. Bu sebepten hepsinin tipi farklidir. Esmer tenli Türk yoktur. Türkler ya kumral olur ya da beyaz tenli olur. Fiziksel özellik bakimindan ela gözlü ya da kismen renkli gözlü olurlar. Boylari ya orta ya da ortadan uzundur. Davranişsal olarak çok sakin ve misafir perverlerdir. Ancak damarina basildiğin da ortaliği yakip yikan cinstendir. Hiç eğitim görmemiş bir Türk bile kültürel bakimdan çok zeki davranir. Buna Ege yörükleri örnek gösterilebilir. Bir gün misafir olursaniz bunlari kendi gözünüzle görebilirsiniz :) Geniş omuzlu ve vücutlari bacak kismina kadar incelir. Üst geniş alt dardir yani :)
ama ben 3 yaşında mesela Almanyada büyüsem Türkiyeye hiç gelmesem Türkçeyi falan unuturdum ana dilim almanca olurdu hayatımda hiç Türkiye yüzü görmemişim soy mu kaldı şimdi
Tolgay Arslan Olcay Şahanın konuşmalarına bak görürsün
@Anarchie ya zaten herkes türk mü dedik. Cogu diyoruz. Geneli. Ok ✋
işte bunu soruyorum
annesi babası başka milletten olunca çocuk o millete göre ayak uyduruyor
almanyada büyüyünce türklüğümüz kayboluyor ya da tam tersi
Soy mu kaldi diyorsun da :) Biyoloji diye bir şey var bütün her şeyi koyar ortaya :)
Genetik geçişler insanlarda hem maneviyat açisindan hemde fiziksel bakimdan etki eder. Yahudiler mesela bu konuda çok titizdir. Yahudilikte soy anneden geçer. Yahudilik bir irktir bu arada :) İnançtan fazlasi yani :)
Emin ol bu işlerin kitabini fazlaca okudum. İlgilendiğim alanlar arasinda Tarih ve bilim süre gelmektedir. Çin yazitlarini bile incelemiştim. Eski Türkler hakkinda bir çok anlatimlari vardir. Yaşayiş ve görünümleri açisindan :)
Of soy kavramını anlayamamissan ben burda zaten sana anlatamam. Genetiğin değişiyorsa oke ✋
binlerce etnik grup var ona bakarsan
Evet var ne olmuş baktım
soy kavramının hiçbir özelliği kalmıyor işte
sen 3 yaşından beri kıbrısta büyüsen Kıbrıslı gibi olursun konuşman özellikle
o yüzden burada soy ağacının soy kavramının hiçbir özelliği kalmıyor
ama şuanda kaç senelik türk olduğun için böyle bir durum yaşamıyorsun annen japon falan değilse
He o zaman cinliyi getir burda buyut türk kültürüyle falan sonra büyüyünce ben türküm desin. Hay güldüm ya
O sizin dediğiniz şey kültürel geçiş oluyor :)
Mesela saf kan bir Alman diyelim. Bu saf kan alman atalardan gelen manevi özelliği ve fiziksel özelliği taşiyor.
Çok sakin ve düşünceli hareket eden bir yapisi var. Çok hirçin ve adaletli davranan yapisi var :)
Bu özelliğini kaybetmez. Sadece kültürel açidan farkliliklar kazanir.
olur tabi ne sanıyorsun çini unutur gider senden daha iyi konuşur Türkçeyi
senelerdir yaşıyorsa artık türk olmuştur zaten
@Anarchie zaten melez kime denir onu tartışmıyorum
yarım saattir millet olarak melezlikten bahsediyorum
annesi Japon babası Nijeryalı olunca çocuğu psikolojik durumunu falan soruyorum
Ya of tamam hadi iyi geceler ✋
gece bitti sabah olacak sana iyi geceler asıl nasıl bir kezbandır
@Anarchie bak büyük harflerle yazayım anlarsın belki
MİLLET OLARAK MELEZLİKTEN BAHSEDİYORUM
@Anarchie melez olan çocuğun genetiğini büyüme sürecindeki psikolojisini falan soruyorum
@Anarchie tamam işte annen zenci olsaydı nasıl hissederdin. veya afrikada büyüsen nasıl hissederdir siyahlar içinde
Bunu mesaj yoluyla konuşabiliriz istersen tabi eğer sakincasi olmaz ise.
Bu bahsettiğinde şu oluyor. Çok dengesiz bir karakter çikar ortaya. Yani gerçekten derin psikolojiye girdiğimiz de :) Bugün baktiğimda melez insanlar aşiri ferdiyetçi oluyor. Aslinda dünya üzerinde ferdiyetçilik hiçte göründüğü kadar normal birşey değildir.
Baba taraf Horasan (Türkmen) , anne taraf Kırım ya da Kazak tam olarak bilmiyorum :D
Türk olmak bana yetiyor.
Babam arnavut yunan türk melezi.. annem boşnak , bulgar daglisi ve türk melezi.. Ben bir hayli melezim sanırım.
Cevap
13Cevap
Melez değilim olan arkadaşlara saygı duyarım ama :)
Beni melez olarak değil de melek olarak görürler böylesi daha iyi :D
Yok ben Türklüğümle gurur duyuyorum safkan Türk olarak süperim bence :dd
Melez diyince aklıma nathalıe emmanuel geliyor bitiyorum
ben ve sevdiğim de meleziz
nasıl bir duygu :)
latin Amerika mı uzak doğu mu
Annem türk babam boşnak :) melezim :)
Ne farkeder ki insanız işte
değilim istemezdimde anadan babadan Türk'üm
Yok, Türk oğlu Türk olarak mutluyum.
ne mutlu türküm diyene
Melezim diyebiliriz bir bakıma
İstemem
istemezdim! Çünkü tam bir ırka mensup olmuyor.
Annem turk babam ABDli ben siyahiyim ama turkum :)
İstemem
İstemem
İsterim.
Melez sayılırım
Olduk bir kere
İstemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar