40 gün boyunca ne ekmek ne başka bir şey.
Sadece su.
Sizce yapabilir miyim?
Ölürsem intihar sayılır mı bu?
Sadece su.
Sizce yapabilir miyim?
Ölürsem intihar sayılır mı bu?
önce yorgunluk, direnç düşüklüğü, ardından kas kaybı, biraz daha sonrasında ise önemli proteinlerin yıkımının ciddi boyutlara ulaşması. 40 gün seni öldürmeye yeterde artar bence :) istersen 15 gün uygula, sonra o kilolar geri gelecek çünkü diyeti destekleyen ve diyet sonrası kilo alımını engelleyen şey düzenli sporu hayata sokmaktır. aşırı işler yapmayıp normal bir diyet ve spor programıyla sağlıklı biçimde zayıflamak varken niye kendini heba edesin
Tesekkurler..
Onun belli kurallari var aidin salih in calismasi ni incele
Sadece haşlanmış sebze. Zeytinyağı ağırlıklı beslenip.5 hafta boyunca 2 ser gün oruç tutulmalı
Katı meyveleriin suyu cikarilip icilmeli ingiliz tuzuyla veya lavmanlabağırsak temizliği yapilmali
İntihar sayılır tabi sen kendini aç bırakarak öldürmüş oluyorsun :D kimse seni öldürmüyor kendini öldürüyorsun.
Ayrıca su orucu ne ilk defa duydum?
sadece su orucu tutabilirsin ama hareket etmeyeceksin ve inşallah ölürsün bu kafa yapılarındaki insanları sevmiyorum
Cok yazik..
sana da çok yazık
35 yasina gelmissin senden kucuk biri sirf bir seyi denemek istedi diye ölsün diye dilekte bulunabiliyorsun. İnsanlığını bir gözden geçir derim.
senin ve senin gibilerin bu daçma sapan düşncelerle vakit geçirmelerine tav oluyorum ve boşuna nefes alıyorsunuz bence
Cevap
25Cevap
Su orucuna başladığında kiloya bağlı olarak değişen su içme miktarına uymazsan, evet ölürsün. Yeteri kadar su içersen. Ek besin kaynağı almadığında iki ya da üç gün sonra acikmamaya ve enerji elde etmek için depoladiklarini yakmaya başlayacaksın. Bu da kilo vermen demek oluyor. Su diyetinin asıl amacı kilo vermek değil, metabolizmayı düzenleyerek daha sağlıklı ve daha dirençlı hale gelebilmek aslında. Surekli su içerek vücudunu toksinlerden arındırmis oluyorsun. Ancak 40 gün yalnızca yüksek dirençli ve tamamen sağlıklı insanlar için olağan. ÖNERİLEN 21 GÜNDÜR.
Oruç, aşk ilişkileri ve sadece su..
Ramazan orucu tut, pazartesi perşembe orucu tut, su orucu ne ola ki anlamadım ben :/
birkaç güne halüsinasyon görmeye başlarsın zaten tüm organların çökmeye başlar Ölsen yine iyi
bari meyve sulu, yoğurt sulu, ne bişeyim çay sulu gibi olsun. o zaman hem ölmeyebilirsin de:)
Kilo vermek için yapiyorsun sanirim 2 gün bile dayanamazsin :), aclik bu başka şeye benzemez tatlim
Onun belirli bir süresi var 40 gün değil. Eğer 40 gün tutup ölürsen evet intihar sayılır.
kilo vermek için yapcaksan yapma hiç bir türlü yapma
Kendine zarar verecek duruma getirir ve orucunu bozmazsan intihar olur
Oruç hiçbişey yememek bence senin amacın oruç tutmak değil başka bişey ama anlamadım
Onasıl saçma bir şey ya oruç olduğunu nerden cıkardın
Ne saçması ya peygamber efendimiz de yapıyormuş gerçek adı şifa orucu bunun
buna su orucu değil ölüm orucu deniyor
ama orda kilit nokta ingiliz tuzu kullanman...
onu atlama
Kalp krizi, beyin kanaması artık allah ne verdiyse
Tabiki olursun sadece suyla napcan
40 gün ne demk 😮 evet intihar sayılır
Daha kolay biseyler bul
he biz salağız yemek de yiyoz suyun yanında :D
olursun tabı sacma bırsey
bilimsel olarak yapabilirsin
oruç tutmak nasıl tutulur ne ölmesi
soruyu oku.
haci :D bunu yapamazsın zaten bu oruç değil demek istiyorum sana orucun usulu var
sadece suyla kesin ölürsün tabii ki intihar
Tabi ki intihar sayılır.
hangi dinde böyle bir oruç türü var
Dinle bir alakasi var mi bilemiyorum..
O ne kadar suruyor? Resmen vegan gibi..
Hayir olamam.
Sen mardin de mi yasarsin?
mardinin ne kadari suryanidir?
Kürt ve arap gelenekler birbirine benzer mi? ve ordaki araplar diğer araplardan farklı mı?
mesela taziye düğün ve benzeri olaylarda uygulamada farklılıklar vardır elbette ama ana arterler aynıdır mardinli araplar genel itibarı ile diğer araplardan farklıdırlar. mesela mardin arapları aşırı derecede matrak ve şakacı bir yapıya sahip ama suriye ya da ırak arapları daha bir kaba sapa kalıyor. genelde mardindeki araplar filistin arapçasına yakın bir dil kullanırlar diğer araplarla aksam farklılıkları var
Sen arapca biliyor musun?
Kuran'i kerimi ana dili arapca bile olanlar tam olarak anlamakta zorlaniyor. Yani iyice derine inmek anlamaya calismak icin cok caba sarfetmeleri gerekiyormus onlarin da. Bu konuda ne dusunuyorsun?
doğrudur mesela kuranda kıyas var yani örneklendirme bide çok nadir olmakla birlikte ibranice ve aramice kelimelerde bulunur. ayrıca deyimlerde mevcut. ayrıca kuran evrensellik mahiyeti taşıdığından dolayı bu tür kelimeler kulanılmıştır bide kuranın dili arapçadır fakat manası ALLAH çadır bu yine tekrarlıyorum evrensel olduğundan dolayıdır yani muhatabının her asırda ve dönemde ihtiyacına cevap verecek mahiyyete olması gerektiğidir
Arapça bilmiyorum meal okuyorum. Anlayışta yanlışlık olmaması için ne önerirsin?
Eğer meal istiyorsan türkiyede 3 kişi var arapça dilbilimcilerinin meallerini tavsiye edebilirim ama yinede orijinal dilinden anladığın zaman aldığın o hazzı ve duyguları hiç bir şeyde bulamassın o yüzden eğer gerçekten bu alanda araştırma yapmak istiyorsan arapça öğrenmek şart.
Bu harika bir sey.. Ama ogrenebilecegimi sanmam :/
Cubbeli Ahmet Hocanin yorumuna bak o kisi hakkinda..
Yıllarca o tarikattan ve bu tarikata takıldım güneydoğuda içine girmediğim islami örgütler kalmadı hepsinin ne olduğunu ancak içine girince anlıyor insan cübbeliyle bizzat görüşmüşlüğümde var fakat kendisi tam anlamıyla din simsarı istismarcısı ve tüccarı ayrıca afyoncu dini afyon niyetine kullanıyor ve mustafa islamoğlu bu din afyoncularının ve tüccarlarının işlerini bozduğu için haliyle bu simsarlar ona saldıracaktır aynı peygambere saldırdıkları gibi. mustafa islamoğlu kişileri eleştirmiyor düşünce bozukluğunu eleştiren bir yapıya sahip
Kime guvenecegini sasiriyor insan..
Her sey cok karisik ama yine de dogru yolu bulmaya cabalamak gerek..
Evet kesinlikle haklısın din o kadar yalın saf ve berrak ki ALLAH biz herşeyi ap açık bir kitapta yazmışız diyor ve başka bir ayette biz bu kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmamışız diyor. ve kitaba baktığımızda haram olan şeylerin iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olduğunu ve helallerin neredeyse hayatımızı kuşatır derecede olduğunu görebiliriz.
Yok estagfurullah, aksine mutevazi bile sayilirsin.. Haklisin sukredecek cok sey var ama hayat hic kolay degil ve ben kafamda bunun savasini cok verdim, uzun zamandir bu dunyaya neden geldigimizi dusunuyorum. cok yanlis yerlerden baslamisim iz surmeye bunu fark ettim.. Ama seytan insanin icine olmaz dusunceler sokuyor ve vazgecmiyor..
ALLAH bu dünyya gelme amacımızı kuranda belirtmiştir ve fıtratımıza yani yaratılışımıza zaafı ve iradeyi yerleştirmiştir zaafın ve iradenin savaşı biz ölene dek devam edecektir çünkü böyle murad etmiş RABBİMİZ ve kuran zaafı ve iradeyi nasıl yöneteceğimizin haritasıdır aslında. kuran bu hayatı kullanma kılavuzudur ve öteki hayatta hiçbir fonksiyonu olmayacaktır. düşünsene ölen bir insana kuran okunuyor yani ölen şahısa içki içme zulüm yapma zina etme haksızlık yapma kumar oynama yetimin hakkını yeme yoksulu doyur düşenin elinden tut diyede ona okuyoruz çok gülünç duruma düşüyoruz aslında ve bunun bile farkında değiliz
Oteki hayatta fonksiyonu yok cunku bu dunya icin yazilmis. Olen kisinin de bu dunyayla bagi kopmus oluyor. Ardindan Kuran okumaksa insanlara bir ibret bence. Olum seni yakalamadan bunlari bunlari yapma demis olur kendine insan. Bu bir vesile oldugundan sevabi da ölünün ruhuna gider diye dusunuyordum. Yani mantik bu olmali?
Haklısın.. Zaten bu zamanda ne dogru yapiliyor ki? Tesetturu ele alirsak mesela, sorsan kapaliyim der ama cogu aciklardan daha cezbedici kapalilar var. sorsan onlar da dinin geregini yerine getiriyor ama bana gore buyuk samimiyetsizlik.
Cok hatalarimiz var Allah affetsin..
amin. tam burda üstad bildiğim ve kendisinden çok faydalandığım ali şeriatinin duası geliyor aklıma seninle paylaşayım dedim.
Ey kadir olan Allah'ım...
Alimlerimize mes'uliyet,
Halkımıza ilim,
Dindarlarımıza din,
Mü'minlerimize aydınlık,
Aydınlarımıza iman,
Tutucularımıza kavrayış,
Kavramışlarımıza tutuculuk,
Kadınlarımıza bilinç,
Erkeklerimize şeref,
Yaşlılarımıza bilgi,
Gençlerimize, asalet,
Öğretmenlerimize inanç,
Öğrencilerimize inanç,
Uyuyanlarımıza, uyanıklık,
Uyanıklarımıza, irade,
Muhafazakarlarımıza, hareket,
Suskunlarımıza, feryat,
Yazarlarımıza, güvenirlilik,
Sanatçılarımıza, dert,
Şairlerimize, şuur,
Araştırmacılarımıza, hedef,
Tebliğlerimize, gerçek,
Kıskançlarımıza, şifa,
Bencillerimize, insaf,
Sevenlerimize, edeb,
Mezheplerimize, vahdet,
Halkımıza kendini bilme,
Tüm milletimize, samimiyet, himmet, özveri,
kurtuluşa yaraşırlık ve izzeti bağışla...
Tesekkurler.
Sanatçılarımıza, dert,
neden?
hani bir şarkı sözünde derya şair; ben derdime derman arar iken derdim bana derman imiş, ne güzelde söylemiş muhetemelendirki yaşadığı yıllarda sanatçılar genel itibari umursamaz halkın derdi ilen dertlenmeyen ve sadece kendi sanatlarıyla uğraştıkları için bunu söylemiş olabilir ama genel manada peygamberin muhteşem bir sözü var ve derki ; eğer siz ALLAH ın dinini kendinize dert edinirseniz ALLAH ta sizin şahsi dertlerinizi sizen satın alır. yine ALLAH bize dertlenmeği öğütlüyor ve diyorki infak edin kazandığınızdan yetimi yoksulu doyurun sizden birşey istendiğinde ve buna gücünüz yetiyorsa mutlaka verin veremiyorsanız hiç olmassa azarlamayın rezil etmeyin ama biz ne diyoruz ALLAH versin diyoruz ALLAH bize siz verin diyor . oysaki ALLAH almak için istemez daha çok vermek için ister.
sanat haram mi?
Resim cizmek gunah degil mi?
mesela ben Loreena McKennitt ı çok seviyorum tanıyormusun bilmem sesi müthiş ve ben onu her dinleyişimde kendimi farklı yerlerde hissederim ben haramdır diye o sesten mahrummu kalayım ALLAH bunumu haram kılmış ya da bu kadın sesiyle para kazanıyor diye günahamı girmiş oluyor bumu yani ALLAH ın maksadı?
Bilemiyorum bilmedigim icin soruyorum. Ben resim cizmek istiyorum ama canli resmi cizmek gunah dediler. Hesap sorulacakmis ve "cizdigine can verene kadar azap edilir" deniyor..
İslam dininde peygamber efendimiz de yapmış normal adı şifa orucu
Orucun ne oldugunu biliyonmu sen
Evet.
Bunu yapanlar var.. Nerden cikmis bilemem insanlar cok sey deniyor..
Bunun dinle bir alakasi yok.. Benim dinimde bunu yapin demiyor..
su orucu ne ki ben ilk defa duyuyorum
34 yaşındasın duymadın mı gerçekten..
bırak yaşı da cidden duymadım ben sana duymadığın kır şey sayarım ilgi alanım değil
Haklisin. Bunun yasla ilgisi yok..
İntihar olmaz, tut orucu.
21. yüzyılın 2. çeyreğindeyiz...
Evet?
normalin dışına çıkma
çokmu kilolusun dukan diyeti uygula bence
Ölüm tehlikesi var mi onda?
Cok iyiymis..
Tesekkurler..
kardeş kafan iyiymiş. Nerden aldın.
Dogustan..
Dikkat et ölme
kafan mı güzel bacım saçma sapan konuşma
Yeni icat falan mi
En fazla bir gün :)
sonuç intihar
He ölcen
şimdiden el fatihaa
Kiz nasıl dayanican
Derdin ne mk
Temizlik..
O neymiş ya İslamda boyle 1 oruç yok
o ne orucuymuş yaa?
tutt
Tek Tut diyen sensin. Bu sana bir sey ifade ediyor mu?
Amac ne kizim
sayılır
Ne ki bu
o ne len delü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar