sizce hangisi?çevrenizden gördüğünüz kadarıyla veya siz yaşamış olabilirsiniz...hangisini tercih edersiniz,nedeni nedir?
Cevabın nedir?
Görücü usulünün aşka dönüşmüş hali :D Eski usul ''kızınıza talibiz'' görücü usulü değil tabi. İkinizi de çok iyi tanıyan, değer yargılarınızı, ahlak anlayışınızı , evlilikten beklentilerinizi bilen, sosyo-kültürel yapınızın uygun olduğunu düşünen bir yakınınız tarafından tanıştırılmaktan bahsediyorum. İşte bu kişiyle ilişkiniz aşka dönüşürse muhteşem olur :) Malum aşık olunca insanın gözü hiç bir şey görmüyor, o kişinin yanlış bir seçim olduğunu fark edemeyebilir. Ama göz göre göre aşka atılmak çok tatlı bir şey olsa gerek :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
tabiki aşk evliliği. hangi devirde yaşıyoruzda görücü usulü evlenecegiz? görücü usulü evlilik tamamen cahillikten,terbiyesizlikten ve medeniyetsizlikten kaynaklanan saçma sapan bir durum. İnsan tanımadığı hırlımı hırsız mı bilmediği birisiyle neden evlenmek zorunda olmalı? belkide bir ömür boyunca sevemeyeceği bir insanla neden bir ömrü paylaşmalıdır. tamamen mantıksız bir durum.
12 Yorumla- +1 yıl
siz görücü usülü evliliğin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz heralde?görücü usülünde iki tarafında tanıdığı aracılar olur...ailesini,yaşantısını bilir...aşık olup da ailesini,soyunu sopunu tanımama ihtimali daha yüksek...aşık oluyorsunuz ailelere konu açılıyor,bir de bakıyorsunuz ailelerin birbiriyle alakası yok ve çoğu aşk böyle bitiyo...ben görücü üsülü evlilik taraftarı değilim ama gerçekler böle
- +1 yıl
Bana da saçma geliyor. Mahalle kadınlarının evde kalan kadın ve erkekleri evermek maksadıyla uydurdukları bir kurum görücü usulü. Helallikten bahsediliyor. Madem öyle de tanımadığın bir kişiyle yatağa girebilmek nasıl helallik oluyor ? Drumberg'e katılıyorum.
+1 yılbence mantık.neden dersen hayta kımse ölunceye kadar aşık olmuyor .yanı öyle olsa herkes ilk aşkalarınla hala bırlıkte olurdu .aşk denen şey kalıcı degıldır .ozaman ılerıde elımızde kalacak daha somut seyler olmalı.ben bayan olsam öncelıkle karakterıne bakarım egıtımıne madııyatta olmassa olmaz insan ıstedıkten sonra herkesıte sevebılcegın ozellıkler bulabılırsın .sadece aşk evlılıgı yaparsan aşıkn bıttıgı yerde senı ona bağlayacak başka etkenler kalmaz
00 Yorumla
+1 yılher ikisindede mutlu olan ve mutsuz olanlar var bu yüzden biraz sans ve kismet isi bunlar ya.
01 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle katılıyorum...nasip
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
20Cevap
görücü usulü evlilik ıyıdır , adamla cıkıyosun aylar gecıyo sartlarını dusuncelerını ogrenemıyosun bı bakmıssın sana uygun olmayan bırıne asık olmussun falan fılan . ya da uygun degılmıs boşa gezmışsın adın cıkmış, adam evlenmek bıle dusunmuyo mesela . ama gorucu usulunde adam gelıyo evım var maasım var ailemı evıme karıstırmam senıde begendım , sıyası dusuncem budur cart curt herseyı soyluyo sana soru soruyo ıkınızde uygunsanız yuzugu takıyosunuz bu cok ıyı kullanılma kandırılma ıhtımalın daha az
29 Yorumla- +1 yıl
Sen görücü usulü evlendin mi? Evlendiysen ya da görücü usulü evlenceksen görücü usulü savun. Nekadar sacma bir yorum yaptın. Görücü usulü sözlenirsen ya da nişananlanırsan sora bozarsan oğlanın huyu kötü diye ya da anlaşamadınız ozaman Adın cıkar. Cünkü kimse nişan bozan kızı genelde görücü usulü istemez. Bunuda unutma bazen görücü usulü kizi isterken cok iyi davrananlar var sora kötüde cıkabilir aile ve oğlan. Eskiden genelde herkes görücü usulü evleniyordu artık öyle bişey olmadığı için bir Kızın sevdiği var diye adı cıkmaz kimse ailesindende gizlemiyor. Ben hic bir Kizin sevdiği ya da sevgilisi olan bir Kiz ailesinden gizledini görmedim. Bazen sevdiği olan kizi bille görücü usulü istemeye bille gidenler var. Anneside dedi benim kizimin sevdiği var. Artık normaldir kimsenin adı cıkmaz sacmalama. Senin kizin olursa bir gün illa sevgilisi olcak büyük konuşma. ya da senin sevgilin olduda adın mı cıkdı öyle bir yorum yapiyon?
- +1 yıl
Ilk defa böyle sacma bir yorum gördüm bir kiz sevdiğinle gezerse adı cıkar. Herkes sevdiğinle geziyor senin bir gün kizin olursa oda sevdiğinle gezcek ama sen kızına böyle sacma bişey söylersen kizin senden gizler ve tam kızın evlenmeye karar verince sana söyler! Kürtler bille Kizlarını artık sevdiğine veriyor eğer sevdiği varsa kimse annesinden bille gizlemiyor. Hele Türkler ailece kizin sevdiğinle tanışiyor görüşüyor. Bazı aileler tatile bille gönderiyorlar. Sen nasıl bir Ailede büyüdün merak ediyom heralde cok cahil geri kalmış. Eğer kürtler bille kendilerini geliştiriyorsalar bir düşün. Bir kiz sevdiğinle ayrıldı diye adı cıkmaz anlaşamadılar ayrıldılar evli olan bille boşaniyorlar. Bir nişan söz bozmak mı iyi yoksa sevdiğinle ayrılınca mı? nişan evliliğe karar verdim demektir. Diyelim sevgilinle parkta öpüşüyorsan birileri görürse tabı Adın cıkar cünkü ayıptır. Ama sırf sevdiğin var onunla vakit geciriyon diye asla adın cıkmaz terbiyesiz bişey yapmadıkca.
- +1 yıl
Olabilir belki yanlış Insana aşık oldun seni kullandı kandırdı. Hayatta herşey olabilir. Şimdi sen yanlış Insanla sevgili oldun diye ve ayrıldın diye niye adın cıksın bunu anlamış değlim? Bir Insan kötü bişey yapmadıkca Adı cıkmaz. Herkes ilk aşkınla ya da ilk sevgilisinle evlenler nadir tabi var ama olmiyanlarda var. Sen zina yapmadıysan milletin icinde sevgilinle öpüşmediysen Adın cıkmaz. Biri dese mesela senin sevgilin var seni gördüler bu kötü bişey mi adın cıksın? Bazı Kizlar sürekli yeni sevgili değiştiriyor bazı erkeklerde yapiyor ozaman millet belki söyler ah bu kiz napiyor diye ama ama sevgilsi var ya da sevdiği var bu normaldir herkesin var ve ailelerin haberide var ilk defa duydum böyle sacma bir yorum. Eskiden ayıptı bir kiz oglanla konuşunca ya da gezince ama artık öyle bişey kalmadı coğu ailelerde görücü usulü kizlarini vermiyor sevdiğinle evlenmelerini istiyorlar.
- +1 yıl
Bizim Anne babamizin zamanlarında bille sevdiğinle evlenenler vardı ozaman coğu Insan görücü usulü evleniyordu. Youtubeda istemede söz videosunda kapali kizi istemye gidince babasının bille haberi var kizi oglanla görüstü anlaşdılar diye sadece anneler değil babalarin bille haberi oluyor. Bide oglan kizi istemeye gelmeden önce büyük bir evlilik teklifi yaptı bir Avm de arkadaslarla kizin ailesi herkes katıldı. Avrupada oldu ama türk aile. Türkiyedede cogu evlilik teklifler yapiliyor. Bir kapali kiz vardi zencir oglana asik oldu haberlere felan girdi evlendiler. Senin tanışdığın Insan iyi cıkmadı diye ayrıldın diye önceden görüşdün diye kimse sana kötü bisey söylemezki niye böyle düşünüyorsun? Sen oglanla zina felan yapmadiysan niye Insanlar hakkinda dedi kodu yapsın adın cıksın? Herkes sevgilisinle görüsüyor kimse bisey demiyor o yüzden o lafin tuafima geldi yani aileler bille karşı cıkmiyor. Sevgilisinle evlenler var evlenmeyende bu normal. Bir kiz kötü bişey yaparsa ozaman adı cikar
- +1 yıl
Görücü usulü tanışsan bille ayrılma ihtimalin var. Sen nişanlıykende geziyorsun bunu unutma ha sevgilinle gezdin ha nişanlınla. Gezmek gezmektir ayrılmakta ayrılmaktır.. Nişan bozmak türklerde ayıp sen sevgilinle nişanlanmadan ayrıldıysan neden ayıp olsun. Boşuna Nisan masraf yapilirsa felan filan iki taraf icinde güzel bisey değil. Neden coğu Kizlar ailesine söylüyor sevdiği var? Aileden birileride tanışması icin. Ee herkesden gizli tutarsan tabi oglan seni kandırırda kullanırda. Seni sahipsiz görcek. Tanışdıktan sonra ailene söylemekte fayda var ya da ilk tanışınca bille söylemekde fayda var. Allah korusun başına bişey gelirse ne yapcan? Ama bir Kiz sevdiğinle gezdi diye adı cıkmaz ilk defa böyle sacma bişey duydum heleki bu zamanda herkesin sevgilisi olan zamanda. Görücü usulü tanışan evlenmiyenlerde var eğer şansın yoksa ne görücü usulüde şansın olur nede aşık olursan sevgilin olursa. Ama şansı olan iki taraftada şansı oluyor. Adın cıkar diye bişey yok. Sevdiği vardı dicekler
- +1 yıl
Tamamda bunu niye gizlemek istiyorsunki. Sevmek aşık olmak kötü bişey değilki. Zaten kimse bu kizin sevdiği ya da sevgilisi oldu diye kötü düşünmez. Kötü Insanların sadece adı cıkar kötü bişey yapınca yani herkes o kişinin hakkında kötü düşünür ama sen aşık oldun ayrıldın bu kimi ilgileniyor? Sen ailen sana bille karışma hakkı yok. Seven sen evlenmek istiyen sen. Sen evlenceğin Insanı seccen. Belki görücü usulü gelenleri beğenmezsin ya da hic gelen olmaz ozaman ömür boyu bekar mı kalcan. Eskiden herkes öyle evleniyordu ama şimde öyle bir durum kalmadı. Insan kendi Eşini kendi bulmalı kendi ayakların üstünde durmalı. Doğru Insanı secmeyi öğrencen ozaman. Bir Insan seni gercekten istiyorsa ciddise kendini belli eder! Evli misin bilmiyom.
- +1 yıl
bide yaşa yaşa fark var. Sen ergenlikte yani lise ortaokulda aşık olmak başka bişey ozaman o yaşdaki gencler zaten evlenmezler cünkü daha okullu bille bitirmediler. Onlar sadece sevgilinle gezerler vakit gecirirler. Ama diyelim olgunsan yaşın geldi okullu bitirdin calişiyon ya da calişmiyon. Evlenmeyi düşünüyon birinle tanışmak istiyon. Eğer tanışdığın Adam seninle ciddi olarak tanışiyorsa fazla uzatmaz cünkü seninle evlenmeyi düşünüyor zaman kaybını istemez. Bunu seninle nasil konusuyor sana nasıl davraniyor belli eder. Ilk buluşmada bille anlarsın eğer Insan bilgilerin varsa. Yeni ortama girince Insana bille bazı Insanlar itici geliyor Insan anlar. Görücü usulüde evlenmek icin geliyor ama Kafaniz bir mi anlaşabilir misiniz buda önemli anlaşamazsaniz evlendikten sonra boşanırsın bide beğenmek elektrik almakta önemli. Isınmadığın birinle nasıl evlencen sora nasıl sevebilcen? Eşini sevmiyen kadın mı olmak istiyon?
- +1 yıl
Doğru Insanla herşey güzeldir ama doğru Insani secmeyi bilirsen bunda görücü usulü yardımcı olmaz bu seninle alakalı bişey. Sen ozaman böyle düsüncen neden yanlis Insani seciyom niye doğru Insani secemiyom? Ozaman sen birinle tanışmadan önce kendini değiştircen ne istediğini bilcen. Seninle ciddi düşünmiyen Erkeklere yaklaşmican tanışmican sen liseye giden bir kiz değilsin sevgili hayatın olsun. Bunu ilk tanışmada söyliyebilirsin ben seninle sevgili olmak icin tanismiyom ciddi anlamında evlilik icin tanışiyorum. Eğer seninle ciddi düsünüyorsa yaninda kalir kalmazsa zaten hic ciddi düşünmedi. Insanın yaşı geldiyse Insan yuva kurmak ister değil mi? Belirli yaşda Insanin sevgilisi olur bu normal ama yaşin geldi ya da geciyor ozaman Evlilik Insan düsünmeli. Bende olsam bende derim bu kizin yasi geldi niye bu oglanla evlenmiyor sadece geziyorlar ama kiz oglan kücükse daha okuyorsalar bu baska bisey. Ve Insan sevgilisi oldu diye adı cıkmaz kafanın bir yerine yerleşdir.
- +1 yıl
Belki senin annen baban izin vermedi sevdiğin ya da sevgilin olsun. Ondan öyle düşünüyorsun. Kücük anne baba cocuklarin kafalarina ne yerleştiriyorsa o kaliyor. Ama annen baban gibi anne babalar nadir. Artık herkes kizlarina izin veriyor sevdiği olsun ve kizlar ailelerinden gizlemiyor yani kürtlerin kizlarinda sevdiği oluyor. Bir kürt kizi taniyom baya sevdiği oldu anlaşamadilar ayrildilar sora görücü usulü akrabla evlendi. Sevgilisi oldu adı cıkdı öyle bisey yok. Kim ssenin kafana böyle bisey yerlestirdi anlamış değlim. Herkesin oluyir bazilari evleniyor bazilari evlenmiyor bu gayet normal ve normal karşıliyorlar annemin babamin zamaninda bille sevdiğinle evlenler vardı. Benim kizim olsa arkadasi gibi olurum kizim benden bisey gizlemesi icin aevdigi olunca bana anlatabilsin. Sende bence öyle ol ilerde kizin olursa. Iyi bir anne her konuda kizina destek olur ve her konuda kizinla konuşur. Öyle Babalar bille var. Bazi Insanlar geri kafali düsünüyor diye sende öyle düsünmen lazım değilsin
İnsan tanımadıgı kısıyle nasıl ömür gecirebılır ne ıstedgını bılmıyosun krıterlerı sana uygun mu anlasabılıyomusun bunlar zaman alıcı seyler görücü usulu ıstemem rabbime buyuk konusmuyım ama ask evliliği gibisi yok saygı ve sevgi cercevesinde karsındakı ınsan senın ruh ıkızın olucak..herkes ıcın hayırlısı rabbim her zman ıyı ınsanlarla karsılastrsın..ama AŞK EVLİLİĞİ bir başka olur :)) degerını kıymetını bilmek lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgörücü usülü evlenmek isterdim eğer bakire olsaydım. bekaretini kaybetmek bu ülkede sadece zar kaybetmek değil.öyle büyük sorumlulukları var ki. ben başkaları gibi değilim, rahat bir ortamda olmama rağmen psikolojisi hayatımı çok etkiledi zamanında sonra aldı başını gitti.
çok isterdim biri olsun, aileme uygun , ailemin rızasıyla bende bir yuva kurabiliyim. çok üzgünüm bekaretimi kaybetmem benden neler neler aldı götürdü. daha yeni farkediyorum.11 Yorumla- +1 yıl
nasip..istediğiniz kişi karşınıza bir gün çıkar elbet...bundan kendinize bir ders çıkarmışsınız ama daha fazla kendinizi üzmeyin..başka hatalar yapmamaya çalışın...önünüze bakmalısınız
Görücü usulü olup da aşka dönüşen evlilik,Allah nasip eder inşaallah.
72 Yorumla- +1 yıl
aminn inşallah
Görücü usulünce evlenilince aşık olunamıyor mu? Öyle evlenenlerin kalbi yok mu? İnsanlar neden öyle evleniyor?
Hani evlilik aşkı bitirir diyorlar ya peki evlilikle başlayan aşk?20 Yorumla
+1 yılGörücü usulü bana saçma geliyor. Görücü usulü denilen kavram, seçeneksizlikten hiç tanımadığın bir kişiye eyvallah demektir..
00 Yorumla
+1 yılAşk evliligi en güzeli. ama aşık olunacak sevmeyi bilen kız yok işte.
o yüzden görücü usulu daha güzel. görücü usuluyle tanışmak isteyen herkese acıgım10 Yorumla
+1 yılçok zor bir durum olmadıkça görücü usulünü saçma ve anlamsız bulurum. Bende zor durumda olsam bile görücü usulü ile evlenmem..
10 Yorumla
+1 yılgörücü usulü olursa bir ömür onu tanımakla geçer ama aşkla olursa her türlü
huyunu bilirsin evleneceğin zaman sana çok yardımcı olacak bu00 Yorumlabu zmanda görücü usülü pek olmuyo
he ama hiç olmadı soğuk bakmam
ama yinede benim istediğim olmalı tabiki00 Yorumlabu devirde görücü baksana cevrene ne ağlayanlar sızlayanlar var acı cekener var otur evde kim bilir hangi kısmet düşecek ayağına
00 Yorumlaikiside değil. bence kişiler bir birini tanımalı ve zamanla asık olmalı. tanıdıkca..
00 Yorumla
+1 yılbu saatten sonra görmeyeci usulü bile olur :))))))))))))))
10 YorumlaGörücü usülü olsun yeterki saygı sevgi olsun elbet aşkta olacaktır zaten (:
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher iki şekildede iş şansa bakıyo :) ama güzelssen hiç şansın yok canım :) çirkinler ortada bir romeo bırakmadı :)
02 Yorumla- +1 yıl
:))) Allah çirkin şansı versin die boşa dememişler..
Cevap sahibi+1 yılbencede :)
gördükce göresim görmedikçe ölesim gelsin şeklnde br aşk istyrm
30 Yorumla
+1 yılgörücü usulü kızı görmeye gidip aşık olmak istiyorum.leyla mecnun daki mecnun gibi leyla mı bulayım öyle
20 Yorumla
+1 yılHangisinde sarı saç, mavi göz ve beyaz ten varsa o.
00 Yorumlaask evligi genelde olmuyor
gorucu usulu oluyo
bence askla olani guzeldir hostur10 Yorumla
+1 yılıkısıde aynı gorucu uulu olur asık olursun evlenırsın dıgerınde kendın bulrsun seversın oe dııl mı
00 Yorumla
+1 yılaşk die bişey olmadıgı için olamaz görücü usulu olsun bence
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı. anlaştığım ruhumun uyuştuğu kişiyle evlilik:)
00 Yorumla
+1 yılGenelde görücü usülü aşk evliliği
01 Yorumla- +1 yıl
:)evt genelde evlilikler bu şekilde
görücü usulun aşka dönüşmüş hali olsun
10 Yorumlagörmeden nefret evliliği o.O
00 YorumlaAsk
Gorucu mantigimla uyusmuyor.10 Yorumla
+1 yılmantık evliliğini seçerim
10 Yorumla
+1 yılaşk evliliği bence
00 Yorumla