Sevgilim beni yanlış anladı nasıl düzeltebilirim?

Merhaba arkadaşlar kız arkadaşımla 2 yıllık bir ilişkimiz var. Yaşlarımız benim 19 onun ise 18. Benim ailem kız arkadaşımı tanıyo sürekli ailemin yanına eve gelip gidiyo. Onun anneside beni biliyo ve aramız gayet iyi. Fakat kız arkadaşım 2 yıl oldu artık babamdan gizlemek istemiyorum konuşup söylemek istiyorum dedi bende nasıl istersen diyerek normal karşıladım. Daha sonra kız arkadaşım konuyu babasına açtı fakat babası çok sert tepki gösterdi, istemiyorum ayrılacaksın o çocuktan gibisinden şeyler söylemiş. Kız arkadaşım babasının bunları dediğini bana anlatınca bende ister istemez üzüldüm bende ona "Babam istemiyo, onun dediğini yapmalıyım, güvenini kırmak istemem dersen anlarım seni" dedim. Ve kız arkadaşım buna çok alındı."Ayrılmak senin için bu kadar basit mi?, Hani biz istediğimiz sürece kimse engel olamazdı bize" gibisinden şeyler söyledi. Ne kadar demek istediğimin o olmadığını anlatsam da işe yaramadı ve hala çok kırgın bana sizce ne yapmalıyım ne demeliyim fikir verirseniz sevinirim.
Sevgilim beni yanlış anladı nasıl düzeltebilirim?