Yalan söyleme hastalığı?

Bir arkadaşım var, kız. Sürekli yalan söylüyor iki lafından biri yalan. Söylediği yalanlar kendi hayatı üzerine genelde. Mesela bir ilişki yaşar ama aslında öyle bir ilişki yoktur :) kafasında sürekli olaylar üretir, biri onu takip etmiştir, biri ona aşıktır, biri tecavüze uğramıştır ve o görmüştür. Bikere kavga ettim onunla bu yüzden (telefonundan kendi kendine mesaj atıp, sevgilisinin attığını söylüyordu bende yakaladım) sonra babası hasta olunca barıştım yine. Yüzüne vurduğumda inkar ediyor çünkü söylediği yalanlara kendide inanıyor? gerçekten inanıyor. Napmam lazım bilmiyorum artık gerçekten çok bunaldım. Konuşsam inkar ediyor. Psikolojik bir sorun olabilirmi diye düşünüyorum..
Güncellemeler
+1 yıl
ufaklığında ailesine tecavüze uğradığını ve adamın ona bir sürü hap içirdiğini söylemiş, hayali bir olaymış ve bu yüzden ailesi psikologa götürmüş.. Tedavi görmüş.. Kendisi hayali olmadığını söylüyor tabiki ben etraftan duydum. Çok yakın bir komşusu bunu kendi kafasında yarattığını söyledi.. Kan testindede hap çıkmamış..
Yalan söyleme hastalığı?