arkadaşlar aileme laf edicek olan lütfen yorum yapmasın. sizden gerçekten yardım istiyorum. annem (bana göre) dindar bir kadın kendi içinde evinde dinini yaşayan biri. babam ve abim ateist. aile içi bağlarımız kuvvetli inanç özgürlüğü sevgi saygı mükemmel fakat bu bakımdan benim içimde çocukluktan beri kaos devam eder durur. arada bir yerlerde kendimi bulamamışımdır hep. son iki yıldır yaptığım onca araştırma ve okuduğum kitaplar beni dine daha çok itti. arada abimle sohbet ederiz bu konuda ve dinin ve tanrının insanların korkularından oluşan gelecekte mitoloji olacak şeyler olduğunu anlatır bu konuda gerçekten donanımlı ikna kabiliyeti kuvvetli biri. ben ise daha bir kaç yıldır edindiğim bilgiler ışığında kimliğimi bulmaya çalışıyorum. ben inanacaksam eğer gerçekten yaratanı sevdiğim için ama gerçekten kalpten bağlılık için inanmak istiyorum öyle cehenneme gitme korkusundan ya da cennetin nurileri için değil. umarım anlatabilmişimdir. amacım iyi insan olarak ölebilmek. kitap önerileri olanlar varsa sevinirim bu konu hakkındaki düşüncelerinizi alabilirim. şimdiden teşekkürler
Cevabın nedir?
youtubedan caner taslaman ın videolarını izleyebilirsin.tanrı inancı insanların mutluluğu için var.tabi insanları mutlu eden başka şeyler de var çoğunlukla para ile elde eilen bir şey. ben 2 tane kanseri atlattım en ağırlarından ilik nakli oldum ve bir tümor bacağımda idi, ameliyat sonrası sorunlar oldu hala iyileşmedim 2008 Nisan dan beri sağ ayağıma basamıyorum o günden beri hayatım 4 duvar arası ve değnekle ihtiyaçlarımı gideriyorum ama hiç anti-depresan falan kullanmadım işte sağlam inanç bu zamanda ortaya çıkıyor ne ben ne de ailem bu süreci en sağlam şekilde atlattık. doktorlarım bile benim dirayetimi takdir ettiler.
internette çok şey okudum sözlüklerde dine sallayanların profillerine baktığımda bir çoğu yanlızlık,mutsuzluk ve bazı antidepresanların başlıklarına da yazmışlar.materyalist olduklarından huzuru hep maddi şeylerde ve rahat yaşamda aramışlar. ben işte dinin ve inancın önemini bu noktada anladım insanın olgunlaşabilmesi için bazı acılar çekmesi gerekiyor. peygamberlerin hepsi bir çok sıkıntı yaşamışlar sınanmışlar ve bunların sonunda peygamberlikle şereflendirilmişler.
ben de çok düşündüm bu konularda,fen lisesinde okudum mühendisliği yarım bıraktım hastalık dolayısıyla bilime merağım var. enbiya suresi 30.ayet ve nur suresi 45.ayet yaradılışdan bahseder canlıların sudan yaradıldığını söyler. primordial soup yani ilkel çorba canlılığın başladığı su. ayrıca benim aklıma takılan bu inanç,inanma neden sadece insanlarda var niçin diğer hayvanlarda yok. insanlar tanrı yı putlaştırmaya meraklı ya da bazı insanları tanrılaştırmaya bu karşı konulamaz bir içgüdü. abin haklı islam yok olucak zamanla çünkü bu kıyamet alameti tanrı ya inanan olduğu sürece kıyamet kopmayacak.
insanın ve diğer hayvanların içgüdüleri var belgesellerde görürüz güçlü alfa erkek vardır sürüyü idare eder dişileri döller.dişiler de bu en güçlü erkekle çiftleşmek ister. insan içgüdüsü de böyle kadın erkek en iyisini istiyor ama bu imkansız ,fedakarlık etmemiz lazım. özellikle erkekler çok eşli olduğundan aldatmaya meyilli ve kadını en çok yıkan şey aldatılmak. ya da erkeklerin kendi aralarındaki güç savaşı kadınların güzellik yarışı bunlar her zaman olan ve olacakşeyler. güçsüz olanlar,fakirler,şişmanlar ve çirkinler malesef aşşa görülüyor,dışlanmış hissdiyorlar ve depresyona giriyorlar. dinin amacı bunları önlemek ama işte doğal olarak yetersiz kalıyor hele bu zamanda.
iman ise kesinlikle akıl ile ilgili değildir.çünkü mekandan münezzeh olan allah buyuruyor,kainatta hiç bir yer beni almadı,mü'min kulumun kalbi aldı.o yüzden müminin kalbini kırmak, kabeyi yıkmaktan daha büyük bir vebaldir.
çünkü akıl almayacak bir azameti vardır mevlanın. varlığının mekana ihtiyacı yoktur. üzerinden zaman geçmesi diye bir şey, eskimek, yaşlanmak, doğmak, ölmek diye bir şey yoktur. sonradan olan hiç bir şeye, hiç bir benzerliği yoktur. sonradan olmak bir eksikliktir. öncesi olmak bir kusurdur, acizliktir. mevla böyle bir acizlikten uzaktır. cemalnur sargut'u dinle youtubeda.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbunda bisey yok tum ailenin dinine bagli olmasi beklenemez firavunun esi asiye cennetliktir firavun cehennemliktir dolayisiyla sen kendi yoluna bak bazilarinin kalbine muhur vurulmustur ne kadar anlatsanda bos sen en iyisi once kurani bastan sona oku hergun bir cuz okusan 30 gunde bitirirsin o zaman kendi yolunu bulursun merak etme kuranda bu gecer '' beni yaratan elbette yolumu gostermistir'' sen Allaha bir adim git o sana 10 adim gelir sen ona yuruyerek git o sana rahmetiyle kosarak gelir ama once adim atman lazim
210 Yorumla
Soran+1 yıltefsirleri okumaya çalışıyorum kaynaklardan biraz zorlansam da basite indirgeyenler hoşuma gidiyor kendine has bir felsefesi var evet
- +1 yıl
yasar nuri ozturkun kitaplarini oku
Soran+1 yılokumaz mıyım bana en yakın gelen insanlardan biri o gerçekten insana inancın güzelliğini hissettiren biri hakkındaki yorumlara şaşıyorum . sırf siyasi nedenler için bu adamı kötülüyorlar aklım almıyor
- +1 yıl
evet gercekten degeri bilinmeyen biri ama kitaplari sahane son kitabini alacam bende
Soran+1 yılallah ile aldatmak kitabında örtünmekle ilgili yorumları çok ilginç bulmuştum onu okumadıysan bir bak derim
- +1 yıl
o kitabi bende yok ama sorularla islamiyet kitabi cok guzel
Soran+1 yılonu okumadım elimdekini bitirince incelerim çok faydalı oldu bilgilerin gerçekten
- +1 yıl
mutlaka oku cogu sorunun cevabi orda :)
- +1 yıl
helal olsun + 1 benden :)
- +1 yıl
atıldım siteden :( yüzsüzlük edip geldim yine :D
Canım , bak açık konuşuyorum , annen müslüman , baban ateist , dinimizce müslüman kadın gayri müslim ve ateist biriyle evlenemez ve evli kalamaz ! , o yüzden annenle babanın nikahı bu durmda geçerli değildir , bilmem ne durumdasın sen , inanç da insan özgürdür ; ne isterse ona inanır ama biz müslüman oalrak , inanç gereği dine uymak zorundayız.
14 Yorumla
Soran+1 yılaşağıda bir kız arkadaş aynısını sordu cevap vermiştim. bunu biliyor görüşleri biraz farklı sadece yani sanırım araştırmıştır hatta eminim araştırmıştır ki kendi doğrusu ben yönlendiremem, teşekkürler
Soran+1 yılaçıkçası bu konuyu çok irdelemedim önceliklerim farklı fakat bakıcam yine de, tekrar teşekkür ederim
Aşk İlişkileri konusunda 651 cevap paylaştı. Bence çoğundan iyi durumdasın.Sırf mükafatlandırılmak için inanlardansa hiç inanmayanlar daha makbul benim gözümde.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
ateistlik 2 şekilde olur ilki stefan hawking gibi ya da benzerleri gibi dünya evren yaradılış ve ilk atom sonrası güneş patlamaları ve diğer atomlar derken kendilerince yaradılışa açıklık getiren insanların tanrıya inanmamaları 2. ise her haltı yaşayan dünya ya da yaradılışla ilgili fikir üretmeyen zaten kapasiteside olmayan ( türkiyedekiler genelde öyledir) isyanından ya da kadersizliğinden ateist olanlar onlarda kendilerince mantıklı açıklama yaptığını sanırlar
kapasitenin en son sınırlarına kadar araştırmanı yap ve şunuda düşünmeyi unutma
Kur'an ın ilk emri okudur ama dünyadaki en cahil insanlar müslümanlar maalesef32 Yorumla
Soran+1 yılstephen hawking in evren hakkındaki belgesellerini izledim araştırmalarını okudum hatta dünya hayatını bitirdik uzaya yönelmeliyiz çağrısını çok mantıklı buluyorum adam gerçekten işinin ehli tartışılamaz bile. ikinci tip diye tanımladığın insan türü evet çok fazla bu yüzyılda. bilgisiz olmamaya geyret ediyorum, yorumun için teşekürler
+1 yıl– Rabbimiz kulunun işlediği amelleri içinde en çok tevbesini sever
– Neden?
– Çünkü tevbe eden kul cehennemden kurtulur da ondan. Rabbimiz de kulunu cehennemden kurtaran ameli çok sever.
Hatta bir ana, yavrusunu ateşe atmayı nasıl istemezse Rabbimiz de kulunu cehenneme atmayı ondan çok daha fazla istemez. Demek oluyor ki, Allah (cc) kullarını ateşe atmayı asla istemiyor, sonsuz merhamet ve şefkati ateşi gerektirmiyor. Ancak kullar dürüst hareket etmiyor, ille de ateşlik işler yapıyor, birilerine zulmediyor, haksızlıkta bulunuyor, Yaradanına da isyandan geri kalmıyor, böylece kendi amelleriyle kendilerini ateşe attırıyorlarsa bu da kulların kendi tercihleri...
Cennetti müslümanlar nimeti için degil ALLAH (c.c) Görmek için isterler. – Rabbimiz kulunun işlediği amelleri içinde en çok tevbesini sever.13 Yorumla
Soran+1 yılşu an kafamda günah sevap kavramı oluşmuş değil faydalı olmaya çalışıyorum eğer inanan olursam bu dediklerin gibi olacak inanmayan olursam da insanlık için değer diyorum, çok teşekkürler
- +1 yıl
Canım kardeşim . İslamında felsefesi budur . İnsanlara faydası olmayanı ölülerden say gitsin . H.z. Ali (r.a.)
- +1 yıl
Sizin en hayırlınız insanlara en çok faydalı olanınızdır . Hz.MUHAMMED (S.A.V)
Bir hikaye vardır küçüklüğümden hatırladığım.
dinda rbir alimle hükümdar arasında geçen.
hükümdar ateistmiş sürekli dalga geçermiş dindarlarla aptalsınız siz diye.
Bir gün alimi çağırmış huzura. Demiş koca alim olmuşsun hal abatıla inanıyorsun çok aptalsın aslında. Günlerini gecelerini ibadet die boşa harcıyorsun.
Alim cevap vermiş.
Hükümdarım eğerki siz haklıysanız Ben sadece günde birkaç saatimi harcıyorum ziyanı yok.
Ama eğerki ben haklıysam siz ne kaybettiğinizin farkındamısınız..?16 Yorumla
Soran+1 yılsöylemeye çalıştığımın tam da tersini anlatmışsın :) bu düşünce sistemini bencillik olarak görüyorum lütfen üstüne alınma benim görüş tarzım. şöyle ki ben cehennem azabından korktuğum için inanmak istemem.
Soran+1 yıldua ettim zaten hani olur ya bir çağrı beklersin :) biraz saçmalamış olabilirim ne bileyim mucize olur gibilerinden sonra güldüm kendi kendime
Soran+1 yılhayır o yüzden değil mucize beklemek... hani yazıyor ya kuranda mucize bekleyenler evrene ve doğaya baksınlar diye. bu yüzden kendime güldüm
bir soru...varlıktan varlık doğar hiç bir canlı kendiliğinden oluşmaz bir insan ya da hayvan hiç kendiliğinden meydana gelebilir mi? herşeyin bir başlangıcı vardır ve o başlangıçta Allah'tır.. ateist biri Allah'a inanan biri kadar huzurlu ve mutlu değildir.. annen mi daha huzurlu abin ve baban mı? farkı az çok anlayabilirsin..
115 Yorumla
Soran+1 yılbunlar derin konular başa dönüş big bang evrim vs bir sürü tez var. mutluluk olarak kıyaslanamazlar mutlular fakat huzur açısından bilmiyorum bunu bir yansımasını görmedim açıkçası
- +1 yıl
bana kim eksi puan verdi bakalım ? inançlı ya da inançsız herkes mutludur hayatta ama huzur bakımndan Allah'a inanmayanlar bundan yoksundurlar..bing bang falan bunlar saçma sapan şafşatadan başka birşey değildir.. nasıl bir evrim insan kadar muhteşem bir varlığın oluşmasına sebep olabilir ki?... islam huzurdur,mutluluktur şimdi bana diyecekler ki.. Allah'ta bir varlıktır bu sebeple onu da yaratan olması gerekmez mi diye...
Soran+1 yılaksine artıladım kafa yoruyorsun benim için teşekkür ederim yorumunu göz önüne alıcam
- +1 yıl
islam dışındakiler neden islama sıcak bakmıyor ya da Allah'a inanmıyorlar biliyomusun? çünki hayatı istedikleri gibi yaşamak istiyorlar zira Allah bazı şeyleri yasaklamıştır çünki yasaklar olmasa cennet cehhennem olmazdı.. bu yasaklarda bu kişilerin işine gelmiyo çünki yaşantıları kısıtlamaya giriyo işlerine gelmiyor..sonrada ortaya evrim falan gibi şeyler atıp insanların beyinlerini kurcalamaya çalışırlar..
Soran+1 yılşöyle de bir durum var herkes benim tanıdığım ateistler gibi yaşasa keşke ne bu ülkede ne bu dünyada kan akmaz töre cinayetleri vs olmaz . tunusta biliyorsundur geçenlerde femen grubunun üyesi oldu diye öldürdüler kızı, geçen sene de hıristiyan olduğu için bir genci öldürmüşlerdi. hani bunları da göz önüne almak lazım mevlana ne olursan ol gel demiş şeriat öyle demiyor. tabiki müslümanlığı tam da müslüman gibi yaşayanlara imrenir haldeyim. fakat insanlar bazı şeyleri yanlış yorumlayabiliyor
- +1 yıl
şeriat bugüne kadar insanlar tarafından dahada şiddetli hale geldi.. onu yapanlar yobazdır zira islam HOŞGÖRÜ'dür.. ona bakarsan peygamberimiz zamanında mezhep yoktu şimdi kaç tane var? YANİ bazışeyleri insanlar kendileri değiştiriyor ve kendi adaletini kurmak istiyorlar müslümanlıkta katledilmesi uygun insanlar elbet vardır bunlar Allah'a peygambere ve kur'an'a küfreden ve daha ağır kabahat işleyen insanlar için geçerlidir..
Soran+1 yılkeşke dediğin gibi herkes peygamberin sünnetine ve kurana baksa. işte insanlar seviyor kafasına göre ahkam kesmeyi. mesela bir de zat diye adlandırılan insanlar var ben onları da okumuyorum sonuçta onlar da insan. türbeler vs hepsi aynı. inanan için bir yaratıcı varken neden oraya el açılır ki
- +1 yıl
bu dediğim yapılacak dua için geçerlidir... he şunuda söyleyeyim bazıları dualarının kabul olmadığını ve aşa duaya itibar etmediklerini söylüyor... farzet ki elinde telefon ve kablosu kopmuş sen istediğin kadar tuşlara bas iletişime geçemezsin.. dua da böyledir.. ilk önce kulluk görevimizi yapmamız karşılığınıda sonra beklememiz gerekir.
Soran+1 yılevet bunu biliyorum okuduğum bir yerde, duaların hepsi kabul olur bazılarını olmuyor zannedersiniz fakat onlar daha hayırlıdır çünkü diğer tarafta can bulur, gibi bir şey yazılıydı
Soran+1 yılhayır öyle bir şey yok sadece niyet önemli
- +1 yıl
zaten bizde de niyet önemli :) ve ameller niyete göre yazılır... akıllı bir insan islamı seçer.. islama geçerek birşey kaybetmezsin çünki tapabileceğin bir ilah olacak ama ateistlikte böyle birşey yok..farzetki ateistsin ve öldüğünde bizim dediklerimiz çıktı o zaman ne yapacaksın ahirette? kim kurtaracak seni? peygamberimiz kızı fatıma'ya ibadetini yapmasını yoksa peygamberin bile onu kurtaramayacağını söylemiştir.. işte Allah'ın adaleti bu derece ince ve mütevazıdır..
sana tavsiyem evvelAllah müslümanım ben doğuştan müslümanım ikna edilmek için bilgiye ihtiyacım yok ama mantığını kullanıp müslüman olman için sebep çok sana tavsiyem linkleri baştan sona izle
https://www.youtube.com/watch?v=TiKtUqkgSZM11 Yorumla
Soran+1 yıldaha çok kitaba ihtiyacım var aslında ama teşekkürler ilgilendiğin için
+1 yılvalla sırf Allah rızası için yaparsan en güzeli olur.ayrıca abinden daha bilgili dindar insanlarla da görüş onlarda açıklayıcı ikna edici cevaplar almaya çalış.dindar olmak sana bişey kaybettirmez.farz edelim haşa allah yok her şey yalan.öyle olsa bile sen dindar olsan kime ne zararın olur.ama tam tersi ya varsa o zaman zarar edenlerden olmuş olmaz mısın ?
14 Yorumla
Soran+1 yılkuran müslümanlığı diye bir tabir var yanlış anlamamışsam eğer onlar kuranda kafirler kesin cehennemliktir diye bir söylemin olmadığını düşünüyorlar. bunu insanların bir nevi safsatası olduğunu yani allahın takdirini hiç bir şekilde din alimi de olsa halife de olsa '' kafirdir kesinlikle cehennemlik'' diye yorumlanamaz olduğunu düşünüyorlar bu konuda bir bilgin varsa paylaşır mısın
- +1 yıl
şimdi, imanın 6 şartı var biliyosun bunlar olmazsa küfre girmiş olursun.kuranda allah indinde hak din islamdır deniyo.müslüman biri günah işleyip cezasını çektikten sonra cennete alınır diye biliyorum.ama inmayanlar için kafirler için sonsuz cehennem diye biliyorum.
Soran+1 yılben de kesin bir bilgiden yoksunum fakat kuranı tam okumadığım için bir yargıya varamam şu an
- +1 yıl
kuran da oku bazı tefsirler de oku.tefsirlerde ayetler güzel açıklanır ne zaman indiği hangi olay üzerine indiği açıklanır.istersen beni ekle sana bikaç tavsiye vereyim burdan yazmam.
iyi bir insanı dini belirlemez fazla düşünme rahat ol yok günah vs gbi düşünme bir şey yapar ederken kalbin vicdanında yargılarsın eğer vicdanıın el verirse tamam dır ailen ne güzel farklı insanlar guru duymalısın
11 Yorumla
Soran+1 yılvicdan konusunda aynı görüşteyim, gurur duyuyorum tabi ki seçim özgürlüğü sunan onlar, teşekkürler
- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılDine sarılmak sana insanlık anlamında katkı sağlayabilir. Diğerlerinden farkın zoraki değilde kendi istediğin için dini yaşıyor olacaksın ki, bu bence daha üstün.
11 Yorumla
Soran+1 yılbuna sevindim teşekkür ederim
+1 yılsen kalpten inanıyorsan gerisi teferruattır.her zaman aksi düşüncelerle karşılaşırsın sen kalbinin ve aklının karar kıldığını yap.sonuçta dindarlarında ateistlerinde açıklayamayacağı şeyler vardır.ben böyle düşünüyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın vicdan üstünlüğünü kabul ediyorum ben de
- +1 yıl
işte akılda vicdanda allahı kabul ediyor demek istediğim bu
+1 yılİyi bir insan olarak ölmen için dindar olmana gerek yok.
13 Yorumla
Soran+1 yılbunu ailemden ötürü en iyi ben biliyorum :) demek istediğim inançlı olduğum takdirde bazı şeyleri çıkarım için yapmayacağım
- +1 yıl
Asıl inançlı olanlar çıkar için yapıyor.Zekat vereyim sevap için, namaz kılayım sevap için, kimseyi üzmeyeyim günah mantığıyla hareket eder dindarlar..Ateistler iylikleri de kötülükleri de birisinin emirlerinden bağımsız yapar..
Soran+1 yılevet umarım bunu bir gün anlarlar
atesitler bile bişiyin olmadıgına inanırlar . inanırlar ama inanacak bişiyin olmadıgına inanırlar. inancsız olmaz onlar bile kendılerıne inkar ediolar bir yerde. maneviyatsız beden ölü bir benden bence
10 Yorumla
+1 yılçağimizin hastaliklari diye bir kitap vardi:) abine göre ama
14 Yorumla
Soran+1 yılimada bulunmayalım lütfen teşekkürler yine de
- +1 yıl
imada bulunmadim bir kitap vardi ismine bakarim ama abine daha çok sever istersen tam adina bakıp gelirim
Soran+1 yılolabilir faydalı olacaksa çok sevinirim
- +1 yıl
toplumsal geriliklerimizin sorumlulari
Din adamlari buna benzer yada:) abinin tezlerini haklı gösteriyor
Aşk İlişkileri konusunda 826 cevap paylaştı. Abin saçmalamış, ikna kabiliyeti olabilir ama donanım sıfır. Hiç kimse korkusundan dolayı dine ve Allah'a inanmaz. İnanmak kalp ve vicdan işidir. Kendinde bu yönde eğilim görüyorsan körelmeden bunu geliştirmene bak. Dini kitaplar satan bir kitabevine gidip merak ettiğin kitapları alıp okuyabilirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yıldonanımını bilsen sıfır demezsin saygılı ol lütfen, sorumu kendim için sormuştum yine de sağol
+1 yılHerkesin dini kendine,ne diyor kuran "atalarınızın dininde olmayın" baban neye inanırsa inansın sen kendi doğru bildiğin yolda ilerle..
12 Yorumla- +1 yıl
nerelerdeydin :)
- +1 yıl
senin gibi uye atilirmi yaw delimi bunlar :)
bunlar kitapla arastırmakla olmaz ınanc ıcten gelır tabikide sen ne kadar urasırsan uras bos olur
11 Yorumla
Soran+1 yılaksine okudukça öğrenir insan ne kadar farklı yaşam ve inanç tarzları var hayal bile edemezdim. yukarıda bir arkadaş yazmış kesinlikle senin de yaşar nuri öztürk ün kitaplarının en az birini okumanı tavsiye ediyorum bana hak vereceksin ve şaşıracaksın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılannen dindarsa ateist biriyle nasıl evlenmiş onu merak ettim şimdi?
ayrıca bu senin kararın burda ki kimse senin kararını etkileyemez.01 Yorumla
Soran+1 yılbunu sormuştum :) insan olduğu içinmiş :) onlar seviyorlar birbirlerini bazı konularda farklı düşünen biri onun fikri sorumluluğu ona ait
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılişin zormuş be kzım anne dindar baba ve abi ateist çok kötü bir durum. bence kuranın mealini oku faydası olur diye düşünüyorum.
00 Yorumla unutmaki her doğan bebek müslüman doğar
10 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026