Arkadaşlar tanıdığım veya tanımadığım herhangi biri beni telefonla tehdit ederse bunu polise şikayet etmek için ispatlayabilir miyim?
İspatlanabilir
İspatlanamaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İspatlanir. Şikayette bulunursun telefonun teknik takibe alınır ve aynı şekilde tehdit aldığında direkt olarak polisin eline delil ve lokasyon bilgileri gecer
Şikayet etmeden önce teknik takip olmadığı için ispatlanamaz yani doğru mu?
Kardeşim peşime pislik bir adam takıldı da onu engelledim benimle ısrarla telefonda görüşmek istiyor. Bende açmıyorum tehdit edebilir diye korkuyorum
Ama beni ilk rahatsız eden oydu diye anlatabilir
Arkadaşım benim Faceden arkadaşlık isteği göndermiş ilk mesajı da arkadaşım atmış ama numaranı nerden aldı bilmiyorum yeminle ben vermedim diyor
Götürürüm ama inanmazlar ki benim telefonumdan gönderildiği için IP adresi belli olur ayrıca o kişi de asıl ben bunlardan şikayetçiyim ilk beni rahatsiz eden onlardi diyebilir
her görüşme oparöterler tarafından kayıt altına alınmaz zorundadır eğer savcılığa başvurup belge alırsanız o kayıtları operatörlerden istiye bilirsiniz ayrıca küfür hakaret gibi konulardada başvurabilirsiniz yanlız ankesörlü telefondan tanımadığın biri aradıysa olmaz
Peki bu işlem ne kadar sürer? Pek kısa sürede ispatlanmaz sanırım
ilk operatörünüzü arayın o sizi yapmanız gerekenleri yönlendirir savcılıktan evraktı filan gibi şeyler
Anladım çok uzun sürecek anlaşılan
banada küfür etmişti aşık olduğum kız :)
Hmm kötü olmuş 😊
mesaj kesin delildir. Görüşme kayıtları hakkında ise bilgim yok. Ama relefonuna ses kaydı programı yükleyip onunla uzun süre konuşup kim olduğunu ve sana neler yapmak istediğini söyletebilirsen delil olur kesin.
Teşekkür ederim
İspatlanabilir nasıl olur bu eğer telefonunuzda arama kayıt özelliği varsa hem sizin sesinizi hem arayanın sesini kaydeder bu da delil olarak kullanılabilir
Cevap
4Cevap
telefon numarası ve görüşme saatini belirterek savcılığa dilekçe vermelisiniz
Peki bu işlem çok uzun sürer mi yoksa yapan yapacağını yapar çünkü
tehlike varsa korumada talep edersin
telefonunu dinlemeye aldır. uzun sürmez
Korumadan ziyade şikayet edene kadar yapan yapacağını yapar
dilekçe verdikten sonra o şahsı ifadeye çağırırlar. devam ederse ceza iki katına çıkar
Ispatlanır tabi hat kimin adınaysa o gider savcılığa dilekçe verir dinletebilirsin
Tamam kardeşim sağol
Dinletebilirsin derken konuşmayı kayıt altına mı almam gerekiyor?
Rica ederim yok kayıt altına almayın siz numarayı verin savciliğa rahatsız edildiğiniz tarih ve saati dilekçede belirtin tabi numarası varsa onu da yazın gerisini savciliğa bırakın
Peki ispatlanma süresi ne kadar sürer? Pek kısa sürede ispatlanmaz sanırım
Aslında konuşma kayıtların vardır.. Onları çıkartabilirsin.. Ama çok zor iş...
Uğraşırlar mı bilmem..
Ara ses kaydına al dediklerini...
Ses kaydı delil oluyor mu?
O ses benim değil başkasına ait derse ne diyeceğim
O zaman polise git telefonunu dinlesinler direk suç üstü yaparlar
Edilir.
Mesaj delil tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?