Ben aleviyim diye sevgilimin çevresindekiler ve ailesi istemiyo ve sorun yapıyolar ailesiyle tanıştm çok soğuk davrandılar daha evlenmek için erken ama ileride eminim çok sorun çıkıcak takmamaya calısıyorum ama insanların sözleri beni kırıyo sevgilimlede tartıştık ve ben onunçok seviyorum bırakmak istemiyorum nasıl önyargılardan uzak tutabilirim onları?
Cevabın nedir?
Benim ablamın eşi de alevi aleviler çoğu zaman kız alır ama kolay kolay kız vermezler senin ailen nasil karşılıyor bunu merak ettim.
Erkek arkadaşının ailesinin tutumu çok yanlış insana insan olduğu icin deger verilmeli alevi Sünni vs. Diye ayirmadan sevmek lazim "İNSAN" i. Sen inlara olabildiğince doğallığınla yaklaş emin ol bu onyargi atarsin kafalarından. Gercekten alevilere cok çirkin iftiralar atılmış zamaninda hic haketmiyorlar aleviler kadar hümanist insanlar tanimadim ben12 Yorumla
Soran+1 yılAynen kardeşim ağzına sağlık çok güzel yazmışsın
En İyi Cevaplar
+1 yılCan aileler karşı ise sevgilinde ortada kalıyorsa boşver gitsin o zaman. İllerde daha mutsuz olursun. Hep mutsuz olacağına bir kere tam ol ve unut. Hem sen yobaz bir ailenin içinde ne kadar dayanısin ki?
02 Yorumla
Soran+1 yılUnutmak çok zor olsa gerek her şeye katlanırım sevdiğim için ama hayırlısı değilsede yapacak bir şey yk..
- +1 yıl
Unutmak kolay değil tabikide alışırsın zamanla onsuzluga sadece. Ama bide şöyle düşün belki 3 ay belki 1 yıl acı çekersin alışırsın toparlanirsin. Ama bide evlenince hergün yeni bir olay ailelerin baskısı huzursuzluğu sizi daha çok yipratacaktir. Ne güç ne sevgi nede saygı kalir o zaman aranizda.
+1 yılEğer aveliyim demen peygamber efendimizi tanımamak ise, 5 vakit namazı kabul etmemek ise cami dururken cem evine gitmek ise (cem evinede gidebilirsin ama öncelik cami) kuran değiştirilmiş diyorsan bence haklılar aksi takdirde hz aliyi sevmek suç değildir bunu sevdiğin kişinin ailesine anlatmayı başarırsan soğukluk gider... Mutlu kalın
10 Yorumla
öğreterek öğrenerek biter ön yargılar baştan onu söyleyim ikinci olarak ben hanefiyim dün resmi nikahımız kıyılan eşimse alevi haftayada düğünümüz var bizde sizdeki gibi sıkıntılar olmadı ama sabır ve dikkat ister böyle ilişkiler özverili olmanız gerek
12 Yorumla
Soran+1 yılYeteri kadar sabır gösteriyorum umarım herşey yolunda gider. sizide tebrik ederim bu arada.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
26Cevap
+1 yıltoplumdaki ön yargılar sana karşı öyle davranmalarına sebep oluyor, eğer olduğun gibi olmaya devam edersen zamanla seni tanırlar ve farklı olmadığını anlarlar ve pişman olurlar
yani iyi insan isen olduğun gibi olmaya devam et, sabret, zamanla tanırlar, severler10 YorumlaBu konular çok hassasdır ben kendi adıma önce kızın tutum davranışına bakarım aile değerlerinin uyuşması öncelikli ama senin ailen de ona karşı öyle olmamalı
14 Yorumla
Soran+1 yılBenim ailem karşı değil sadece onlar
Soran+1 yılÖyle tabide bende şaşırdım artık
Tutamazsın dünya güzeli maalesef ben'de aleviyim insanlar önce önyargılarını ve tabularını yıkmalı bizim ne derler bizim felsefede Yaratılanı Severiz Yaradan Ötürü İnsanlar önce bu sözü benimsemeli :)
14 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
Soran+1 yılAynen belkide 😭
+1 yılTutamazsin ki zaten bütün problem bu yüzden çıkıyor 😄
16 Yorumla
Soran+1 yılNapıcam o zaman ayrılmak istemiyorum
- +1 yıl
Valla kimse böyle sebepler yüzünden ayrılmak istemez ama malesef bu dayatmalar yüzünden oluyor bazen o senden vaz gecmezse sorun yok ama biliyorum ki muhakkak ailesini karşısına alamaz alamazlar
Soran+1 yılEn azından anlatsın ikna etsin istiyorum ama korkuyo
- +1 yıl
Korkarlar ki onlarda adettir şimdi bişey diyeceğim olmayacak 😄 neyse ikna edemezse sana uygun bir dille açıklar yoksa kaçıp evlenin ne yapalım 😄
Soran+1 yılEn son çare galiba
- +1 yıl
Ee yani 😄
+1 yılMaalesef isin zor bu tabuları yıkamazsın.
Bizde de var ama alebi kızı alınsa da aleviye kız verilmez bizde.
Maalesef iste.12 Yorumla
Soran+1 yılBenimkiler veriyo onlar almıyo çok imkansızmş gibi
- +1 yıl
Sizinkiler nasil dusunur bilmiyorum ama genel olarak sünniler ostemiyorlar aleviyi.
Sana burda bize aciklanan bir cok nedeni aciklayabilirim ama fikirleri degismez uzulme hakkimda hayirlisi olsun.
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. E bizim alevi kızlarına boşuna demiyoruz yezide gitmeyin diye. bizim kızlara verdiğimiz değeri göstermezler ezerler
11 Yorumla
Soran+1 yılEvt
ya hepimiz adem den havvadan gelmedkmi neyin ırkıclığı la bu müslüman olunca namuslumu oluyo veya alevi olunca dinsiz namussuzmu olum onların insanlığına tüküreyim ben yaaa kmsenin ne düşündüğüne önem verme dostum
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok doğru söyledin kardeşim ama diğer insanlar değilde sevgilimin ailesinin sorun yapmaısı beni üzüyo
Soran+1 yılBenim arkamda duruyo ama ailesine ne kadar tepki gösteriyo bilemiyrm ailesiyle kötü olsun demiyrm ama korkuyo gibi
- +1 yıl
insanlr ve önyargıları benmde basıma geldiii bnde aleviyim dostm insnalrı anlamk cok güç düşünsene haytını sevdiğin insnla tamamlamk isityosn ve ailesi mezhebi yüzünden kabul etmiyo ve senin haytnı mahfediyo acıyorm bu insnlra kardeşlik barıs mutlulşk içinde yasaamk varken neden hep ön yargılar
Soran+1 yılEvet beni en iyi sen anlarsın önemli olan çocuğunun mutluluğu değilmi hala anlam veremiyrm belki başka biriasiyle daha çok sorun yaşayacaklar
Soran+1 yılÖyle yapıcaz baska caremiz yok teşekkür ederim bu arada kardeşim
- Aşk İlişkileri konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılSinir oluyorum şu ön yargılı insanlara. Benim sevgilimde alevi bugün tanışmaya geliyorlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel ya umarım mutlu olursunuz
- +1 yıl
Sanki senden ustunlukleri ne? Bu ne sacmaliktir yani. Hepimiz insaniz. Amin inşallah
+1 yılMerhaba, bana mesaj atabilir misiniz? Sizinle uygun bir ara konuşmak istiyorum. Sizi açığa çıkarmayacağıma ve size saygımı ters bir şey olmadıkça koruyacağıma söz veriyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılTakip ettim mesaj atamıyrm sizde edin
+1 yılbizimkilerde sevmez alevileri. alevilik banada yabancı bir terim. gönül işlerine inancınıda katmak istersen asla yürümez bu işler. anlayışlı olmak lazım ;)
05 Yorumla
Soran+1 yılYa bn hiç bişy istmiyrm her sey yaparm oruc tutarm namaz kılarım amamsevdiğim yanımda olsun
- +1 yıl
@girlofire öncelikle kalın kafalı değilim çok şükür. ben ailemden bahsettim kendimden değil :) eğer seversem aleviymiş, yahudiymiş, budistmiş, ateistmiş bakmam. yukarıdada dedim bak. gönül işlerine inancını katarsan yürümez dedim. her iki tarafta anlayışlı olmak zorunda ;)
- +1 yıl
Yoo cogu ailesi sofu gecinen turk kekolari yabanci kadini aldimi ozgur birakiyo inanci konusunda kiliseyede gidiyo kendi dinine gore duasinida yapiyo musluman olmuyo benim derdim aleviligi savunmak degilde mesele karida bitiyo onu diyorum simdi bu alevi arkadasimiz rus ukraynali ingiliz alman olsa cocugun ailesi yalakalik yapar kadina kendilerini begendirmek icin turlu yalakaliklar yaparlardi
- +1 yıl
@girlofire onlar öyle yaparsa bilememde biz yalakalık yapmayız bunu iyi biliyorum. ayrıca seninde kuyruk acın mı varda sataşıyorsun bana. git başkalarına sataş.
+1 yılTutamazsın dostum maalesef, böyle bir zihniyetin önüne hiçbirşey geçemiyor. En yakın dostum benim alevi ve o da bu tarz durumlardan ayrılma kararıyla çekip gitti.
04 Yorumla
Soran+1 yılBenimde öyle olmasından korkuyorum napıvam bilmiyrm..
- +1 yıl
Birbirinize bağlanma seviyesindeyseniz, çok zor günlerin var. Bunun bilincinde hareket edersen belki düzelme şansın var.
Soran+1 yılEvet çok bağlıyız birbirimize gerçekten zor günler bekliyo beni..
- +1 yıl
Geçmiş olsun şimdiden umarım böyle bir konuma gelmeden herşey tatlıya bağlanır ve istediğin insan ile bir ömür boyu yaşabilirsin. Sağlıcakla kal.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim alevi arkadasim ve ogretmenim arasinda ki konusma... kapaliligin yobazlik oldugunu soyluyolardi, iste bebe o sehir cok yobaz dedi hoca da sehrin x bolgesi acik y bolgesi yobaz tarzi seyler soyledi.
Kusra bakmayinda bende eskiden onyargili olmamaya calisiyodum ama insanlar durduk yere onyargili olmazlar bunuda biliin.
Sende eger onlarin kabul edebilecegi , kur an'a gore yasayan insanlara yobaz diye hakaret etmeyen biriysen , bekle ve seni tanimalarini sağla.01 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle merhaba yorumunuz için teşekkür ederim insanlara yobaz diye asla yaklaşmıyorum ailemde öyle eğer öyle düşünceye sahip olsaydım o adamın yüzüne bakmzdım onun için herşeye katlanıyorum onlardanda aynı saygıyı bekliyrn çünkü ben ateist değilim inançsız değilim ve Allaha inanıyorum.
Cahillikten ne Zaman kurtulacak bu millet ya bu bayrağın altında yaşıyorsak hepimiz aynıyız insana insan olduğu için değer verilir yeter ya bugün Suriye nin bu duruma düşmesi nin tek nedeni budur işte ayrım yaptırdılar bir kaç fitneciler girdiler ülkeye şu Alev'i şu Türkmen şu Arap şu Sünni diye insanları birbirine kırdırdılar ve sonuç ortada şu an lütfen sizde onlara örnek vererek uyarın ve aydınlatın olmaz hepimiz herşeyden önce elhamdulillah müslümanız
00 YorumlaBenimde babannem ateist olduğu için ailesi kabul etmedi bende ayrıldım aile önemli ciddi düşünüyorsan sorun bu.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgilinin ailesi ile oturup konuşması gerekiyor. İnsanları ırklarına göre ayırmak çok yanlış.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet hem çok yanlış hemde kırıcı inş değişir fikirleri
Cevap sahibi+1 yıl@burakkktr çok mu komik olduğunu sanıyorsun? Ha din ha ırk ikiside ayırt edilmiyoe mu? Türk'ü kürt'ü; aleviyi sünniyi ayırt etmiyorlar mı? Söylesene dediklerime güleceğine cevap ver!
- +1 yıl
Benim. için bir kişi Müslümansa bitmiştir ırkı ne olursa olsun Müslüman olmasi yeter... peki alevilik nedir ve neden müslumanliktan farkli ibadet yerleri var neden alevilerde gusül yok neden daha sayilacak seyler var ama gerek yok... benim icin alevilik ayri bir dindir cunku muslimanin tek bir ibadet yeri vardir.
Saçma bir düşünce bence mezhep farklılığı için evlenmemek olurmu saçma ya
10 YorumlaCanim bu millet boyledir rusu ingilizi hristiyan yahudi demeden alirlar swve sevede birsuru cocuk yaparlar ama bir aleviyi kabullenmezler
10 Yorumla
+1 yılNeyin alevisin be , ocak falan? Ortaligi yakma simdi alevisin diye yangin felan cikartma :)
05 Yorumla
Soran+1 yılBak ya biz burda üzülelim o işin espirisinde
- +1 yıl
:)))))) hahah :)))) koçum benim NW güzel yazdin öyle :)
Soran+1 yılÖylemi oldu hımm
- +1 yıl
Aynen knka :)))
Soran+1 yıl😊😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini getirileri, emirleri yasaklari uygularsan on yargilari kirmis olursun
10 Yorumla
+1 yılbugün bunları yapanlar evlenince durmayacak..
sen de bir ömrü feda edeceksin..
seni hakeden ( ailesiyle) biriyle ol.03 Yorumla
Soran+1 yılKeşke aileler işin içine girmeseler ben çok seviyorum onu ne yapıcağımı bilmiyrm
- +1 yıl
evlilik dediğin kavram ne yazık ki iki insanın değil iki ailenin evlenmesi..
umarım mutlu olursun arkadaşım..
Soran+1 yılTeşekkür ederim umarım.
+1 yılben de alevıyım bende de aynı sorunlar vardı ama davul bıle dengı dengıne onlar ne kaybettıgını anlayacaklar salla
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tabi ama insan çok sevince bırakmaya göze alamıyor
- +1 yıl
sevıyorsun tamam herkes seıyor ama evlenınce cok uzecekler senı be kızım gerek var mı sevdın adam bırgun onların aklına uyarsa pısman oldugunda belkı kucagında bır bebek ollacak
+1 yılTakmamaya çalışma. Çocuktan ayrılmaya çalış. Ön yargılık bir durum yok Şu an kabullenmiyorlarsa asla kabullenmezler yol yakınken vazgeç.
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte çok çaresiz durumdayım çok seviyrm nasıl ayrılıcam
- +1 yıl
Şimdi ayrılıp 3-5 gün üzülmezsen belki sonra yıllarca üzüleceksin.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBana çok saçma gelsede alevi ler kendine baska mezhebden kız alabiliyo ama baska mesheb aleviden kız alamıyo malesef
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen çok kötü bir durum
- +1 yıl
Bende mesela dertten müzdaribim yani yapamıyom bişey zamanında oldu öyle bakıyon mal gibi
Soran+1 yılOff off aynen
- +1 yıl
Kalbine gömcen hacı
Önyargıdan uzak tutamayacaksın büyük ihtimal. Daha çok üzülmemek için vazgeçmek en doğrusu gibi.
12 Yorumla
Soran+1 yılBırakmak hiç birşey kadar üzemez ama beni
Bu kadarmı yobaz insanlar var,
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok önyargılılar bende istemeyebilirdim aleviyim diye kötü birisimi oldum yani şimdi
Soran+1 yılEvet çok doğru teşekkürlr.
+1 yılŞu mezhepçiliği bir türlü anlamayacağım
12 Yorumla- +1 yıl
Irkçılık yapsa neyse derdim.
Soran+1 yılKesinlikle çok haklısınız
Ne alakasi var Alevilik nedir bir arastirsinlar..
10 YorumlaAleviler Müslüman degildir
14 Yorumla
SoranHayır işte çok önyargılısınz onlarda müslümandır ama sadece ayrılır ayrıca Allaha inancımda var ateist değilim
Soran+1 yılAynen
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Sen kendi ailenede çocuğu söyle onlar ne diyecek
06 Yorumla
Soran+1 yılAnnem biliyor karşı değil babamıda ikna eder ama onların hepsi üstüme geliyolar
Soran+1 yılEn çok bundan korkuyorum ama engel olamazlar ya onlar benim ailem napıcam bilmiyorum
Soran+1 yılKılarım sorun değilde onlarla birlikte yaşamıyacağm ki yani evlendikten sonrada bu kadar karışıcaklarmı bana
Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı. İnsanlık dersi vererek
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl vericemki onlar beni bir nimetten bile saymıyolar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsorun cikar canim hatta sogutur seni de
00 Yorumla
+1 yılçocuğun ailesi haklı
03 Yorumla
Soran+1 yılniye
- +1 yıl
daha ne olsun :D
Soran+1 yılniye biz insan değilmiyiz
Zor çok imkânsız bence ayrıl yurumez bu iliski
05 Yorumla
Soran+1 yılAma ayrılmak istemiyrm çok seviyorum
Soran+1 yılHiç mi oluru yok neden bitti peki
Soran+1 yılZaten onunla evlenince geçmiş sayılmıyomym
+1 yılSende onları isteme
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 669 cevap paylaştı.
+1 yılIrkçılığa HAYIR
00 Yorumla
+1 yılayrıl
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?