"Bağlılık, birlikteliğin sonsuzluğu hep güzel anılır... sizce öyle mi? Bağlanmak ya kötüyse? "
yani "bağlanacak güvenilir biri" deyip de bağlı kalmak iyi bir şey olmayabilir... diye düşünüyorum...
siz ne dersiniz?
Üniversite yıllarında ve daha sonra memurluğun ilk dönemlerinde gece yaşamına takılırken, düşüncem "bağlanmaya ne gerek var, hayat böyle daha iyi akıyor. Her gün yeni birisi ve yeni bir aşk." diyerek takılırdım. Ama gece eve dönerken,mutlu bir yuvanın nasıl olacağını da hep içimden geçirmişimdir. Çünkü düzgün bir ailede büyüdüm. Maddi olarak değil ama manevi olarak destek gördüm hep. Ama gençliğin verdiği delilikle yaşadık o günleri. Ama her zaman içimde bir eksiklik oldu ne yalan söyleyim.
Bağlanmak zor şey. Karşındaki değerini vermiyorsa o zaman yıkıcı oluyor. Sonuçta hepimiz ölümlü insanlarız, bir gün gideceğiz. Ondan dolayı birisine tam olarak bağlanmak da zordur. Ama bir kere bağlanınca da ondan daha tatlısı yok. Evlat sevgisi,anne sevgisi ve düzgün bir eş sevgisi gibisi yok. Bir kere zaten o çarka girsen olay arkasından geliyor.
Allah ben dahil herkese, düzgün ve hak eden insanlara bağlanmayı nasip eylesin..
Bağlanmanın tamamen iyi veya tamamen kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bize bir şeyler vereceği gibi, bizden bir şeyler götürdüğüne de inanıyorum. Her şeye birden sahip olamayız.
Artık herkesin değer yargılarına göre götürdükleri daha fazla geliyorsa kötü olduğunu söyleyebiliriz.
''Buyrun, yeterince açık ve net sanırım.
Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan birşeylerin…
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait
olacaksın.
Mesela turuncuya, yada pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem
de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak…
Bağlanmayacaksın aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşayacaksın. Bağlanmayacaksın diyorum çünkü bağlandığın an gelecekte ondan kopamamalara dair görünmez bir imza atmış olursun acılara... Bağlanmayacaksınının anlamı gununu gun etmek değil tabiki ama geleceğinde onun olmama ıhtımalını hep görip kabul ederek uyanacaksın.
Cevap
23Cevap
bağlanmak ya kötüyse: eşittir: hayatının merkezine koymak olmalı ki.
tabi ki kötü.
hep onunla vakit geçiremezsin. hatta geçirmemelisin sıkıcı olmaya başlar. onsuz zamanlarda sosyal yaşantına devam ediceksin.
Başlığın büyük ihitmalle arama motorunda aramalarda kullanılan klasik kelimeler olduğu için hemen bulunsun tarzında değiştirilmiş olabilir.Cevapta gerçekten tanıyıp,güvendikten sonra bağlanmassan nasıl sevebilirsin ki? ...
Kötü olanı, dünyanın onun etrafında dönmesi olur. Gerçekten kötüdür. Sürekli onunla olmak için etrafındaki insanları kaybedersin. Fakat işe bağlıllık değil birliktelik gözüyle bakılırsa, çok tatlı olur.
onlar kafasına göre değiştiriyor soru başlığını, sen daha yeni geldin anlarsın, lafı tersinden anlama konusunda ihtisas yapıyoruz, 3 yanlış bir doğruyu götürürüyordan mantık çıkarmaya çalışıyoruz.
sorduğun sorunun cevabı şu. evet bağlanmak kötüüüü Gerçektende . Şunu unutma ßeklmekte bağlanmakta qüzeldır ama doru duraktaysan Eğer...
Ben bağlanmaktan çok korkuyorum. Ehliyet yok arabanın muayeneside geçti. Bir çevirseler bağlayacaklar arabayı :(
Bağlanmak zamanla olan bir şey ve herkes sevdiğine bağlanır az çok...ama bağlanmak kötü, ayrılınca o boşluğu hissetmek zor yaa...
Çok dolu bi insanım dolu dolu yaşıyorum hayatı bi boşluk daha doldurabilirim...
bağlanmak bir insanın duygularına engel olamamasıdır. bi kişiye bağlandığında o kötüde iyide olsa yanında olsun istersin ayrıldığında bile yapamazsın onsuz. bağlanmak bi yandan da güzel bişi karşındaki kişinin sensiz yapamadığını düşünsene :)
Bağlanmaktan korkmak... Yaşarken ölmekten korkmak gibi.
Sonumuzun ne olacagını biliyoruz ama Sevmekten çekınmıyoruz.
Cesaret edecek güveni bulamazsak Seni Seviyorum dememizin anlamı da kalmıyor.
Akıllı ve mantıklı olan bir insan karşısındaki insanı tanımadan bağlanmaz.
bağlanmak güven verir, huzur verir şayet karşındaki bu değeri hak ediyor ise..
+1
baglanma bence bırakınca cabuk unutuluyo :D cıktıgım kızların isimlerini bile hatırlamıyorum gorunce adı neydi acaba diye kendime soruyom tık yok :D
o bana baglanmışsa bende ona baglanırım eger o bana baglanmamışsa baglanmamaya çalışırım
kimseye bağlanmayın,ben merkezci olun her zaman kazanacaksınız emin olun...
Can (Yücel) baba bağlanmayacaksın dediyse bağlanmam arkadaş. Koca kurdun vardır bi bildiği :))
svemem öyle baglanmayi maglanmayi ne gerek var. kimse de baglanmasin. hic cekilmez.
internetiniz yavaşsa bağlanmak zulum gelir ama hızlıysa kopamazsınız ondan...
evet baglanmak cok kötu bsey o senı bıraktıgında onu bırakamıyorsun sureklı pesınden koşyrsun :S eger oda baglanrsa guzel bişey :)
Bağlanmak iyi yönleride var kötü yönleride aşırı bağlanmak onu kaybettiğimiz zaman ağır tramvalara neden olabilir.
Kimisine gore guzel kimisine gore kotu, o karsindaki kisiye bagli eger ilgisizse kotu bir durum evet
bağlanmak güzeldir eğer karşındakide sana aynı şekilde bağlıysa ..
Ben bağlanmaktan hoşlanırım. Fanteziler ilişkiyi renklendirir. Bence sen de dene.. :)
Pek bağlanmam ama deli bağlar gibi iyi bağlama çekerim.
zaten bu yüzden bi ilşkiyi yürütemiyorum ..korkuyorum bundan bn bi korkağım! ama aşmam gereken bi sorun bu ..
Sevdigin kisiye baglanabilirsin ama bagimli olmaman gerekir. Anliyor musun?
Hahahaha :-))
Birine bağlanmayı sevmiyorum ama birilerinin bana bağlanmasından hoşlanıyorum tuhaf bir duygu
eger asıksan baglanabılırsın helekı ılkınsen ama sonucta bır yerde bıtıcek baglanmamaya calıs.
Baglanmak değilde bağımlı olmak korkutucu.
hepimiz birilerinin eski sevgilisiyiz
bağlandığımı zannetmiştim diyeceksin yeni sevgilinle gezerken
Bağlandığım an evlenirim kimse engel olamaz
sonsuz birliktelik yok, guvenmeden baglanma
bağlanmak harika bişey 3:)
en mutsuz anında senin içini ısıtabiliyor
ya kötü değilse o kadar ?
kaçdıkca bağlanırız..
şu an o korkuyu yasiyorum...
Ait olma sahip ol derim.
Bunu hissedersem uzaklaşırım
Kimseye değmiyor