Erkek arkadaşım müslüman olmak istiyor ama beni sevdiği için mi istediği için mi? Kalben hazır olana kadar beklemelimi?

Herkese merhabalar umarım çok yorum gelir çünkü ihtiyacım var görüşlerinize. Şöyle ki ; Koreli bir erkek arkadaşım var 2 ay sonra 2. Yılımız olacak Allah izin verirse. Evlenebilmemiz için hepinizinde bildiği gibi erkek arkadasimin müslüman olması şart. Tanistigimizdan beri zaten sürekli dile getiriyorum kendisi de olayın durumun dinsel durumun farkında. Biz ciddi düşünüyoruz 2 sene gorusmussunuz ne kadar ciddi olabilirsiniz diyenler olacaktır☺ Her neyse sorum şu. Erkek arkadaşım şubatta Türkiye'ye geliyor ve geldiğinde müslüman olmak istiyor helal haram çok iyi derece olmasa biliyor 1 seneye yakındır içkiden uzak. Domuz etinden uzak. Ama ben onun kalben hala hazır olduğunu hissetmiyorum. Hz. Peygamber efendimizin yaptığı guzelliklerden bahsetmek Dinimizi daha da şahlandırip anlatmak istiyorum ama malesef ne korecem ne İngilizcem o kadar mükemmel değil. Sizce geldiği zaman müslüman olmalı mı yoksa kalben hazır hisseden kadar beklemeli miyim annem de bu sefer geldiğinde olacak mı diye sordu ben evet dedim eğer olmazsa anneme oldu deyip onun tamamen ruhen hazır olana kadar beklesem mi ne diyorsunuz. Zaten müslüman olmak için inancın tam olmasi gerekiyor ona daha fazla şey öğretmem gerekiyor mesela bana neden müziğin haram olduğunu soruyor bende zorlanıyorum bunu gibi şeyler şimdiden herkese teşekkürler lütfen kötü söz soyleyecekler ve yorum yapacaklar hiç bulaşmadan ayrılsın rica ediyorum
Erkek arkadaşım müslüman olmak istiyor ama beni sevdiği için mi istediği için mi? Kalben hazır olana kadar beklemelimi?