+1 yılMehir bir garantidir hanımlar için. Tıpkı laiklikteki nafaka gibi. Ancak İslam'da mehir evlilik öncesinde belirlenir ve evlilik akdinde belirtilmişse kadın bunu istediği her an alabilir. Almak için illa ki boşanmak gerekmez. Ve almak da mecburi değildir, kadın mihri hediye edebilir.
Bu kısa özetten sonra belirteyim ki; ben -evlenirsem- sanırım mihri düğün öncesi veririm. Tabi ki, bu mehir maddi değilse ve "birlikte Hacc'a gitmek" veya "filanca sureyi ezberleme" gibisinden manevi birşey ise, doğal olarak düğün sonrası yapmayı isterim.11 Yorumla- +1 yıl
Mehir maddi değeri olan şeydir. Sure ezberle diye mehir olmaz.
Ayrıca mehirini kıtasına vermeyene paragöz denilmesi toplum da çok yaygın ve saçme
En İyi Cevaplar
+1 yılFatih Yağcı : ) Hastasıyım ya : )
12 Yorumla- +1 yıl
Bende ya 😄 Çok güzel anlatıyor
- +1 yıl
Adamlar bir grup kurmuşlar hepsinin sohbetleri birbirinden muazzam.
vaaaay çok hoş :) bilmiyorum, tekrar düşüneceğim bu mehri :)
11 Yorumla- +1 yıl
Selamun aleyküm 😊
Mehir hakkında size bilgi verebilirim
Örneğin Dini Nikah Akdinizde tek eşlilik şartı ile mehir miktarını bir arada bulundurabilirsiniz.
Dini nikah akdine
"Falan oğlu falan (nikahlanacağı erkek) benimle nikahlı iken başkalarıyla da nikahlanmaması şartı ile beni (şu kadar) mehri muaccel ve (şu kadar) mehri müeccel ile şahitler huzurunda nikahladı, başkasıyla nikahlandığı an ben ondan boşum." yazıp veya görevliye yazdırıp kocası, şahitler ve nikah görevlisi ile kendisi de imza atar. Ve bu belgeyi notere de tasdikletebilir. Mehri müeccel senedini ayrı yapar ise onu da notere tasdikletmesi gerekir.
Mehirin miktarına gelince Nisa-20'de bir kadının kartarlarca (tonlarca yük ile ) mehir (altın vb para ) istemesinin helal olduğu geçmektedir.
ALLAH mehire üst sınır belirtmemiştir.
Tavsiyem mehri muaccel (düğünde verilen) en az 2000 gr altın , mehri müeccel (senet ettirilir) 5 kg altın.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. #mehiryasalolsun
+1 yılVaaay fikrimi degistirdi 😢❤
13 Yorumla- +1 yıl
☺️❤️
- +1 yıl
Benci fikriniz değişmesin. Duygu sömurulerine aldanmayın.
Selamun aleyküm.
Mehir hakkında size bilgi
Örneğin Dini Nikah Akdinizde tek eşlilik şartı ile mehir miktarını bir arada bulundurabilirsiniz.
Dini nikah akdine
"Falan oğlu falan (nikahlanacağı erkek) benimle nikahlı iken başkalarıyla da nikahlanmaması şartı ile beni (şu kadar) mehri muaccel ve (şu kadar) mehri müeccel ile şahitler huzurunda nikahladı, başkasıyla nikahlandığı an ben ondan boşum." yazıp veya görevliye yazdırıp kocası, şahitler ve nikah görevlisi ile kendisi de imza atar. Ve bu belgeyi notere de tasdikletebilir. Mehri müeccel senedini ayrı yapar ise onu da notere tasdikletmesi gerekir.
Mehirin miktarına gelince Nisa-20'de bir kadının kartarlarca (tonlarca yük ile ) mehir (altın vb para ) istemesinin helal olduğu geçmektedir.
Tavsiyem mehri muaccel (düğünde verilen) en az 2000 gr altın , mehri müeccel (senet ettirilir) 5 kg altın.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilir - +1 yıl
@kadınhanım abla mehri niye mueccel ve muaccel diye ayirdik?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Aglattin 😢 ... bunu isteyecek bir kiz bir aile var midir cunki herkes altin para derdinde ama hos kimileri kendine parayla deger goruyor iste... mukemmel bir hikaye.
12 Yorumla- +1 yıl
Bencede 😊
- +1 yıl
Erkeklerin çorap gibi kari değiştigi bir zamandayız. Mehiri az istemek enayiliktir
+1 yılBen umre düşünüyordum. Hem gençken görmesi güzel olur hem de belki hacılık çıkmayacak ileride :(
31 Yorumla- +1 yıl
Umre mi?
Lütfen biraz daha ilmi yönden duşunun.
Hem umre hem altın isteyebilirsiniz.
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz onunla umreye de gidemezsiniz.
Ama mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz o parayla bin kere umre yaparsınız.
Böyle umre hac süre ezberleri gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler olmaz. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı.
Umre ve hac paraya çevrilemez #mehiryasalolsun
+1 yılVideoyu izlememe gerek yok benim olan onundur zaten imza anlaşmaya ve her hangi bir şeye gerek görmem onun olanda benimdir yani evlilikte onun malı benim malım yoktur bizim vardır
010 Yorumla- +1 yıl
Videoyu izle yinede☺️
- +1 yıl
ya benim içimi açmıyor o videolar ya ya ağlayalarak anlatıyorlar ya da değişik anlatıyorlar sıkılıyorum
- +1 yıl
Ağlamıyor ama tabi sen bilirsin
- +1 yıl
ya baktım başta biraz başına çok duygusal muhabbette giriyor kapattım sevmem pek öyle şeyleride :)
- +1 yıl
😊pekala
- +1 yıl
Mehirin aşağı yukarı ne olduğunu biliyorum yani bizim malımız olucak boşanınca nafaka gibi bir şey şu mehir dediğimiz şey açıkçası şu an kanunda olduğu gibi olası boşanma durumunda kadının mal talebinde bulunabilmesi kendi madur olması için mal varlığı para vb şeylerin paylaşılmasıdır
- +1 yıl
Ben mal mülkle ilgili bir şeye değinmek istemedim ki değinmedim de. Video beni tam manasıyla anlattı
- +1 yıl
mehir dediğimiz şey o işte yani ama bilmiyorum bu tip din içern videolar ve duygusal şeyleri sevmiyorum
- +1 yıl
Peki.
- +1 yıl
Anlaşmaya gerek yok diye bir saçmalık olamaz.
Erkekler yeni aşk bulup kadını yüzüstü bırakınca benim olan onundur demiyo
Para & Ekonomi konusunda 10,5b cevap paylaştı. Bakara süresi demiş 286 ayet ile en uzun sure ezberledim mi sanırım devamını da ezberlemek için çaba gösteririm
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılİyimiş bu fikir yasin suresi olabilir fetih ya da kiyamet de olabilir :)
21 Yorumla- +1 yıl
Allah aşkına kanmayın böyle süre ezbere diye mehir olamaz.
Hem onu hem altın isteyebilirsiniz.
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz onun ezberlediği süre ile mi idare edeceksiniz?
Ama mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz o parayla bin kere umre yaparsınız.
Böyle umre hac süre ezberleri gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler olmaz. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı.
Umre ve hac paraya çevrilemez #mehiryasalolsun
offfff, alıp götürdün beni nerelere öyle, güzel bir soru tebrikler, bunu düşünmemiştim hiç eşime
20 Yorumla
+1 yılMehri erkek tarafı belirleyebiliyor mu? Eğer belirliyorsak mehir olarak düğünde takılan takıları gösterirdim,:)
21 Yorumla- +1 yıl
Belirleyemezsin
- Para & Ekonomi konusunda 977 cevap paylaştı.
+1 yılPeki tapusunu da alabiliyoz mu kadının? Ne zaman alıyoz
13 Yorumla- +1 yıl
Videoyu izlemediniz muhtemelen 😊
- +1 yıl
İzledim ve çok sıkıldım.
- +1 yıl
Mehiri tonlarca altın istemek dinen helal
Musluman degilim ama bilemedim ya evlenirken kendimi satar gibi kapora istemek bana gore degil.
25 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anlamışsın ki sen
- +1 yıl
Videoyu izledin mi
- +1 yıl
O zaman anlamaman doğal
- +1 yıl
Lütfen ilahi hikmetine bakın.
Erkeğe boşama hakkı veren Allah kadını tonlarca mehir isteme hakkı niye verdi sizce?
Eğer İslamda mehir olmasa kadınlar erkeğin tadını aldığı kadını 3 boşol ile defettiği ucuz bişey olurdu
#mehiryasalolsun
bızım stajyer hizmetli istiyormuş bütün işlerini ona yaptıracakmış
13 Yorumla- +1 yıl
Saçma
- +1 yıl
Çok mantıklı o kişi çok zeki
- +1 yıl
Selamun aleyküm.
Mehir hakkında size bilgi verebilirim
Dini nikah akdine
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. #mehiryasalolsun
Para & Ekonomi konusunda 3,9b cevap paylaştı. Bırakın bu islâm zımbırtısını ya. Eşim o benim, ne günah işlediysek de yarı yarıya.
05 Yorumla- +1 yıl
klasik izmirli vakası.
- +1 yıl
aa dostum bırak bu işleri tesadüfen yaratılmış olamazsın.
- +1 yıl
Deniz sularını bilmeyeni boğar.
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim devire göre değil. Allah kadına tonlarca yük ile mehiri helal etti..
Çok eş isteyen erkek niye hangi devirde yaşiyoruz ayıp demiyo?
#mehiryasalolsun
Mehir olarak bir çocuk istiycem, geriside cocuğun uğruna gelir zaten.
11 Yorumla- +1 yıl
Çocuk mu?
Hem çocuk hem altın isteyebilirsiniz. Sanki tek bir nak varmış gibi şartlanmamıza gerek yokki
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz çocukla mi doyacaksınız
Hem siz mehir ile bundan sonra çalışmak zorunda kalayacak kadar para isteme hakkını sahipsiniz
Böyle umre hac sure ezberleri çocuk gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler olmaz. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı. Ayrıca İslamda boşanmada çocuk babaya verilir.
Umre ve hac çocuk paraya çevrilemez #mehiryasalolsun
+1 yılSen ne isticeksin peki :)
12 Yorumla- +1 yıl
Videodan çok etkilendim bilemiyorum yani 😄😄
- +1 yıl
Selamun aleyküm.
Mehir hakkında size bilgi verebilirim.
Örneğin Dini Nikah Akdinizde tek eşlilik şartı ile mehir miktarını bir arada bulundurabilirsiniz. nikah akdine
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin sizi durduk yere bed
100 tane kinder surprise
33 Yorumla- +1 yıl
😍😍
- +1 yıl
Lütfen ilahi hikmetine bakın. Ne çikolatası 😞
Erkeğe boşama hakkı veren Allah kadını tonlarca mehir isteme hakkı niye verdi sizce?
Eğer İslamda mehir olmasa kadınlar erkeğin tadını aldığı kadını 3 boşol ile defettiği ucuz bişey olurdu
#mehiryasalolsun
+1 yılHiçbir şey. Ticaret yapmıyoruz evleniyoruz
07 Yorumla- +1 yıl
Ticaret değil bu zateb
- +1 yıl
Benim gözümde öyle
- +1 yıl
Yanlış bakış o vakit
- +1 yıl
Yanlış falan değil. Aynı düşünmüyoruz diye benimki yanlış olmuyor
- +1 yıl
Oluyor bana göre :D
- +1 yıl
Senin düşüncen hepten yanlış o zaman
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim devire göre değil. Allah kadına tonlarca yük ile mehiri helal etti..
#mehiryasalolsun
- Para & Ekonomi konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılCanım feda benim be :) ♥
10 Yorumla
+1 yıltakas mı ediceksin kendini
02 Yorumla- +1 yıl
Anlamıyorsunuz videoyu izlediniz mi
- +1 yıl
iş yerindeyim filtreye takılmış, video görüntülenmiyor
Hangi devirde yasiyoruz bence ayip bisey
01 Yorumla- +1 yıl
#mehiryasalolsun
Para & Ekonomi konusunda 378 cevap paylaştı. Müslüman değilim. Islam hukuku da beni bağlamaz.
00 YorumlaO bana mehir versin :)
01 Yorumla- +1 yıl
Erkek verir.
+1 yılÖmrüm onun oluyor daha ne alacak ki benden
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum sjsj
12 Yorumla- +1 yıl
Çünkü islam'daboşanma medeni hukuktaki gibi degil. seriat ülkelerinde erkek ben artık sevmiyorum deyip kadını bıraktı mi bitiyo. bizde ise sevmiyorum demek suç.
İslam hukukunu gittikçe yasalara yerleştirdikleri gerçeğini de göz önünde bulunduralim.
Çok eş yasal oldu sayılır. Neden mehir yasal olmuyo o zaman?
Laik ülke ama erkeğin İslamdaki hakları yasallaşıyo.
Kadının İslamdaki haklarının yasal olması gerek.
#mehiryasalolsun - +1 yıl
Selamun aleyküm
Mehir hakkında bilgi
Dini nikah akdine
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin sizi durduk yere bed
Maaşını
13 Yorumla- +1 yıl
İşte bu gördüğüm en iyi yorumdu
- +1 yıl
Selamun aleyküm
Dini nikah akdine
- Para & Ekonomi konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBissuru sey
11 Yorumla- +1 yıl
En güzelini yaparsınız.
Çünkü islam'daboşanma medeni hukuktaki gibi degil. seriat ülkelerinde erkek ben artık sevmiyorum deyip kadını bıraktı mi bitiyo. bizde ise sevmiyorum demek suç.
İslam hukukunu gittikçe yasalara yerleştirdikleri gerçeğini de göz önünde bulunduralim.
Çok eş yasal oldu sayılır. Neden mehir yasal olmuyo o zaman?
Laik ülke ama erkeğin İslamdaki hakları yasallaşıyo.
Kadının İslamdaki haklarının yasal olması gerek.
#mehiryasalolsun
+1 yılBise vermicem.
03 Yorumla- +1 yıl
Cimri 😑
- +1 yıl
Niye vereyim ki. Günümüz de gereksiz.
- +1 yıl
#mehiryasalolsun
Çikolatayla alabilir
00 Yorumla
+1 yılBilemiyorum :)
01 Yorumla- +1 yıl
Selamun aleyküm😊
Dini nikah akdine
Tavsiyem mehri muaccel (düğünde verilen) en az 2000 gr altın , mehri müeccel (senet ettirilir) 5 kg altın. Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar