Bizde genelde 300 gr altın istiyorlar. Tabii bu kıza kalmış bir şey...
Bana gelip böyle bir şey yok falan yazacaksınız, yazmayın. Size göre olmayabilir...
Bana gelip böyle bir şey yok falan yazacaksınız, yazmayın. Size göre olmayabilir...
Ben evlendigim zaman mehir istemem. ben bir insanım , hayvan degilim satın alınıp satılcak bir şey degilim. bu tarz geleneklere karşıyım. nain. bunlara karşıyım kabul etmicem %100 . bence kimse böyle bir şey kabul etmesin bu ülkenin geleneklerinin degişmesi gerek. o ne öyle yok 2 ev 1 araba yok bilmem ne saçmalık. Bence sende isteme böyle şeyler.
Ya bırak yok dini boyutuymuş yok bilmem ne. aynı şey kardeşim. Hayatn güvencesi mi? 300 gram altınla senin ne güvencen olabilir? 300 gram altını ben sana hediye ediyim evlenme çık git gez , dolaş 300 gram altınla hangi hayatı güvenceye alıyorsun tam olarak merakımdan sordum. jdjddj sen o 300 gramı bozdursam 1 haftada gider gezsen, tozdan bitirirsin mk
Bizde hiçbir şey vermiyorlar ki erkek evi kıza ev veriyor kız evi evin cehizlerini veriyor ve erkek evi hemde kızın tüm düşün masraflarını karşılıyor yani okadar.
mehir müslüman kadınlar için vacip. Müşrik bir toplumda ise ek gelir olarak görülüyor. Zaten gerçek müslüman kadınların çoğu para kısmından çok eş adayının dinine, akidesine bakarak işleri kolaylaştırıyorlar Elhamdülillah
Allah senden razı olsun harika anlattın
Batı'da mehir olayı yok ama 300-500 bin civarı yine takı takılıyor. Tabi şu an takısız düğünsüz evlenenler de var. Boş masraf. Anadan babadan parası olmayan nasıl takıyla donatıcak
Evlilikte mehir bence biraz güven ve değer görme ihtiyacının sembolü 💛 300 gram altın çok yüksek bir rakam mesela çoğu erkek için büyük yük olabilir 😅 Senin için önemli olan hayat standardınsa birlikte konuşup orta yolu bulman en güzeli. Gerçekçi bir miktar ya da ev araba peşinatı da mantıklı olur 💍✨
Cevap
24Cevap
hiç bir şey istemem
Sadece para meraklısı olan bu ülkeden bir kızla evlenmeyi düşünmedim için verip vermeme konusu bende yok.
300 cok ya 4 bilezik alalim yeter kupesi kolyesi falan filan iste
Mahir vermem maalesef oda bana versin o zaman aq ne bu cinsiyet ayrımı
Cok istemek sacma zaten aldığınız hersey %50 oluyor
Iste işte 300 neki 3000 gram iste nasıl olsa alan sen değilsin
Bu tür istekler yüzünden Türkiyeden biriyle evlilik düşünmüyorum evleniyor muyuz iş mi kuruyoruz belli değil
Eşimin durumuna göre değişir.
Kıdemli memur maaşı 😄 657 ye hakim olduğun belli shdjdjd
Ben de mehir istiyorum.
Kadın erkek hakları eşit olmalı.
sana omur verilir :D
Takılan altınları isterim mehir olarak
Hepsinimi ohaa
@Keremcan3535 takılacak olan ne sanki 🤣 toplasan 100 gram takılır takılmaz
Hee ozman normal ya 100 gr bnde oyle vermistim esime
Gerci ben 50 verdim galiba yaa
Kilom kadar altın 😃
Kilomca altın 😄
300 Gr çok değil mi sence
Sana gelmeyiz ya ökelenme
kesin şimdi 300gr altın alıp koşa koşa gelirler
Yoo niye gelsinler
500 gram altın verdim
Tam tamına yarım kilo verdim 🙈
mehir olarak araba istiyorum çok mu abartıyorum?
Araba hazır bende ben vercem bunu düşünüyorum ama altın isterse de yaparım sıkıntı yok araba olursa altın yok altın olursa araba yok ama
@EliaEb teşekkür ederim ilerdeki kocam bulur musun beni sana çok aşığım ahahah
250 gram için 2 milyon harcamaya değmez
Biz aşireti altın sıkıntı değil
Ben gelinime 100 gram altın verdim
Ozaman ki altın fiyatı ne kadar olur bilemeyiz
Yok mk 500 gram
Vermem.
Öpücük
Gt yaparmısın
neden
Korkma yemem seni yani
Bir gram vermem.