• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Şimdiki evlilikler neden kısa sürüyor?

donjuan81
donjuan81 Takip Et
Xper 5 Yaş: 44
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Günümüzde evlenenden çok boşanan olmasının sebebi nedir sizce?
Şimdiki evlilikler neden kısa sürüyor?
Nedir Soruları Evlilik Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Erdem
    Erdem Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 57%
    +1 yıl

Arkadaşlar anlatmış da.

Asıl neden saygının kalmaması.

Bir ilişkide saygı yoksa temeli olmaz ki.

Bu bağlamda cinselliğe atıfta bulunacağım ben.

Kadınlar "özgürüm" diye bir havalara girip kendini nimetten sayıyor. Hatta evlilik öncesi cinsellik almış başını gitmiş. Öyle biriyle evlenen erkek, karısına ne kadar saygı duyabilir ki? Kim bilir kaç erkeğin altına yatmıştır. Belki işteyken arkadsından ne dolaplar çeviriyordur... Bilinçli olmasa bile bilinç altında bu soru kalır... Karısı eğer "dikişli bakire" ise, zaten erkeğe sahibim gözüyle bakmaz. "Nasıl kekledim salağı" gözü ile bakar ki yine saygıyı yerle bir eder bu görüş. Taraflardan birinde bile saygı eksikliği varsa pek uzun yürümez... Ama cinselliği ilk kez birlikte yaşayan çiftlerin gözü başkasını görmez ki. O evlilikte bayan naz da yapsa, erkek dayakda atsa yataktaki o "çekim" ikisini bir arada tutar. Çünkü cinsel olarak ona bağlıdır. Kocasının yada karısının sokaktaki adamdan/kadından bir farkı vardır. Herhangi biri değildir. Öbür ilişkilerde ise o gider başkası gelir nasılsa zihniyeti hakimdir. "Zaten falanca gibi iyi sevişemiyor..." düşünceside vardır akıllarda. Eee bakmış onca insanın tadına, kıyaslama yapar ister sitemez...

Saygı, arada güçlü bir "bağ" olmayınca da iki tarafta birbirine "sabretmiyor" en ufak pürüzlerde bile. Şekerli sakız çiğner gibi insanlar birbirine alışıp "hevesleri" geçincede "bunu mu çekecem be" diyip boşanıyorlar...

İşte zinanın bu gibi kötü yönleri de vardır ama pek kimse düşünmez. Or*spuluğu çağ atlamak olarak görür. Sözlerim hem erkek hem dişi ırk için geçerlidir...

Ayrıca bazı yorumlarda kadının ekonomik özgürlüğü vs... denmiş. KATILMIYORUM. Kadının "çalışıyor da para kazanıyor" enstrümanı bu saygı meselesi kadar önemli değil bence. Parayı buldu da azdı mı yani kadınlarımız? Bunu mu söylemek istiyor arkadaşlar? Yani erkek parası için katlanılan bir varlık mı kadınlar için? Bunu düşünen kadın zaten "parazit" gibi bir zararlıdır bana göre. Para için erkeğe/kocasına katlanma zihniyeti olan kadın zaten gidip genel evde çalışsın. En azından daha iyi kazanır...

3
    4 Yorumla
    • ruzgar_gibi_gecti
      ruzgar_gibi_gecti
      +1 yıl

sen çok keklendin sanırım. dolayısıyla cinselliği gözünde büyütmüşsün.kadın dayağını yiyen adama sahibim gözüyle. bakmaz sadece nefret ve korku duyar. erkek evlendiği kadının sahibi değildir kadın bakire olsa da olmasa da

Yorumla
    • Erdem
      Erdem
      +1 yıl

Yooo, keklenmedim. Keklensem evli olurdum değil mi? Bir kere mantığın baştan yanlış...

Ha evlenmedim ama or*spuları çok gözlemledim.

Cinselliği de gözümde büyütmedim ama sana öyle geldi ise sende cinselliği oyuncak haline getirmişsin demektir. Sebebini kamu oyunun taktirine sunuyorum...

Ayrıca söylediklerim "psikolojik" gerçeklerdir. "Hem sever hem döver" sözü durduk yere çıkmamıştır da. Tabi "kocasını" "diğerlerinden biri" olarak gören zihniyete bunu anlatamazsın.

Yorumla
    • Erdem
      Erdem
      +1 yıl

Kadın erkeğin, erkekde kadının sahibidir. Evlilik bunun için vardır.

Erkek karısına sahiplenmiyorsa zaten denecek bir laf kalmamıştır ki.

Pzvnk ler bile sermayelerini sahiplenir. Bu yüzden söylediğiniz şeyler akıl ve mantık ile uyuşmuyor. Allah ıslah etsin ne diyeyim...

Yorumla
    • isyankarxx
      isyankarxx
      +1 yıl

katılıyorm +++1

Yorumla

En İyi Cevaplar

• kadehteki_yakamoz
    kadehteki_yakamoz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41 , eic 60%
    +1 yıl

Boşansınlar ki. Evlendiler diye ruhları birbirine saronit zincirlerle bağlanmadı ya. Evlilikleri yürümüyorsa boşansınlar. En büyük nimet zamanı boş yere yanlış insanlarla harcamasınlar, kendileri yazık etmesinler.

Boşananların kimliğine de dul diye işlenmesi devletin insanları sınıflandırmasından başka birşey değildir!

Ama senin sormak istediğin evlilikler neden yürümüyor olsa gerek.

Çünkü herşeyden önce tek yürek olmayı başaramıyoruz. Ruhlarımız birbirine karışmıyor. Aşkın çalkantısı içinde ayran gibiyiz, evlenip durulunca yoğurt ve su gibi ayrışıyoruz. Peki neden? Çünkü evliliği monotonluktan kurtaramıyoruz, heyecaları yaşatamıyoruz, yenilikler yapamıyor, rutinleşiyor ve sıkıcı oluyoruz. Sonra bencil yönümüz geliyor işin içine. En ufak şeyleri problem edip, karşıdakinden önce kendimizi düşünüyoruz. Aslında ruh kendini koruyor; çünkü iki taraf birlikte çaba göstermezse, tek tarafın çabası ancak o kişinin kendini heba etmesiyle sonuçlanıyor.

Bir de aşk, öyle bir güç ki belki ilgisiz insanları bir araya getiren -ki o gücün amacı bu-, bitince birden karşıdakine gösterdiğimiz tolerans azalıyor. Aşıkken aslında karşıdakini olmadığı gibi biri gibi görüyoruz Aslında kim olduğunu tam bilmediğimiz biriyle evleniyoruz. Çünkü bazen acele ediyoruz, bazen görmek istemiyoruz.

Evliliğin devamı için iki tarafında anlayışı ve saygısı kilit noktada ve aradaki zincir de güven. Bunlar olmayınca evlilik te her tür ilişki de sonra geliyor. Artık sona ulaşmışsan, ayrılmak/boşanmak en iyi şeydir. Çünkü hastalıklı hücrelerle yaşamak seni sadece daha çabuk öldürür.

2
    1 Yorumla
    • Raskolnikov88
      Raskolnikov88
      +1 yıl

Eline sağlık çok güzel açıklamışsın ...

Yorumla
  • vanillalatte
    vanillalatte Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 36%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 948 cevap paylaştı.

--artık biçok kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyor ve söz hakkı daha fazla dolayısıyla kimseyi çekmek istemiyor.

--ayrıca eskiden olduğu gibi boşanan kadına toplumda kötü gözle bakılmıyor. eskiden olsa boşanıp baba evine dönmek çok ayıp karşılanırdı bu yüzden kadınlar yıllarca katlandılar mutsuz evliliklerine

--yaşam şartları artık ne kadar kabul etmesekte kadın erkek eşitliği diye bişey var kadında adamda çalışıyo akşama kadar biçok erkek akşam olunca hizmet bekliyo karısından anlayışsız erkek çok e kadında hem işte hem evde bi yere kadar dayanıyo

--ayrıca evlilik dışı ilişkilerin sayısı da arttıkça insanla birbirine saygılarını yitirmeye başladıkça evlilik denen kutsal müessese derinden sarsılıyo ve bitiyo

--boşanmaktan korktuğum için evlenmeyi hiçmi hiç düşünmüyorum şimdilik şahsi fikrim

1
    0 Yorumla
  • gizemli7
    gizemli7 Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 36%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.

--Evlenmeden önce uzun yıllarca süren bir ilişkileri varsa.

--Evlenmeden önce aynı evi paylaşıp yaşarlarsa.

--Evlenmeden önce her şeyi yaşayıp tüketirlerse.

--Evliliklerindeki sıkıntıları eş dostla paylaşıp akıl alıp bunu uygulamaya başlarlarsa.

--Evli olamalrına rağmen bekarmışlar gibi hareket ederlerse.

--Sorumluluklar sadece tek bir kişi üzerine yıkılırsa.

--Saygı biterse.

EVLİLİK BİTER.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

18

Cevap

26

Cevap

• Romulus
    Romulus Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

"Kocamdır. Döver de, sever de." Zihniyetinin yok olması. Güzel birşey. Koca dayanağına, despotluğa, tiranlığa kim dayanır ki? Dayanmamalıdır da zaten.

Eskiden sanki çok mutlulardı dayaklı evlilikler de kadınlar. Artık tek fark boşanıp kurtulabiliyorsun. Eskiden boşansan "mahalle ne der, ben nasıl bakarım milletin yüzüne" zihniyetine sahip olan kadının yanında, "benim mahalle de adımı mı çıkaracaksın, ben mahalleliye ne derim ulan, namusumu iki paralık mı edeceksin?" düşüncesine sahip bir erkek tiplemesi de vardı.

Artık o mahalle baskısı yavaş yavaş bittiğinden insanlar istediğini yapmaya başladı. Yani keramet evliliklerin düzgün olmasında değil. Eski evlilikler, günümüzdekilerden fersah fersah daha mutsuz ve dayaklı evliliklerdi bence. Ayrılmayı önleyen tek etken mahalle baskısı.

1
    1 Yorumla
    • kadehteki_yakamoz
      kadehteki_yakamoz
      +1 yıl

+1,0*10^100

Yorumla
  • Canxan
    Canxan Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 32%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Saygı , anlayış , hoşgörü ve sabrın olmadığı hiçbir yerde mutluluk uzun süreli olamaz .

İnsanlar artık rahatlarına çok düşkünler hiç zora gelemiyorlar , evlilikten beklentileri yok , hem evli olayım hem bekarmış gibi gezeyim tozayım kimse bana karışmasın , kazandığım paraya dokunmasın mantığı ile hiçbir iş yürümez .

Bu artık erkekler ve kadınlar içinde geçerli bir durum .

1
    0 Yorumla
  • madeheaven
    madeheaven Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42 , eic 31%
    +1 yıl

insanlarda çabuk sıkılma hali gündemde sabır deden şeyi bir çoğumuz bilmiyoruz tabi buda evliliğikte anlaşmazlıklara neden oluyor her birimiz alışkanlıklarımızdan vazgeçemiyoruz buda karşımızdaki kişiyle aramızdaki bağı zayıflatıyor kopma noktasına geldiğinde olay bitiyor..

1
    0 Yorumla
  • TristramShandy
    TristramShandy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 32%
    +1 yıl

hayatın ortasında, her şeye rağmen yaşanan bir mücadeleydi evlilik.

artık hayatın daha da ortasını amaçlayan, merkezine konuşlanmaya çalışılan bir inşa.

hayatın kölesiyken, hayatın işçisi konumuna geldi insan. çalışmayana da ekmek yok.

o arada 'sevda' da azalınca, herhangi bir kutsallık da kalmıyor.

0
    0 Yorumla
  • beatles
    beatles Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33 , eic 32%
    +1 yıl

cünkü artık kimse kimsenin kahrını cekemıyor. onceden cocugmz var cevreden ne derler,aılem bnı gerı ıstemz tarzında dusunceler vardı. smdı ıse kadınında calsmaya baslamasyla. ekonomk ozgrluk her ıkı taraf acısından varolan bırsey.kmse hata kaldrmıyor.her ıkı tarafında keyfı bilir yani:) ama tabıkı boyle olmamalı.

0
    0 Yorumla
  • Optimus_Prime1
    Optimus_Prime1 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 43 , eic 35%
    +1 yıl

İnsanların doyumsuz olması, hırslı olması, nefret dolu olması, yüksek ego, karaktersiz ve kişiliksiz olmaları..

En basitinden, geçen hafta bir arkadaşımın bayan bir arkadaşı evlendi ve evlenme gerekçesi şu ; " Sevmiyorum, çok hoşlanmıyorum ama şuan da en uygun "mal " bu çocuk, kaçıramam.."

Bunun gibi bir sürü kadın- erkek vardır eminim..

İnsanlık, kokuyor..

0
    0 Yorumla
  • akordion
    akordion Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

2 sebep var bence; birincisi bazı evliliklerin heves ile yapılması. Aman tanrım bütün arkadaşlarım evlendi bende evlenmeliyim diyen ekmek beyinli kızların yaptığı evlilikler. Diğeri ise çalışma hayatına girip de kendi ayakları üstünde durun hanımların yaptığı evlilik. Nede olsa kendi ayaklarım üstünde duruyorum, yenisini bulurum ve bitiyor. Eskiden "yuvayı dişi kuş yapar" demişler, çünkü evliliği çekip çeviren de, toparlayan da kadındı. Şimdi öylesi az kaldı.

0
    0 Yorumla
  • hayat5
    hayat5 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

1.sabretmek yok

2.kadının meslek sahibi olması.eline işini aldıgı vakit özgürüm havasına girmesi bunu sonucunda saygısızlıkların tartışmaların yaşanması

3.ilişkilerin uzun yaşaması bu ilişkide herşeyi yaşamaları görmeleri... evlendigi vakitde heycan hevesin kalmaması

1
    3 Yorumla
    • puskevit
      puskevit
      +1 yıl

Sizce bir evlilik için heyecan heves mi olmalı. İnsanlar hiçbir şey görmemeli körü körüne mi evlenmeliler. Evli değilim ama çevremde çok mutlu çift var. Ve gördüğüm kadarıyla bunların ortak noktaları heyecan ve hevesten çok sevgi saygı. İnsanlar neyin ne olduğunu bilip evlenince ve karşılıklı sevgi ve saygı gösterince evlilik yürüyor. Yoksa başka birşey değil.

Yorumla
    • hayat5
      hayat5
      +1 yıl

sen tek bi neden üzerinde durmussun digerilerinide oku:)elbetteki bi ilişkiyi evliligi yürüten saygıdır.saygı oldugu vkit sevgide gerçekleşir...o kalktıgı vakit zaten ne bi ilişki neden evlilik sürer, son bulur.hevesten heycandan kastımda insanların evlenmeden önce birçok şeyi yaşaması yani ilişkiyi evlilige götürebilecek bi neden olmadıgını, her haltı yiyip daha sonrada birbirlerinden soguduklarını sıkıldıklarını goruyorum

Yorumla
    • mirelay
      mirelay
      +1 yıl

kesinlikle sana katılıyorum.. hayat5

Yorumla
  • Ausname
    Ausname Takip Et
    Xper 4 Yaş: 50 , eic 32%
    +1 yıl

Batılaşmak gibi bir geriliğin zihniyetinden kaynaklanıyor. Hayat çok kısa ve artık insanlar saygı, sevgi, dürüstlük gibi konularda çok tahamülsüzleşmişler.

" Bizde Evlilik Pazara kadar değil, Mezara kadardır!" halende öyle evelallah...

1
    0 Yorumla
  • Nazo87
    Nazo87 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

Artil kadinlar kendilerinin kiymetini bilmeye basladilar biraktilar mutsuz bir evliligi kurtarmayi eskiler gibi dusunmuyorlar erkeklerin her dedigini kabul etmeyip kendi kararlarinin arkasunda durmalri ihaneti affetmemeleri su dusunceden kurtular erkektir yapar ne olcakki

0
    0 Yorumla
  • Alina
    Alina Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34
    +1 yıl

cunki tam emin olmadan bir hevese kapilib evelniyorlaR ondan hemde artik erkekelrin counun gou disarda kendi akrisi guelelr gulei olsada baska bir guel hatun gorunce kendi karilarindan hemencecik sikili veriyorlar bazialri haric

0
    2 Yorumla
    • donjuan81
      donjuan81
      +1 yıl

peki kadın erkeğini evine bağlayamazmı

Yorumla
    • Alina
      Alina
      +1 yıl

aslinda isderse ola bilirde bai erkeklereee buda yaramiyor

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Kadınlar artık iş hayatına girdiler. Erkeğe muhtaç değiller. Mantaliteyi hemen açıklayayım. Kadın hem çalışıyor, hem de evine, eşine bakıyor. Burada iki rol üstlenmiş oluyor. Sen şimdi kendi işini kendin yapsan bir de üstüne başka bir erkeğin ve çocuğun sorumluluğunu ister misin? Sanmam.

Hem hizmetçi, hem de işçi olunca eee banane madem bir de erkek mi bakacağım diyor. Bir de evliliğinde küçük görülüyorsa herşeye rağmen. Al sana boşanma.

0
    0 Yorumla
  • alleyesonme
    alleyesonme Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Alttan alan yok, sıkıntıya gelen yok, sorumluluk sahibi olamıyorlar. Halbuki o imzayı attıklarında iyi günde kötü günde diye söz veriyorlar birbirlerine..!

1
    5 Yorumla
    • donjuan81
      donjuan81
      +1 yıl

erkek 1 söylüyorsa bayan 50 laf söylüyor evet

Yorumla
    • alleyesonme
      alleyesonme
      +1 yıl

ben her iki taraf için söyledim, hemende kadına suçu atma. hiç birşeyden memnun olmayan söylenen erkekte çok..

Yorumla
    • donjuan81
      donjuan81
      +1 yıl

:D eskiden öyle değildi erkek laf söylerse kadın dinlerdi şimdi öylemi:D

Yorumla
    • alleyesonme
      alleyesonme
      +1 yıl

maymun gözünü açtı :). erkeğin her söylediğne boyun mu eğecek ? o kadının fikri görüşü olamaz mı?

Yorumla
    • donjuan81
      donjuan81
      +1 yıl

olu olur :D

Yorumla
  • ozgemre
    ozgemre Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

herşeyi önceden yaşıyorlar ve bir süre sonra hevesleri kalmıyor doğal olarak kısacık evlilikler oluyor :S

0
    0 Yorumla
  • EnjoyTheSilence
    EnjoyTheSilence Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 34%
    +1 yıl

Evlilikte yaşayacakları şeyleri sevgili iken yaşadıkları için olabilirmi acaba?

0
    0 Yorumla
  • Loopo
    Loopo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

Artık insanların bilinçaltında "boşanmak kötüdür boşanma fedakarlık et" gibi kavramlar yer almıyo sebebi çevresel medyasal maddiyat ve yeni heyecan arayışları olabilir

0
    0 Yorumla
  • tubaaa
    tubaaa Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

herşeyi zamanı gelmeden çabucak yaşamak bir sebeptir..sabretmenin azalması tahammülsüzlük...evlilikte herşeyin dörtdörtlük olması gerektiğine olan inanç

0
    0 Yorumla
  • nasılhepsiondandır
    nasılhepsiondandır Takip Et
    Xper 3 Yaş: 42
    +1 yıl

Başka çözüm yolu kalmadıysa tek yol olarak görüluyor. Devam etmeye çalışmak kendisine haksızlık olarak bakılıyorsa boşanmalar yaşanabiliyor.

0
    0 Yorumla
  • eriador
    eriador Takip Et
    Xper 2 Yaş: 43
    +1 yıl

her açıdan yazmayı düşündüm sonu teknolojiye gidiyor bir şekilde.

sebebi teknoloji olsa gerek,

1
    1 Yorumla
    • selini
      selini
      +1 yıl

seninle aynı fikirdeyim kesinlikle!

Yorumla
  • etmus
    etmus Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

cunku artik kadinlar adamin dayagini para ile tehdidini o kadar kolay cekmek zorunda değil

0
    0 Yorumla
  • baykus-78
    baykus-78 Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 402 cevap paylaştı.

1-sabırsız olmaları

2-en ufak şeyi bile büyütmeleri

3-anlayışlı olmamaları

4-birbirilerine güvensizlik

0
    0 Yorumla
  • umay16
    umay16 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 56
    +1 yıl

herkesin gözü açıldı artık..

kadında çalışıyor, para kazanıyor ve yaşamını devam ettirebiliyor..

ayrıcada kanuni ve hukiki haklarını biliyor...

0
    0 Yorumla
  • alara_tmrcn
    alara_tmrcn Takip Et
    Xper 2 Yaş: 45
    +1 yıl

bay ve bayanların olduğuyla yetinmeyip birbirlerini aldatması :)

0
    0 Yorumla
  • Berk28
    Berk28 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 42
    +1 yıl

Dünyaya göre aslında biz ülke olarak iyiyiz ama artık bizde raydan çıkmaya başladık. Sebebi tahammülsüzlük

0
    0 Yorumla
  • hd_men
    hd_men Takip Et
    Xper 2 Yaş: 46
    +1 yıl

doyumsuzluk her açıdan!

toplum olarak öz değerlerimizin yüzde 1 ini yakalasak herşey dah güzel olacak!

1
    0 Yorumla
  • alpdestan
    alpdestan Takip Et
    +1 yıl

insanlar laçkalaşinca evliliklerde laçkalaşti Neden olacak

1
    0 Yorumla
  • xnick
    xnick Takip Et
    Xper 2 Yaş: 48
    +1 yıl

Kadınlarn ekonomik özgürlüğü ilk neden

artık koca derdi çekmek zorunda değiller.

Doğrusuda bu

0
    2 Yorumla
    • donjuan81
      donjuan81
      +1 yıl

olabilir

Yorumla
    • xnick
      xnick
      +1 yıl

istatistiklere göre karı koca çalışan ailelerde boşanma oranı daha yüksek,

ayrıca eğtim düzeyi arttıkça boşanma oranı da atıyor.

Yorumla
  • Elvenpath
    Elvenpath Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

Çabuk karar verip yanlış kişilerle başladıkları için.

0
    0 Yorumla
  • daisy-is-me
    daisy-is-me Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

dusunmeden evleniyolar cunki..evlilege cocuk oyuncagi gibi bakiyolar

1
    0 Yorumla
  • backdoor
    backdoor Takip Et
    +1 yıl

Özgürlük,Modern,Teknoloji vs.. Yanlış anlaşılmasın bunlara karşı değilim :)

1
    0 Yorumla
  • pilotkktc
    pilotkktc Takip Et
    Xper 2 Yaş: 56
    +1 yıl

okuduğum yorumların çoğunda kadınlar diye başlıyor,demekki kadınların karakterinde bir değişme var..

0
    0 Yorumla
  • ruzgar_gibi_gecti
    ruzgar_gibi_gecti Takip Et
    Bilge Yaş: 47
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 382 cevap paylaştı.

cinsel ilişki için evleniliyorda ondan.

1
    6 Yorumla
    • Erdem
      Erdem
      +1 yıl

Sen cinsel ilişki için evlenmenin gerekli olmadığını düşünüyorsun sanırım. Bakalım senin evliliğin ne kadar sürecek...

Yorumla
    • ruzgar_gibi_gecti
      ruzgar_gibi_gecti
      +1 yıl

şu ana kadar evlenmedim ama evlenmeyeceğim anlamına gelmiyor bu. ayrıca ben ilişkiye girmeden evlenecek kadar kör olamam. cinsellik beni bağlamazsa sadece saygıyla nereye kadar. eninde sonunda aldatma olur. böylesi daha mı iyi?

Yorumla
    • Erdem
      Erdem
      +1 yıl

Sen zaten yeteri kadar kör olmuşsun. Kocam tatmin edememeye başlarsa illa gider başkasına veririm diyorsun yani... Bide kör olamam diyor. Allah daha fazla kör etmesin...

Yorumla
    • Discotheque
      Discotheque
      +1 yıl

Erdem@: Bak, aslında bu kadını alnından öpmelisin.. Bilmem anlatabildim mi?

Yorumla
    • donjuan81
      donjuan81
      +1 yıl

olabilir

Yorumla
    • ruzgar_gibi_gecti
      ruzgar_gibi_gecti
      +1 yıl

evlenirsem ve kocam tatmin etmezse boşanırım aldatmam

Yorumla
  • efsunum
    efsunum Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

çiftler de anlayış saygı yoookk

1
    0 Yorumla
  • Yorumsuz
    Yorumsuz Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

insanlar aşkla hoşlantıyı karıştırıyorlar çünkü..

0
    0 Yorumla
  • ekinokswest
    ekinokswest Takip Et
    Yoda Yaş: 43
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 407 cevap paylaştı.

para yok ki millette tabi kısa sürer.

0
    0 Yorumla
  • denizimsi
    denizimsi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

artık insanlar çok tahammülsüz...

0
    0 Yorumla
  • sinekvalesi
    sinekvalesi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

erken boşalmadan dolayı olabilir

0
    0 Yorumla
  • _Nefes_
    _Nefes_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Artık insanlar farklı arayışların peşine düşüyor.

0
    0 Yorumla
  • ŞizofrenikDüşler
    ŞizofrenikDüşler Takip Et
    +1 yıl

altta ezilen bir taraf yok da ondan

0
    0 Yorumla
  • zeyşan
    zeyşan Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

evlenmek için evleniliyoda ondan=))

0
    0 Yorumla
  • yarennn
    yarennn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 49
    +1 yıl

tahammülsüzlük ve evliliğe emek harcamamak

0
    0 Yorumla
  • Farketmezzz
    Farketmezzz Takip Et
    +1 yıl

Bilemeyeceğim neden ?

0
    0 Yorumla
  • serhat_kaftan
    serhat_kaftan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

iki kelime televizyon ve internet

0
    0 Yorumla
  • fani345
    fani345 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39
    +1 yıl

sadakatsizlik

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Şimdiki evlilikler neden kısa sürüyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Şu zamanda evlilikler neden kısa sürüyor? 8 cevap verildi
Neden evlilikler kısa sürüyor? 15 cevap verildi
Sizce şimdiki evlilikler neden kısa sürüyor? 15 cevap verildi
Evlilikler neden kısa sürüyor? 19 cevap verildi
Günümüz evlilikleri neden bu kadar kısa sürüyor? 9 cevap verildi
Evliliklerin kısa sürmesinin nedeni nedir? 39 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • El örgüsü eldivenler kullanır mısınız?
  • Japonya'da kadınlara özel üniversite açıldı. Türkiye'de de olmasını ister miydiniz?
  • Yenilen taraf aşık mı olur?
  • Sitede hangi üyeye kalpli kurabiye yaparsın?
  • Böyle bir düğün davetiyesi görseniz ne düşünürsünüz, herald gibi grup mu sanırsınız?
  • Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü: Vincenzo İtaliano! Sizce İtalyan teknik direktör Beşiktaş'ta başarılı olabilir mi?
  • Gune anlamli ve agilli bir soz birakarak mi baslayalim?
  • Eşinize/Sevgilinize sık sık hediye alır mısınız?
  • Uzun boy kadınlara yakışıyor mu?
  • Sence insanlar en çok sağlığını mı ihmal ediyor, psikolojisini mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨