Merak ediyorum beyler çarşaflı bir kızla sevgili olur muydunuz? Sevgili olsanız bile bunun sebebi ne olur du?
Olurdum
Olmazdım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
çarşaf bir inancın semboludur o inancın emirlerine uyan birisi çarşafı giyiyorsa erkeklerdne uzak durması lazımdır yani kocası haricindekilerden peki bu kişi acaba sevgiliyi nerden bulucak
@kimsesj nr alala ya bu düşündükleriniz benim çevrem öyle insanlarla dolu insanlar öyle giyiyor diye hiç kimseyle muhatap olmuyor mu sanıyorsunuz
erkek ve kadının dini ölçülerde evlenmek maksadıyla bir araya gelip tanısmasında skaınca yoktur ama her 2 tarafında yanlarında yetişkin birer şahit olması gerekir ve 1. derece akraba olmalarıda gerekir şimsi sen bana ne anlatsan boş soruyu soran kardeşim bana desenki evlilik maksatlı tamam ama sen sevgili diyorsun
Anladım demek istediğin şeyi söylemek istediğim şey sadece onlarında nefsi var insanları görünüşlerine göre yargılamayın
dostum görünüş dediğin dini bir inancın simgesi sen eline türk bayrağı alıp gidip amerikada beyaz sarayı bomblarsan abd deki herkes türk bayragı gördümü terörist sanar bunun gibi birşey sen şimdi çarşafı giyip gidip orada burada baska cocuklarla dolaşırsan bu bütün çarşaf giyen kızlara kötü örnek olur ve baskaları onları gördüğü zmanda bak işte şöyleler böyleler demelerine sebep olur ve sonucta sen ALLAHIN dinine zarar vermiş olursun bu sebeple öteki tarafta seni muck muck yaparlar demedi deme :)
Güzel söyledin..
Çarşaflı el ele tutuşup yürüyor yüzüğü görünmüyor napsın elini havaya kaldırıp evliyim mi desin sanki bir tek çarşaflı ya günah sevgili yapmak
Merak ettiğimiz cevaplar için soru sormuyor muyuz burda? Bende sordum
Yanlış anlamayında bende açık görüşlü biriyim tabiki olur ama devir değişte be gülüm çarşaflısınıda gördük namusuma düşkünüp değim otel odalarında açığınıda olur da temizini bulmak mesele
Herkes için geçerli bu ama doğru söyledin
İnsanlar özgürlüğü sadece kendilerine anlıyor
Aynen öyle herkes işine geldiği gibi yapıyor o türkü sev diye bir kadın var on numara insan oda açık görüşlü ama kapalıları hor görmüyor saçma sapan şeylerle uğraşmıyor süt dilimi ünlü var yağmur atacanın canısı kapalılardan rahatsız oluyormus melek baykalda ama kaplılar onları hoş karşıladılar yine yazık çok aciz devirde yaşıyoruz osmanlı torunuyuz osmanlı gelsin
Aynen katılıyorum insanlar özgürlüğü soyunmak zannediyor bende böyle düşünüyorum
İslamda sevgili olmak yasak degilmi neden sevgili olmak istiyorsun. Evlen. Seni yargılamıyorum uyarıda bulundum
çarşaflı kızlar erkeklerle sevgili olmaz.
Cevap
16Cevap
Evet olurdum... daha gizemli ve kendini bana saklamış (umarım) tır diye.
Çarşaflı gerçekten inanıyorsa sevgili olmaz boş konuşmayalım burada
Carsafli kizin sevgiliyle isi olur muydu? Pek sanmam.
Genelde olmuyor ama olabiliyor
Çarşaflı kız neden biriyle sevgili olsun ki ben onu anlamadım :D
Onlarında nefsi var. Senin gibi insan melek değil
Hayır o zaman carsafa niye giriyor. Amac o degil mi zaten?
Çarşaf giyince nefis ölmüyor ama
Dinsiz biri olarak kapalıyla olurdum ama çarşaflıyla olmazdım. Klasik kapalı bir şekilde doğruluğa çevirebilirim ama çarşaflıda hiç uğraşamam :D
Dinsiz biriysen neden kapalı birisiyle evleniyorsun
bir bakmışın aşık olmuşsun belli olmaz :)
İnşallah dalgasına dinsizim demişssindir
Ciddiyim
Neden peki neden inanmıyorsun
Çok nedeni var. Neden sordun
Kimsenin ebedi cehennemde kalmasını istemem çünkü yardım etmek istiyorum
:))
Ben ciddiyim yapma böyle bir nedenini söyler misin
Dünya 4.5 milyar yaşında. İnsan 15-20 bin yıldır dünyada. Geri kalan zaman neden?
Nasıl yani sorunu anlayamadım geri kalan zaman neden derken
Sorun da orda ya zaten. Olaylara dışarıdan objektif bakmıyorsun. Dinini dilini herşeyini bir kenara bırakıp evrene dışarıdan bak.
Yani boşu boşuna mı var oldu dünya onca zamandır
Hayır ama burada Allahın kudretini görmüyor musun sen? Milyonlarca yıldır ayakta duruyor ayrıca dünya insanlara hizmet için yaratılmıştır
Bak bebeğim kendinle çelişiyosun ama. ben sana diyorum ki onca zamandır dünya boşuna mı var? Sen hayır diyosun. Sonra dünya insan için var diyosun :D
Boşuna değil işte insan için var diyorum
Of hala anlamadın ya :D ben biraz uğraşsam seni dinden çıkartırım he :D
Senin yasındaki ergenlerin dikkat cekmek için yaptığı bisey bu seni allah ıslah etsin ya he metalcisindir allah bilir Aç önce kuran oku onu anla sonra gel konuş ne dediğini bilmiyorsun bir kitap oku ya sana tavsiye amentü şerhi ni oku anlarsan ilimden sonra konusuruz sizo
@Uzgun19933
Yasini baştan sona ezbere biliyorum. İmamhatip lisesinde 2 sene okudum ayrıca. Aydınlanmalısın sen de. Dikkat çekmek için olayına girme komik oluyorsun
ben olurdum tabi keşke öyle bir kız karşıma cıksa ama nerdeee :( :(
iyiler kutu gibi sanki :(
Ameller niyetlere göre istersen olur
Çarşaflı kızların sevgilisidemi oluyor :D eş olarak isterim flört zinadır.
Onlarda sevgililik yok.
Ergenlik bitince ailesi birin buluyor evlendiriyor.
Öyle değil o iş
Bilmiyorum o zaman.
Ben sevgili olmazdim.
Bence çok saçma bir soru olmuş çarşaflı bir kızın yaşam şekli zaten bellidir kimseyle sevgili olmaz kendine uygun biriyle evlilik yapar
Çarşaf sorun değil ama bu devirde çoğu bana maske gibi geliyor, en doğrusunu rabbim bilir
Maske derken
Rol yapıyorlar dinin gereği için değil maddi ve manevi statü kazanmak için yapıyorlar
Herkes aynı değil açık olupta 5 vakit namaz kılanda var çarşaf giyip namaz kılmayanda böyle düşünmen yanlış gösteriş için giyilecek bir şey degil
Böyle insanlar var dedim, böyle bir insansın demedim ki
Zaten öyle anlamadım
Önemli olan dış değil. Öyle olup aklı erkekler de ise hiç almayayım ben. Namuslu olacak.
Büyük konuşmak istemem ama olmam onların dunyasi ayrı benim dünyam ayrı
Çarşaflı diyon sevgili diyon 😅
direk çarşafla sevgili olalım
insan insandır. olurum.
Çarşaflı kız nasıl sevgili oluyor?
Çelişkili bir soru...
Çarşaflı kız sevgili yapıyormuş mu?
Evett
Sen çarşaflımısın yoksa?
Olmam süslümandır o
İşim olmaz
kısmet belli olmazz