Yargılamayın lütfen ama ben bu çocuğu istemiyorum..
Sadece soruma cevap istiyorum. Olur mu olmaz mı?
Sadece soruma cevap istiyorum. Olur mu olmaz mı?
Dr. Bernard N. Natonson kürtajın uygulanış safhalarını bir filme çektirip yorumladı:
“Kürtajın yapılma safhaları hassas aletler ve ultrasonla filme çekildi.
Kürtajı yapan evli olmayan genç bir doktordu. İki ayrı kürtaj kliniğinde çalışıyordu ve 10.000 ‘e yakın kürtaj yapmıştı. Kendisinden filmin editörü olmasını istedik, kabul etti.
Filmi seyretti, editör oldu ama odadan çıktıktan sonra bir daha kürtaj yapmadı. Kamerayla çekim yapacak kadın da özel olarak seçilmişti. Bu kadın kürtajı şiddetle savunan bir feministti. Ancak, kendi eliyle görüntülediği filmi seyrettikten sonra kürtajla ilgili konularda hiçbir tartışmaya katılmadı. Filmde, önce bebek ana rahminde rahatça hareket ederken görüntüleniyor. Kürtajı yapan kişi rahme müdahale ettiği zaman, çocuk bir an dona kalıyor.
Müdahalenin aksi istikametine, rahmin diğer tarafına doğru kaçmaya çalışıyor. Kalp atışları 140'tan 200'e çıkıyor. Kürtaj yapan kişi çocuğu ararken, çocuğun dehşetle ağzını açtığını görüyorsunuz. Sonra kürtaj yapan el ona doğru uzanıyor! Çocuğun ağzı öylesine açılıyor ki, çığlık atışını filmde görebiliyorsunuz. Kürtaj yapan kişi onu başından tutuyor ve başını vücudundan ayırıyor. 12 haftalık bebekten geriye birkaç doku artığı kalıyor. Bu, kürtaj çeşitlerinden sadece birisidir.
Uzun uzun yazmışsın sağol ama benim fikrim değişmedi
Kalbinde bir gram merhamet yoksa anne olmayı haketmiyorsun zaten.
Bebeğine yazık, sana yazıklar olsun.
babanın da imzası olması gerek sanırım. yinede daha net ve doğru bir cevap için doktora falan gidip sormalısın
Eşine karşı hainliktir.. Ergec ortaya çıkar ve o an eşini kaybedersin .. Esine söyleyip onun kararına uymangerekir.. adamın evladını taşıyorsun.. Boru değil.. ateşle oynuyorsun su an.. İnancın varsa da , Allahin gözünde günahkar olursun.. eşinin kararına uymalisin.. Gerçekten bir gün çıkacak ortaya.. ve adam o an seni boşar.. yıkılır gider adam.
Olur tabi
Henüz hazır değilsen, doğurup bakıp, büyütemiyeceksen, vatana millete hayırlı hale getiremiyeceksen, sokağa düşürüp hayırsız hale gelecekse, kürtaj gerekli.
Umarım şartların ileride düzelir ve nurtopu gibi güzel ve hayırlı çocuklar doğurursun.
Cevap
37Cevap
Olmaz tabiki de deli misin sen? Sen istemiyorsun ama onun yaşam hakkını elinden alamazsın. Şöyle düşün tanımadığın insanlar tarafından bir köşeye sıkıştırılmışsın ve öldürülmek isteniyorsun. Korkmaz mısın? Sana bunu yapanlardan Allah'ın hesap sormasını istemez misin? Ne olursa olsun yapma. Onun verdiği canı sen alma. Yargılamıyorum. Ama belliki bu tamamen keyfe keder bir şey. Zorunluluk değil. Yıllarca uğraşan insanlar var bir cana sahip olmak için. Sen sana verilene nasıl kıyarım diye düşünüyorsun. Bunu ne o çocuğa ne de babasına yapmaya hakkın var.
Eşin bu çocugu çok istiyor Allah bilir ne hayaller kuruyodur doğacak cocugunuz için sense kalkmış hayallerini suya dökme peşindesin biraz anlayışlı ol şimdi böyle diyorsun ama doğduğunda pişman olmayacaksın bence biraz oluruna bırak kürtaj gibi bir saçmalığı yapma.
Düşündüm böylesi daha iyi
O bebeği aldırmayacağını adım gibi biliyorum, maşallah birde herkese yorum yapmış obur dünyada bedelini ödeyeceksen git , Allahın verdiği canı sadece Allah alır bu günahı işlersen ne kadar sevap yaparsan yap bu günahı kapatamazsın ayrıca bu sorunun gerçek olduğuna inanasım gelmiyor
O çocuğun bü dünyada rızkı varsa sen istesen de istemesen de dünyaya gelecek. etme bulma dünyası derler ya bakarsın gün gelir ona muhtaç kalırsın.
İçinde evlat sevgisi olmayan birini karı diye alanların aklına şaşıyorum. velevki hata yapıp aldınız. daha ne diye yaşamasına izin veriyorsunuz onuda anlamyorum. gömün bir dağın tepesine üzerine işeyin gitsin.
istemiyorsan, bitmiştir zaten üzerine daha çok yorum yapılamaz, sonuçta çocuğu kadın taşıyor, eğer o kadın istemiyorsa, biz ne yapalım? günah veya haram buna yapacak birşey yok, ne bo, k yemeye oldu onuda bilmiyorum. ne demişler akacak kan damarda durmaz hesabı.
Kusura bakmada o halti yerken dusunmeyip simdi kurtaj kurtaj diye yirtinirsan olmaz. Benim karim senin yaptigini yapsa once bosarim sonra cinayetten savciliga veririm...
Ya sizene. Siz yargılayın diye soru mu sorduk. Bu benim hayatım kimse karışamaz
Yasal olarak eşinin izni gerekli. Ayrıca gizlice bu işi yaparsan vicdanen nasıl rahat olucaksın?
Unutma ki temiz vicdan en büyük nimettir.
Eşin Hayatı boyunca sana kın ve nefret duyar hayatı boyunca ona olan sevgini ve saygını sorgular bu bebegı tek yapmadınız ama tek basına onu ezip geçtin hemen ayrılabılırde zamanla senden nefret edebılırde
şu an bole sacma sapan bir soru soruyorsun ama ilerde cok pisman olursun
Çok düşündüm kararım kesin
Esinin imzasi olmadan yasal olarak aldiramazsin ancak ozelde aldirabilirsin. Ben hamile kalmaktan korkuyorm kalirsam nasil aldirilir diye cok arastirdim da :)
Anladım. Teşekkürler
Esinin imzasi ve rizasi olmadan bebegini aldiramazsin diye biliyorum ben
Anladım. Teşekkürler
Özel merkezlerde yapılır. Bazı devlet hastaneleri eş izni istiyormuş.
Olmaz sonuçta birlikte yapıyorsunuz , tek başına böyle bir karar alamazsın , senin anne olduğun kadar o da baba.
boşanmaya kkadar gider Allah sana vermişse bakacaksın büyük günah.
KONDOM , PREZERVATIF HANİ BİLİRMİSİN? Keşke babanda taksaymış
Cehennemliksin kizim hamile kalana kadar aklin neredeydi seyahatami ciktiydi? Korunma yontemlerini saymakla bitiremek korunaydin. Simdi gunahdiz bebegi oldurmek istiyon ins Allah sana bidaha cocuk nasip etmez hep hastet kal emi vicdansix
Sanane bu benim hayatım. Sen yargıla diye sormadım. Doğrusu yanlışı beni bağlar
Mesaj at bana esra
Çocuk sahibi olmak için doktorlara çanta dolusu para harcayan insanlar var Allah sana o şansı vermiş sen istemiyorsun.
Madem istemiyordun neden yaptınız, küçük bir canı almaya ne hakkın var
Size ne bu benim hayatım
vebali boynuna maden çocuk istemiyorsun neden korunmuyorsun
Sen sırasın diye
ya senn yaptığın cinayet olur yargılamıyorum ama yapma o da bir can sonuşçta
Böyle olmasi gerekiyor çünkü
olmaz. Olursa buradaki dul kadınlar cemiyetinde bulursun kendini.
Istemıyosan dıkkat etseydin evladının canını alıyosun sana verecek cevabım yok
İstemiyordun madem neden yaptın? olmaması icin neden önlem almadın? madem istemiyosun ol kürtaj olunuyorsa tabi. sonra eşin seni boşayacak ve burada görcez "kürtaj oldum eşim beni boşadı ne yapmalıyım"diye konu açtığında , görüşmek üzere orda
Sen sor diye yaptım ben de. Sen kimsin ki beni yargılıyorsun?
Eşine haber vermeden hallet. İstemediğin bir yaşam ne kendine ne çocuğua vaadetme
Devlette yapamıyorum sanırım
Eşinizin de görüşünü isterler sanırım. Ayrıca günah.
Günahını sormadım zaten
Suç cezasız kalmaz :)
Ayrıca ikisini de söyledim ben. Tek başına yaptıramazsın diye sanıyorum.
Adamın hakkı var
eğer çocuk yapmayacaksan evlenmeseydin bir kişinin hayallerini yıkmak kadar kötü birşey var mı
Resmi olarak imzası gerekiyor mu diye sordum. bben
Gerekiyor bildiğim
Kimin çocuğunu kimden esirgiyon sen ya
Benim kararım
Olmaz boşa kendini yirtma
Özelde oluyor galiba
Allah'ın verdiği cana kıyacak kadar cani misin?
Böyle olmasi gerekiyor
benm eşşim kürtaj olsa öğrenirsem boşarım onu
İyi boşa
çocuğun suçu ne şimdi?
Biri öldürücem diyorsun fikir soruyorsun?
Candır kıyma derim yazık
Kararım kesin
Düşünsene minnacık sana muhtaç nişey ve sen onu bile bile öldürüyosun tekrar düşün derim
olmaz adamda haberdar olcak
Tamam
Vicdanın buna el verecekse git ol
Tamam
Eşinin rızası olmadan yapılmıyor diye biliyorum
Peki
katil olmak istyorsunn
Ne alakası var
Olmaz imzasını falan isterler hastanede.
Cinayet mi izleyeceksin vicdansız
Cocuk baskasindan galiba
Hayır
Istememenin ozel bir nedeni mi var
Var tabi öylesine verilmiş bir karar değil
Ney
bizmi bakıcaz ya ne halin varsa gör
Yorum yapmak zorunda değilsin
babann ıznı olmadan olmaz kurtaj
Devlette olmuyor sanırım
Resmen kendi çocuğunu öldüreceksin
İzinsiz yaparsan ögrenirse suç işlemiş olursun
Boşanma sebebidir 15 dk boşanırsın
Oha :/
Olmaz.
Peki
Kürtaj yaptırmakla katil olmak aynı şey.
katil.
Offffff
Çocuğun günahı ne.!
Ne çocuğu ya daha 5 haftalik
olmaz tabii ki.
Özelde oluyor diyorlar
hayır
Olmazz
Duyarsa siler seni
Tamam
Olmaz tabiki
Anladım