Eşiniz başkasına aşık olsa bunu size "Dürüstçe ve Açıklıkla" söylese ne yapardınız?
Eşinizi de çok seviyorsunuz bu arada
Eşinizi de çok seviyorsunuz bu arada
" doğru olması " gereken bu diye düşünürüm.. :)
Zaten en nihayetinde bir yerden sonra dayanılmaz hâl alacak , başkasına aşıksa onunla görüşecek falan belki birlikte vakit geçirecekler , evde de o kadın eşini bekleyip mutsuzca oturacağına ya da aldatılıp defalarca (haberi olsun / olmasın) üzüleceğine bunu bilip yüzleşmesi daha sağlıklı diye düşünüyorum..
Her ne kadar zor olsada üstesinden gelinebilir..
Bide aşık olan kadın tarafından düşünülmeli bu durum örneğin evli adama aşık bir kadın var ortada.. (Örnektir) Aşık olan kadın içinde zor değil mi? Sevdiğinin her gece başka bir kadının (nikahlı eşi de olsa) koynuna yolluyor resmen.. Böyle bir sevgi resmen ızdırap..
Eş içinde zor , erkeği başka birine aşıkken onunla bir hayat paylaşıyor..
Sonuç : herkes "özünde" mutsuz..
Hayat kısa, bir yerden yakalamak gerek diye düşünüyorum..
Ben evli olsam , kocam başkasına aşık olduğunu itiraf etse yüzüme belki daha sağlıklı karar alırım.. Belki bende başka bir erkeğe şans verirdim.. (Örneğin ) Ama eşim bana değer veriomu vermiomu olayının sürüncemede kalması kadar kötü bişi yok..
Teşekkürler.
Açık ve net olduğu için direkt anında yol veririm gider. Bana aşık olmayan bir adamı yanımda bir saniye bile tutmam. Söylediği andan itibaren kendini kapının önünde bulur.
img03.blogcu.com/.../...27d19556a73_1277602663.jpg
Herhalde başıma gelmesini hiç istemeyeceğim bir durum. Yaşama sevincim gider duyunca ondan bu sözleri. Bir nevi aldatmış beni gibi bir durum. Nasıl oldun aşık benimle birliktesin. Tamam beni sevmiyorsun onu anladım o zaman ayrılalım. Benimle mutlu olmadığını söyleyebilirsin, halletmeye çalışırız olmuyorsa tamam güzel bir şekilde ayrılalım ama bana gelip bunu böyle anlatması benim yaşama sevincimi elimden alır ve kolay kolay unutamam. Yapmasın.
Eğer çocuk yoksa, dürüstlüğüne saygı duyar, medeni bir şekilde hiç bir şey sormadan boşanır onun önünü açardım. Unutmamak lazım çok dürüstçe bir davranış sergilemiş, yalansız dolansız.
Boşandıktan sonrada yeni hayatta yeni aşklara yelken açardım. E tabi zor bir süreç.
Cevap
16Cevap
Bir süre beklerim gelip geçicimi diye. Gelip geçici değilse boşanırız.
Cocuklarım varsa boşanmazdım. Karı Koca olmakla baba olmak ayrı şeyler. Ondan kocalık isteyen yok ama asla Babalığından ödün vermeyecek.
Hiç bosuna ayrılırdım cocuklarım babasıyla görüşür bu normal bir şey demeyin. Anne babası ayrıyken büyümüş bir kız olarak yazdım bunları.
Aile anahtarı kaybolmuş bir kilit olmalı.
Ciddi ve bu güzel yorumun için teşekkür ederim sana
Rica ederim @AyhanAydogn
@Keertmeyenkele
Son paragrafa istinaden yazıorum :
Yanlış düşünüyorsun..
Neden dersen benimde anne babam ayrı.. Ve ben babamı tanımıyorum bile..
Bende kendi yaşadıklarıma istinaden fikrimi yazmak istedim..
Benimde babam annemle evliyken başkasını sevmiş , hatta tutmuş o kadınla nişanlanmış annem durumu önceden farkettiği için itiraf edene dek susmuş bakmış sölemiyor , zorlamış öğrenmiş ve boşanmışlar.. Emin ol evladını ve eşini hiçe sayan bir babayla aynı atmosferi solumak ayrı problem..
Ben bunu bir evlad gözüyle yazıyorum.
Sırf onların çocuklarıyım diye ,
Anne babamı birbirlerini sevmedikleri halde bir hayata mecbur etmek istemezdim..
Zira birazda insan ben demekten çok birazda "sen " diyebilmeli.. İnsan olgunlaşınca bencil olamıyor. Çünkü jayatın bazı kareleri çok zor.
Benim üvey kardeşimle görüşmemi bile annem söledi.. Git konuş ablasın dedi.
Ben ise bazı gerçekleri
Devamı :
Kendi kız kardeşime söyleyeceğim korkumdan görüşmek bile istemedim..
Biliyorum ki onun tanıdığı baba " çok masum şefkatli " onun o çocuksu dünyasını bozmak istemedim.. Düşün buda fedakarlıktır..
Çünkü kız kardeşim karakter olarak çok güçsüz.. Ben daha mücadeleciyim..
Ha kırılgan değilmiyim? Evet öyleyim ama kırıldığımda kırmasını da biliyorum..
Ama kız kardeşim benim gibi değil.. Bu yüzden onunla bile görüşmek istesemde şeffaf duvarlar olduğundan görüşmüyorum..
Anne babam ayrı diyince dikkatimi çekti görüş atmak istedim.. Rahatsız ettiysem kbakmayın tekrar..
@AppleCrow son paragrafa istinaden 2 kat betonarme döşemişsin :D
Srni öyle iyi anlıyorum ki :))
İnan bana keşke babamın bir kızı olsa onu şevkatli ya da bir ailesi olsa her gün aynı masaya oturduğu... yani normal ve mutlu bir hayatı olsa... cok isterdim. Kardeşime gözüm gibi bakardım ayırt etmeden. Babama cok da söyledim ama hiç bir zaman aile kurabilecek kadar iyi bir adam olamadı. Anlatmaya kalksam günler gecer belki... Babam tanıdığım en kötü adam. Fakat BABAM. Damarımdaki kanı ceksem etim kemiğimde o adam var. Çok seviyorum onu tüm yanlışlarıyla. Yıllarca görüşmedim nefret ettim ama bir sabah bir şeyi farkettim tüm öfkeme rağmen onun koynunda uyanmak istedim çünkü o benim babam.
Simdi demek istediğim şu babamı yan komsumuzla ya da öğretmenimle ya da ne biliyim iş arkadasıyla aynı yatakta basmaktansa eşi ve cocuğuyla aynı masada akşam yemeği yemeyi tercih ederdim.
Bir cocuk için aile bambaşkadır. Ben ne olursa olsun ne şartla olursa olsun ailem olsın isterdim çünkü benim hiç ailem olmadı. Biz hiç birlikte olmadık. Belki yanlış gelir bu dülünce
Devamı : fakat aile ve kilit kavramını babam öğrenebilseydi biz bu durumda olmazdık. O yüzdrn aile cok önemli @AppleCrow
@Keertmeyenkele , @soran 'ı da çok bildirim yağmuru yapmadan olayı toparlıyayım... Bende seni anlıyorum..
Belki aynı olayı farklı şekillerde yaşamışız.. Bazen göründüğü gibi olmayabiliyor herşey. Belki görüş yazmak için kısıtlı yer olduğundan tam kendimi ifade edemedim ama benim babamın mutlu bir yuvası malesefki yok. Babamın tüm hayatını araştırdım , herkesin telefonu adresi vs herşey elimde var , ama kızkardeşime bakmakla yükümlü olduğundan ve çeşitli aile problemlerinden 3. Evliliğini de yıkamıyor babam.. Ve kardeşime gösterdiği sevgi bile gerçek sevgi değil.. Şuanki eşini de sevmiyor mesela , ama bana hiçbi faydası olmayacağı için gerçekleri kimseye anlatmadım..
Son olarak bende babam yok diye , çok hasret yaşıyorum ya bu açlığı farklı şekilde tatmin edebiliyorum.. Bende erkek arkadaşıma sarıldığımda bu yokluk hissi yok oluyor..
Belli ki hayat bizi farklı yıpratmış kardeş.. Umarım daha fazla üzülmeyiz..
Kendine iyi bak :)
Sende kendine iyi bak :) @AppleCrow
Dürüstlük hep kazanir. Gizli sakli aldatmalar yerine açik açik soylemesi aci da olsa en dogrusudur. Baska turlu uzadikça uzar. O uzaklasir, ben mutsuz olurum, kuskulanirim huzursuzlanirim. Inkar eder, ben o arada belki hamile kalirim, yillar geçer ve ben hep mutsuzumdur vs vs...
eger ki çocuk varsa işin içinde hiç bozuga vermem umursamaz davranırdım sevgimden mahrum bırakır keyfime bakardım lakin çocuk yoksa belirli dönem sonra bosar gecerdim aklı bende olmayanın bedeni yanımda olsa ne yazar?
Cevap için teşekkürler
varını yoğunu bana devretmesi karşılığında onu terkedebilirim. Neden dersen parası olmadan o kadın hala onu sevecek mi merak içindeyim. Ya da eşim bunu göze alabilecek mi
Tebrik;)) dusunen bir kadin degerlidir
sağol.
Bosanirim ama canim cok yanar. Agir depresyon geciririm. Hayata kuserim muhtemelen ve nafaka falan talep ederim yaptigini yanina birakmam canini acitirim.
çok kötü yaa :(
başkasına aşık olmuşsa zaten anlardım bunu başkasına aşık olmuş biri bana nasıl eskisi gbi davransın ki ve bu durum çok ilerlemeden duygularının geçici olabileceğini anlatrdım evliysem eğer
ay valla çok iyi ya bu cesaret varsa helal olsun sanada geçmiş olsun bu cesaretle bir değil on kerede aldatır seni :D
Dürüst diye bir kere daha aşık olurdum dicem olmayacak. Heves mi yoksa gerçekten mi aşık oldun der, cevap ne olursa olsun ayrılırdım.
esim öyle bir serefsizlik yapmamalı. ne demek baskasına asık oldu demekki bakmıs izlemis vakit gecirmis ki asık olmus. askımdan ölsemde bosardım.
Ne kadar üzülsem de böyle bir gerçegi kabullenip evliligimi sonlandirirdim
teşekkürler cevap için
neden surekli teekkur ediyorsun ")
Dürüstçe söylediği için saygı duyar çocuk da yoksa yoluma bakarım. Çocuk varsa iş değişir biraz galiba.
Valla oturup ağlarım sonra kızarım küfrederim mahvolurum ama yapacak bir şey yok izin veririm gitmesine
Kalbi benimle olmayanin bedeni yanımda olsun istemem yolun acik olsun derim...
Mutluluklar dilerim. Çocuklarınıda eline veririm hadi bana eyvallah derim.
Ne kadar seversem seveyim fark tmez. Karaktersiz biriymiş demek ki
Cooook uzulurdum hatta kahrolurdum kendimi kaybederdim. Ama en mantikli ve tek yapilacak sey ayrilmak.
Bu şekilde söylemesi daha iyi ayrılırım ve atlatması gayet kolay olur
Esimi çok seviyorsam eger. Onun beni sevdigi için severim. Yani baskasinin olma ihtimali sifir.
Kimi seviyorsan ona git karşılıksız evlilik yürümez diyip mahkemeye giderdim
Anlayışla karşılamaktan başka çarem olmazdı zaten. Üzülürdüm evet ama zamanla alışılmayacak şey yok şu hayatta.
Düğün benden😂saka bir yana dinlemeden kapının önüne koyarım ben sussam vicdanı susmaz.
tabi ki, mutluluklar diler boşanır yol veririm. engel olmak bana yakışmaz.
Simdiki aklim ile boşanırdım ama o zamanki durumu bilmem
böyle sorular sorupta milletin kafasını bulandırmayın
Sana ne
Sacmalama seni benim kadar kimse sevemez biliyosun derimm...
cok seviyosam once depresyona girerdim sonra baskasini bulur ayrilirdim
Döve döve yola getiririm
vay canına :D
Aşık olduğu kişiyle ilişkisi imkânsız da devam ederim bosanmam
anlayışla karşılar ve yol verirdim
:))
Küfür eder boşanırım.
İkerim, çok kötü şeyler olabilir yani 😤😡😠
Çok ayıp
en koktuğum şey valla
Kafasına bir tane sıkar sevaba girerim...
Devam etmek mumkun degil
:O başkasına aşıkken nasıl beraber uyuyabilirsin?
Ne b. k yersen ye der ve boşarım
Hayir onu benle evlenmeden once sevseydin derdim
Yuzune tukurur bosanır donuna kadar alırım ;:...;
Açacagın tazminat davasının sebebi ne olacak merak ettim :)
Cehennemin dibine kadar yolun var
:)) Sakin
şu an bisey diyemem ama kotu şeyler olabilirdi
Ne gibi?
ayrılırdım. birlikte olmanın bir anlamı var mı...
Ayrilirim ne yapicam beni zaten artik istemiyor
Ayrılırım.
kafasına sıkarım bitane napıcan...
bosardim
Cok kötü olurdu , ama yok ;-) iyi'ki yok
Ben nerde yanlış yaptım diye bir düşünürüm.
hadi ordan ederim.
Ayrılırız.
Ayrilirim..
bıçaklarım hepsini
Sakin ol şampiyon :D
Sevinirim
yaşadım zaten bunu
Geçmiş olsun
geçti zaten
Ayrilik
Boşanırdım uzatmadan
Ayrılırdim