Bu konu öyle basit şekilde ele alınacak bir konu değil çünkü söz konusu karmaşık psikolojiye ve farklı fizyolojilere sahip olan insanların bir araya gelmesi, evlilikleri.. Çok etraflıca ele alınacak bir konu. Sadece birr kaç örnekle, telkinle, yönlendirmeyle çözümlenecek bir şey de değil. Biri kadın diğeri erkek. İki farklı coğrafya da, aile de, kültür de doğmuş ve mayalanmış, farklı eğitimler almış, farklı zamanlarda farklı tecrübeler yaşamış dolayısı ile perspektifleri de farklı gelişmiş, farkındalıklarının ph değeri bile farklıyken birbirlerine "evet" deyip bir çatı altında toplanmş insanlar.. Herşey güzel lanlar ve umut dolu hayallerle başlayıp bir gün uyandığınızda yanıbaşınızda yatan insana yabancılık çekiyorsunuz. Pek anlatılacak bir konu değil çünkü bu gibi durumlar sözlerden çok duyguları barındırır. O kadar çok çeşidi var ki! hangi aileyi hangi karakteri örnek verip evlilik şudur, boşanma sebepleri bunlardır, aslında şöyle olmalıdır diyebilsin? Duygusal travmayla biten evliliklerin sonucunda insan şunu anlıyor ve işte bu noktada aslında en başında ne yapması gerektiğini görüyor, geç olsa da.. Bu durumu kısaca kendi sözlerimden biriyle tanımlamak isterim; "Hüsranlık, Kendi masalını yaşadığını düşünürken aslında başka bir hikayenin parçası olduğunu öğrendiğin an'dır.."
İki farklı insan evet doğrudur ama karşısındaki iyi tanıyabilirsin bir BİZ oluşturabilirsin, sen sen olduğunda ben ben olduğu unutmadan sınırlara müdahale etmeden, karşındakinin senden farklı olduğunun bilincinde hareket ederek ortak bir biz oluşturursun.
Evet, bu bahsettiğini uygulama kısmen mümkün. Kısmen diyorum çünkü gün geliyor bir yerden biri patlak verip "biz" likten çıkıp "ben" olduğunu hatırlıyor, bencilleşiyor. Yaşamın getirdiği sorumluluklar, sıkıntılar, sürprizler ani değişimlere yol açabiliyor. Yazılım değiliz ki birbirimize nasıl davranacağımızı ve nasıl "BİZ" olacağımızı 1 ve 0 parametreleri ile kodlayalım ki hata olmasın! O zaman da zaten en üstün varlık olarak yaratılmamızın, duygusal varlıklar olmamızın, akıl ve irade sahipliğimiz hepsi yaşan ve anlamsız olurdu. Bunun dışında dediğim gibi duygusal varlıklarız ve şaşar beşeriz. Hiçbir zaman karşındaki insanı tam olarak tanıyamazsın bir ömür harcasan bile bu mümkün değildir. Değişkeniz çünkü.. Zaman değişiyor, duygular, fiziksel olarak insanlar, düşünceler, ekonomiler, psikolojiler hava dak i oksijen miktarı bile.. Herşey bu kadar değişken iken karşındaki insanı az çok tanıdın ve huyunu suyunu biliyorsun diye bu inanca bel bağlayıp asla "biz" olmaktan çıkmayız,
kaza yapmayız demek sadece hayalperestlik olur. Amacım burada olumsuz bir tablo çizip kara bulutları çekmek değil sadece işin gerçekçi tarafını kabullenmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyorum
Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Görünen köy klavuz istemez Darı unundan baklava, incir ağacından oklava olmaz. Deli deliden hoşlanır, imam ölüden Değirmen iki taştan, muhabbet iki baştan.
Kim direnecek en ufak bişey de hemen biz anlaşamıyoruz ben yapamıyorum vs vs kimse adam gibi sevmiyor adam gibi sevdiğinin arkasında durmuyor hemen bitti ayrılalım ayrılacaksan neden o zaman güzel sözler söyleyip umut veriyorsun arkanda bir enkaz bırakıyorsun neden?
Bence de sabır önemli bir yerde çünkü insanlar zamanla değişebiliyor, biraz sabır gösterip sevdiğin yaşadığın güzel günlerin hatırına zorlamak şans vermek lazım.
Uzun uzadıya tartışmak gerek bu konuyu aslında. Bunu yapamayacağım şimdi ama işin temel sorununu söyleyebiliriz belki. Kanımca değişen toplumu yapısı ve bu değişim sonucunda erkekte ve kadında ortaya çıkan yeni beklentiler ve algılar ilişkilerin de içindeki beklentileri değiştirdi ve hatta biraz deformasyona uğratarak daha ince ve kırılgan hale getirdi. Bu durumda da boşanmayı tetikleyici olumsuz sebepler malesef günümüzdeki gibi fazlalaştı...
Abla sevgiliye karsi artik birsey hissetmiyorum diye ayrilmayi dusunen bir genclikden bahsediyoruz yani sasirmamak lazim. Bence evliligi basitlestiren en onemli sey sevgili edinmektir, insanlarin evlenmeden once onca yasadigi seyler evliligi basitlestiriyor cunku kafa ayni kafa oluyor en ufak birseyde hemen vazgecebiliyor.
Şu dönemde kadınları bir düşün? Sosyal medyadaki tavırlarını, biraz ekonomik özgürlüğü olan kadının erkeğe karşı davranışlarını bir düşün? Amacım kesinlikle sorumluluğu bir cinsin üstüne atmak değil. Fakat insan bazen düşünüyor. Neden Anadolu da boşanmalar daha az? neden kadının eğitim seviyesi, gelir seviyesi azaldıkça evliliğin ömrü uzuyor? Kadınlar parasız eğitimsiz kalsın demiyorum fakat, kadınlar bunları kazanırken acaba birşeylerini de kaybetmiyor mu?
Tahammül edebilme sınırlarımız daraldı sanıyorum, artık küçük şeylere bile katlanmak zor, her iki tarafında maddi özgürlüğü olunca kimsenin kimseye katlanma zorunluluğuda ortadan kalkıyor sanırım, Bu arad Çocuk varsa en büyük travmayı çocuklar yaşıyor olmalı
Yaziyi okumadim 😊 Evliligin tam anlamiyla ne demek oldugunu bilmiyo cogu. fedakarlik yapmiyo, eski aliskanliklarindan odun verilmiyo Sirf evlenmek icin evleniyolar. bazen sadecr cocuk sahibi olmak icin. Tam anlamiyla hayati tanimamis, olgunlasmamis insanlardan bir anda bir yuva yapmalari isteniyo.
boşanmalarda genellikle gereksiz gurur var. büyüklerin sözünün dinlenmediği evliliklerde ya da gençlerin her hangi bir sorun karşısında bildiklerinin okunmasından kaynaklanır. oysa ki içinde ki şeytana dur diyebilseler nefislerini yenebilseler büyüklerin sözüne kulak verseler mesele kalmaz diye düşünüyorum.
Bosanma da degil sorun evlilikte. Evliligin ne oldugunu bilmeden evleniyir insanlar cinsel cekimi veya sevgiyi veya sevgi sandiklari şeyi yan yana yasamak icin yeterli saniyorlar.
İnsanına ve ilişkisine göre değişir hak eden için can verilir hak etmeyenle bir bardak su içilmez nedense artık insanlar günümüzde maskeyle hayatlarını sürdürüyorlar beni böyle görmesin beni böyle tanımasın olduğumdan daha farklı görüneyim ya da iyi taklidi yapayım gibi kişilik karakter sorunu yaşıyorlar bence herkez eşlerini sevgililerini olduğu gibi kabul etse ve herkez olduğu gibi olsa AYRILIKLAR yaşanmaz
Günümüz gençligi cinselliği seks yapmayı aşk sanıyorlar. 3 günde aşk cümleleri kurup haftasına yatağa giriyorlar. Birbirlerini tanımadanda nikah kıyıyorlar. Hiç şaşırmıyorum boşanmalarına.
çünkü erkek ve bayan çalıştığı için herkes aynı hakka sahip erkek veya bayan bağırdığı zaman hemen boşanıyor çünkü ikiside ayaklarının üzerinde durabiliyor ondan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eskiden insanlar kullandıklari eşyaları, araçları bir omur kullanırlar, saklarlar, değer verirlerdi. Simdi seçenek çok, seçeneğim çok olması etkiliyor insani..
En İyi Cevaplar