Sevgilisini benimle belki de birden fazla kişiyle aldattı kiza soylemeli miyim?

Eski sevgilim ile 1 aydır konuşuyorduk başlarda arkadaş gibiydik şu zamana kadar da ben hep öyle gördüm fakat 1 aydır sürekli bana uzun uzun mesajlar, aramalar ile aşkından sevgisinden bahsediyordu. Sürekli özledim diye kapima geliyordu ben istemiyordum bana hep şu zaman kadar güvensizlik vermiştir eskiden de şimdi de. İki gün önce kavga ettik arkadaş gozuyle gordugumu tekrardan dile getirdim sinirlendi senden kendimi geri çekemiyorum seninle konuşurken içim kıpır kıpır anlamıyosun yaptı neyse sonunda baya kavga ettik engelledim sonra bunun bir ilişkisi vardı ilk konuşmaya başladığımızda da sormuştum neden bittiğini o da aylar önce bitti unuttum bile çoktan demişti böylelikle konuşmaya devam etmiştik. Dün de aklıma geldi kızın bir instagramina bakayim dedim çok şirin bir kizdi baktım ki bunlar hiç ayrılmamışlar haftalar önceden de 1 hafta öncesindende dolu dolu fotoğrafları var kizin sevdiği belli. Dedim belki yanlış anlamışımdır az bir süre değil 1 yıla askın sevgililer yapmaz kiza öyle bir sey diye düsündüm ama 1 hafta önce fotoğraf attıkları zamandan belliydi. ilişkilerine ara verip 1 hafta önce baslamıs olsalardı şu 1 hafta içerisinde de yine bana yazdığı onca şey kaçınılmaz bir gerçekti. Çok şaşırdım asla beklemezdim böyle bir şeyi hiçbir insanın aldatılmak gibi bir saygısızlığa değdini düşünmüyorum. Kıza söylemeyi istiyorum fakat elimde bir kanıt yok engellediğim zaman her şeyini sildim ama anlatmazsam da böyle yapan şeref yoksunu bir insanın durup kıza sadık şekilde ilişkilerinde ilerleyeceğini düşünmüyorum. Ne yapmam lazım? Birkaç arkadaşım söyleme karışma sen eğer tekrardan başka yerlerden ulaşırsa sana bu sefer silmez kıza gösterirsin şimdi haklıyken haksız durumda kalan sen olursun diyorlar? Kiza o kadar üzülüyorum ki öncelerde aldatıldığım için anlayabiliyorum kafama takıyorum böyle karaktersizliklere göz yummayı istemiyorum. Siz ne yapmamı önerirsiniz?
Sevgilisini benimle belki de birden fazla kişiyle aldattı kiza soylemeli miyim?