Mesela ben aslen Bursalıyım, erkeklerin düşüncesinde gitseydim Bursalı biriyle mi evlenmek isterdim? asla! 😱 asjdjd
-sizin evleneceğiniz şahıs nereli olmalı?
-sizin evleneceğiniz şahıs nereli olmalı?
aslında uzak şehirden olması bir yandan iyi bir yandan da kötü. Evlilik aşamasında gideceksin vermeyecekler sonra bir daha gideceksin :) sonra kınaydı nişan dı. hem maddi skıntı hemde yorucu iş :) iyi yönü de bayramdan bayrama kaynana kayınbabaya gidilir. Uzaklık bahane edilerek :) :)
Bende bursadayim bursali birini istemistim vermediler mesela. Kultur farki varmis ne alakaysa :D
Kültür farkı oluyor gerek aileler arasi gerek yetistirilme tarzi olarak.
Tabii aslolan anlayış ve insanlari olduğu gibi kabul edebilmek.
İsteğim Ege olması.. Ama öncelikle hayırlısı olsun.
Cevap
65Cevap
memleketten olması önemli bence; tabi arzu edilen durum bu ama gönul meselesi.
ilerde evlenince tatillerde kimden tarafa gideceksiniz? yerleşecegınızde kimden tarafa yerleşeceksınız? çocuk olunca sizinkilerden destek gerekecegınden napacaksınız? bunlar önemli ve tecrube ile sabit.
Ben Ankaralıyım Ankaralı birini isterim adetlerini ailesini çevresini bilmediğin bir aileye neden bulaşayım ki bildiğim insanlar varken. Ben sevdim hiçbirşey umrumda değil demekle olmuyor bu işler ailelerde bağlanıyor. Herşey tam uyumlu mükemmel olmalı gereksiz riske girmeye gerek yok.
Bende Trabzonluyum ve yöresel yemeklerimizi çok seviyorum. Sabah kahvaltıda kuymak isticem akşama lahana yemeği isticem bunlara yabancı olmaması gerek yapabilmeli hepsini
ya ilk kez duyuyorum bunu ben cok ilginc? bildigim kadar memleketlerinden bosver yurt disindan evlenmek istiyorlar.
söyle tam bir osmanli beyefendi veya güneydogulu asik isterdim ama gidisat vikinglere gelin gidecem diye gösteriyor
Ben Trabzonluyun Tabi heryerin iyisi kotusu var ama ilk öncelik memleketlim olsun isterim sonucta ayni yore ayni kultur cok fazla sorun olmaz bir cok sey ama illakide diretmem nasipte kim varsa o olucaktir Allahim hayirli Eşler nasip etsin bizlere...
Edirne, İzmir, Eskişehirli, Ankara , Çanakkale, Antalya Vs olabilir, en başta insan olsun merhametli olsun. Pek doğulu istemem örneğin cizre gibi..
Trabzonluyum anlıyorum ki Trabzonlularla anlasamiyorum yabancı olması daha iyi..
Angara bebesi çok isterim..
Nasıl tabi bilemeyiz.. 😊
Nasip*
Güzel yav neresini beğenmedin
Vala nereli olduğu zerre kadar umrumda değil, olamaz da!!!
Genellemene katılmıyorum, önemdiğim bir durum değil;aileler anlaşsın yeter...
Ben afrikaya kadar yolu var usta bir kabile reisi kizi dusurdummuydu arsalar tarlalar tertemi😄😄z
Hahahahaha arsalar diyor ya 😂😂😂
hahahahahaha mantıkta çığır açtın bro!! :D tebrikler
erkekler aslnda ana kuzusu oldugu icin analarinin dizinin dibinden ayrlmak istemezler. d
Nesil kırılmamalı düşüncesindeyim ve gelenekler görenekleri bildiği için uyum süreci zor olmuyor sıkıntı yaşanmıyor vs. vs.
İzmir'deyim. İzmir'den olması şart değil. Ama uzak olduğu zaman da sıkıntı oluyor. Gözden uzak olan gönülden de uzak durumu yaşanıyor. Uzakta olunca sevgiyi tam verememe durumu yaşanabilir.
Kimmis kimlerdenmis kokenini gecmisini nasil bir aileden geldigini bilebilmek icin boyle bir yola basvuruyorlar
Yok oyle birsey 😍
Bul bana boyu 180 Ve üzeri hatun, isterse papuayenigineli olsun 😂
şehrin ne önemi var ama aşkı uzaklarda ararsan kavuşamazsın.. mesafelerrrr... yakında olması daha iyi :))
Nereli olduğuönemli değil önemli olan sevdiğin memleketi değil karakteri
Nereli olduğunun önemi yok birbirimize hitab edelim yeter
memleketten olmalı soyu sopu kolay araştırılsın diye...
Tüm genellemelerde olduğu gibi bu genelleme de yanlış :) İNSAN olsun yeter
öyle bir düşüncem yok belirli kriterlerim var sadece okadar
Elin iyisinden kendi kötümüz yeğdir derler eskiler Ankaralı sevdim aldım
Gönüller bir olduktan sonra memleketin ne önemi olabilir
eşlerin uyumu kadar
yeme içme kültürleri , müzik kültürleri vb. de önemlidir .
aynı yöreden eşin olursa bu gibi konularda sorun yaşamazsın
Erkekler böyle bir saçmalığı mı düşünüyormuş. Ben hiç böyle erkekle karsılasmadım
Abiminin olduğunu farzedelim nereden evlenmesini isterdin?
Hangi yüzyıldan bahsediyorsun sen biz yurtdışına açılma niyetindeyiz daha çok
Benim memleketimden birini bulmak zor olduğu için öyle bir derdim de yok
Bayramda seyranda ne yapacak cocuk ? bir ora bir ora yav kizlar cok dusuncesizler
kendisini ve ailesini daha yakından daha kolay tanıyabileceği için olabilir
Ben şahsen yurtdışından biriyle evlenme düşüncesindeyim :)
valla bilememki karşımıza kim çıkacak nereli olacak :)
Maddi durumum iyi olsa hollandan biri ile yine evlenirim amw maddi durum yettigi yere kadar..
Malesef evlenecek bir kızı bulamazsam bizimkiler köyden evlendircekler :/
Ailesel baskı yüzünden.
Bursalı olman yeterli bir neden değil mi 😂😂
Türk olsun gerisi fark etmez.
iyi biri olsunda nereli olursa olsun
Düğün masrafı az olsun
Nereli olduğu önemli değil
Gorusmek sorun olur diye
Bende bursa lıyım. Bursalıları opte basına koy 😃
farketmez insan olsun yeter
İnsan olduktan sonra memleket fark etmez.
beni kendine aşık etsin
Tamam sen olacak san bursalı olsun :)
farketmez memleketi adam olsun yeter
Kanadalı olması gerek
Ege yöresi bana uyar ;)
:D valla fark etmez :D evlenmem ben :D
Önce insan olmalı bence
cidden ha neden bu olay :D
hemşeri hemşeriyi gurbette öpermiş
Ben Laz kızlarına bayılıyorum Nasip bakalım :)
Ben başka ülkeden düşünüyorum
Yok öyle bişey liseyi hangi okulda okudun
Yok oyle sey nasil kismet
Uzaylı arıyorum
Evlenmeyeceğim için sorun yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar