bende diyorum neden evlenemiyorum . şimdiki nesil hep çalışan kızı tercih ediyor . bir kaç kişiyle görüştüm çalışmadığımı öğrenince soğumalar oldu direk . hayır kendime güvenim gitti iyi ahlaklı güzelce bir kızım . acaba beni beğenmiyorlar mı diye düşünüp üzülüyordum . arkadaşımda saçmalama kızım artık erkekler paralı çalışan kız arıyor o yüzden seni istememiştirler yoksa fıstık gibi kızsın falan filan dedi . babam bile şaşırdı bir talibim oldu görücü geldiler çalıştığımı sanıyolarmış .neyse sonra bir daha gelmediler . nedenide çocuk beğenmemiş falan filan bahane . babamda nasıl yani bu kızın neesine beğenmemiş o adam dedi . adamda yani benden çok daha çirkindi . inanamadık . üniveriste bitirdim . iş bualamadım . işsizim . evlenemedimde buna bağlı olarak . kimse sorumluluk almak istemiyor haliyle . bende evlenemeyceğim sanırım .bunuda neden paylaştım bilmiyorum ama içimi dökmek için .
Cevabın nedir?
+1 yıltanıştığın zaman çalışmak istediğini ama iş bulamadığını aradığını çok istediğini söyle. senin ilerde iş bulduğunda çalışacağına inansın, o zaman tavırları biraz daha yumuşama gösterir. çekiniyo tabi erkekler, ben de cekiniyorum mesela, ama Allah istediğine istediği kısmeti çıkarıyo işte yapacak bişey yok, benim evleneceğim kız da çalışmıyo. iş arıyo ama çok nitelikli işler bakıyo ve giremiyor haliyle. e şimdi gözüm korkuyo tabi yarın öbür gün çocuk da olacak. ülkenin hali de ortada. yarı aç yarı tok yaşamak istemiyorum. erkek çalışıp eve ekmek getirsin tamam gerekirse 20 sene aynı pantalonu giyerim ben ama ben çökersem tüm aile çökecekse işte o zaman durum kötü. ikinci konuda şimdi gençsin, hastalık göstermesin Allah. ama yaşlanınca hasta olacaksın, paraya ihtiyacın olacak, emekli olman lazım, nasıl emekli olacaksın çalışmazsan. siz balayı düşünürken biz bunları düşünüyoruz. siz doğacak çocuğunuzun pembe elbiselerini fırfırlı eteğini düşünürken, biz o çocuğun okul masraflarını düşünüyoruz. işte o yüzden seninle tanışan erkekler çalışmadığını öğrenince soğuyolar. iki seçeneğin var ya çalışacaksın ya da zengin koca bekliyeceksin. kadın çalışmıyosa zenginlik alt sınır ayda 15bin TL. hatırlatırım yoksulluk sınırı 3500 TL. açlık sınırı 1050 TL. hep düşün bunları, taş yemiyeceksiniz evde ve inan ki hiç bir zaman samanlık seyran olmayacak.
011 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum erkek isterse evine bakar . benim annemde çalışmadı ama babam gayette güzel geçindirdi evi ve babam ilkokul mezunu biri . ama hep çalıştı . annemde evde çalıştı .çok şükür benide okuttular muhtaç olmadık . yani olabiliyor . allah kısmetini veriyor . bende iyi bir iş arıyorum tabi ama şu var kadın her yerde çalışamaz . güvenilir bir iş ortamı şart . saatlerin uygun olması gerek . çok görüşmeye gittim ben . adam gerektiğinde 10-11 de çıkıcaksın işten diyor . e böle nasıl çalışayım ki
- +1 yıl
erkek evine bakar tabi , bakmaz demiyorum zaten ben. ama diyosun ya soğuyolar diye. neden soğuduklarını yazıyorum. üstümüze çok büyük bi sorumluluk yükleniyo. burası türkiye yarın noolacağı belli değil
Soran+1 yılayrıca bence sen o kız arkadaşını bırak . neden mi ?herzaman sorun çıkıcak aranızda bu konuda .daha fazla umut verme .oda yoluna baksın .yaşı geçmesin fazla . bu zihniyetle ve kuşkularla o iş olmaz . sonra yıllarca bekleyip köşeye atılmasın . açık açık konuşmalısın bence .biz kızlar hemen bağlanıyoruz hayallere dalıyoruz . sonrası hüsran oluyor .bende geçtim o yollardan . ben evimin duvarının badanasının ne renk olucağını düşünürken o çoktan gitmişti bile . çok acı . uzatmamak en iyisi .
Soran+1 yılevet burası türkiye belli olmaz yarın . dünyanın bin bir türlü hali var .o beğenmediğin kız yarın çok iyi bir iş bulup senden fazla maaşla çalışabilir bunuda unutma .
- +1 yıl
maalesef yanlış anladın beni. sordun ben de düşüncemi söyledim. büyük konuşmak iyi değildir ben her zaman Allah utandırmasın derim. sana da iyi dileğim Allah utandırmasın, yolun açık olsundur arkadaş.
Soran+1 yılbüyük konuştuğum birşey yok .eğer kuşkun varsa kızı oyalama dedim . çünkü benime başıma geldi böle birşey . benle görüştü etti umut verdi sonra saçma sapan bahenelerle gitti . ama ben aslını biliyordum . sonra sanki başkası gibi netten konuştum denedim benim hakkımda çalışmıyor diye istemedim dedi . çalışan birini arıyorum falan filan . yani kırıcı oluyor bu . sizinde kendinize göre hakkınız var . o yüzden farklı insanlarla belki daha iyi olur dedim . sen çalışan birini bulursun oda çalışmamasın
Soran+1 yılıın sorun olmayacağı biriini . daha iyi olur . aşk falanda ne bileyim kısmet değilmiş dersin .
- +1 yıl
e bakalım, nikahta keramet vardır derler. çalışmadığı için evlilikten vazgeçecek değilim. planlarımı ona göre yapıyorum ben zaten. mesela ikinci bi iş koluna daha yönlenip, ona bi ofis açıp yapabileceği bi iş düşünüyorum. ama gördüğün gibi kolay değil bu işler. onun için senin karşına çıkanlar bu sorumluluğun altına girmek istememiş olabilir. biz girdik artık bu yola. bakacağız zaman neler gösterecek bu sebeple ayırlmak gibi bi düşüncem hiç olmadı
Soran+1 yılevet onlar korktu . neyse ya herkes için hayırlısı . kırıldım ama belki böylesi hepimiz için hayırlı olur . kimseye kızgın değilim . ama o sürüncemede bırakmaları gerçekten çok yıprattı .
- +1 yıl
aynen, sürüncemede bırakma durumu çok kötü bişeydir. insanın canını en çok sıkan şey belirsizlik oluyo. net olup hemen belirteceksin fikrini, hiç uzatmıycaksın. hayırlısı olsun.
Soran+1 yılkesinlikle . böle böle böle diyeceksin .hayırlısı tabi
En İyi Cevaplar
Erkekler genelde evlenecekleri kızda çalışma şartı aramazlar, yani kadınlar gibi değildir erkekler bir çalışan kadın asla işsiz bir erkeği kabul etmez bu bir gerçek. Ama erkeklerde bu kıstas çoğunluğu ifade etmez derim açıkcası. Bir erkek genelde kendisini mutlu edebileceğini inandığı bir kız arar. Senin mevzuya gelince her insanın kaderinde bir kişi vardır. Senin görüştüklerin o kişi değilmiş o kadar. Sen takma kafana sabırla bekle allaha dua et kısmetin aniden çıkagelir karşına
06 Yorumla
Soran+1 yılinşş . ama artık erkeklerde öyle arıyor merak etme .
Soran+1 yılyok benle ilgilenenler arıyordu valla . baştan çok ilgileniyorlar beğeniyolar sonra çalışmadığımı anlayınca yada öğrenince kaçıyorlar . kaç kere denk geldim . tesadüf olamaz
- +1 yıl
Zaten o şahsizyetler seni mutlu edecek şahsizyete sahip insanlar değil. İşin olsa bu seferde iş arkadaşlarınla neden samimisin, neden işe giderken kıyafetine dikkat etmiyorsun, ben eve geldiğimde yemeği hazır isterim , benden ev işlerinde yardım isteme gün boyu eşek gibi çalıştım senin gib otur muyoruz işte gibi bir sürü sorun
Soran+1 yılevet . nedense erkeklerde bir rahatlık var . evine ekmek getirmeyi yük olarak görüyor . ama ev işlerine el sürmezler . sonra hep şikayet . bir tanıdığım vardı kız doktor adam mühendis . kız çalışıyordu adam eve yatıyor okaar okumuş evi karısı geçindiriyor hiçde gocunmuyordu
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynen ya erkekler kadınlaşmaya başladılar,şu an çıktığım biri var 9 senelik sigortam var dedim yaşı bekleyeceksin o arada boş duracak değilsinya dedi.Diyecektim ben çalışırım çocuğuda sen doğurusun ozaman.Karnım burnumda işe gitmek istemiyorum o doğursun değilmi,süt izin saatinde evede koşturmak istemiyorum o emzirsin ...
08 Yorumla
Soran+1 yılevet artık bebek olunca bile bir kaç sene bebeğime bakayım lüksün yok . var benim arkadaşlarım evli amann evlenme diyolar bana . böle birinle . hepsi binpişman . karını burnunda işe gidiyorlar . çocuk arkadan ağlıyor çocuğu bırakıp işe gitmeler . yani en azından 3-4 yaşına gelsin . yok ya valla .hemen o krediler çekiliyor ev alalım yazlık alalalım arabam son model olsun . adam arabası son model olsun diye karısını çalışmaya zorluyor
Cevap sahibi+1 yıli*ne arabayada binmeyiver,altına araba alcağım diyede çalışmam,ev neysede.Milleti üst düzeye çıkaracağım diye uğraşamam ailem sağolsun otururum annemlerin alt katında ev almak isteyen kendine güvenen gitsin alsın,ben buradan memnunum derim.çocuğu bırakacak yerde olmuyor kiminde onun annesi babası yok benim annem zaten abl
Sen üni okumuşsun ama en azından kpss hazırlan evde duruyorsan,boş insan olarak görüyorlar belkide seni,kocan resti çekerse en azından o gidince kendi başının çaresine bakarsın
Soran+1 yılhazırlanıyorum zaten umarım olur . ama çalışmak mı yani çalışmayan boş mu oluyor anlamıyorum. bence para için . zengin bir ailenin kızı olsam çalışmamamı umursamazlardı emin ol . krediyi iyi bir ev almak son model araba almak için yapıyorlar . e sorsan arabayı sende kullanıyorsun sende biniyorsun aslında kendi için alıyor .
Cevap sahibi+1 yılTabiki katılıyorum,çalışsın hiç durmasın,evine baksın ,akşam eve erken gelsin yemek yapsın,çocuk yapsın,yatakta iyi olsun,evi yalasın yutsun,güzel olsun ,olsunda olsun sömürmeye başladılar iyice,bence kadın çalışacaksa erkek kadının parasına iştahla bakmamalı,gururlu erkek yapmaz bunu ,kadın aldığı parayı harcıyormu,tasarrufmu yapıyor,köşeyemi atıyor onun tasarrufu olmalı,erkek kadının parasına muhtaçsa evlenmesin.Ben alışmışım anne evimde benim parama kimse karışmaz atıyorum kenara.
Cevap sahibi+1 yılben senin için söyledim,kocana vermek için değil okumuşsun boşa gitmesin emeklerin ,kimse için değil kendin için yap,çalış.
Soran+1 yılçalışma konusunda haklısın inşş bulurum iş zaten hep görüşmelere gidiyorum kpssyede giricem . çalışmak istiyorum ama işte sömürülmek için değil . kendim için
Cevap sahibi+1 yılUmarım herşey istediğin gibi olur.
Soran+1 yılinşş canım
Gizli Üye(36-45)+1 yılyahu kendıne guvenmıyorsa evlenmesın nasıl erkekler var evde dogumu kendımı yapcakmıs?
09 Yorumla
Soran+1 yılvalla canım hepside aynı sebepten dolayı gitti . ne bileyim anlamıyorum ben .kendine değil karısına güvenmek istiyorlar
Cevap sahibi+1 yılcanım onlar erkek degıl kendıne guvenmıyorsan evlenmesın nasıl erkekler sasırıyorum ben ınankı yanı sevgılın olmucak kocan olcak bu kısı pes bekar kalmak en ıyISI:D
Soran+1 yılvalla bende öyle düşünüyorum . evimde rahatım . babam bakmaktan hiç gocunmadı .kocam olucak insanlar gocunuyor . anlamadım nerde kaldı aile olmak . erkek kendi görevlerini unutmuş . birde bu dediğim insanlar rahat rahat bir ev geçindirebilecek insanlar . hep daha fazlasını istiyorlar işte daha rahat yaşayayım
Cevap sahibi+1 yıloldu baska onlarda cocuk yapsınlar kadın calısmak zorunda degıl ısterse calısır ıstemezse calısmaz nerde eskı erkekler sımdıkıler yol vermekten acız ya
Soran+1 yılvalla öyle devir değişti . ben çalışmak istedim bir sürü görüşmeye gittim ama sonuç olmadı . e bellide yaşa geldim evlenip çocuk doğurmak istiyorum bunu bile lüks görüyolar .hayır çocuğu 35 den sonra mı yapıcaz artık olursa o yaştan sonra sonra tüp bebek bilmem ne bir sürü uğraşıyolar işte
Cevap sahibi+1 yılbole erkekler evlenmesın ya bunların cocugu ne olur
Soran+1 yılbencede otursunlar insanlarıda perişan etmesinler
Cevap sahibi+1 yılsoruna 5 yıldız verdım begendım boyle erkeklerın evlenmemesı dılegıyle
- +1 yıl
Ya arkadaş kızlar çalışmak zorunda değil tamam da bir erkek de çalışmayan kızla evlenmek zorunda değil.Ki gereğince de evlenmemişler zaten.Bu kızgınlık öfke neye? Adam evlenmek zorundamıydı kriterine uymayan biriyle? Dileğimiz odur ki kızın çalışma durumunu önemsemeyen bir erkek bayan arkadaşımıza talip olur inşallah.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
12Cevap
+1 yılşahsen ben evlilik mevzusu olmayınca bile kadınların çalışmasını savunan biriyim...çünkü bu onun birey olmasını...toplum içinde statü sahibi olarak kendi ayakları üzerinde durması demektir...kendi sosyal güvenliği ve işi olan kadın yarın kocası onu boşadığı veya terkettiği zaman hayatına devam edebilir...bu onları iyiliği için önemli...daha nitelikli toplum için daha nitelikli kadınların olması gerekir...lümpen kadınları sevmemeleri gayet doğal...bu sorumluluk almamak veya korkmak değil...kusurada baksınlar ev geçindirmek tek maaşla olacak iş değil...ayriyetten hayatında para kazanmamış birisi...kıymet bilemez bence hayatı öğrenmemiş birisidir...babasının veya ailesinin kollarında el bebek gül bebek büyüyen bir kadınla yaşamak ona hayatı iktisadi tasarrufu anlatmak çok zor...ben kız arkadaşımada söylüyorum şuan okuyor..okul bitince hemen işe yok ben çalışmam dersen başkasını bul diyorum...ayriyetten güzellik bir yere kadar dünya güzeli olsa ne olur...
112 Yorumla
Soran+1 yılherşeyi çalışmaya bağlamışsın . bir ev kadınıda kendini geliştirebilir ve toplumda statüsü olabilir . para kazanmakla bağdaştırmışsın .o zaman kıroyum ama para bende tipler en yüksek insanlar sana göre .bence sorumluluk almak istememek . kim ne derse desin aynı kız babadan apartmanları olsa kiralar alsa senin maaşından fazla geliri olsa çalışıp çalışmamasına bakmazsın eminim
- +1 yıl
evet çalışmayan kadının kazanacağı tek statü doğuştan gelen edinilmiş statüsüdür...o da cinsiyeti ve etnisitesidir...çalışmayan insan kazanılmış statü elde edemez bir defa...ne iktisadi..ne politik..ne de sosyal statü...sen yazdıklarımı iyi okumamışsın ben iktisadi varlıkları olanları değil o iktisadi varlıkları nasıl elde ettiklerini yazdım...kıroyum emme para bende diyen birisi benim için çalışmayan baba parası yiyen kadından farksız...
- +1 yıl
ayriyetten tanımadığın insanları yaftalama ben babamdan 12 yaşımdan beri harçlık almayan biriyim kendi paramı kendim kazandım ve kazanıyorum kimsenin parasını yemem...kız arkadaşımın isterse dünyanın mal varlığı olsun hepsi onun bir kuruşuna elimi sürmem...sen beni başkalarıyla karıştırdın herhalde ya da fazla dizi izliyorsun bu aralar evde oturmaktan.
Soran+1 yılsen tek maaşla ev geçindirilmez demedin mi yukarda .hayır yazdığınıda unutuyorsun galiba . statü çalışmakla ilgii değil . ev kadını bütün gün yatmıyor evde dimi ?eşinin sigortasından yararlanabiliyor . dul kaldıysa babasınınkinden . yani devlet bize haklar veriyor kadın oluğumuz için . neden sence ?çünkü kadınlar erkekler gibi değil .erkeğe bu hak tanınmıyor . bunun piskolojik sosyolojik nedenleri var .ben olanı söyedim . şımarık zengin kızı istemem der herkes ama öyle bir tip gelincede bayılır
- +1 yıl
yahu 18 milyon asgari ücretle çalışan ney 730 lira maaş alanların olduğu bir ülkede sen nasıl ev geçindireceksin? sen para kazanmadığın ev geçindirmediğin belli zaten...şimdi sana burda sosyal güvenliği ve nasıl finanse edildiğini yazmakla uğraşmıcam anlamıcan zaten o da belli...sen güven öyle eşinin sigortasına...babanın sigortasına...ben sizin için yazıyorum erkeğe muhtaç olmayın şu ataerkil toplumda yaşamayın diye ama siz halinizden memnunsunuz...hayat size anlatır ilerde devam edin...
Soran+1 yılsen çok iyi biliorsun maşşalah . ben doğru olanı söylüyorum . devlet bile kadını koruyor kanunlarla . sen hala konuşuyorsun . evet güvenirim babama . çok şükür . babamın parası benim param . babam hep der ben senin için çalıştım bütün malım senin der . şimdi benim babam salak oluyor dimi senin gözünde ?sende biriktirğin parayı mezara götürürsün heralde .asgari ücretle çalışanlara birşey demiyorum tabi . ama onlarda iki iş yapıyor valla yine geçindiriyolar helal olsun .
- +1 yıl
ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun...sen holding patronu olsanda bu algılaman ve yaftalarınla sana gelenleri kaçırdığına inanıyorum artık...ömür törpüsü arkadaş...aynen mezara götürcem paramı tanrıyla alemlere akıcaz...neyse takıl sen hadi eyvallah...
Soran+1 yıliyi eğlenmeler . yafta falan değil gerçeğin ta kendisi . sinirlenmene gerek yok . insanlar haksızsa sinirlenir benden söyelemesi . gerçeği yüzüne vurdum diye asabiyet . senin o şımarık zengin kızı diye aşağılaığın kızı sana talip olduğunda havada karada kapacağına eminim .
- +1 yıl
gayet sakinim sadece sana anlatmanın boş olduğuna inandım..lümpenliğini resmen muhteşem birşeymiş gibi anlatıyorsun...ne gerçeği yüzüme vurmuşun? başkalarından geçinmeyi mariffetmiş ve hakmış gibi anlatmanmı gerçek miş? bunun adı bedavacılıktır...ayriyetten kadın meta değildir öyle ne kapıyormuşum? mal mı bu daha senin kendi cinsine saygın yok...nasıl bir kadın olacaksın sen anlamış değilim ben çalış kendi ayaklarının üzerinde dur duyorum sen hala daha babamın malı bilmemne anlatıyorsun...
Soran+1 yıltembellik mi ev iş yapmak yemek yapmak çocuk doğurmak allah aşkına ya . sende nasıl erkeksin ?hala aynı şeyleri söylüyorsun .banane ne düşünürsen düşün .sığ düşüncelerle başbaşa kal . hayat bir gün sana kafana kaka kaka öğretir .güvendiğin dağlara kar yağmaz umarım . kadının çalışması tabiki kadını özgürleştirir o konuda haklısın . ama dikkat et fazla özgürleşmesin sonra üzülme . başkaları dediğin babam yada kocam olucak insanlar benim canlarım .
- +1 yıl
kadınların çalışmasını savunmak statü sahibi olmasını savunmak sığ olmaksa gururla sığ olurum...kadının özgürleşmesinden üzülmem aksine gurur duyarım saygı duyarım..bana muhtaç olmayan kadını desteklerim...evet aynen dediğin gibi "hayat bir gün sana kafana kaka kaka öğretir" tek başına kaldığın zaman anlayacaksın...ölmeyen yok bu dünyada...tutunduğumuz dallar hep olmayacak o zaman karıncamı yoksa ağustos böceğimi kazanacak anlıcaz..
Soran+1 yılahaha . çocuk beni tembel bağnaz asalak yaptı iki dakikada . babamın parası ölene kadar yeter bana merak etme . sen çok ezildin galiba çocukken ondan bu öfke .kadının çalışmasını bende destekliyorum tabikide ama bu bazı eğerlerin yok olması anlamına gelmiyor . yada çalışmayan kadın boş çuvaldır anlamınada gelmiyor . ne olursa olsun para kazanıyor ama dimi .gurur duyabilirsin kendinle önemli olan senin değil insanların senle gurur duyması . önemli bir mesleğin olduğunuda düşünmüyorum .
Evlenmeden önce çalışmıyorsan seni öyle kabul edebilir tabi. Ama çalışmak şart inan ki. Evliliği kenara koy,kendin için çalışmalısın. Annenden babandan para istemek çok acınası bir hal.(genele yazıyorum). Diyelim ki evleneceksin, o kişiye yük olmak da kötü. En azından ihtiyaçlarını sen karşılarsın. Maddiyat ilişkilerden çıkınca geriye kalan şeyler paha biçilemez olur.
03 Yorumla
Soran+1 yılbir kadını yük olarak gören bir erkeği zaten istemem . babamdan para almak hiç acınası bir durum değil inan bana . acıncak birşey yok . sen kendi hayatına bak bakalım ne yalan ne doğru . seni çalıştığın için tercih ettiler sanırım sende haklısın .ben kadınlar çalışsın diyorum zaten ama çalışmayanıda aşılayamazsın
- +1 yıl
Hey sakin ol,çok agresifsin.:) Genele yazıyorum diye belirtmiştim. Aynı düşünmek zorunda değiliz.üniversiteyi bitirdiysen ailenden bile para almak tembelliğin göstergesidir bana göre.değil ki eşin buna mecbur değil. tamam hiç çalışmayı düşünmüyorsan elbette vardır böyle erkeklerde. bu bir kıstas değil. bu arada eleştiriye saygın yok!
Soran+1 yılvalla şekerim sen öyle birini bul banane ya . kredi çek yedir paranı sonrada adam gidince okadar emek verdim de ağla .ben ne yapayım . sakinim zaten .genele yazdığın banada dokunuyor .ben özellikle belirttim .eleştirilcek birşey yok . okudum ettim çalışmama hakkımı kullanıyorum tü kaka olucak birşey yapmıyorum .isteyen evlenir istemeyen gider kimseyi zorlamıyoruz .kıstasları sen belirlemiyorsun kezban
+1 yılhım ıcını dokmek sana bıraz pozıtıflık kazandırır bana sorarsan benı anlayan benı gercek ten seven bı kız ısterım oyle olsun ben ona zaten bı omur bakmak la hukumluyum :) kı calısması yorulmasını da ıstemem :)
08 Yorumla
Soran+1 yılişte senin gibi düşünenler artık çok azaldı
- +1 yıl
o zaman onları sec sende ve tabıkı de gercek ten seve bılecegın bırını
Soran+1 yılişte ölesi denk gelmedi . hep neden çalışmıyorsun neden böle neden şöle
- +1 yıl
e dıyım ıyecek bı sey yk D: benı mı al dıyım :D
Soran+1 yılyoo tabikide hayır . ama ben derdimi anlattım sadece . ölesine .
- +1 yıl
bende espiri yaptm ıns derdıne cozum bulacak bırını bulursun
Soran+1 yılinşş bekliyoruz bakalım . bir an önce çıkarda boşuna üüzlmüşüm derim
- +1 yıl
elımde olsa :D kendımı one sururum D:
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabi bizim kızlar biraz hayal dünyasında yaşadıkları için kıza bakıyorsun, doğru düzgün eğitim almamış, doğru düzgün bir işte çalışmamış hayat tecrübesi yok, Sevgili dahi olurken senden beklediği, evi varmı, araba varmı, iyi işi iyi geliri YA KIZLAR, KİMSE SİZE YEDİRMEZ bunları okadar kolay, çünkü diğer kızların kene gibi ne istediğini bildiği için erkekler neden birinizle yetinsinlerki bunlara bütün kızlar atlıyor, eee bu noktada adam ne yapıyor, her çiçekten bal alıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılvalla benden kimse bal mal alamıyor . hayal kırıklığına uğradığın için üzgünüm .kimseyede atlamadım . evi olsun arabası olsun demedim ki benim olduğu halde . iyide bir eğitim aldım .yani beni bağlamıyor bu şeyler .
Gizli Üye(36-45)+1 yılaçıkcası, ciddi anlamda evlenicek kız olmak için, sen erkeklerde ne bekliyorsan erkeklerinde sende (EVLİLİK NOKTASINDA) aynı şeyi beklediğini bil, genelde biizim erkeklerimiz kızlarla sadece yatmak ve zamanı geçirmek istedikleri için bu yönlerini ortaya koymazlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılsanki hiç ev kadını yok bu ülkede maşallah herkes çalışıyor .işmi var kardeşim ?ben birşey talep etmiyorum zaten herşeyim var çok şükür .aman kalsın istemiorum erkek merkek paraları kendilerine kalsın bıyıklı kezban alıp oturuyolar sonunda
+1 yılRızkı veren Allah. Buna inanan birisi karşına çıktığında çalışıp çalışmamana bakmaz. Senin karşına henüz böyle birisi çıkmamış.
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın aslında inşş çıkarda bende yuvamı kurarım bir an önce
malesef öyle fakat sen sadece 1 maaşla evlenirim evi geçindiririm mutsuz olmam diyorsan sorun olmaz
neden bana şunualmadın bunu almadın tribi atacaksan sorun olur :D27 Yorumla
Soran+1 yılben öyle biri değilim . zaten evimdede yani geçinip gidiyoruz standartlarımız yüksek değil .
Soran+1 yılooo onların açısından buna mı bakıcam iyiki kurtuldum derler . bir tanesi inek mi arıyorsun sağılcak dedi bana aynen böle
Soran+1 yılevet öyle istiyolar ve böle kadınlar arttı . aman benle evlensin evde kalmayayım diye bunu yapıyorlar . neyse bize ne . ben sağmalık inek neden arayım ne saçma .ben yuva kurmak istiyorum üstüme ev yap demiyorum ki
Soran+1 yılinşş
hiç acele etme hayırlısı de hala geçmiş etkisinde insanlar çalışan demelerine bakma üçgün sonra otur evinin kadını ol derler
03 Yorumla
Soran+1 yılbilmiorum sanmıyorum
Soran+1 yılinşş
bosversene koca sana bakacak sen kocaya deyil otur evinde kısmetin bulur seni allah.ın yazdıgınıda deişteremezler ya:)
04 Yorumla
Soran+1 yılinşş . hayır ben zaten getirdiğinle yetinirim ne olucak ki üç günlük dünya . han hamam dikmeye gerek yok . ama onlar maddi açıdan düşünüyor hep
Soran+1 yılişte bazıları bunu saymıyor . sanıyor ki ev kadınları yatıyor bütün gün .bir ev kadını ev işi yapar,çocuğuna bakar,yemeğini yapar . bunlar yan gelip yatmak olamaz
ben sahsen oyle bır kız arıyorum.. hem evde hem normal hayatta hemde yatak odasında iyi çalışmalı kız dediğin..:)
01 Yorumla
Soran+1 yılkadını hamal olarak görüyorsun heralde ne çirkin .
metropol evlilikleri için çalışan kadın sanırım daha cazip geliyor erkeklere...
01 Yorumla
Soran+1 yılevet öle
+1 yıltembel kızı ne yapalım horul horul uyusun mu hep
01 Yorumla
Soran+1 yıltemebllikle ne ilgisi var iş bulamadım ayrıca horul horul uyumuyor ev kadınları bir sürü işi var . şu zihniyete bak ne çirkin .
+1 yılmaleseg atm ile evleniyorlar
07 Yorumla
Soran+1 yılya hayat pahalı anlıyorum ama bu insanların ev geçindirme durumlarıda vardı . yani ihtiyaçları yoktu ama işte daha rahat yaşamak isteyip sorumluluk almak istemediler sanırım
- +1 yıl
geçim kaygısı seçim yapma şansımızı elimizden alıyor bu nedenle sevgi odaklı evlilik olmuyor sonrada boşanmalar artdı diye şikayet ediliyor
Soran+1 yılkesinlikle . genelde çıkarına uygun evlilikler sonra aldatmalar boşanmalar vs vs
- +1 yıl
haberlere bak hep kadına şiddet sebep para ama temelde sevgi olsa parasızlık bile yıkamaz o aşkı
Soran+1 yılbencede . bak mesela benim babam ilkokul mezunu biri . yıllarca çalıştı etti . annem ev hanımı .istanbul gibi yerde yaşadık çok şükür kimseyede muhtaç olmadık . yani istenilince oluyor .
- +1 yıl
nerde eski aşklar edep adap gelenek diye birşeymi kaldı kapitalis düzende kayboluyoruz
Soran+1 yılaynen öyle . kadını özgürleştirme çabaları güya . kadın daha çok köle oldu haberleri yok . sanki bütün kadınlar doktor mühendis .
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım